USTEC

COMUNICAT DE SUPORT A LA VAGA D’ESTUDIANTS DEL 3 DE MARÇ

USTEC·STEs, en coherència amb la nostra defensa d’un model d’educació públic,universal i gratuït, donem tot el nostre suport a la vaga i mobilitzacions d’estudiants a secundària i universitats convocada per diferents  sindicats i assemblees d’estudiants. De fet un 90% d’estudiants s’han pronunciat en referèndum en contra del 3+2 que suposa que a partir d’ara els graus siguin de tres anys i els màsters de dos anys.
El 3+2 serà una barrera per a les clases populars, devaluarà els graus i encara farà més necessaris uns màsters el preu dels quals oscil·la entre els 3.000 i els 27.500 euros a les universitats públiques.

USTEC·STEs defensa la gratuïtat de bressol a universitat, amb ajuts i beques-salari per a qui les necessiti. Si països més pobres com Cuba i països més rics com Alemanya tenen gratuïtat, no veiem cap motiu pel qual els nostres alumnes no han de gaudir d’un servei bàsic, comparable a la sanitat, com és l’educació de forma gratuïta.

Aquesta vaga pren rellevància en aquests moments que és al Parlament la ILP del sitema educatiu que defensa precisament la gratuitat de taxes de bressol a universitat. Sindicats convocants de la vaga com el SEPC, el SE i l’AEP estan adherits a la ILP del sistema educatiu i per tant podem dir amb el cap ben alt que la seva lluita també és la nostra.

A banda d’aquesta reivindicació, en diferents convocatòries i manifestos, els sindicats d’estudiants denuncien amb la mateixa fermesa que nosaltres tant la LEC com la LOMCE, lleis que han contribuit a privatitzar l’ensenyament i a fer retrocedir la democràcia dins els centres educatius amb els decrets d’autonomia, direccions i de provisió i perfils (plantilles).

És per això que demanem al professorat que no posi pals a les rodes a aquesta lluita i que informeu a l’alumnat, tal i com demana el mateix currículum, dels seus drets democràtics, entre els quals hi ha recollit, lògicament, el de vaga, el qual està regulat a l’article 8 de la llei 8/1995 i que tant el professorat com els pares tenim l’obligació de garantir-ne el seu lliure exercici.

Us demanem que no poseu proves el dia 3 de març i recordem que en tot cas aquestes absències no han de tenir efectes acadèmics per a l'alumnat.

La vaga i mobilitzacions d’estudiants del 3 de març és en benefici de tota la societat.

Perquè un altre món sigui possible, una educació universal i gratuïta de bressol a universitat és necessària.

USTEC·STEs 1 de març de 2016

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

linia

afiliat ustec

Perquè som un sindicat que depen en més d'un 90% de teves aportacions i no pas de subvencions... AFILIA'T!
Tu garanteixes la nostra independència.

linia

USTEC·STEs IAC, Actualitzat:

28/04/2020 15:32 (10)