ustec

vaga

versió editable per modificar en cada centre

MODEL DE CARTA A LES FAMÍLIES EN MOTIU DE LA

VAGA GENERAL D'EDUCACIÓ DEL DIA 24 D'OCTUBRE

Benvolgudes famílies,

Per al proper DIJOUS 24 d’octubre s’ha convocat una jornada de VAGA general a l’ensenyament públic a Catalunya i a tot l’Estat espanyol, una jornada de lluita i mobilització en defensa de l’ensenyament públic i que coincideix en el moment en què s’estan elaborant els pressupostos, tant estatals com catalans, que aprofundeixen en unes polítiques sistemàtiques de retallades i austeritat.

En l’actual context de liquidació dels serveis públics i de pèrdua progressiva de drets socials bàsics, el govern del PP i el seu ministre Wert està tramitant la LOMCE, encara en el Senat, sense cap suport ni consens i que suposa un atac sense precedents al sistema d’ensenyament públic i a les llibertats democràtiques.

La LOMCE, com també fa la LEC catalana, proposa un model d’escola antidemocràtica, amb un tipus de direcció jeràrquica i gerencial que restringeix la participació de la comunitat educativa (el Consell Escolar passa a ser només consultiu i ja no seria decisori). En aquest sentit s’obren vies per la introducció al sistema públic de formes privades de gestió i d’organització del treball buscant la individualització de les condicions de treball i de les relacions laborals amb la intenció de reduir la gestió col·lectiva del centre a través del claustre de mestres.

La LOMCE, a més, atempta contra la igualtat d’oportunitats i la cohesió social  ampliant les diferències entre  centres, beneficiant clarament els centres privats-concertats i d’entorns socials afavorits i propiciant que els alumnes amb més necessitats es quedin pel camí.

La LOMCE posa en perill el sistema educatiu català en laminar les competències educatives de Catalunya i posar les bases per aniquilar el sistema d’immersió lingüística que fa més de 30 anys que funciona i que tan bons resultats ha donat com a element de cohesió social.

No podem permetre que es redueixi la inversió en l’educació dels nostres infants i jovent mentre es dilapiden diners públics en bancs, armes i escàndols de corrupció.

Per això fem una crida perquè el dia  24 d’octubre doneu suport a la vaga general d’educació, no portant els vostres fills i filles a l’escola i assistint a les manifestacions convocades per tal de participar en una lluita que afecta tota la comunitat educativa: docents, alumnes, famílies…

Per una escola pública de qualitat
Ni LOMCE ni LEC  ni  RETALLADES


USTEC·STEs IAC, Actualitzat:

28/04/2020 15:33 (30)