USTEC

 

PER LA RETIRADA DEL MONUMENT FRANQUISTA DE TORTOSA

L’ajuntament de Tortosa ha convocat un referèndum per a decidir què fer del monument franquista que hi ha al mig del riu Ebre. USTEC·STEs, sindicat majoritari de l’ensenyament públic, no hi estem d’acord: el feixisme no es consulta.

Algú imagina un referèndum sobre un monument que exaltés Hitler a Alemanya? O sobre un que exaltés Mussolini a Itàlia? O que exaltés Dollfus a Àustria? O que exaltés Salazar a Portugal? En aquests països no es posa en qüestió que no hi ha d’haver monuments que exaltin els feixismes que van patir, mai no se li ha acudit a ningú de convocar referéndums d’aquesta mena.

Al nostre país hi ha una Llei de la Memòria Històrica que obliga que els símbols franquistes desapareguin de l’espai públic. El Parlament s’ha pronunciat clarament perquè el monument franquista de Tortosa sigui retirat. El mateix ha fet el síndic de greuges. I el Consorci per a la Memòria dels Espais de la Batalla de l’Ebre (COMEBE) també s’ha definit en aquest mateix sentit.

El que ha de fer l’ajuntament de Tortosa és complir la llei i retirar aquest monument que és la vergonya de Catalunya i que ofèn tots els demòcrates del país, i ens atrevim a dir que del món sencer.

La de Franco va ser una dictadura terrorista que va fer centenars de milers d’exiliats, desenes de milers d’ajusticiats i de presoners, que va suprimir els drets i les llibertats. Com a sindicat majoritari dels treballadors de l’ensenyament públic, USTEC·STEs recorda que el franquisme va anorrear el sindicalisme i va purgar el magisteri expulsant del cos la quarta part dels docents, empresonant-ne i afusellant-ne molts dels millors del país.

A més a més, el monument de Tortosa és una burla sinistra a la ciutat i a totes les Terres de l’Ebre, ja que és una exaltació dels qui, amb els seus bombardeigs, van destruir una gran part de la ciutat, dels qui van aconseguir que la que era una de les ciutats més importants i més vives del país es convertís en una població decadent i un antre dominat pel clero i les set o vuit famílies de la seva oligarquia. ¿I encara volen consultar si cal o no retirar aquesta exaltació de qui va ficar Tortosa en una foscor de la qual tot just ara està començant a surtir, més de setenta anys després?

Però aquest no és un tema local, ni tan sols de les Terres de l’Ebre, sinó un tema nacional, ja que aquest monument franquista, el més gran del país i el que està en un lloc més emblemàtic, ofen la memòria de tots els qui van lluitar per les llibertats i els sentiments de tots els demòcrates.

Per això, USTEC·STEs donem tot el nostre suport a la Comissió per la Retirada dels Símbols Franquistes de Tortosa en la seva reclamació que es retiri el monument franquista del riu Ebre.

                                   EL FEIXISME NO ES CONSULTA!

                                   RETIRADA DEL MONUMENT FRANQUISTA ARA!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

linia

afiliat ustec

Perquè som un sindicat que depen en més d'un 90% de teves aportacions i no pas de subvencions... AFILIA'T!
Tu garanteixes la nostra independència.

linia

USTEC·STEs IAC, Actualitzat:

28/04/2020 15:32 (10)