ustec stes iac unio general trebaladors ensenyament logotip

NOVA VICTÒRIA JUDICIAL D'USTEC·STEs

USTEC·STEs (IAC) guanya al Jutjat Contenciós Administratiu la impugnació contra el cessament del personal interí a 1 de setembre per romandre en situació de baixa per IT o llicència per infantament o adopció.

 

El Jutjat Contenciós Administratiu nº11 de Barcelona ha estimat la demanda d’USTEC·STEs (IAC) contra la Resolució ENS/1005/2017 de 8 de maig de les adjudicacions provisionals de l’any 2017, pel que fa referència a la Base 11 de l'annex 1er de la Resolució.

El Jutjat ha sentenciat que el cessament temporal del personal interí que estava en una situació de baixa per IT o de llicència per infantament o adopció l’1 de setembre de 2017 és IL·LEGAL. Aquest cessament va ser la principal novetat d’aquella normativa d’Adjudicacions d’estiu per al curs 2017-2018.

El Departament d’Educació va tornar a incloure aquest cessament a les adjudicacions d’estiu del curs 2018-2019 que també vam impugnar-la al Jutjat del Contenciós Administratiu pels mateixos motius, està pendent de judici.

El jutjat sentencia que «El nombramiento si se produce de forma condicional es un cese temporal il·legal por lo que se refiere en concreto a la relación de servicio del personal interino». També afegeix que les situacions que contempla el segon paràgraf de la base 11 de la resolució (situació de baixa per IT o de llicència per infantament o adopció) «suponen una discriminación inadmisible del personal seleccionado que se puede encontrar en estas situaciones, sobre las que pesa la declaración de nulidad (con determinadas matizaciones sobre lo que no nos vamos a extender), si se efectuara en el ámbito laboral por estar especialmente protegidas".

Davant d’aquesta sentència USTEC·STEs (IAC) vol comunicar:

No és el primer èxit judicial que hem tingut darrerament:

USTEC·STEs (IAC) exigeix el cobrament d’ofici dels efectes retroactius del 4t i 5è estadi. En les millors condicions possibles podrien ser fins a 10.174€ bruts.
 

linia

afiliat ustec

Perquè som un sindicat que depen en més d'un 90% de teves aportacions i no pas de subvencions... AFILIA'T!
Tu garanteixes la nostra independència.

linia

USTEC·STEs IAC, Actualitzat:

28/04/2020 15:29 (90)