ustec stes iac unio general trebaladors ensenyament logotip

 

USTEC·STEs EXIGEIX A MARIANO RAJOY QUE ES DISCULPI DAVANT LA COMUNITAT EDUCATIVA DE CATALUNYA


Malgrat que després de sis anys de presidència ja no ens sorprèn res, avui hem hagut d’aguantar un nou insult del president Mariano Rajoy, en un discurs a Ciutat de Mallorca, en què ha acusat a les institucions catalanes de manipular, fins i tot els nens, de la mateixa manera que amb anterioritat el seu govern acusava a l’escola pública del nostre país d’adoctrinar les criatures. Considerem que és una manca de respecte al professorat i la resta del personal dels centres educatius i cap a les famílies que els confien els seus fills i filles cada dia. És així com pretén interpretar que la pràctica totalitat de la societat catalana, de totes les classes socials, orígens, condició i edat coincideixen a sentir una animadversió profunda i majoritària contra la figura del president i del partit que governa a Madrid.

Volem recordar al senyor Rajoy que les mostres de rebuig que rep, tant ell, com el seu govern, com les institucions de l’estat a les quals ha pres tot rastre d’independència i dignitat, estan clarament correlacionades amb la seva iniciativa de “signar contra Catalunya” en la campanya contra l’Estatut de 2006; que l’assetjament al qual el seu govern ha sotmès el català als mitjans de comunicació, contra la immersió lingüística, i el dany infringit a còpia de retallades i d’una LOMCE carpeto-vetònica, paradigma de l'adoctrinament, contra el nostre sistema educatiu, són les clares causes de l’hostilitat que pot percebre cada vegada que s’acosta per la nostra geografia de fa anys.

Entenem, doncs, que les seves declaracions d’avui són estrictament de consum intern, en el moment en què tracta de guanyar una autoritat qüestionada entre els sectors polítics més autoritaris que són partidaris de mà dura contra Catalunya. Tothom sap que, afortunadament, la capacitat de manipular els infants, per part de l’escola són prou limitats. Ho pot comprovar el senyor Rajoy veient el protagonisme, dins l’Assemblea Nacional Catalana o Òmnium Cultural, de persones que el "nacionalcatolicismo" tractà d’adoctrinar. Si vol que parlem de manipulació, només cal fer una repassada a l’hemeroteca on pot comprovar com el falsejament de la realitat catalana és el que presideix les conferències de premsa governamentals i els mitjans afins al govern, i com ha fet servir l’animadversió contra Catalunya com a reclam electoral. Avui el que rep és allò que sembrà fa alguns anys.

Els fets concrets és que el senyor Mariano Rajoy expressa amb els fets un gran menyspreu pel nostre país, les nostres institucions, i el que és més greu, els propis principis democràtics. La seva obsessió per impedir tota participació de la ciutadania en el futur de Catalunya; la maldestra manipulació del poder judicial; la incapacitat de legislar el propi estat de setge que fa servir el seu govern en contra de la pròpia legislació espanyola; l’intent d’inspirar por a la ciutadania tot fent servir la llei a la carta només són una mostra de perillosa erdoganització que, principalment, degrada fins a extrems inimaginables la democràcia de la qual en parla tant.

Exigim al senyor Rajoy una disculpa a la comunitat educativa i a la ciutadania del seu país. Exigim que deixi de dir mentides o proferir amenaces contra la gent. Exigim que respecti el Referèndum que ha convocat el govern català i que entengui que les escoles han de ser estructures democràtiques i que el respecte pels drets i les llibertats s'ensenya i es cultiva a les escoles i instituts.


USTEC·STEs (IAC), 23 de setembre del 17.

 

 

 


 

 


linia

afiliat ustec

Perquè som un sindicat que depen en més d'un 90% de teves aportacions i no pas de subvencions... AFILIA'T!
Tu garanteixes la nostra independència.

linia

USTEC·STEs IAC, Actualitzat:

28/04/2020 15:31 (16)