ustec

recull de premsa

linia negra Dilluns 27-11-2017 linia negra

fletxa verda Youtube: Intervenció de Ramon Font (Portaveu Nacional d’Ustec•STEs) des de Brussel•les (23-11-17)

fletxa verda XipTv: Entrevista Ramon Font i Teresa Casals (21-11-17)

fletxa verda Gaceta: 'Hablamos Español' denuncia a Ramón Font por odio (16-11-17)

fletxa verda Radio Calella: Ramón Font (USTEC-STEs): “No és un atac personal o al sindicat, és un atac a l’escola catalana” (17-11-17)

fletxa verda Etv: Entrevista Ramon Font i Teresa Casals (21-11-17)

fletxa verda Libertad Digital: Denuncian al presidente de un sindicato de profesores catalán que aboga por hacer apología secesionista en los colegios (16-11-17)

fletxa verda Ok Diario: El portavoz de un sindicato de profesores: "¿Niños como escudos? No hay nada más educativo que defender la democracia" (16-11-17)

fletxa verda Ok Diario: "El Gobierno de España está para gobernar España pero en Cataluña es un usurpador" (11-11-17)

fletxa verda OK Diario: El enésimo ejemplo de adoctrinamiento: niños con esteladas hacen cortes de mangas a la policía (11-11-17)

fletxa verda La Xarxa: "Si volem educació de qualitat s'ha de treballar amb llibertat" (21-11-17)

fletxa verda Llibertat.cat: La consellera d'Educació Clara Ponsatí s'entrevista a Brussel·les amb membres de la comunitat educativa (24-11-17)

fletxa verda L'econòmic: “La nostra interlocutora és només la consellera a l’exili” (27-11-17)

fletxa verda Diari Balear: "Hablamos español" denuncia al presidente de un sindicato de profesores catalanista por delitos de odio (16-11-17)

fletxa verda RadioSeu: Clara Ponsatí anima els mestres a "plantar cara" davant "la grapa del 155" (23-11-17)

fletxa verda GXI: Els mestres s’organitzen per defensar-se del 155 (12-11-17)

fletxa verda Catalan News: Sacked Education minister urges Catalans to “face up” to Madrid schools' intervention (23-11-17)

fletxa verda Reus Digital: Destruir l'escola catalana, centre d'interès del feixisme espanyolista (21-11-17)

fletxa verda La Tribuna del País Vasco: "Hablamos Español' denuncia al presidente del sindicato de profesores USTEC-STEs por delitos de odio y de provocación a la sedición (16-11-17)

fletxa verda Diari de Balears: L'STEI manifesta suport incondicional a l'escola catalana i als seus defensors » (16-11-17)

fletxa verda El Pueblo Digital: La impronta secesionista está grabada en el profesorado catalán | elpueblodigital.es (17-11-17)

fletxa verda AlDía: Somescola defiende el modelo educativo catalán y llama a "consolidarlo y protegerlo" (15-11-17)

fletxa verda AlDía: Somescola defensa el model educatiu català i crida a "consolidar-lo i protegir-lo" (15-11-17)

fletxa verda Gaceta: La Univesitat de Barcelona pide la libertad de los exconsejejos encarcelados y de los 'Jordis' (16-11-17)

fletxa verdaGreen Left Weekly: Protests paralyse Catalonia as pro-independence groups debate elections (10-11-17)

fletxa verda Catalunya Press: Otra huelga ‘general’ contra la democracia en Catalunya (15-11-17)

directacreative commons

"Adoctrinar és transmetre a l'alumnat el que et dicta el poder"

El model educatiu s’han convertit en els últims mesos en un dels focus d'atacs per part de l'Estat espanyol. Les mestres i la resta de docents han vist com se les acusava d’adoctrinar als alumnes pel fet d’obrir determinats debats durant l’horari lectiu. Fins i tot s'ha qüestionat el model d'èxit de la immersió lingüística. I tot, en el marc de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució espanyola per part del govern de Mariano Rajoy. Analitzem la situació actual amb Ramon Font, portaveu d'USTEC-STEs, sindicat majoritari en l’àmbit de l’ensenyament. Recentment, Font ha estat denunciat per l'associació "Hablemos Español" per dir que el professorat "no donarà classes en castellà" i "no es renunciarà a parlar de política als centres educatius". L'acusen d'incitació a la sedició i delicte d'odi.

La pedagoga Rosa Sensat deia: “No ens preocupem ni per les lliçons ni pels llibres. La primera cosa és aprendre a viure”. Veient context actual, l’escola catalana està amb condicions de complir aquesta màxima?

És un objectiu. Per a nosaltres el més important a la vida són les relacions personals. Si aquestes relacions no es cuiden serem uns desgraciats, per això abans que formar a través de la instrucció, el que intentem és que els infants siguin feliços.

La voluntat de treballar els vincles emocionals i el sentit crític a les aules ha estat el detonant perquè s’acusi les mestres i educadores d’adoctrinar?

