ustec stes iac unio general trebaladors ensenyament logotip

 

COMUNICAT DE SUPORT A LES MOBILITZACIONS CIUTADANES DEL 21 DE DESEMBRE

En l’actual situació política, caracteritzada per la manipulació mediàtica, la repressió policial i judicial de l’Estat espanyol, s’ha creat una situació d’excepció en què s’estan vulnerant els drets humans, socials i polítics de la ciutadania. Aquesta situació, afavorida pels poders fàctics relacionats amb el franquisme i atiada per una ultradreta que mai no ha marxat de les institucions espanyoles, ha generat una sensació de malestar general entre la societat catalana.

L’existència de presos polítics, exiliats, víctimes de persecucions polítiques des d’instàncies judicials, s’ha vist agreujada per la vaga de fam de Jordi Sánchez, Jordi Turull, Joaquim Forn i Josep Rull. La indiferència dels poders de l’Estat agreugen encara més un clima polític convuls, en què determinats mitjans i grups polítics es dediquen a criminalitzar la legítima protesta contra el que molts consideren una mostra d’imperdonable inhumanitat. Per acabar-ho d’adobar, el proper divendres, 21 de desem­bre, el Consell de Ministres espanyol té decidit celebrar la seva sessió a Barcelona, just un any després que el bloc del 155 fou clarament derrotat i en un moment en què hi ha risc per a la vida de quatre presos polítics.

És per això que USTEC·STEs, sempre al costat de la justícia social, les llibertats polítiques, les institucions catalanes, els valors expressats a la Declaració dels Drets Humans i la decència moral oferim ple suport a les mobilitzacions cíviques, socials i pacífiques que puguin esdevenir-se en aquestes jornades i demanem estendre-ho a la resta de la comunitat educativa.

Rebutgem absolutament qualsevol intent de criminalitzar la protesta i la dissidència que està intentant fer l’entramat polític i mediàtic d’una monarquia en descomposició. Demanem que la ciutadania es pugui expressar, sempre, en llibertat.


 

linia

afiliat ustec

Perquè som un sindicat que depen en més d'un 90% de teves aportacions i no pas de subvencions... AFILIA'T!
Tu garanteixes la nostra independència.

linia

USTEC·STEs IAC, Actualitzat:

28/04/2020 15:32 (25)