ustec stes iac unio general trebaladors ensenyament logotip

Units i unides contra la repressió. Pels drets socials i polítics

Estem en un moment polític i social absolutament excepcional: el judici farsa a què estem assistint aquests dies constitueix no només una vulneració flagrant dels drets més elementals de les persones acusades sinó un autèntic judici a la democràcia. És també el colofó d’una involució autoritària cada cop més evident que ara ha portat a la banqueta els milions de ciutadans i ciutadanes que de manera pacífica es van atrevir a exercir els seus drets i a expressar la seva voluntat política l’1 d’octubre del 20178.

La resposta demofòbica de l’Estat espanyol no ha deixat lloc a dubtes des d’aleshores: aplicació del 155, destitució del Govern de la Generalitat de Catalunya, cop d’estat de facto a les institucions catalanes per a deixar-les sota la seva tutela. Una part del Govern és a l’exili o encarcerat acusat de rebel·lió o sedició, i s’ha imputat activistes socials, persones del cos de bombers, docents, regidors i regidores, alcaldes i alcaldesses, ciutadania en general d’aquests delictes o de desobediència.

I és que en el darrer període, la lluita pel dret a l’autodeterminació a Catalunya ha constituït no només un dels principals factors polítics de desestabilització del règim del 78, sinó que també ha esdevingut un nou camp de proves per a assajar «l’agenda oculta» de l’Estat espanyol, és a dir, tot l’arsenal d’excepcionalitat repressiva del poder legislatiu, mediàtic, polític, judicial o policial que després, amb diferents intensitats, s’aplica al conjunt
dels pobles, dels moviments i de les classes treballadores d’arreu.

Aquesta escalada no és desconeguda per als i les sindicalistes i els moviments socials que fa anys que la patim i hi lluitem en contra. Per al sindicalisme alternatiu resulta força evident que cal inscriure aquest nou atac envers els drets polítics i socials del poble català en l’actual context de polítiques d’austeritat, de desmantellament i privatitzacions de serveis públics, de precarització creixent del món del treball i de feminització de la pobresa que patim les classes treballadores de l’Estat espanyol amb el 135 com clau de volta.

Docents, sindicalistes, activistes per l’habitatge digne, represaliades del moviment feminista, rapers i artistes per la llibertat d’expressió, activistes de
la lluita antirracista o de les lluites de la classe treballadora migrant, activistes veïnals, estudiants contra les retallades represaliades…, malauradament compartim plegades un fil comú.

I davant els atacs a la soberania popular, davant la involució democràtica, les retallades, la repressió, les privatitzacions i la precarietat, ens cal treballar per tal d’unificar les lluites i construir entre totes una agenda comuna dels moviments socials i del sindicalisme combatiu per tal de portar les reivindicacions del carrer a tots els centres de treball i a les institucions. Per tot això, i més, els sindicats firmants d’aquest manifest volem
mostrar el màxim suport a les persones i organitzacions que estan patint la repressió pel fet de defensar els drets de ciutadania, els drets socials, els drets sindicals i els drets polítics. FEM UNA CRIDA al conjunt les persones treballadores a participar i donar suport a totes les mobilitzacions que es facin en aquest sentit i especialment a OMPLIR ELS CARRERS DE MADRID EL DISSABTE 16 DE MARÇ, A LES 18.00 H, per a protestar contra el judici farsa a l’1-O en el Tribunal Suprem. Cal donar una resposta massiva a aquest atac als drets civils i polítics més bàsics, un atac no només als presos i preses polítiques i al poble de Catalunya sinó a tots i totes.

Perquè la democràcia no és delicte, el dret a l’autodeterminació no pot ser delicte.

Units i unides contra la repressió. Pels drets socials i polítics, tombem el règim del 78 i els seus judicis farsa. Construïm el futur des de la radicalitat democràtica.

SINDICATS SIGNANTS:

▪ IAC Catalunya / ▪ LAB País Vasc/ ▪ ESK País Vasc / ▪ Steilas País Vasc / ▪ CUT Galícia /▪ CUT Aragón / ▪ Intersindical Valenciana/ ▪ SAT Andalucia /

▪ FSOC Canàries/ ▪ CSI Astúries/ ▪ Intersindical Canària/ ▪ STEI- Intersindical Illes Balears.

linia

afiliat ustec

Perquè som un sindicat que depen en més d'un 90% de teves aportacions i no pas de subvencions... AFILIA'T!
Tu garanteixes la nostra independència.

linia

USTEC·STEs IAC, Actualitzat:

28/04/2020 15:29 (5)