USTEC

COMUNICAT SOBRE EL MANTENIMENT DELS CONCERTS SEGREGADORS

Acabem de conèixer que Junts pel Sí acaba de rebutjar la possibilitat de desconcertar aquells centres educatius, vinculats a ordres religiosos, que segreguen per sexe. Aquesta és una mesura que costa molt d’entendre, tenint en compte que altres comunitats autònomes ho han fet, i que contràriament als valors universals d’igualtat de gènere, no és legítim finançar creences particulars amb diners públics. 

Els arguments que ens ofereixen des de Junts pel Sí és que els concerts són coherents respecte a les consideracions  jurÍdiques derivades de la LEC. Al respecte de la qüestió, cal recordar que aquesta llei, malgrat aconseguir un difícil equilibri parlamentari, va comptar amb el rebuig majoritari de la comunitat educativa, i en concret, la possibilitat de fer servir diners públics per finançar escoles que discriminen per sexe i promouen valors morals sovint incompatibles amb els defensats a l’Estatut, representen un veritable escàndol. A més, la pròpia LEC permet concertar o desconcertar d’acord amb els criteris fixats a partir de la potestat normativa de la pròpia administració. No podem entendre com grups polítics que diuen que defensen l’equitat, la igualtat i que pretenen construir les bases d’un nou país més just, acaben donant suport a una visió reaccionària de l’educació. 

És per això que comminem als parlamentaris i parlamentàries a què, al marge de raons poc transparents, rectifiquin la seva decisió. També reclamem a la comunitat educativa que expliciti el seu rebuig. Creiem que els milions d’euros destinats a aquests centres d’elit, han de servir per millorar l’educació pública, l’única amb capacitat per treballar per a l’equitat educativa. 


USTEC·STEs 16 de març de 2016. 

 

 

 

 

 

 

 

linia

afiliat ustec

Perquè som un sindicat que depen en més d'un 90% de teves aportacions i no pas de subvencions... AFILIA'T!
Tu garanteixes la nostra independència.

linia

USTEC·STEs IAC, Actualitzat:

28/04/2020 15:32 (30)