ustec stes iac unio general trebaladors ensenyament logotip

 

NO AL TANCAMENT DE LA SEGONA LÍNIA DE P3 ESCOLA PÚBLICA JAUME BALMES

 En aquests moments de crisi econòmica i de conflicte entre les institucions educatives catalanes i espanyoles, la conselleria opta per tancar més grups i línies d’ensenyament públic a Catalunya.

De fet, una veritable aposta per l’educació pública seria, precisament, aprofitar aquesta caiguda demogràfica per disminuir la ràtio, i mantenir la segona línea pública a Sant Feliu de Codines.

Des d’USTEC·STEs  trobem inadmissible que es tanquin grups/línies de cap centre públic a Sant Feliu de Codines mentre n’hi hagi un altre de concertat al municipi.

Des d’USTEC·STEs denunciem la voluntat política del Govern d’enfortir els centres de titularitat privada (i exigim la coresponsabilització de les administracions locals en defensa de l’escola pública), i que davant la davallada de la natalitat s’hagi optat per tancar línies de P3 públiques abans de la preinscripció i, en canvi, permetin a les escoles concertades esperar al final de tot el procés d’inscripció abans de retirar-los el concert si no aconsegueixen prou matrícula.

USTEC·STEs  vol recordar que la Conselleria pot tancar-ne d’ofici a les concertades en aplicació de l’article 30.4 del Decret 56/1993 sobre concerts educatius o del Decret 75/2007 d’oferta de llocs escolars, cap dels dos derogats per la LEC, i que si no ho fa és únicament per la voluntat política de no enfrontar-se amb les patronals privades i afavorir-les en el procés de matriculació.

Aquest tancament a Sant Feliu de Codines significa, a més, una pèrdua directa de llocs de treball d’empleats públics (en forma de personal interí i substitut) que aniran a l’atur i una possible supressió de places de funcionaris definitius.

Des d’USTEC·STEs estem plenament convençuts que en aquests moments de crisi la millor inversió és enfortir la xarxa de centres de titularitat i gestió públiques, ja que són els únics que ens poden garantir la igualtat d’oportunitats, l’equitat i la qualitat.

 

Des d’USTEC·STEs volem deixar molt clar que ens oposarem a aquests tancaments i que serem al costat dels i de les mestres, pares i mares, i de tota la comunitat educativa de l’Escola Jaume Balmes, i de l’educació pública d’aquest país en general.

És per això que USTEC·STEs donarà suport a les mobilitzacions en contra del tancament de grups i línies de la pública,  i fa una crida a les associacions de mares i pares, als sindicats, mestres i a tota la comunitat educativa a lluitar en contra del tancament de cap grup/línia de l’escola pública.

Cap tancament de grups i línies a la pública !

Per una educació pública, catalana, democràtica, coeducadora i de qualitat.

 

linia

afiliat ustec

Perquè som un sindicat que depen en més d'un 90% de teves aportacions i no pas de subvencions... AFILIA'T!
Tu garanteixes la nostra independència.

linia

USTEC·STEs IAC, Actualitzat:

28/04/2020 15:32 (20)