ustec stes iac unio general trebaladors ensenyament logotip

USTEC·STEs no s'adhereix al Pacte Local per l'Educació a l'Hospitalet

L’ajuntament va posar en marxa fa més d'un any el Pacte Local per l'Educació, i després d'un procés d'esmenes i debat presenta el resultat per demanar l'adhesió de tots els agents educatius i així legitimar les seves polítiques. Amb aquest pacte ha buscat tot el consens possible, la qual cosa vol dir que ha intentat contentar tots els sectors per tal que signin, incloses totes les escoles concertades de la ciutat.
Curiosament, al seu web el pacte es diu "pacte local per l'educació pública" però al text del pacte el títol ha perdut la paraula "pública". Així, no queda clar si l'ajuntament aposta amb prou fermesa per l'educació pública en una ciutat com l'Hospitalet.
El text, està carregat de bones intencions, però moltes d'elles queden sense concreció, i altres depenen de la Generalitat, amb la qual cosa l'ajuntament es desentén i passa la pilota. A més a més, hi ha molts serveis municipals que estan externalitzats i per tant en mans privades i que el pacte no modifica sinó que ho promou, com ara la majoria d'escoles Bressol i d'altres propostes que es fan, com ara la de contractar professorat extra d'anglès, tant a les escoles públiques com a les concertades.
En aquest sentit hi ha una equiparació que ens sembla escandalosa, ja que les concertades ja conten amb uns recursos extra en concepte de quotes, per no parlar de les escoles d'elit que existeixen a aquesta ciutat i que aquest pacte inclou. Una ciutat com l'Hospitalet hauria d'apostar amb fermesa per l'educació pública i prioritzar en tot les escoles públiques per sobre de tot, enlloc d'escriure tantes frases idealistes a la introducció... per què no apliquen aquest idealisme al text real del pacte?
En el debat de les esmenes, on USTEC-STEs ha participat activamentno han estat acceptades esmenes que, junt amb d'altres assemblees i organitzacions, vàrem proposar i defensar. Aquestes qüestionaven el concert a escoles que segreguen per sexe; la pròpia doble xarxa; demanàvem que també els estudis no obligatoris (com la Formació Professional o llars d'infants) pivotin en els centres públics del Departament (on un exemple ben clar de que aquesta no és la intenció de l'Ajuntament seria la utilització de recursos públics per gestionar un centre de FP privat en l'edifici dels antics jutjats); o que el text del pacte impedeixi la tornada a la 6na hora als centres públics d'infantil i primària (cosa que la redacció actual permet)...
Per tot això us informem que USTEC-STEs no signarà aquest pacte.

linia

afiliat ustec

Perquè som un sindicat que depen en més d'un 90% de teves aportacions i no pas de subvencions... AFILIA'T!
Tu garanteixes la nostra independència.

linia

USTEC·STEs IAC, Actualitzat:

28/04/2020 15:32 (10)