"Hem percebut gent que comença a reprimir-se i a autocensurar-se. I en alguns casos han arribat instruccions no escrites des de les direccions dels centres marcant certes línies de treball"
Ara és un moment important perquè el que està succeint actualment no s’havia donat des de la dictadura. Certament, hem percebut gent que comença a reprimir-se i a autocensurar-se i estem treballant perquè això no sigui així, i cadascú continuï fent la seva feina com l’estava fent. En alguns casos han arribat instruccions no escrites des de les direccions dels centres marcant certes línies de treball i per això hem demanat, amb el Departament, que se sigui molt clar amb la llibertat de càtedra i es pugui fomentar l’esperit crític, que és una de les característiques de la nostra educació.

Quines iniciatives heu promogut a les classes per poder treballar en aquesta direcció?

Hem fomentat debats, el contrast d’opinions i idees, que s’investigui, es busqui informació i que cadascú faci posteriorment un judici de les coses i es creï la seva ideologia. Cada persona se l’ha d’anar conformant lliurement i, per fer aquest procés, ha d’estar informada i la informació s’ha de poder transmetre amb llibertat.

Què es pot fer des de fora del món educatiu per preservar aquests principis?

"Els dubtes s’han d’esvair i a les escoles s’ha de seguir parlant d’actualitat i de política. Sempre se’ns ha dit que hem de portar el diari a les classes i comentar-lo de manera crítica"
El professorat ha de rebre molt de suport de la societat perquè si s’instal·la a les aules una autocensura que perdura en el temps, el resultat seria molt negatiu. Els dubtes s’han d’esvair i a les escoles s’ha de seguir parlant d’actualitat i de política. Sempre se’ns ha dit que hem de portar el diari a les classes i comentar-lo de manera crítica. Imagina’t com anaven les pàgines de l’1 d’octubre aquella setmana! Si no se’n pot parlar és un problema i una oportunitat que es perd, ja que la cobertura mediàtica ajuda al fet que els nens tinguin interès per un tema concret. Ara mateix, amb unes eleccions convocades pel 21 de desembre, és un bon moment per treballar el que són els sistemes polítics i el funcionament d’uns comicis, per exemple.

Sembla però que en el context actual no es poden tractar certs temes. Vuit docents de la Seu d’Urgell han estat investigades per presumptes delictes d’incitació a l’odi, precisament per comentar les conseqüències de la votació i l’actuació policial de l'1 d’octubre. Les alumnes de les famílies denunciants tenen nou anys. A partir de quina edat l'alumnat pot fer raonaments complexos com el que implica un debat d’aquestes característiques?

Tot s’ha d’introduir en funció de l’estat de maduració dels nens i no es pot introduir de la mateixa manera un debat amb infants que amb adolescents. Recordo el 24 de febrer del 1981, feia quart de primària i va ser l’endemà del 23F. Recordo el debat, els termes del debat i com se’n parlava com si fos ahir, i agraeixo molt que aquell mestre parlés del cop d’estat amb nens de famílies molt diverses, tot i no saber com acabaria i ser conscient que se l’estava jugant. Nosaltres enteníem el que ens estava dient i transmetíem les nostres inquietuds. Cada nen té uns interessos que no són iguals que els de la resta, i a uns els agraden les màquines, a altres les plantes i a altres la política. Jo amb 10 anys volia ser socialista.

Facis el que facis, almenys en el meu cas, en l’àmbit de les ciències socials, sempre estàs parlant de política" / Montse Giralt

Tenint en compte la compressió dels continguts de les assignatures, és senzill trobar una estona pels debats i les dinàmiques alternatives o el professorat ha de fer equilibris amb el temps?

A mi a vegades m’han preguntat amb mala intenció: “Tu parles de política a classe?” i la meva resposta ha estat: “Sempre”. Facis el que facis, almenys en el meu cas, en l’àmbit de les ciències socials, sempre estàs parlant de política, ja que, si parles dels egipcis també parles de política.

Quina consideres que és la millor manera d’introduir a les més petites al pensament crític?

Crec que si el debat de la metodologia es sectaritza, anirà bé a unes i a d’altres no. Quan entres en una classe d’ESO, et trobes a trenta alumnes i segur que tenen necessitats diferents. Si vas canviant de mètode, t’adaptes més a tothom, potenciant sempre, això sí, la part emocional.

El sistema educatiu és conscient d’una necessitat de l’adaptació dels continguts en funció de l’alumnat?

"L'escola inclusiva busca que tothom pugui estar a l’aula i que no calguin centres d’educació especial, però sense doblar o triplicar els recursos que tenim ara és un brindis al sol"
En tenim la consciència, però no els recursos. De vegades els discursos són molt macos, però sense diners, que és el que passa al nostre sistema des de fa molts anys, és molt complicat atendre. S’està parlant molt de l’escola inclusiva i se n’ha fet un decret. La iniciativa busca que tothom pugui estar a l’aula i que no calguin centres d’educació especial, però sense doblar o triplicar els recursos que tenim ara és un brindis al sol.

Tot i això, el Govern català ha considerat reiteradament que les xifres de l’escola catalana es troben anivellades amb les d’altres territoris.

De vegades, se’ns enganya comparant-nos amb altres països. Ni que Finlàndia tingui a secundària unes ràtios similars a les catalanes, les alumnes fan 20 hores de classe a la setmana i aquí, 30, un 50% més, però els mestres som els mateixos. És evident que si tu esperes 700 alumnes durant 20 hores, no representa la mateixa intensitat de treball que si n’esperes 700 en 30. Són dues hores més diàries i això es nota.

