ustec

USTEC·STEs s’oposa a la retallada dels Serveis Educatius

Escabetxada  als serveis educatius

La darrera pensada del Departament d’Educació.

Tot indica que, un cop més, el Departament d’Educació s’ha begut l’enteniment.

Si no és així, no s’entén que ara vulguin reduir prop de 200 llocs de treball dels Serveis Educatius: CREDA (Centre de recursos educatius per a deficients auditius)  CRP (Centre de recursos del pedagògics)  EAP (Equip d’assessorament psicopedagògic), LIC (Llengua i cohesió social), Camps d’Aprenentatge, ...

És que potser han fet un estudi -que desconeixem- el resultat del qual demostra que les llars d’infants, escoles, instituts, el professorat i  les famílies, ja no necessiten cap d’aquests Serveis? És que de sobte s’han reduït les necessitats de l’alumnat? És que el professorat ja  no necessita d’assessoraments especialitzats? Què ha passat, perquè de sobte el Departament d’Educació decideixi retallar uns 200 llocs als Serveis Educatius? Si no és que han de mantenir la seva habitual línia d’irresponsabilitat i manca de coherència, no s’entén.

El que de veritat caldria és un augment significatiu dels Serveis Educatius per tal de poder arribar a satisfer les necessitats de l’alumnat, dels centres, del professorat i de les famílies. El Departament, sota l’excusa de reajustaments pressupostaris a causa de la crisi, o d’una major eficàcia en la gestió dels recursos, actua com a amo i senyor tot aplicant uns criteris diferents a cada lloc de treball en funció d’allò que interessa reduir. És a dir, actua de manera totalment arbitrària i discrecional, però sempre en contra de l’ensenyament públic.

USTEC·STEs, conjuntament amb els altres sindicats presents a la Mesa, hem demanat una nova reunió per tractar la retallada de llocs de treball als Serveis Educatius. El Departament està obligat a convocar-la en 15 dies a partir del dia 28 d’abril.

Amb l’excusa de ‘l’excel·lència’ la voraç política destructora del senyor Conseller no té límit. No en tenen prou amb la supressió dels batxillerats nocturns, amb la supressió de batxillerats a determinats centres, amb la supressió d’especialistes d’EE a les ZER, de suprimir grups en centres públics mentre amplien el concert als privats, . . . Ara, a més, es proposen també desmuntar els Serveis Educatius. No serà que tenen la intenció d’externalitzar-los?

USTEC·STEs  s’oposa a la retallada dels Serveis Educatius.

full SE

 

 

USTEC·STEs IAC, Actualitzat:

09/01/2019 13:29 (1)