ustec logo verd

 

24 de maig. Dia Internacional de les Dones per la Pau i el Desarmament

USTEC·STEs (IAC) seguim al costat del moviment feminista perquè segueixi la seva autoorganització per avançar en les necessàries, innegables i imparables conquestes socials.

Per què commemorar aquesta data?

El Dia Internacional de les Dones per la Pau i el Desarmament es va instaurar el 24 de maig de 1982 per grups de dones pacifistes europees, per recordar les campanyes realitzades per les britàniques que es van oposar a l'OTAN i a la instal·lació de les seves bases militars; a les guerres i a la cursa d'armaments.

Aquesta data no es commemora per una massacre o catàstrofe concreta, sinó per tenir present la força de les iniciatives dels moviments de dones pacifistes.

Des de la Secretaria de la Dona volem donar suport a tots els grups de dones per la pau d'arreu el món, difonent la celebració d'aquest dia als centres educatius. Creiem que és molt necessari incloure en els currículums, en les diverses activitats i accions educatives i en la vida escolar quotidiana, la cultura de la pau, amb tots els valors que comporta: solidaritat, empatia, no-violència, etc.

Queda molta feina per fer, educar per la pau és una tasca conjunta de tota la ciutadania: els educadors i educadores i les famílies. Davant les diferents situacions de conflictes 'anunciats' al món, pensem que ara és un bon moment per reflexionar sobre el nostre compromís amb la pau i la no-violència amb visió de gènere.

 

Als següents enllaços podeu trobar eines amb propostes didàctiques per treballar als centres que la Secretaria de la dona va editar

Dones per la pau i el desarmament 1. http://www.sindicat.net/w/docs/eina443.pdf

Dones per la pau i el desarmament 2. http://www.sindicat.net/w/docs/eina384.pdf

A Barcelona, demà 24/05 a les 18.30 a la Plaça del Rei, DonesxDones ens conviden a assistir plegades a la concentració que se celebrarà en el marc del Dia Internacional per la pau de les dones i el desarmament amb presència de dones, palestines, kurdes, síries, afganeses, colombianes, hondurenyes… on podrem gaudir i compartir plegades poemes, cançons i molta sororitat feminista.

Documentació i bibliografia. 

"24 de mayo: Día Internacional de las mujeres por la paz y el desarme". Oficina para la Igualdad de Género. Universitat Complutense de Madrid.

http://www.audem.com/documentos/mujeresporlapaz.pdf

"Dones agents de pau, una experiència a l'Orient Mitjà".Quadern no 27. Gener 2006. Autor/a: Comissió de la Dona de Justícia i Pau. Format pdf

http://www.justiciaipau.org/comunicats.ca.shtml?x=5744

"Pacifistas: la larga marcha". Revista trimestral Perspectivas, 16. Edita: ISIS INTERNACIONAL. Xile, 1999. www.isis.cl/publicaciones/perspec/perspectiva16.pdf

Grups de dones activistes per la pau:

Dones x dones (per la pau). Barcelona. www.caladona.org/grups

Web informació sobre dones i pau: www.moncomunicacio.com/dones8.htm

Mujeres de negro. Madrid, València i altres ciutats d'Espanya.

 http://www.mujerpalabra.net/activismo

Ruta pacífica de las mujeres. Colòmbia. www.rutapacifica.org.co

 

De nou us adjuntem diversos materials que hem realitzat per tal que les tingueu a la vostra disposició: 

-L’eina d’aquest 8 de març, en la qual tractem qüestions referents al concepte de vaga.

-El díptic elaborat pel 25 de novembre, on s’exposen diverses situacions que es donen en el nostre entorn laboral.

- Coeduquem! Recull de propostes didàctiques per treballar las centres. 8m - 25n - lgtbi. 

 

Per qualsevol dubte, qüestió o aclariment que necessiteu, així com per realitzar una assemblea al vostre centre podeu posar-vos en contacte amb: 

dona@sindicat.net. 

 

Podeu consultar la informació actualitzada al següent enllaç: 

http://sindicat.net/dona/2018/

 

Us recordem que també ens podeu seguir a les xarxes a:  

@USTECSTEsDONA

facebook: secretdona ustec

D'altra banda, us recordem que aquest curs, des de la Secretaria de la dona d’USTEC·STEs, hem encetat una campanya de recollida de signatures al change.org pel canvi de normativa en les adjudicacions d’estiu. 

Signa la petició, d'aquest enllaç al CHANGE.ORG i amb el vostre suport fem pressió a la Mesa Sectorial de Negociació al Departament d’Ensenyament!


Secretaria de la dona USTEC·STEs (IAC)