ustec stes iac unio general trebaladors ensenyament logotip

 

"L’1 de setembre volem tota la plantilla al centre”

COMUNICAT USTEC·STEs (IAC) CAMPANYA: TOTA LA PLANTILLA AL CENTRE L’1 DE SETEMBRE

USTEC∙STEs, com a sindicat majoritari de treballadors i treballadores d’ensenyament de Catalunya, inicia aquest mes de juny una campanya per tal que el Departament nomeni totes les substitucions per començar l’1 de setembre, i no pas entre el 12 i el 15 de setembre coincidint amb l’inici de curs dels alumnes, tal com ha estat fent en aquests darrers cursos.

Davant l’aprovació dels pressupostos al juliol, aquesta acció pretén evitar que utilitzin la qualitat educativa, una vegada més, com a element decoratiu. Volem que el Departament faci una dotació de les plantilles de mestres, professors i  laborals amb la previsió que l’1 de setembre tots els professionals estiguin al centre per atendre correctament tot l’alumnat. (no es poden tornar a repetir situacions com les del cursos passats en què van nomenar personal el 12 de setembre, un fet que redueix significativament la seva capacitat d'adaptar-se, informar-se i planificar la tasca educativa, pròpia dels dies previs a la incorporació de l’alumnat).

Les famílies i els claustres tenen el dret, i USTEC∙STEs com a sindicat el deure, d’exigir a l’Administració que l’educació pública comenci el curs amb dignitat i qualitat. I la qualitat educativa que exigim comença amb tota la plantilla planificant el curs i coordinant-se amb les famílies des de l’1 de setembre, tal com contemplen les Instruccions d’inici de curs.

És per aquest motiu, en un tema de consens evident com aquest, que us demanem la vostra implicació. Hem de fer que a tots el centres de primària i secundària de Catalunya hi hagi penjada una pancarta ben visible feta pels alumnes, l’Ampa o pel claustre amb el lema de la campanya; i, en el cas que faltin professionals, l´1 de setembre hi afegiu el nombre de treballadors/es que falten.

D’altra banda, conscients de la càrrega de feina que comporta tancar el curs, facilitarem un cartell i uns díptics informatius als centres. Només us voldríem demanar que, com a equip directiu, reenvieu aquest correu juntament amb el díptic a tots els docents i a l’AMPA, per tal que en puguin preparar la difusió entre les famílies.

Per acabar, encoratjar-vos a conscienciar tota la comunitat educativa de la importància que té continuar vetllant pels detalls que fan possible la qualitat educativa que es mereix l’educació pública.

 

 


linia

afiliat ustec

Perquè som un sindicat que depen en més d'un 90% de teves aportacions i no pas de subvencions... AFILIA'T!
Tu garanteixes la nostra independència.

linia

USTEC·STEs IAC, Actualitzat:

28/04/2020 15:32 (15)