ustec stes iac unio general trebaladors ensenyament logotip

 

Contra el racisme i la xenofòbia!No tenim por!


Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC), STEI - Intersindical (Illes Balears) i Intersindical Valenciana criden a la participació en la manifestació del proper dissabte 26 d'agost a Barcelona

Les tres Intersindicals consideren necessària una resposta massiva de la ciutadania en resposta als atemptats terroristes de Barcelona i Cambrils. També contra el racisme, la xenofòbia i els atacs a Catalunya, les seues institucions i la seua llengua que s'han expressat aquests dies.

La IAC, l'STEI-Intersindical i Intersindical Valenciana condemnen els actes terroristes que han tingut lloc a Catalunya, així com els de Síria, Iraq, Turquia, Somàlia, Iemen, Afganistan, França, Anglaterra i molts altres països del món. Per als sindicats és necessari combatre el terrorisme, acabar amb les seues fonts de finançament i aïllar els estats que li donen suport. Per això, és necessari denunciar els països com Qatar o Aràbia Saudita que donen suport a grups terroristes, però també als estats, com l'Espanyol, que venen armament i mantenen negocis amb aquests països.

Les tres Intersindicals també denunciem la criminalització de persones per la seva procedència o religió, especialment a la població musulmana, que han vingut a Europa a viure, treballar i buscar-se la vida dignament. Per això, critiquem, contundentment, els atacs que estan rebent des de diverses instàncies de les societats europees que fomenten l'odi i el racisme.

IAC, STEI - Intersindical i Intersindical Valenciana apostem per implementar mesures socials, laborals i educatives que fomenten la igualtat i ens possibiliten viure en la diversitat, davant les polítiques repressives que practiquen els estats. Unes polítiques que, com s'ha evidenciat, no s'han mostrat efectives i que han servit per estigmatitzar diversos col•lectius socials i les persones nouvingudes.

Per altra part, les tres Intersindicals valorem positivament la resposta del poble català, i d'altres territoris de l'Estat i d'Europa i del món davant els atacs soferts a Barcelona i Cambrils. Una resposta que s'ha evidenciat en concentracions, i missatges de solidaritat amb les víctimes, les seves famílies i Catalunya. Malgrat això, no podem ni devem ignorar la utilització partidista i els atacs que estan patint les catalanes i catalans i les seves institucions democràtiques per part del govern espanyol i de determinats mitjans de comunicació, entitats i partits polítics. Uns atacs que només es poden qualificar de miserables i inacceptables en un moment tant dolorós i complicat.

Per tot això, des de la IAC, l'STEI-Intersindical i Intersindical Valenciana volem expressar el nostre suport al poble català, les seves institucions i al seu dret a decidir sobre el seu futur com a poble, al temps que fem una crida al conjunt de les treballadores i treballadors i de la ciutadania dels nostres territoris i de l'Estat Espanyol a participar sense por en la manifestació del proper dissabte.

Barcelona, Palma, València, 26 d'agost de 2017

 

 


 

 


linia

afiliat ustec

Perquè som un sindicat que depen en més d'un 90% de teves aportacions i no pas de subvencions... AFILIA'T!
Tu garanteixes la nostra independència.

linia

USTEC·STEs IAC, Actualitzat:

28/04/2020 15:31 (23)