ustec stes iac unio general trebaladors ensenyament logotip

STOP CETA a Lleida

L'acord Econòmic i Comercial amb Canadà (CETA per les seves sigles en anglès) per part de la unió Europea podria ser ratificat abans de finals del present any en curs. Juntament amb el Tractat Transatlàntic de Comerç i Inversions (TTIP) representa l'intent per part de les grans corporacions transnacionals d'aconseguir una regulació a mida que afavoreixi els seus interessos. Així, doncs, l'entrada en vigor d'aquests acords econòmics podria imposar processos de competència i mercantilització que suposarien una greu agressió a allò que resta del feble estat del benestar que la crisi dels darrers anys ha anat desmantellant. En l'àmbit de l'educació, l'entrada en el mercat europeu de multinacionals del sector pot generar la creació de titulacions que entraran en conflicte amb les titulacions públiques (i privades) de cada país.

Organitzacions com l'European Student's Union ja han denunciat que acords com el CETA (i el TTIP) obren la porta a que les empreses d'educació transatlàntiques obrin filials europees amb capacitat d'homologar cels seus títols.

És per tot plegat, i per molts altres aspectes relacionats amb el medi ambient, d'altres serveis públics com la sanitat, l'agricultura, la regressió democràtica, etc, que a Lleida s'està duent a terme la campanya STOP CETA Ponent-Pirineus de fa unes setmanes el punt àlgid de la qual tindrà lloc en les properes dates:

Dissabte, 8 d'octubre: Xerrada al Col.legi d'Advocats (pl. Sant Joan, 6-8, de Lleida) ,a les 7 de la tarda, amb Tom Kucharz, de Ecologistas en Acción i l'advocat Simeó Miquel.

Dijous, 13 d'octubre: Taula rodona a l'edifici sindical (Av. Catalunya, 2, Lleida), a les 6 de la tarda, amb la participació dels sindicats CCOO, CGT, IAC (de la qual forma part USTEC·STEs) i UGT. Dissabte, 15 d'octubre: Gran manifestació a Lleida, amb sortida a les 6 de la tarda des de la plaça Ricard Vinyes.

linia

afiliat ustec

Perquè som un sindicat que depen en més d'un 90% de teves aportacions i no pas de subvencions... AFILIA'T!
Tu garanteixes la nostra independència.

linia

USTEC·STEs IAC, Actualitzat:

28/04/2020 15:32 (2)