ustec stes iac unio general trebaladors ensenyament logotip

La Junta de Personal de Terres de l’Ebre demana la dimissió del conseller Bargalló

La Junta de Personal Docent de Terres de l’Ebre troba inacceptables les afirmacions fetes pel Conseller d’Educació, Josep Bargalló, i en demana la dimissió.

Des de la Junta de Personal, denunciem que el Departament d’Educació, representat per la figura del Conseller Bargalló, menysté el funcionariat. Segons les seues declaracions durant la visita a Tortosa el dia 2 d’octubre, el 30% dels funcionaris estan endropits i les escoles funcionen millor sense ells, és a dir, quan tot el personal és interí.

També volem expressar el nostre malestar per la manca d’intenció de revertir les retallades: el Conseller ens ha comunicat que, d’aprovar-se els pressupostos, estudiarien retornar l’hora lectiva a primària el curs vinent, i els professors de secundària haurien d’esperar al curs 2021-2022, segons les previsions actuals, i de les hores de permanència ni parlar-ne.

Volem destacar el NO rotund del conseller a la derogació del Decret de plantilles, un decret que, com li hem fet saber, resta poder al claustre i té el perill de convertir els instituts i les escoles en sistemes caciquils. Considerem que la seua resposta ha estat inexcusable, ja que ha qüestionat el paper de la democràcia als claustres, arribant a dir que les assemblees no funcionen, i que en última instància, ací mana el Departament. No content amb això, ha instat els treballadors i treballadores que no estiguen d’acord amb aquestes condicions laborals, aliniades amb la privatització del sistema educatiu, a marxar de l’ensenyament públic.

Junta de Personal Docent de Terres de l’Ebre

Tortosa, 3 d'octubre de 2019

ebre

linia

afiliat ustec

Perquè som un sindicat que depen en més d'un 90% de teves aportacions i no pas de subvencions... AFILIA'T!
Tu garanteixes la nostra independència.

linia

USTEC·STEs IAC, Actualitzat:

28/04/2020 15:29 (84)