ustec

USTEC·STEs (IAC) ha guanyat una sentència sobre el cobrament del 4t estadi del personal interí.

Aclariment del procediment per cobrar-lo

Sóc personal interí i tinc més de 24 anys de serveis prestats, què faig?

En principi, per antiguitat teniu dret a cobrar el 4t estadi.
Cal que valoreu si inicieu el procediment administratiu per assolir el 4t estadi o si espereu que la sentència sigui ferma.

  1. Si inicieu el procediment administratiu heu de tenir ben clar que haureu d’arribar fins al final en els terminis establerts. Així:
    1. Cal que realitzeu la sol·licitud del 4t estadi com el funcionariat de carrera, complint i justificant TOTS els requisits necessaris. Registreu i guardeu una de les dues còpies de la sol·licitud.
    2. Quan rebeu una resolució del Departament denegant el reconeixement (o si passen 3 mesos des que vàreu registrar la sol·licitud moment en el qual es considera que ha estat denegada per silenci administratiu) teniu UN MES per interposar un recurs administratiu. Acosteu-vos a la seu d’USTEC·STEs més propera amb la còpia de la sol·licitud i la resolució del Departament i us oferirem i ajudarem a omplir el recurs (l’afiliació ho podreu trobar a l’espai afiliació per descarregar-lo i omplir-lo en qualsevol lloc) Vigileu amb els terminis!
    3. Quan rebeu la resolució denegant el recurs administratiu, si la sentència ara guanyada encara no és ferma caldrà iniciar un procediment contenciós administratiu en el termini de DOS MESOS del qual USTEC·STEs posarà a disposició l’atenció de les seves seus i els seus serveis jurídics amb la finalitat d’assessorar tot el col·lectiu. Els serveis jurídics d’USTEC·STEs portaria a tot el personal interí afiliat el seu cas en aquest contenciós, d’acord amb el protocol establert.

Si en aquell moment la sentència ja fos ferma, dins l’àmbit de la província de Barcelona es podria demanar llavors l’extensió de la sentència guanyada.

  1. Si espereu a què la sentència sigui ferma, la qual cosa ja farem pública, tindreu la possibilitat, en el termini d’un any, de poder demanar únicament l’extensió de la sentència (sempre que es compleixin els requisits per al reconeixement), sense necessitat d’iniciar un  procediment contenciós complet, si sou persones que treballeu o viviu a la província de Barcelona. A la resta de territoris esgotarem la via administrativa en els procediments oberts, tot fent referència a la sentència guanyada, per poder tenir aquesta via oberta per a tothom, tant per qui tingui els 24 anys de serveis prestats com qui els vagi complint.

 

Per què en el cas del 4t estadi diem que podeu realitzar la sol·licitud individual i que en el cas de la paga extra de Nadal de 2012 no cal?

En el cas del quart estadi, l’efecte econòmic del reconeixement és a partir del mes següent del que es registra la sol·licitud. Per tant cada dia que passa sense haver entregat la sol·licitud, es van perdent 4,5 €. Per tant, heu de valorar si iniciar o no el tràmit administratiu, essent conscients que no podreu abandonar-lo. En canvi, en el contenciós de la paga extra robada al 2012, la reclamació dels 44 dies que diverses sentències ja han estimat, és independent del moment en què es realitza la sol·licitud, sempre que es reclami abans de quatre anys. Per això, en el cas de la paga de Nadal de 2012, pels riscos que comporta no esgotar la via administrativa i contenciosa i per les costes, aconsellem esperar que la sentència sigui ferma i llavors demanar-ne l’extensió.

USTEC·STEs guanya al jutjat el cobrament del 4t estadi per al personal interí

http://www.sindicat.net/w/fullinf/full248.pdf

a

b

 USTEC·STEs IAC, Actualitzat:

28/04/2020 15:33 (19)