ustec stes iac unio general trebaladors ensenyament logotip

COMUNICAT UNITARI DAVANT DEL TANCAMENT DE L'ESCOLA MEDITERRÀNIA I L'INSTITUT FÒRUM 2004 DE SANT ADRIÀ DEL BESÓS

Els Sindicats sotasignats volem denunciar de manera enèrgica que,

Per motius polítics aliens al fet educatiu s’està intentant portar a terme d’una manera precipitada el tancament de l’Escola Mediterrània i l’Institut Fòrum 2004, situats al barri de La Mina de St. Adrià per a constituir un Institut Escola.

Eel dia 25 d’abril es va celebrar la darrera Junta de Personal del SSTT Barcelona Comarques. Aquest tema no estava inclòs en l’Ordre del dia ni tampoc es va informar als representants dels treballadors i treballadores de l’ensenyament, ocultant deliberadament aquesta informació. Hores d’ara encara no se’ls ha comunicat oficialment aquesta decisió del departament, menystenint la seva representativitat.

El Consell Escolar Municipal de St. Adrià tampoc no va incloure aquest tema en l’Ordre del dia de la reunió celebrada el dijous dia 26 de maig ni va donar explicacions als membres de la comunitat educativa ni als representants dels treballadors/es.

El dia 5 de maig la Directora dels SSTT de Barcelona Comarques juntament amb la secretària, el cap de personal i l’inspector de la zona,van comunicar a les direccions dels dos centres la decisió de la supressió per a crear un Institut Escola. Cap de les dues direccions no en tenia coneixement previ. Els motius al·legats són:  l’alt percentatge d’absentisme, d’abandonament i la inserció i el rendiment escolar. Aquestes són qüestions que deriven de la problemàtica del barri.

El dia 18 de maig la van comunicar als claustres dels dos centres.

Hem sol·licitat reunió urgent de la Junta de Personal per aquesta setmana però se’ns ha retardat fins al dia 10 malgrat la urgència, en clar menyspreu al malestar dels centres.

Aquesta supressió implica la DESAPARICIÓ DELS LLOCS DE TREBALL del personal dels dos centres, afectant sobretot a les persones funcionàries amb plaça, presents al centre o en Comissió de Serveis fora, que passaran a ser propietaris provisionals a tots els efectes, a més de l’efecte cascada sobre les persones interines i laborals.

LES DEMANDES dels treballadors i treballadores tant de l’E. Mediterrània com de l’I. Fòrum 2004, recollides en sengles documents presentats al Departament, són:

-         La no desaparició dels seus centres,  al menys durant el proper curs

-         La garantia de l’estabilitat laboral; el manteniment dels llocs de treball tant del personal laboral com docent en el futur I-Escola.

-         La fusió en lloc de la supressió

Lamenten que se’ls imposi des de l’Administració la desaparició dels seus centres i dels seus llocs de treball sense haver comptat amb l’opinió, les reflexions i l’experiència dels afectats i afectades, tot i sabent que són les persones que més i millor coneixen la seva feina, la població de la zona i les seves necessitats. Necessitats socials estructurals que cap maquillatge educatiu ni pedagògic podrà canviar.

 

Permanent de la Junta de Personal de BCN Comarques

USTEC-STEs    CCOO   UGT    CGT    ASPEPC-SPS


 

 


linia

afiliat ustec

Perquè som un sindicat que depen en més d'un 90% de teves aportacions i no pas de subvencions... AFILIA'T!
Tu garanteixes la nostra independència.

linia

USTEC·STEs IAC, Actualitzat:

28/04/2020 15:32 (22)