ustec

LA IAC DENUNCIA L’ARBITRARIETAT JUDICIAL PER MANTENIR EMPRESONATS TRES JOVES PER LA SEVA PARTICIPACIÓ EN LES MOBILITZACIONS DEL 29 M

De les persones detingudes a Barcelona per la seva participació en els piquets informatius per estendre la vaga general el 29 M, encara queden 3 estudiants empresonats sota l'acusació de participació en desordres públics i altres acusacions similars. Tot indicava que serien posats en llibertat amb càrrecs a l’espera de judici com la resta de detinguts. No obstant aquests tres joves l’Isma , el Dani i el Javi continuen en presó preventiva per pressions de la fiscalia de Madrid i sota les peregrines i arbitràries raons de la possibilitat de reincidència si continuen en llibertat, prejutjant inexplicablement uns possibles actes que no se sap si ocorreran.

La IAC (CATAC, USTEC·STEs, CATAC-CTS, FTC, CAU i CTA Banesto) denunciem aquesta actitud arbitrària i repressiva que persegueix objectius polítics al marge de les competències estrictament judicials:
- Generar por per limitar la participació en les mobilitzacions
- Criminalitzar indiscriminadament les mobilitzacions populars
- Limitar la participació en organitzacions polítiques, sindicals i moviments socials legals però ideològicament i política oposades al poder establert. En definitiva restringir els drets democràtics i constitucionals de les persones.

La IAC i les organitzacions que la conformem no donen suport a actes violents en les mobilitzacions, però tampoc no compartim que la repressió policial i judicial siguin el millor instrument per a resoldre uns conflictes provocats pel descontentament que genera una cada cop més profunda injustícia social.

Des de la IAC exigim la llibertat immediata dels tres joves i el respecte més absolut als seus drets democràtics i a la seva presumpció d’innocència.

IAC (CATAC, USTEC·STEs, CATAC-CTS, FTC, CAU, CTA Banesto)

Barcelona, 2 d'abril de 2012


USTEC·STEs IAC, Actualitzat:

09/01/2019 13:30 (1)