Parlant del context internacional, amb dades del 2012, la Unió Europea destinava el 5,26% del PIB a l’educació. Aquesta xifra els últims anys ha anat a la baixa. En el cas català, els pressupostos del 2017 recollien una partida de 4.821,14 milions d’euros. Si en línies generals tots els comptes van a la baixa, per on passa la supervivència del model?

És un problema greu perquè amb la intervenció per part del Govern espanyol, el Ministeri ens està dient que els pressupostos en educació i sanitat baixaran. Catalunya destina el 2,14% del PIB i és gairebé un terç del que marca la llei d’educació de Catalunya. Ens volen fer estar en un lloc que per inversió no ens correspon i està més que estudiat que si el sistema s’ha mantingut, ha estat pel sobre-esforç que han fet les docents i altres treballadores.

Avui dia però, amb el Parlament i el Govern estan suspesos i cessats, amb qui es manté una interlocució per poder treballar per aconseguir millores?

"No volem reunions ni amb el ministre ni amb els càrrecs del Ministerio. Nosaltres estem mantenint els contactes normals amb les meses de treball"
No volem reunions ni amb el ministre ni amb els càrrecs del Ministerio. Nosaltres estem mantenint els contactes normals amb les meses de treball, perquè amb la consellera Clara Ponsatí tampoc ens veiem cada dia. Seguim tractant amb les mateixes persones que són l’últim reducte de les administracions pròpies de la Generalitat. Tot i això és evident que l’article 155 s’està notant, i decisions que abans es prenien des d’aquí ara s’han de demanar a Madrid. No és burocràcia, és burocràcia i mitja. Es tracta d’un vaixell que funciona: nosaltres som funcionaris en el sentit més estricte del terme, i per això la màquina segueix en marxa. Això no obstant, no hi ha una direcció política i no es poden engegar projectes. Encara que nosaltres no estiguéssim gens d’acord amb traçat que s’estava dibuixant des de fa molts anys a l’ensenyament, com a mínim hi havia un rumb. Ara tot és aconseguir que les escoles obrin cada dia.

Pendents de si es conformarà un nou govern a partir del 22 de desembre i de si es mantindrà l’aplicació de l’article 155, com afronteu els mesos que venen?

Seran molt durs perquè el 31 de gener d’aquest any nosaltres vam signar un acord amb el Departament que va ser el que va fer possible que hi hagués 4.714 docents més en plantilla des del setembre passat. L'acord establia que, en funció del pressupost del 2018 i del 2019, aquesta tendència seguiria així perquè encara no s’han revertit les retallades ni s’han assolit les xifres que teníem el 2010.

Més enllà de les condicions laborals i la qualitat de l’ensenyament a les aules, el català es troba també en perill?

"Amb la sentència de l’Estatut del Tribunal Constitucional del 2006, es va obrir una caixa que estava tancada i que era el tema de la immersió lingüística"
Sí. Amb la sentència de l’Estatut del Tribunal Constitucional del 2006, es va obrir una caixa que estava tancada i que era el tema de la immersió lingüística. Qüestionar la concepció de la llengua a l’Estatut va suposar que comencessin a sortir sentències del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya dient que si un nen demanava ser escolaritzat en castellà, el 25% de les assignatures havien de ser en castellà per a tot el grup. Aquest fenomen ha estat molt minoritari, però ara el Govern espanyol en té el control a través de l’article 155. De fet, ells saben que això és un camp de mines. I mai havia sentit a parlar Rajoy amb tan poca prepotència d'un tema, com d'aquest. L’altre dia en parlava en una ràdio espanyola i anava amb molt de compte. Deia que era un tema que s’ha de consensuar molt bé, respectant sempre els drets de tothom. Semblava que es feia petit quan ho explicava. En el tema de la llengua, saben que hi ha consensos molt grans a Catalunya, que van més enllà del sobiranisme. El PSC i el seu món s’ha d’aguantar en aquest consens, ja que tot i ser partidaris del 155, recentment han votat en contra del control de la inspecció i la intervenció de la llengua. El Gobierno podria utilitzar el 155 per fer una tupinada al sistema educatiu i intentar que hi hagués línies en castellà, com passa al País Valencià o a Euskadi.

"La manera de garantir igualtat i cohesió social és fent que les alumnes sàpiguen parlar català i castellà i puguin escollir" / Montse Giralt

Així, la resposta històrica pel que fa a la protecció de la llengua a Catalunya ha estat la correcta?

Nosaltres som molt crítics amb tota la política educativa dels departaments, no només amb Convergència sinó també amb els tripartits i l’etapa convergent anterior, però creiem que la política educativa de la llengua és la que s’ha fet millor, perquè ha garantit que tothom amb 16 anys sàpiga parlar català i castellà i sigui lliure de parlar el que vulgui. De fet, Inés Arrimadas és la cap de l’oposició al Parlament perquè va venir a Catalunya fa sis anys i va aprendre el català. Els recursos que té i no té una família del Rif, li ha permès ocupar el càrrec que ocupa. Per a nosaltres la manera de garantir igualtat i cohesió social és fent que les alumnes sàpiguen parlar català i castellà i puguin escollir. Això està en perill pel que diuen, escriuen i intenten. Penso que s’estan començant a barrejar ingredients que van portar a una lluita molt forta a les Illes Balears el 2013.

