ustec stes iac unio general trebaladors ensenyament logotip

ALLIBEREM ELS PRESOS POLÍTICS, PER LA DEFENSA DE LES INSTITUCIONS CATALANES: CRIDA A LA LLUITA CONTRA EL COP D’ESTAT

Certament estem vivint un moment excepcional. Com a sindicat, no ens havíem trobat mai en la tessitura d'enfrontar-nos a una situació política tan greu i perillosa. Per responsabilitat davant la comunitat educativa, ens toca ser al costat on toca: amb la gent, el poble, les institucions catalanes i la comunitat educativa.

En primer lloc, exigim l’alliberament dels presos polítics:el vicepresident, els consellers i conselleres del nostre govern, i també Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, que són tancats per les seves idees i perquè representen milions de catalans i catalanes. No s'hi valen febles excuses jurídiques. Mentre siguin tancats, vivim en l’evidència d’una dictadura que no resulta possible tolerar.

En segon lloc, l’activació del 155, a partir d’interpretacions esbiaixades i interessades de la mateixa legislació suposa una inacceptable suspensió, a la pràctica, de les institucions catalanes i de les persones que ha triat, democràticament, el poble català. El 155 és l’excusa legal per implantar una dictadura que ja funciona des del moment en què, durant la campanya de l’1 d’octubre, s’han tancat webs, s'han detingut arbitràriament treballadors públics i s'ha violat correspondència privada i una inacabable llista de drets humans i llibertats individuals. Per tant, USTEC·STEs som i serem on ens correspon en aquests moments: al costat a les institucions catalanes i de la democràcia en la lluita per la seva supervivència.

Finalment, i a partir dels indicis que mostren els atacs de PP i C’s, i del PSOE, amb els seus mariatxis mediàtics, l’escola catalana pot córrer el risc de ser intervinguda. Si és així, USTEC·STEs no reconeixerà com a interlocutors vàlids aquelles persones que no siguin representants de la legitimitat popular, raó per la qual fa una crida a la comunitat educativa a la resistència contra les imposicions d’un Estat que, a partir de la pedagogia dels fets, ja no es pot considerar democràtic. 

Suport a totes les mobilitzacions de Crida per la Democràcia.

 

USTEC·STEs (IAC),


 

 

 


 

 


linia

afiliat ustec

Perquè som un sindicat que depen en més d'un 90% de teves aportacions i no pas de subvencions... AFILIA'T!
Tu garanteixes la nostra independència.

linia

USTEC·STEs IAC, Actualitzat:

28/04/2020 15:31 (35)