ustec

Una nova sentència contra  la llengua catalana a l'escola

Continua el degotall de sentències contra l'ús vehicular del català a l'escola, aquesta vegada (26 de juny de 2012), a diferència dels casos anteriors que afectaven situacions particulars de famílies que demanaven l'excepció lingüística, el Tribunal Suprem carrega contra la immersió al segon cicle d'infantil i reclama canvis generals al nostre sistema educatiu.

Es tracta d'un atac frontal dedicat a minar les bases de l'arquitectura educativa catalana i un atac als drets dels nens i nenes més menuts, especialment dels qui no tenen el català com a llengua familiar per als quals només l'escola pot ser el lloc de conèixer-la i poder-la usar, és a dir de ser ciutadans amb igualtat d'oportunitats.

En ocasions anteriors ja hem expressat que lluitarem com a docents per a que la llengua catalana a l'ensenyament no sigui desplaçada del lloc que li pertoca com a llengua pròpia de l'ensenyament i llengua de l'aprenentatge.

La conselleria ha dit que no passa res però la sentència afecta el caràcter del català com a llengua vehicular i llengua d'acollida, els projectes lingüístics de centre i vol obrir una escletxa cada vegada més fonda a l'escola catalana.

Reclamem que govern i Parlament ratifiquin solemnement el nostre model lingüístic escolar, que garanteixin la bona feina feta als centres educatius i que expressin la més gran fermesa en defensa de la nostra llengua.

Com a mestres ens dol especialment que les maniobres organitzades i malintencionades contra el català tinguin com objectiu les aules on els infants més petits fan els seus primers aprenentatges escolars i no permetrem, si cal amb la insubmissió, que se'ls utilitzi per a la més obscena de les polítiques sectàries.

som escola


USTEC·STEs IAC, Actualitzat:

09/01/2019 13:27 (2)