ustec stes iac unio general trebaladors ensenyament logotip

RESUM RMESA SECTORIAL: OBERTURA DE BORSA (10/18 Octubre) / CONCURS DE TRASLLATS / ADULTS / REVISIÓ RETALLADES / COBRAMENT PAGA 2012 (Novembre)

Prèvia:

Se’ns informa que el pagament del 20,77% de la paga extra del 2012 es realitzarà a la nòmina del mes de Novembre.
Recordeu que a l’espai d’afiliació les persones afiliades teniu un formulari que calcula aquesta quantitat.

CONCURS DE TRASLLATS.

Dates:
Publicació al DOGC:              27-octubre
Sol·licituds:                 8 al 28 novembre (inclosos)
Vacants provisionals:            abans del 15-febrer-2017
Vacants definitives:              abans del 6-abril-2017
Destinacions definitives:       mitjans de maig

NO HI HA NOVETATS EN RELACIÓ A LA CONVOCATÒRIA DE FA DOS ANYS:

Excepte dels títols Universitaris de 1r cicle no es puntuaran aquells que s’hagin convalidat totalment per a l’obtenció d’una titulació superior.

Participants:

Hi ha un total de 5.613 persones que són Propietàries Provisionals i estan obligades a concursar:
3.613 de primària, 1.941 de secundària, 41 d’EOI i 18 de EAPD.

Demandes d’USTEC·STEs:

CONVOCATÒRIA CONCURS PÚBLIC PER FORMAR PART BORSA PERSONAL DOCENT

Data d’entrega de sol·licituds: del 10 al 18 d’Octubre

DEMANDES I ACLARIMENTS:

A instàncies de la part social es planteja allargar al 21 d’octubre el període de presentació de sol·licituds que està previst entre  el 10 i el  18 octubre per tal que els candidats tinguin més temps per recollir la informació. El Departament s’hi va negar. 


 
EDUCACIÓ D’ADULTS

En aquest punt, sol·licitat per la part social, hem plantejat aquests temes:
- Sobre la subvenció, de part de l’oferta dels CFA i AFA, demanada per la Generalitat al Fons Social Europeu:
Denunciem com s’ha fet, sense informar ni negociar amb els representants sindicals els canvis que es produeixen en les tasques dels docents, sense dotar els CFA i AFA amb més personal administratiu per cobrir l’augment de tasca que es genera a les secretaries i sense una informació clara a les escoles de com gestionar les noves demandes. 
Denunciem també la falta de transparència tant en les quantitats que es rebran com en el destí d’aquests d’aquests diners. Reclamen que s’aprofiti la subvenció europea per impulsar realment l’educació pública d’adults: que no serveixi per substituir l’entrada de diners, si no que, com a mínim, HAURIA de significar un increment del pressupost en aquesta quantia de diners.
- Sobre l’acord del 2006. Deu anys després de la signatura s’ha de revisar el compliment del mateix. S’han de detallar les parts de l’acord que no s’han complert, al·legant manca de pressupost, i que ara si es podrien abordar. S’ha d’actualitzar aquest acord amb les noves demandes educatives i realitats que fa deu anys no es contemplaven
En el transcurs de la negociació s’ha concretat les demandes en dos reclamacions bàsiques:
- Augment urgent de les dotacions d’administratiu/va a tots els CFA i AFA
- Obertura d’un espai de negociació on abordar tots els temes específics de l’educació d’adults (acord 2006, FSE, concurs mèrits, oferta educativa, ...) amb el compromís d’impulsar la millora i creixement del sector.

REVERSIÓ RETALLADES

En aquest punt la part social exigim que durant el mes d’octubre es realitzi una altra convocatòria de Mesa per tractar aquest punt per veure com va la negociació pressupostària i que estem disposats a mobilitzacions si l’educació pública no és una prioritat pressupostària.
El Departament d’Ensenyament ens detalla que no es té previst la reversió de l’horari lectiu, amb les previsions pressupostàries actuals.
En canvi sí que treballa per, a banda d’absorbir la nova matriculació de Secundària, tornar les 6 i 9 hores de coordinacions a Secundària arrabassades al 2012, i tornar part de les dotacions sostretes als centres més grans. També podria millorar la cobertura de les substitucions amb més casuístiques i també les acostaria a l’1 de setembre.
Unitàriament la resposta a l’Administració és que NO N’HI HA PROU. La priorització d’aquestes mesures s’ha d’establir a la Mesa Sectorial.
USTEC·STEs exigeix al Departament d’Ensenyament que compleixi la resolució parlamentària i paralitzi la prova pilot de les substitucions. En aquesta decisió amenacem al Departament que, per no tenir vincles pressupostaris, no es pot escudar en què com executiu no pot prendre aquesta decisió: El Departament ha de complir el que la màxima autoritat legislativa (el Parlament) del nostre país li mana i paralitzar la prova pilot de substitucions per entrevista.

TORN OBERT

USTEC·STEs

1. Demana per les oposicions d’inspecció (on el Departament ens respon que convocaran la Mesa abans de convocar-les)

2. Denuncia la privatització del suport educatiu amb la introducció de vetalladores externes al Departament d’Ensenyament. Hi ha figures millor preparades i de borses públiques del Departament d’Ensenyament com per gastar-se més de 23 milions privatitant aquest servei.

3. Pregunta al Departament com està estudiant els casos de les sentències d’Estrasburg relacionades amb personal interí.


 

 


linia

afiliat ustec

Perquè som un sindicat que depen en més d'un 90% de teves aportacions i no pas de subvencions... AFILIA'T!
Tu garanteixes la nostra independència.

linia

USTEC·STEs IAC, Actualitzat:

28/04/2020 15:29 (36)