Quins són?

El formulari de Societat Civil Catalana perquè s’interposin denúncies directament als jutjats contra les docents. Normalment aquests procediments segueixen uns tràmits que impliquen parlar amb la tutora. Si no t’agrada el que t’ha dit la tutora, parles amb la directora i, si tampoc agrada, parles amb la inspectora. Tot té un protocol que no passa per anar al jutjat a posar denúncies. La manera d’arreglar les diferències a la comunitat educativa és través del diàleg, no amb un formulari.

De totes maneres, algú podria pensar que sent el català la llengua vehicular, al país s’està privant l’alumnat i les seves famílies d’escollir la llengua que volen per a la seva formació. Què els diries?

"Ara és el moment de cuidar les docents i l’escola, perquè si ens toquen l’escola, serà un desastre. Tampoc les podem deixar soles, perquè si no entra la por que condueix a l’autorepressió"
Jo parlo castellà amb la meva mare i les meves germanes i mai li parlaré en castellà a una alumna, perquè crec que no li faria cap favor. Estaria fent que no conegui una llengua que, més enllà de ser important, li donarà cohesió social i igualtat d’oportunitats. El formulari que hi ha a les Illes Balears castiga el fet de penjar pancartes de Som Escola que diuen “Democràcia, Cohesió Social i Catalana”. Hi va haver repressió contra tres directores expedientades i ara a Catalunya, comença a haver-hi denúncies que no s’han materialitzat, però que poden fer pensar que volen que hi hagi repressió. Si ataquen la llengua catalana i hi ha repressió, crec que es donaran les condicions de les Illes: una lluita contra les docents, però també que la gent s’evoqui a donar suport al professorat. Ara és el moment de cuidar les docents i l’escola, perquè si ens toquen l’escola, serà un desastre. Tampoc les podem deixar soles, perquè si no entra la por que condueix a l’autorepressió.

El professorat de l’escola pública i el de la concertada i privada tenen les mateixes facilitats alhora de poder obrir un debat d’aquestes característiques?

Tot el professorat està emparat per la llibertat de càtedra i per tant, s’hauria de poder fer a tot arreu. De vegades s’ha trivialitzat amb la llibertat de càtedra i ara entenem per què la van incloure a la Constitució, sortint d’una dictadura. Jo no he de tractar l’1 d’octubre de la mateixa manera que la mestra de la classe del costat, perquè això és la llibertat de càtedra. Segur que hi haurà unes famílies que els agradarà més com ho fa la companya i a unes altres com ho faig jo, però, per exemple, quan un cirurgià entra a quiròfan, no hi entra tota la família de la pacient a dir-li talla per aquí o talla per allà. S’ha de donar peu a què la comunitat educativa participi, però al final qui està a l’aula amb les alumnes és la mestra. Hi ha hagut denúncies a centres públics i concertats, de fet, a la Seu d’Urgell mateix hi havia dues públiques i una concertada denunciades. De fet, totes les denúncies només són perquè ens agafi por i deixem de fer el que estem fent.

Quina és la clau de volta doncs?

S’ha de preservar el dret de l’alumnat a l’educació perquè sense llibertat tant la transmissió com la recepció de valors es desvirtua molt. Perd molta espontaneïtat i si no es pot parlar, tornarem a les cavernes de la dictadura.

Fa uns dies feies uns parlaments on deies que seguiríeu educant en el sentit crític, perquè era la vostra tasca. Això seguirà així passi el que passi?

Cadascú ha de fer el que li dicta la seva consciència, però ja et dic que en el meu cas seguirà sent així. Tinc una llicència sindical, però quan torni a les aules seguiré fent el que he fet sempre, encara que el 155 duri quinze anys. Si per això m’han de fer fora, que ho facin, però llavors no serà un acomiadament, sinó una purga de mestres. Perquè adoctrinar és transmetre a l'alumnat el que et dicta el poder que transmetis. El franquisme tenia la Formación del Espíritu Nacional i ara Albert Rivera vol que ensenyem la Constitució i para de comptar. Això ni és cultura, ni riquesa intel·lectual, ni democràcia.

linia verda

eldiario escreative commons

Actos vandálicos contra el colegio en el que un padre denunció "adoctrinamiento" de los profesores (23-11-17)

El STEPV lamenta que "estos hechos se producen en un contexto de desprestigi del profesorado y de los centros educativos, interesado por el contexto político actual, en que se está acusando a grandes profesionales de la educación de adoctrinamiento del alumnado". Hay que destacar que esta denuncia proviene de la acusación de la proyección de un vídeo de dibujos animados infantiles del año 1988 en el que se hablaba de la figura de Jaume I.

El sindicato niega rotundamente estas afirmaciones y la "campaña de difamación y manipulación del magnífico trabajo que hacen miles de docentes al País Valenciano y en otros territorios que también están sufriendo esta campaña, como es el caso de Cataluña, donde varios docentes han sido denunciados por el mismo, así como nuestro compañero y portavoz de USTEC, Ramon Font".

