ustec logo verd


16 de maig al costat del moviment feminista.
Manifestacions arreu del territori.
 

 

USTEC·STEs (IAC) seguim al costat del moviment feminista perquè segueixi la seva autoorganització per avançar en les necessàries, innegables i imparables conquestes socials.

Per aquest motiu demà dimecres 16 de maig sortirem de nou al carrer donant suport a totes les reivindicacions del moviment feminista. Cal un canvi estructural de la societat més enllà d’un pressupost. Us animem a totes i tots a sumar-vos-hi a les convocatòries convocades pel moviment feminista. Entre d'altres: 


A Barcelona manifestació a les 19:00 a Plaça Universitat fins a Plaça Sant Jaume.

A Lleida a les 19:00 a Plaça Sant Joan.

A Tarragona a les 20:00: Estàtua dels despullats.

#mésenllà200M, #CalUnSí, #ViolenciesSexualsSónMasclistes, #QüestiódEstat, #AlertaFeminista16Mayo


Des de la Secretaria de la dona aprofitem per informar-vos de les diferents demandes realitzades al Departament en la Mesa de negociació del 18.4.2018: 


- Petició de destinació dels descomptes per exercir el dret a vaga del 8m


USTEC·STEs (IAC) creiem fermament que la coeducació és indispensable per prevenir la violència masclista, educar en la diversitat i potenciar la riquesa i la igualtat real d'oportunitats. Considerem que hauria de ser un eix transversal en el currículum educatiu ara bé, aquest curs hem vist com el Departament ha eliminat l'impuls de les accions formatives en matèria de coeducació adreçades a tot el professorat en les instruccions d'aquest inici de curs 2017-2018. Hem demanat que es torni a incorporar aquest paràgraf i que es duguin a terme les accions corresponents per potenciar la formació de totes les seves treballadores i treballadors i que aquesta es traslladi a l'aula de manera real. Recordem que en les instruccions d'inici de curs sí que s'especifica que els consells escolars de cada centre educatiu han de designar un dels seus membres per impulsar mesures específiques sobre aquesta qüestió però cal una formació adequada i disposar de recursos humans i materials perquè es pugui aplicar.


Degut a aquesta situació el passat 9 de març USTEC-STES va realitzar una petició al Departament d’Educació demanat les dades definitives sobre els descomptes realitzats arran de la jornada de vaga del 8 de març, en aquesta mateixa demanda es formulava la proposta de destinar aquests diners a la implementació d’accions específiques com la de garantir el funcionament de les coordinacions de coeducació a tots els centres educatius així com la posada en marxa d’un programa de formació específic en coeducació per a tots i totes les treballadores del Departament.

Malgrat que la necessitat de formació en aquest camp és una necessitat creixent en la nostra societat i més concretament en els centres educatius, el Departament l’ha desestimat al·legant no tenir-ne les competències.


- Canvis en el procediment de sol·licitud i el gaudiment del permís de maternitat, reducció de jornada i lactància.

Actualment en els esmentats models de sol·licitud cal incloure la signatura amb el vistiplau de la direcció del centre, aquest només origina més burocràcia i gestions en un moment vital com és la maternitat o el gaudiment d’algun permís que concedeix el Servei Territorial. A més a més aquesta informació que es facilita a les direccions pot afectar de manera negativa la continuïtat al centre i és difícilment demostrable.  Hem demanat que s’elimini aquesta casella dels models de sol·licitud.

Per altra banda USTEC·STEs ens reiterem que l’aplicació que es realitza de la compactació de la lactància és totalment restrictiva. Demanem que el gaudiment de la compactació de la lactància ha de ser de dies laborables i en cap cas de dies naturals ja que el còmput d’hores per realitzar-la es calcula en base als dies laborables.

- Demanem que es concedeixi la compactació de la lactància a tot el personal treballador, fins als 12 mesos (24 dies després del permís de maternitat) i que ho facin arribar a tots els serveis territorials. En tot cas, si no hi ha reincorporació al centre ja es realitzarà la  regularització d’havers corresponent.

- Demanem també la modificació de la normativa del portal de centre i les instruccions dels Serveis Territorials, on s’especifica que només poden sol·licitar la reducció de jornada el personal interí amb vacant fins el 31 d’agost.

Aquesta normativa topa amb la llei 8/2006 i les instruccions dels criteris de gestió de Borsa, ja que tots els treballadors i treballadores poden demanar la reducció de jornada si tenen un nomenament a jornada sencera.


- Dades referents al canvi de normativa d’adjudicacions d’estiu. IT o maternitat a 1 de setembre

Hem demanat que se’ns informi del percentatge d’afectació, segons el gènere, de quanta va quedar sense vincle amb el Departament durant la IT o el permís de maternitat quan tenia adjudicada una vacant. 


Ens reafirmem, doncs, en la necessitat que s'estableixin nous models i serveis en què les polítiques amb una perspectiva feminista siguin reals i tangibles i que permetin trencar amb les jerarquies establertes.Per un món on ser totalment iguals, humanament diferents i plenament lliures.

(Rosa Luxemburg)

Us adjuntem diversos materials que hem realitzat per tal que les tingueu a la vostra disposició: 


- L’eina d’aquest 8 de març, en la qual tractem qüestions referents al concepte de vaga.

-El díptic elaborat pel 25 de novembre, on s’exposen diverses situacions que es donen en el nostre entorn laboral.

- Recull de propostes didàctiques per treballar las centres. 8m - 25n - lgtbi. 

Per qualsevol dubte, qüestió o aclariment que necessiteu, així com per realitzar una assemblea al vostre centre podeu posar-vos en contacte amb: 

dona@sindicat.net. 


Podeu consultar la informació actualitzada al següent enllaç: 

http://sindicat.net/dona/2018/


Us recordem que també ens podeu seguir a les xarxes a: 

@USTECSTEsDONA

facebook: secretdona ustec

D'altra banda, us recordem que aquest curs, des de la Secretaria de la dona d’USTEC·STEs, hem encetat una campanya de recollida de signatures al change.org pel canvi de normativa en les adjudicacions d’estiu. 

Signa la petició, d'aquest enllaç al CHANGE.ORG i amb el vostre suport fem pressió a la Mesa Sectorial de Negociació al Departament d’Ensenyament!


Secretaria de la dona USTEC·STEs (IAC)