ustec stes iac unio general trebaladors ensenyament logotip

                                     Qui s’ha cregut que és vostè, senyor Guerra?

Encara consternats per les gravíssimes declaracions de l’ex-vicepresident del govern de l’Estat Alfonso Guerra González, ens veiem obligats a manifestar la nostra més rotunda condemna de les seves paraules en la mesura que constitueixen un atemptat inqualificable al professorat, a la democràcia i al poble català.

Trenta-vuit anys de diputat a les Corts espanyoles no li han servit per entendre què significa la democràcia; ni la seva condició de professor li ha permès saber quina és la tasca dels docents; ni la seva suposada condició d’intel·lectual li ha servit per comprendre què és, què vol i a què té dret Catalunya com a nació.

Alfonso Guerra González ha insultat impunement generacions senceres de mestres i de professores i professors, l’únic “delicte” dels quals ha estat treballar sense defallir pel redreçament i la dignificació d’una escola pública reduïda al no-res per la llarga nit del franquisme, amb la qual cosa han col·laborat de manera eficaç en la seva democratització i a fer-la anivelladora de les desigualtats socials.

Els docents d’aquest país que Guerra González vol esborrar del mapa enviant l’Exèrcit han permès amb el seu esforç la recuperació de la llengua i salvar els mots que el dictador Franco va voler anorrear. Com ningú més, gràcies al seu esforç i professionalitat i malgrat la manca de recursos abocats en l’educació, el professorat ha fet possible l’acollida i la integració de prop d’un milió d’alumnes nouvinguts, especialment en la dècada 1996-2006. De tot això, de qui la Viquipèdia diu que és filòsof, enginyer, professor i polític, no se n’ha assabentat, o encara pitjor: malgrat tenir-ne coneixement, no només no ho reconeix, sinó que de manera deliberada i encoberta acusa el professorat d’adoctrinar i de ser uns “rufians”.

Guerra González, de qui ja coneixíem l’aspror del seu caràcter, ha ultrapassat tots els límits amb aquestes declaracions: els límits de la decència moral i ètica, del respecte a la tasca docent i a la democràcia. Esperem que moltes ciutats i pobles de Catalunya declarin Alfonso Guerra persona non grata ben aviat en un ple municipal i condemnin públicament les declaracions d’aquest personatge que no fa no gaire es vantava d’haver passat el “cepillo” a l’Estatut aprovat pel Parlament de Catalunya.

No entenem qui es creu vostè que és, senyor Guerra. En tot cas, té de la nostra part tot el menyspreu possible, la més absoluta condemna de les seves paraules i l’exhortació a disculpar-se i a demanar perdó.

Permanent del Secretariat Intercomarcal d’USTEC·STEs (IAC)

 

 

 


 

 


linia

afiliat ustec

Perquè som un sindicat que depen en més d'un 90% de teves aportacions i no pas de subvencions... AFILIA'T!
Tu garanteixes la nostra independència.

linia

USTEC·STEs IAC, Actualitzat:

28/04/2020 15:31 (7)