Profesores catalanes que tienen miedo de hablar de política en clase: "¿Qué diré cuando me toque enseñar la Generalitat?" (15-11-17)

"Hay una tendencia que está llevando a parte del profesorado a no tratar el tema", constata Ramon Font, portavoz del sindicato USTEC-STEs, en referencia a cuestiones como los hechos del 1-O o el encarcelamiento y el exilio del Govern de la Generalitat. "Si no nos plantamos, podemos acabar sin espíritu crítico; debemos defender la libertad de pensamiento y la libertad de cátedra", defiende.

Así es la Alta Inspección de Educación, un cuerpo limitado y burocrático que el PP quiere que supervise los colegios

La Universidad Autónoma de Madrid utilizó cientos de becarios de forma irregular para cubrir puestos de trabajo

Nuccio Ordine: "Los estudiantes piden valores, quieren ser inflamados por un profesor"

linia verda

vilawebcreative commons

La comunitat educativa es reuneix amb Ponsatí a Brussel·les (23-11-17)

Representants de la comunitat educativa (el sindicat USTEC, els sindicats d’estudiants i representants dels estudiants i de les famílies) s’han reunit avui amb la consellera Clara Ponsatí a Brussel·les. ‘Convido tothom a plantar cara a les agressions’, ha dit la consellera, sobre les darreres denuncies contra els professors i les acusacions d’adoctrinament.

El portaveu del sindicat USTEC, Ramon Font, ha reivindicat Ponsatí com a consellera legítima i ha reafirmat que no es reunirien amb cap representant del govern espanyol. Font també ha explicat que es mantindrien contra el 155 i les acusacions d’adoctrinament i al costat del professorat i el model d’escola catalana.

A més, l’USTEC ha lliurat una carta a Ponsatí. Heus-ne ací el contingut:

«Ens adrecem a vós per expressar el nostre escalf i solidaritat en aquests moments difícils per a tots, encara que especialment complicats per a tots aquells que com vós i el govern del qual  formeu part ostenteu la representació política legítima que emana del poble de Catalunya. Com bé sabeu, USTEC·STEs és el sindicat majoritari entre el sector educatiu, del qual vós sou responsable des d’aquest estiu. Des dels nostres orígens, aviat farà quaranta anys, hem tractat d’exercir el nostre paper constructiu per fer de l’ensenyament públic un referent de qualitat, de la mateixa manera que vam apostar decididament per la immersió lingüística i l’escola catalana, a partir de la tradició de la Renovació Pedagògica, molt abans que la Generalitat assumís les competències en Ensenyament i que el sistema assumís la nostra llengua com a vehicular. En tots aquests anys, hem tractat de ser un referent positiu per a la comunitat educativa i la societat civil del nostre país. Com a organització, representem un col·lectiu plural i divers, i hem aspirat sempre a esdevenir un sindicat transversal, obert a totes les sensibilitats, marcat, en tot cas, a partir dels valors tradicionalment associats a l’esquerra, especialment els que fan referència a la trilogia republicana de Llibertat, Igualtat i Fraternitat.

Com poden constatar els predecessors de diversos colors polítics que han ocupat les responsabilitats que ostenteu, USTEC·STEs sempre ha estat un sindicat incòmode, que s’ha oposat a aquelles polítiques que considerem lesives per a l’escola pública i la cohesió social, i que no ha dubtat a mobilitzar el professorat i la comunitat educativa quan veu que les polítiques dissenyades des de Via Augusta van en contra de l’interès de l’educació, els drets dels treballadors o la justícia social. Entenem que aquesta és la nostra missió fonamental, i desitgem que ben aviat puguem recuperar una normalitat en una nova etapa de construcció nacional que permeti recuperar una dinàmica constructiva, sense defugir el conflicte que marca tota relació entre administració i sindicats.

Ramon Font: ‘Ens poden dir missa. Només reconeixem la consellera Ponsatí’ (11-11-17)

Aquestes últimes setmanes, el PP i Ciutadans han tret del baül l’argumentari contra l’escola catalana. Les acusacions d’adoctrinament, especialment amb la bel·ligerància de Xavier García Albiol, han anat acompanyades de les amenaces d’intervenció amb l’article 155 de la constitució espanyola. A la Seu d’Urgell, vuit professors han estat encausats per haver parlat de l’1-O a classe. Fins i tot, el ministre d’Afers Estrangers espanyol, Alfonso Dastis, ha estat reprovat al congrés per haver mentit quan deia que no s’ensenyava castellà a l’escola pública.

Arran d’aquests atacs, la comunitat educativa catalana s’ha mobilitzat per tot el territori per rebutjar qualsevol ingerència en la feina del professorat. Dimecres, el sector educatiu va ser un dels que més va secundar la vaga general. De tot plegat, en parlem amb Ramon Font, portaveu del sindicat majoritari d’ensenyament USTEC-STEs (IAC).

—Com valoreu l’aturada? Els sindicats majoritaris (CCOO i UGT) no van donar-hi suport.
—No únicament no hi van donar suport, sinó que la van rebentar. És diferent, oi? El dia abans, Camil Ros va dir que era una vaga política i il·legal, i Javier Pacheco, que només ells podien convocar vagues generals. Gran part dels delegats anaven pels centres i enviaven correus advertint que els treballadors anessin amb compte. Això genera molta inseguretat. A més, Foment del Treball va intentar tombar-la fins a última hora. Nosaltres sempre intentem preveure les vagues. Sobretot a primària, per a notificar-ho a les famílies. Hi ha molta gent implicada, i les famílies van respondre molt bé. Que sortissin trenta mil mestres de la pública i sis mil de la concertada en un context tan hostil és per estar-ne contents. I més, tenint en compte que no es comptabilitzen els professors que van fer serveis mínims.

