ustec stes iac unio general trebaladors ensenyament logotip

Valoració d’USTEC•STEs (IAC) de la vaga de dimecres 8 de novembre

USTEC•STEs (IAC) va donar suport a la vaga d’aquest dimecres 8 de novembre i va cridar a participar-hi. Segons les nostres dades, 30.000 treballadors i treballadores (un 45%) de l’ensenyament públic va exercir aquest dret, amb un seguiment desigual segons els diferents territoris. Si hi sumem el seguiment de l’alumnat i la comprensió de moltes famílies, que van fer que bona part de l’alumnat s’absentés de les aules, podem confirmar que la vaga va tenir una gran incidència en el sector educatiu. Desenes de milers de persones van participar en les mobilitzacions durant tot el dia.

Malgrat els missatges desmobilitzadors de CCOO i UGT, cal entendre el seguiment d’aquesta vaga com una mostra de la voluntat d’una gran part del col•lectiu d’expressar el rebuig i el malestar que la situació política actual està provocant en el sistema educatiu i en la societat en general.

• Les acusacions infames sobre adoctrinament que estan patint els docents catalans
Rebutgem totalment que alguns docents catalans hagin hagut d'anar a declarar per parlar a les aules dels fets ocorreguts l'1 d'octubre, que destacats polítics acusin al sistema educatiu català d'adoctrinament o que circulin formularis per demanar dades concretes sobre suposats casos d’adoctrinament a les escoles per tal de «denunciar-los». Davant la gravetat d’aquests fets, els nostres serveis jurídics estan estudiant les mesures legals que s’hi puguin emprendre. Defensarem la llibertat de càtedra que contempla la normativa vigent.

• L’aplicació de l’article 155 de la Constitució espanyola

El cessament de tots els membres del Govern, i en concret l’escapçament de la titular d’Ensenyament, posa en perill el retorn de les condicions laborals anteriors al 2011 (per exemple, les pagues extres del 2013 i del 2014, el compromís de negociar la reducció de la segona hora lectiva incrementada arran de les retallades...), ja que estan vinculades a uns nous pressupostos de la Generalitat. Sense Govern no hi ha pressupostos, i sense pressupostos no podem pressionar les institucions per obtenir millores com les que vam aconseguir fa gairebé un any.

L’aplicació de l’article 155 ha provocat també, per exemple, que en la Conferència Sectorial de totes les conselleries d’ensenyament de totes les Comunitats Autònomes, en què es van tractar les futures oposicions per disminuir la temporalitat, es produís un empat entre les 8 comunitats (les del PP) que defensaven que les proves de la fase d’oposició fossin eliminatòries i les 8 (d’altres colors polítics) que s’hi van oposar. Adduint que ara en són els titulars, el Ministerio de Educación va votar en nom del Departament d’Ensenyament a favor que fossin eliminatòries. I, per tant, així sembla que quedaran...

A més, amb el 155 hi ha el perill que es qüestioni la immersió lingüística, un dels consensos de l’escola catalana (entre els quals USTEC•STEs i la gran majoria de la comunitat eductiva no inclouen ni de bon tros la LEC), o que es perdin drets laborals dels treballadors i treballadores de l’ensenyament. Volem deixar clar que en aquests casos es toparan frontalment amb el rebuig d’USTEC•STEs i no descartem cap mitjà de pressió segons la gravetat de l’atac. L’escola catalana NO ES TOCA.

• La repressió de l’Estat espanyol i la pèrdua de llibertats democràtiques

Rebutgem l’empresonament de qualsevol persona per les seves idees (presos polítics), la presència i les actuacions de forces policials estatals arreu de Catalunya i la diferent vara de mesurar del poder judicial.

USTEC·STEs (IAC), 10 de novembre del 17.


 

 


linia

afiliat ustec

Perquè som un sindicat que depen en més d'un 90% de teves aportacions i no pas de subvencions... AFILIA'T!
Tu garanteixes la nostra independència.

linia

USTEC·STEs IAC, Actualitzat:

28/04/2020 15:31 (23)