ustec

Versió PDF d'aquest document

mm

USTEC-STEs (IAC) demana l'homologació de l'experiència docent amb 12 mesos de serveis prestats a 31 d'agost del 2012 com a formació pedagògica equivalent al màster.

Davant de l'ordre publicada al BOE del 5 d'octubre d'enguany que, al personal de les especialitats de Professor Tècnic d'FP i els mestres i professors de formacions artístiques, li permet la convalidació de la formació pedagògica equivalent al màster de professorat amb 12 mesos d'experiència docent a 31 d'agost del 2012, no té sentit que als professors de secundària i d'idiomes només se'ls reconegui aquesta equivalència amb els serveis prestats a 31 d'agost del 2009.

El més assenyat, per tancar d'una vegada amb el tema del requisit de formació inicial que exigeix la LOE, seria unificar el termini a 31 d'agost de 2012 per a totes les especialitats que s'imparteixen en tots els instituts, escoles d'idiomes i escoles d'Art.

En aquest sentit, USTEC-STEs (IAC) ha fet la petició oficial al Ministeri d'Educació perquè modifiqui la normativa i ampliï la convalidació de l'experiència com a formació pedagògica equivalent de totes les especialitats fins a 31 d'agost de 2012 el que permetria reconèixer a un col·lectiu important de docents l'experiència del 2009 al 2012, com a formació pedagògica equivalent al màster en precisament el que més et forma com a docent: l'experiència.

A més, hem demanat al Ministeri que en la mateixa modificació tingui en compte l'especial situació que hi ha només a Catalunya amb el col·lectiu de docents de secundària que tenen serveis prestats a primària, al qual ara no es reconeix aquesta experiència.

De tota manera, amb l'antic CAP i amb la normativa actual se segueix tenint la formació pedagògica equivalent al màster i, per tant, amb el CAP també es té el requisit per exercir de docent.

 

 

 

USTEC·STEs IAC, Actualitzat:

09/01/2019 13:26 (3)