—Com us expliqueu el paper de CCOO i d’UGT?
—És la segona vegada que fan una cosa així. El 3 d’octubre, ja demanaven als empresaris una aturada que ells no estaven disposats a fer. Si un empresari abaixa la persiana pel seu compromís polític, a mi em sembla lloable. Ara, que un sindicat els demani que tanquin i que el sindicalista no faci vaga és una vergonya per al sindicalisme i per a la classe obrera.

—Fa uns dies, la comunitat educativa ja es va mobilitzar contra el 155.
—Rebem un atac important de la classe política i la societat civil que s’intenta articular. Tots els règims autoritaris intenten crear tota una societat civil al seu voltant. Això va cristal·litzant en totes aquestes manifestacions de Societat Civil Catalana i aquestes denúncies per adoctrinament contra les escoles i perquè es facin les classes en castellà. Estudiem quines mesures legals s’han d’emprendre. Nosaltres ara hem de mobilitzar-nos més que mai, perquè pot ser que intentin anar més lluny. Van contra el model d’escola catalana i la immersió lingüística.

—Us preocupa la persecució que s’estimula contra el professorat?
—Sí, es viu molt malament. Sobretot perquè comença a haver-hi autocensura. La mobilització ha d’apoderar el professorat per continuar fent el que hem fet tota la vida: educar en l’esperit crític, el pensament lliure, els drets civils i polítics, els drets humans, el pacifisme, la tolerància i el respecte a totes les postures.

—Les denúncies contra els vuit professors de la Seu d’Urgell són un avís?
—És una intimidació perquè ens autocensurem i ens reprimim, perquè ens creguem que no tenim la potestat d’exercir la llibertat de càtedra. El sentit real de la llibertat de càtedra és que jo, en l’exercici de les meves funcions, pugui tractar l’1 d’octubre de manera lliure, i que no ha de ser igual que la d’un altre docent. Ahir va haver-hi un bloc educatiu a la manifestació. Si l’ofensiva no s’atura, la nostra no ha de ser una defensa, sinó una ofensiva i parlar de política més que mai.

—S’intenta construir un discurs mediàtic que justifiqui aquests atacs?
—Clarament. A més, amb un aparell jurídic que ho sustenta. Són els mecanismes de l’estat: la propaganda i la força. Tenim un estat autoritari que cada vegada s’assembla menys a una democràcia. Els mateixos que posen la religió com a matèria avaluable i que promouen les escoles que separen els nens per sexes ens diuen que adoctrinem. Això és molt qüestionable. El professorat no ha de tenir por de fer la seva feina.

—Des que s’ha començat a aplicar el 155, heu rebut cap directriu?
—La primera conseqüència clara del 155 és que teníem un acord signat amb el govern que s’havia de reflectir en el pressupost del 2018. Ara aquest acord està paralitzat perquè han dissolt el parlament i han destituït el govern. Nosaltres demanàvem la segona hora lectiva per al setembre, però si no s’espavilen a fer un pressupost, serà inviable, i això és un dret que vam perdre i que vam aconseguir recuperar amb un acord amb el departament el 31 de gener. Serien 2.700 professors més per al curs vinent. Això ara, amb el 155, està aturat. L’altra cosa. El 30 d’octubre es van trobar les comunitats autònomes per a definir com serien les proves d’accés a la funció pública. Havíem acordat 2.000 places de funcionaris i havia de sortir la convocatòria aviat. Les comunitats del PP defensaven que hi hagués una part eliminatòria i les comunitats no governades pel PP defensaven que no. Hi havia un empat. Sabeu què va passar, com ho van desempatar?

—Amb el vot de Catalunya.
Amb Catalunya. Usurpant el vot, que a mi em consta que hagués estat diferent. Ara la prova serà eliminatòria. El concurs d’oposició consta de diverses parts i això premia la persona que té temps per a estudiar i penalitza l’experiència docent i, per tant, els interins. Nosaltres defensem l’experiència docent i els llocs de feina. No ens sembla just que vingui una persona que té molt temps per a estudiar, que no cuida nens ni família gran, i aprovi la part eliminatòria i, en canvi, la persona que té el pare amb Alzheimer o que té canalla petita però que entra en una aula i sap què ha de fer, es trobi amb una prova eliminatòria. Doncs van fer servir el 155 i Catalunya per a desempatar això.

—Ara qui és el vostre interlocutor a la Generalitat?
—Continua essent el secretari general del departament. Per sort, això es manté. Nosaltres no reconeixerem cap altre interlocutor que els que representen el poble de Catalunya. Ens hi hem barallat molt, però només els reconeixem a ells. Han destituït la consellera Clara Ponsatí, però nosaltres no volem trobades amb Méndez de Vigo (ministre d’Educació espanyol).

