ustec stes iac unio general trebaladors ensenyament logotip

NO A L'EXTERNALITZACIÓ DEL PERSONAL DE SUPORT EDUCATIU.

Els darrers cursos, hem comprovat com el Departament, sense fer gaire escarafalls, ha anat tirant endavant la seva voluntat com a administració de privatitzar els serveis públics. Des d’USTEC-STEs (IAC) fa temps que ho denunciem i som testimonis de com aquest procés està avançant ràpidament en el personal de suport educatiu dels centres públics.

Per primer cop, hem comprovat com la figura del vetllador apareixia en els documents d'inici de curs (document de Salut) amb la responsabilitat afegida de l'administració de medicació a l'alumnat.

Des d’ USTEC·STEs (IAC) demanem que sigui personal sanitari qualificat qui assumeixi aquestes tasques en els centres educatius. També hem denunciat contínuament a la administració, que el personal de suport educatiu no es personal sanitari per poder administrar medicació.

Ens amoïna la salut dels infants en primera instància, però també ens preocupa i molt i la responsabilitat civil i/o penal que podria recaure sobre aquests treballadors i treballadores o les direccions dels centres.. També qüestionem, i ens hi oposem, que el personal educatiu dels centres públics sigui subcontractat mitjançant d’empreses privades. El Departament disposa de personal qualificat i és per això que exigim que aquests professionals siguin de la borsa del personal laboral del Departament d'Ensenyament.

Aquest gir neoliberal del Departament ja ha agafat unes dimensions considerables. El mes de juliol passat, USTEC·STEs (IAC) va denunciar l’increment d’aquesta figura a dintre del Departament, mentre paral·lelament perillaven les 360 dotacions de personal laboral per al programa d'escola inclusiva. La consellera ho justificava per l'esmena a la totalitat dels pressupostos, a finals del curs passat, amb un cost de 6 milions d'euros. Meritxell Ruíz, però, no va explicar mai que el 19 d'abril, per mitjà d’un acord de Govern, es van destinar prop de 25 milions d'euros a contractar personal de suport educatiu externalitzat, (monitors).

Segons dades del propi Departament, el vetlladors que treballen en centres públics es corresponen amb unes 700 dotacions de plantilla del personal laboral de la Generalitat.

Sabem que és a l'ADN d'aquesta administració confiar més en l'empresa privada que en la pública, però des d'USTEC·STEs estem convençuts que amb l'educació no es pot fer negoci i que el model d'escola pública ha estat el que ha garantit la qualitat i la inclusió al nostre país i el que ha prioritzat aquests valors, abans que el benefici privat a costa de la precarització del treball.

Desembre 2016


linia

afiliat ustec

Perquè som un sindicat que depen en més d'un 90% de teves aportacions i no pas de subvencions... AFILIA'T!
Tu garanteixes la nostra independència.

linia

USTEC·STEs IAC, Actualitzat:

28/04/2020 15:32 (43)