ustec stes iac unio general trebaladors ensenyament logotip

COMUNICAT D’USTEC·STES (IAC) SOBRE LES PLANTILLES (17-18)
I EL SEGUIMENT DE L’ACORD DE 31 DE GENER

S’han publicat els criteris de confecció de plantilles a escoles i instituts
El curs 2017-2018 començarà amb com a mínim 4.714 docents més als centres públics gràcies a l’Acord de 31 de gener de 2017, però no tots/es aquests/es docents seran destinats/des on USTEC·STEs (IAC) demanava.
Aquest mes s’han tancat els aspectes relacionats amb les plantilles dels centres educatius per al curs vinent. Tot i haver-hi mesures que introdueixen millores en les condicions laborals i de servei dels centres públics, no hem pogut tenir la incidència necessària per revertir d’altres retallades que trobem totalment necessàries.
Les millores, algunes de les quals ja es troben en funcionament aquest curs, seran:

Com es distribueixen les noves dotacions?

Com que el Departament no ens n’ha proporcionat les dades exactes, només podem especificar d’una manera aproximada com es distribuiran les 4.714 dotacions noves.

Cal informar també que la reducció de 2 hores LECTIVES del professorat major de 55 anys torna a ser un dret a partir de l’1 de setembre de 2018.

VALORACIÓ

Reiterem que el Departament s’ha negat (encara que fos aproximadament) a la quantificació de totes aquestes mesures. Per tant, aquestes dades són molt aproximades i moltes d’elaborades per d’USTEC·STEs a partir d’algunes informacions pròpies i proporcionades pel Departament.

Denunciem que el Departament s’ha negat a introduir per al curs vinent, en les dotacions a «negociar» amb posterioritat a l’acord, la primera reivindicació UNITÀRIA de la part social (primer de tots els sindicats signants de l’acord i posteriorment de tots els sindicats de la Mesa Sectorial): la supressió dels terços de jornada, de manera que el nomenament mínim sigui de mitja jornada, com passava abans de les retallades. Aquesta mesura, que es cobriria amb 500 dotacions i milloraria les condicions laborals, comporta un increment d’hores lectives molt important als centres educatius, a més d’un alleugeriment de la pressió a les persones que sol·liciten aquesta reducció.

USTEC·STEs (IAC) ha comprovat com el Departament d’Ensenyament només s’ha avingut a negociar realment quan hi havia una convocatòria de vaga debatuda, construïda i oportuna com la del 9 de febrer, en la qual USTEC·STEs va portar clarament la iniciativa. Aquella convocatòria de vaga, i la posterior desconvocatòria, van desembocar en la signatura d’un acord que va aconseguir reversions importants d’algunes retallades.

En cap cas USTEC·STEs no es mostra satisfet amb el desenvolupament posterior de l’acord, sobretot per la manca d’informació exacta sobre les noves dotacions i perquè no s’han tingut en compte algunes propostes dels sindicats pel que fa a la destinació final d’una part d’aquestes dotacions. Per tant, USTEC·STEs fa una crida a tot el personal dels centres públics, a la resta d’organitzacions sindicals i a la resta d’organitzacions de la comunitat educativa a cercar el moment més oportú per situar les mobilitzacions que obliguin novament el Departament d’Ensenyament a revertir la resta de retallades, com ara, i entre d’altres, la reducció d’una segona hora lectiva.

 

 


 

 


linia

afiliat ustec

Perquè som un sindicat que depen en més d'un 90% de teves aportacions i no pas de subvencions... AFILIA'T!
Tu garanteixes la nostra independència.

linia

USTEC·STEs IAC, Actualitzat:

28/04/2020 15:31 (41)