—Teniu algun contacte amb la consellera?
—No, no n’hem tingut cap. El dia de la vaga la vam saludar des de l’escenari de la catedral, però els contactes que tenim són els habituals amb el departament. Per nosaltres, ara la màxima autoritat és el secretari general, perquè la consellera és a l’exili. Ens poden dir missa i el que vulguin. Per sobre d’ell només reconeixerem Clara Ponsatí o qui surti escollit després de les eleccions. Ara, o hi ha Clara Ponsatí o no hi ha ningú.

Somescola defensa el model educatiu català en un manifest (15-11-17)

La delegada d’Ustec Stes, Rosa Berrio, ha remarcat que a les aules catalanes no existeix la segregació lingüística i que l”ingerència actual’ atempta contra la dignitat del professorat. Des de la Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes, Carme Roca ha criticat que s’utilitzi l’educació per a ‘desvirtuar una realitat sociopolítica’.

AMPLIACIÓ: Igualada tindrà una aula de suport per atendre infants i adolescents amb trastorns mentals i problemes de conducta

PSPV, Compromís i Podem aproven la proposició de llei del nou plurilingüisme

L’extrema dreta ataca l’escola d’Alfafar assenyalada per Antena 3 per un suposat cas d’adoctrinament

Primera reunió de la mesa d’atenció als menors estrangers no acompanyats per abordar la massificació dels centres

En Comú Podem demanarà la compareixença de Méndez de Vigo per l’endarreriment de la convocatòria d’oposicions a docent (20-11-17)

La DGAIA detecta un increment de l’arribada de noies menors no acompanyades (20-11-17)

El programa ‘InfoK’, premi Marta Mata 2017 de l’Associació de Mestres Rosa Sensat (20-11-17)

ACTUALIZACIÓ:Més de 800 professionals de l’educació dissenyen simultàniament propostes didàctiques digitals a les capitals catalanes (20-11-17)

Escola Valenciana guardona Rafael L. Ninyoles, Pluja Teatre i la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica (20-11-17)

La PINCAT demana una regulació específica per garantir els drets dels infants (20-11-17)

La universitat i la recerca pública a Catalunya generen 15,7 MEUR de facturació cada dia (20-11-17)

linia verda

kaosenlaredcreative commons

Una organización ultraespañolista denuncia al portavoz del sindicato de docentes USTEC-Ste's de Catalunya por delitos de odio y sedición (17-11-17)

Sociedad Civil Catalana, Hablamos Español… la proliferación de entidades aparentemente de la sociedad civil que defienden el españolismo en tierras catalanas está en auge. Hablamos español (el nombre ya es en sí lo bastante elocuente), organización constituida en julio a nivel estatal (apoyada por conocidos ultraespañolistas como la organización Somatemps o Fernando Savater), vuelve a mostrar cuales son sus señas de identidad y sus intenciones con la denuncia del portavoz de la USTEC – Ste’s, sindicato mayoritario en la enseñanza pública catalana, por “delito de odio” (el más socorrido en los tiempos represivos actuales: se cuentan por centenares las denuncias a usuarios de las redes sociales, profesores, manifestantes…), además de los de “provocación a la sedición”. Parece evidente que la creciente acción represiva del aparato del estado (gobierno, policía, jueces…), el “a por ellos” exacerbado con la situación catalana, tiene su complemento en este tipo de organizaciones paraestatales.

La asociación ultraespañolista “Hablamos Español” ha presentado ante la Fiscalía de Catalunya una denuncia contra el portavoz del Sindicato USTEC-Ste’s de Catalunya, Ramón Font, por delitos de odio y provocación a la sedición.

Según ha informado este jueves la asociación en un comunicado, solicitan la investigación de unos hechos que consideran “discriminatorios” ya que “atacan al modelo de convivencia y amenazan los valores del pluralismo, la tolerancia y el respeto de las diferencias, más aún cuando tienen por destinatarios menores de edad”.

Los hechos denunciados hacen referencia a unas declaraciones que Font hizo el pasado 8 de noviembre, día de la “huelga de país”, cuando el presidente de la Unión Sindical de Trabajadores de la Enseñanza de Catalunya (USTEC-STEs) aseguró que “no daremos clases en castellano, no nos podrán obligar, no nos someterán”.

Los docentes catalanes se organizan para defenderse del 155

El portavoz nacional del sindicato de profesores Ustec-STEs, Ramon Font, confirma que las acusaciones de adoctrinamiento en las escuelas catalanas “han creado mal ambiente en los centros”. “Incluso hay casos de equipos directivos que piden a los profesores que se autocensuren por miedo a la reacción de algunos padres”, añade Font. En vista de esta situación, el sindicato está estudiando qué “acciones legales” se pueden emprender contra quienes “persiguen a un colectivo”, en este caso el de maestros. Font recuerda que “la Constitución que tanto se ponen en la boca algunos recoge el derecho a la libertad de cátedra”, un derecho que él nunca se había imaginado que lo tendría que recuperar “como bandera”.

Mientras tanto, el sindicato pide al profesorado “que no se arrugue y siga cómo siempre defendiendo el modelo de escuela catalana” y advierte que no dejarán “pasar ni una en el tema de la lengua”.

