ustec

LA COMUNITAT EDUCATIVA DE CATALUNYA EN DEFENSA DE L’EDUCACIÓ PÚBLICA:

NI LOMCE, NI RETALLADES

Les entitats i organitzacions del Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE) i moviments i plataformes en defensa de l’educació, ens dirigim a la ciutadania per demanar ajuda, compromís i col·laboració per defensar  l’educació pública, front les polítiques que l’amenacen.

El principal objectiu delMarc Unitari de la Comunitat Educativa -MUCE és vetllar i  defensar l’educació pública i la seva qualitat, perquè estimem l’escola pública, perquè estem fermament convençuts i convençudes que l’educació pública és un dels pilars fonamentals en una societat democràtica i que cal defensar-lo col·lectivament i amb fermesa.

Per això rebutgem absolutament tant les polítiques de retallades a l’Educació, com la normativa que vol desplegar la LOMCE.Perquè el Sr. Ministre Wert i la Sra. Consellera Rigau han iniciat un camí perillós de destrucció del sistema educatiu del país, amb la LOMCE i les retallades de professorat, de recursos, beques, tancaments d’aules i centres... estan aprofitant el moment actual per retornar-nos a un model d’escola transmissor on les pràctiques que afavoreixen l’aprenentatge per descobriment i les que estan amatents a la diversitat cultural i social present a les escoles, es trobaran amb greus dificultats.

L’amenaça de retallar més l’educació en els propers pressuposts de la Generalitat de Catalunya, afegint a la suma de les anteriors retallades, suposarà  un decrement de l’oferta educativa pública i laseva qualitat, situant a Catalunya  com a capdavantera en retallarrecursos a l’educació pública.

Alhora ens preocupa i alarma el desplegament de la LOMCE.Consideremque l’avantprojecte de la LOMCE,lluny de millorar el funcionament de l’escola pública, posa en qüestió valors fonamentals iés contrari a l’esperit i les formes de l’educació pública i de l’escola catalana, perquè:

El MUCE des de fa molts anys hem posat tot l’esforç en la defensa d’una educació pública i de qualitat, idavant d’aquest desmantellament al que ens estan abocant les retallades i la LOMCE, perquè si ens ho proposem podem, per això  hem de respondre amb la unitat i força de tota la comunitat Educativa, per això proposem:

 


USTEC·STEs IAC, Actualitzat:

09/01/2019 13:27 (1)