ustec stes iac unio general trebaladors ensenyament logotip

 

LA IAC AL COSTAT DEL REFERÈNDUM I DE LA SOBIRANIA DEL POBLE CATALÀ


 La IAC sindicat alternatiu integrat per CATAC, CATAC-CTS, USTEC-STEs, FTC i CAU volem manifestar que: 

 
1. Des de la nostra fundació i també com hem refermat en els nostres darrers Consells Nacionals estem a favor del dret a l'autodeterminació del poble català i treballem perquè aquest pugui decidir lliurement el seu futur polític.

 
2. Reconeixem doncs que la sobirania del poble català rau en el Parlament de Catalunya i volem deixar clar que davant d'un xoc de legalitats o davant de qualsevol pràctica repressiva de l'Estat Espanyol que ens vulgui impedir votar aquest 1 d'octubre ens situarem al costat dels nostres representants polítics i del poble que vol decidir lliure i democràticament la seva relació amb l'estat espanyol. 

3. Ahir vam assistir convidats a la fila 0 del Teatre Nacional de Catalunya per escoltar els detalls organitzatius de La llei de referèndum d'autodeterminació. Valorem molt positivament tots els aspectes organitzatius i de garanties que es van anar desgranant i sobretot l'article 3 en els seus apartats 2 i 3 on es deixa clar que aquesta llei “preval jeràrquicament sobre totes aquelles normes que hi puguin entrar en conflicte” i que “empara a totes aquelles persones físiques i/o jurídiques que participin ja sigui directament, ja sigui indirectament en la preparació, celebració i/o implementació del resultat del referèndum” tal i com des de la IAC havíem exigit diverses vegades de forma pública. 

4. Per tant, els treballadors i treballadores de l’administració pública que actuïn ho faran en execució d’alguna norma dictada pel Parlament de Catalunya. La interpretació d’aquesta norma, de si és aplicable directament, o no, tot i les resolucions d’òrgans jurisdiccionals, no pot recaure sobre els treballadors i treballadores de les administracions catalanes. Aquesta és una funció que recaurà precisament en el Parlament de Catalunya i en el Govern de Catalunya. En conseqüència, en el cas que per part del Parlament de Catalunya o el Govern de Catalunya, les normes i instruccions que es dictin siguin precises i concretes en relació a la norma a aplicar, desapareixeran els elements bàsics del tipus penal descrits, bàsicament el d’arbitrarietat i el d’intencionalitat, ja que l’actuació dels treballadors d’aquesta administració pública estarà emparada per una norma, a la qual l’òrgan competent per dictar-la li dóna vigència.

 
5. Els funcionaris i funcionàries de les administracions públiques així com els treballadors i treballadores de l'ensenyament de Catalunya poden estar tranquils i, una vegada entri en vigor la llei de referèndum d'autodeterminació, oferir-se com a voluntaris o acomplir les ordres jeràrquiques rebudes, com s'ha fet sempre, per participar en el procés de preparació i celebració del referèndum. I en cas, de pressions o amenaces de qualsevol tipus ens posem a la seva disposició per oferir-los protecció i/o assessorament. 

6. Aquest és el posicionament de tots els sindicats que composen la INTERSINDICAL ALTERNATIVA DE CATALUNYA i per tant, desmentim o no ens reconeixem en qualsevol notícia o informació que doni un posicionament diferent a aquest. 

7. Davant un conflicte obert entre Catalunya i l'Estat Espanyol, entre els que volen posar les urnes i aquells que les volen treure, sempre ens situarem al costat de la democràcia, del dret a decidir i a votar, i més quan la majoria del poble català així ho ha manifestat i expressat repetidament. Estem convençuts que aquest 1 d'octubre votarem i no tingueu cap mena dubte que la IAC hi posarem tots els nostres recursos i esforços perquè això sigui possible. 

BARCELONA 5 DE JULIOL DE 2017

 

afiliat ustec

Perquè som un sindicat que depen en més d'un 90% de teves aportacions i no pas de subvencions... AFILIA'T!
Tu garanteixes la nostra independència.

linia

USTEC·STEs IAC, Actualitzat:

28/04/2020 15:31 (18)