ustec

 

USTEC·STEs (IAC) donem suport a l'ANC.

"No es pot il·legalitzar un poble que demana llibertat".

Comunicat enviat a l'Assemblea Nacional Catalana

USTEC·STEs (IAC) des de la  seva  constitució   ha mostrat i demostrat abastament el seu compromís en la defensa del dret a l'autodeterminació de la nació catalana.

USTEC·STEs (IAC)  us vol fer arribar tot el nostre suport davant les accions judicials empreses per   l’organització  ultradretana Manos Limpias  contra l’ANC i en concret  contra Carme Forcadell.

No dubteu que ens trobareu sempre per  reivindicar el dret a l’autodeterminació de la nostra nació, reclamat  des de la creació del sindicat, ja fa més de tres dècades, i  per exigir el dret a convocar un referèndum sobre el nostre futur. Animem el professorat i  la comunitat educativa a participar, no només en el gest  final de dipositar el vot a l’urna, sinó  a tirar endavant  tot el difícil procés que ens espera.

Podeu comptar amb nosaltres.

 

Enllaços de premsa:

elpuntavui: Manos Limpias demana al fiscal general de l'Estat que insti a il·legalitzar l'Assemblea Nacional Catalana

Ara: Manos Limpias demana que s'il·legalitzi l'ANC davant del fiscal general de l'Estat

Ara: Carme Forcadell: “No entenem que a Espanya es denunciï qui demana poder votar”

Vilaweb: Forcadell: 'L'estat espanyol i la ultradreta faran tant com puguin perquè no votem'

 

COMUNICAT SOBRE LA CONSULTA DEL 9 DE NOVEMBRE

USTEC·STEs·IAC, en tant que sindicat majoritari entre el professorat de Catalunya, celebra amb satisfacció que el Parlament hagi engegat el procediment que ha de comportar la celebració d’una consulta per al 9 de novembre de 2014.

Coherentment amb la defensa de l’autodeterminació de la nostra nació, reclamada des de la creació del sindicat, ja fa més de tres dècades, i d’acord amb les nostres resolucions congressuals que reclamaven el dret a convocar un referèndum sobre el nostre futur, animem al professorat i a la comunitat educativa a participar, no només en el gest de dipositar el vot a l’urna, sinó en tot el procés difícil que ens espera en els propers mesos.

Al cap i a la fi, la consulta del 9-11-2014 no es tracta únicament de pronunciar-se sobre la independència de Catalunya, sinó d’exercir la democràcia i la sobirania popular que representen una gran oportunitat per bastir un nou sistema educatiu fonamentat en el que la nostra organització ha defensat sempre: una escola catalana, pública, laica, democràtica, coeducadora.

L’autodeterminació de Catalunya, no ha de consistir només en disposar d’un estat que no vagi en contra de la ciutadania catalana, sinó que siguin els ciutadans i ciutadanes del nostre país les que determinin el nostre futur, en pau, llibertat, igualtat i solidaritat.

 

 

 

 

 

 

 


USTEC·STEs IAC, Actualitzat:

28/04/2020 15:33 (11)