ustec

Davant l’oferta pública presentada pel Departament d’Educació

Després de conèixer l’oferta pública (nombre de llocs per oposicions de mestres i professors/es de secundària), feta el dia 6 d’octubre per part del Departament d’Educació,

USTEC·STEs DENUNCIA l'incompliment de l’acord signat per totes les organitzacions sindicals per al període 2008-2011, la qual cosa significa la pèrdua de 3.672 places.

L’acord signat el 2008 ofertava 12.020 places per a Primària i 6.693 per a professorat de Secundària. Al final del procés, l’oferta ha estat de 9.760 a Primària i 5.280 per a Secundària, el que fa una diferència de 2.260 places menys a primària i 1.413 places menys a secundària.

A tot això s’hi hauria d’afegir encara aquelles places que es van ofertar però no es van cobrir en les diferents convocatòries, i que ja no s’han tornat a oferir, que arriben a 658. 

USTEC·STEs RECORDA EL COMPROMÍS QUE VA ASSUMIR EL Departament d’Educació per reduir la precarietat entre els seus treballadors/es que representaven el 30 % de la plantilla, que treballaven com a interins/es i substituts/es.

Malauradament, el Departament no ha complert amb l’acord i ha optat per reduir aquest professorat que treballava en precari, a base d’eliminar llocs de treball, a partir de la retallada de plantilles, de l’oferta de jornades d’un terç, i de la supressió de professorat d’atenció a la diversitat, d’aules d’acollida, d’especialistes a les Zers, etc. Tot això implica la pèrdua de gairebé 4.000 places que són les que USTEC·STEs continua exigint.

 

 

USTEC·STEs IAC, Actualitzat:

09/01/2019 13:26 (1)