USTEC·STES DENUNCIA ACTUACIONS ARBITRÀRIES ALS SSTT D’ENSENYAMENT DE GIRONA

A principis d’aquest de desembre, USTEC·STEs ha tingut constància d’actuacions irregulars als SSTT de Girona del Departament d’Ensensenyament. El servei de Personal docent i el Servei de Negociat de Primària i Secundària van notificar per correu electrònic a les direccions d’alguns centres escolars que tallaven el nomenament dels substituts/es just uns dies abans de Nadal, tot al·legant que seguien “instruccions de Barcelona”. Aquests talls es registraven el 18 i 21 d’aquest mes, amb l’exclusiva finalitat d’evitar la cotització i la remuneració del període de Nadal i estalviar-se els diners. Aquesta rescissió de contracte encoberta no ocultava la intenció de tornar a contractar els docents un cop es reiniciava l’activitat lectiva al llarg del mes de gener en el mateix centre i la mateixa plaça.

Aquests fets, que contravenen la pròpia normativa que estableix l’Administració, ens consta que només succeeix a Girona. Fora d’aquest servei territorial, no semblen haver-se registrat casos similars. És per això que USTEC·STEs va contactar amb la Subdirecció General de Personal Docent que va assegurar que no havien donat cap mena d’instrucció respecte aquesta praxi irregular.

Posades en coneixement aquestes circumstàncies, davant la pressió exercida pel nostre sindicat i pels centres, han hagut de rectificar, si més no, per als casos detectats. Tanmateix, la nostra sorpresa és que, malgrat tot, les quantitats que han de percebre els docents pel fet que el seu contracte ha tornat a la normalitat, no el cobraran a la nòmina d’aquest mes, sinó en la del mes de gener. Malgrat que l’administració s’excusa que aquesta rectificació ha tingut lloc quan s’ha tancat el càlcul de les nòmines, això suposa una discriminació, un greuge i una praxi incorrecta respecte als mestres i professors afectats. Al cap i a la fi, les seves hipoteques i obligacions no seran traslladades més endavant, i sabem perfectament que el Departament té els seus mecanismes administratius per tal que puguin cobrar amb puntualitat.

Des del sindicat, fem una crida a tots els docents de la demarcació que es trobin en aquesta situació que ho denunciïn, tant pel que fa a aquest curs, com si això ha pogut ocórrer en cursos anteriors. Des del sindicat posarem els mecanismes necessaris per obligar a l’administració a complir amb els seus deures.

Aquests casos, sembla ser, s’han registrat únicament als SSTT de Girona. La cap de personal amb el consentiment del director dels Serveis Territorials, Albert Bayot, han fet interpretacions restrictives de la normativa que perjudiquen als docents de la demarcació. És per això que, a banda de les responsabilitats jurídiques que se’n puguin derivar de les seves actuacions, exigim també les seves responsabilitats polítiques.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

linia

afiliat ustec

Perquè som un sindicat que depen en més d'un 90% de teves aportacions i no pas de subvencions... AFILIA'T!
Tu garanteixes la nostra independència.

linia

USTEC·STEs IAC, Actualitzat:

28/04/2020 15:30 (14)