ustec

 

USTEC·STEs dóna suport a l'escola Els Pins a Moja (Olèrdola) en la lluita per la seva continuïtat i exigeix al Departament que compleixi els seus compromisos.

Fa sis anys el Departament d’Educació va obrir l’escola Els Pins per donar resposta a la necessitat d’ampliar les places. L’escola es va instal·lar en barracots amb la promesa de construir una escola nova, però, de moment, encara són als mateixos barracots. Ara, el Departament, no solament es nega a construir l’escola nova, tot i que els terrenys per fer-la els cedeix l’Ajuntament, sinó que vol tancar Els Pins i fusionar-la amb una altra escola, a la qual cosa s’hi oposa tota la comunitat educativa, ja que és un perjudici per a tot el poble.

 El Departament d'Ensenyament va adquirir un compromís amb la comunitat educativa que ara no vol respectar, i que anirà en detriment d'un ensenyament públic de qualitat.  A diferència de la tendència general del país, a Olèrdola hi ha creixement demogràfic, amb la qual cosa passar de tres a dues escoles al municipi comporta el risc de massificar l’escola que s’ampliï. La continuïtat ha de preveure inscripcions de P3 per al curs vinent i la consolidació del projecte de construcció d'un edifici, ja que actualment l'escola està feta de mòduls prefabricats en la seva totalitat. 

El risc de massificació s’agreuja si la demanda de places escolars creix en un futur, tal com podria passar un cop se superi la crisi, o bé si a Vilafranca no es pot absorbir tota la demanda. De fet, aquest curs ja s’iniciava a Vilafranca “amb la majoria d’aules per sobre de la ràtio de 25 alumnes per aula” segons la web del seu Ajuntament.

http://www.escolaelspins.com/

convocatòria de marxa de torxes des de Els Pins
Dimecres 1 de febrer a les 18.30 a l'escola Els Pins.
Tothom hi és convidat a participar, ens veiem!!! 
SÍ A L'ESCOLA ELS PINS! 

USTEC·STEs IAC, Actualitzat:

28/04/2020 15:36 (14)