ustec

pla

Els sindicats sotasignats volem manifestar la nostra oposició davant el desplegament del pla pilot de nomenaments de substituts que el Departament d’Ensenyament, unilateralment, vol portar a terme el proper mes de maig.
Tal com vam expressar en el moment de la seva posada en funcionament, rebutgem unànimement  aquest sistema  de selecció del personal substitut, com també la LEC com a marc en el qual es desenvolupa perquè:

Per tot això, rebutgem l’extensió del pla pilot del Maresme a altres territoris: Barcelona Comarques, Girona i Vallès Occidental, donada la seva escassa utilització, no arribant al 20% en tot el període  de prova. A més a més, s'ha fet servir per a substitucions de curta durada quan la previsió del Departament era d’utilitzar-lo per a les de llarga durada.
El decret que empara aquest sistema de selecció no afavoreix l’autonomia de centre, tal i com el Departament argumenta, sinó el traspàs de presa de decisions a mans de les direccions, tot adjudicant-los unes funcions que les col·loca en una situació de responsabilitat jurídica en relació amb les mesures que adoptin.

Aquest procediment no només no aporta cap millora a l’organització dels centres, sinó que no soluciona el problema de fons: LA COBERTURA DE LES SUBSTITUCIONS DES DEL PRIMER DIA.

ELS SINDICATS SOTASIGNATS EXIGIM LA SUSPENSIÓ I RETIRADA DEL PLA PILOT I EL RETORN A LA PROVISIÓ BASADA EN LES LLISTES BAREMADES PER EXPERIÈNCIA

sindicats

linia vermella

seus ustec

USTEC·STEs IAC, Actualitzat:

28/04/2020 15:32 (18)