Los expedientes disciplinarios a niños de primaria se disparan en Galicia

Profesores y estudiantes de la Universidad de Free Aleppo protestan contra los intentos de controlarla

linia verda

nacio digitalcreative commons

Ponsatí crida a «plantar cara» davant «la situació a l'escola sota la grapa del 155» (23-11-17)

"És molt important oposar-nos al 155 i al que està patint l'escola catalana durant aquests dies, que sobretot és un atac a la llibertat de càtedra", ha dit en declaracions a l'ACN el portaveu nacional del sindicat USTEC-STEs, Ramon Font.

linia verda

europa press

Ustea alerta de IES "masificados" y alumnado sin centro de adscripción en Dos Hermanas y Alcalá de Guadaíra

Unicef Comité Español reconoce a once centros educativos de CyL como referentes en Educación en Derechos

Mañanes ve una "revolución" convocar mil plazas de profesores y la oposición denuncia la subida de tasas

Organizaciones piden aumentar la formación de los docentes en Geología y equiparar esta disciplina a otras científicas

Un 65 % de los alumnos que estudian FP Superior en la Comunidad consiguen empleo en menos de un año, según Educación

Gobierno Vasco "no oculta" los problemas de la enseñanza y reconoce que el informe Pisa "invita a mejorar"

Periodistas piden que se les vuelva a habilitar para ejercer como profesores de Lengua y Literatura y Lengua Extranjera

¿Comen bien los españoles que realizan ejercicio físico?

El Gobierno de Canarias destina 153,9 millones a la educación concertada en 2018

Educación estudia que los exámenes de las oposiciones docentes no sean eliminatorios, según los sindicatos

Lluís Baulenas asume de nuevo la presidencia del Consorci d'Educació de Barcelona

Las oposiciones de Secundaria en Extremadura ofertarán 1.200 plazas en 2018

Mañanes defiende una educación "inclusiva" y que "fomente la diversidad"

Más de 500 niños participarán en la primeras Olimpiadas Escolares que organiza la Consejería de Deporte

La Diputación lanza un grito contra la violencia hacia las mujeres y aboga por educación para prevenirla

Mercedes González participa en un encuentro con estudiantes contra la violencia de género

Soler cree que la repetición de curso "no está sirviendo" y propone pasar al siguiente con medidas de refuerzo

Participa propone el acondicionamiento "bioclimático" de los colegios con plantaciones y la bolsa de empleo

López Abella: "Lo primero que le diría a una mujer maltratada es que ella no es culpable de nada"

Los Sábados Metodológicos vuelven a acercar al profesorado experiencias punteras en innovación y nuevas metodologías

Profesionales de España y América Latina participan en el III Foro iberoamericano de divulgación y científica en Córdoba

La marcha en Toledo contra las violencias hacia la mujer incide en la educación

Una ONG recoge ropas que donan alumnos de colegios e institutos de Melilla para personas necesitadas

'Mantas Solidarias', el proyecto navideño de Escolapios Logroño

Tejiendo solidaridad por los refugiados

Más de 5.000 niños de nueve países y 300 profesores participarán en Badajoz en una feria de robótica

linia verda

el confidencial

Hablamos Español denuncia presidente sindicato de profesores por delitos odio (16-11-17)

Educación: La carta que un director de colegio ha enviado a los padres de cara a los exámenes

Doodle: Día del Maestro: Google recuerda al creador de la primera escuela popular europea. Noticias de Educación

Elecciones Cataluña: Adoctrinamiento en la escuela catalana: PP y Cs se quedan solos con la Alta Inspección

Independencia de Cataluña: El adoctrinamiento en aulas catalanas enfrenta a los unionistas y entra en campaña

Educación: UCJC, Católica de Ávila y Alfonso X el Sabio, las universidades menos transparentes

linia verda

el pais

El sindicato que triunfa entre los docentes catalanes (10-11-17)

‘Adventureland’ | Bienvenidos al parque de atracciones

¿Cómo saber si mi hijo tiene lombrices?

Los colegios italianos enseñan a sus alumnos a detectar las ‘fakes news’

Alemania prohíbe la venta de ‘smartwatches’ para niños y recomienda su destrucción

La gran aventura de la lactancia materna

Día del maestro: “Los niños con dislexia no fracasan, lo hace el sistema con ellos”

Hay niñas que sí sueñan con ser como Marie Curie

“La sociedad aún trata de justificar al agresor y culpa a la mujer víctima de violencia”

Una de cada tres barcelonesas ha sufrido violencia machista

La Universidad de Harvard, bajo la lupa de la Justicia tras una denuncia racial

Los niños superdotados invisibles o el “yo no lo veo”

Vivalectura 2018 convoca a proyectos educativos de promoción de las letras

Día de la eliminación de la violencia contra la mujer: La violencia contra las mujeres en el mundo en cinco mapas

“Gritar constantemente al niño es querer que aprenda por la fuerza”

Bruselas sitúa a España a la cabeza de la desigualdad por renta en la UE

La filosofía explicada por Teminator: llega el cómic que arrasa en Internet

Los colegios italianos enseñan a sus alumnos a detectar las ‘fakes news’

Cinco supervivientes de violencia sexual rompen el silencio: “Contar mi agresión me ha ayudado a sanar”

Contra la violencia de género, más Convenio de Estambul

Violencia machista: SOS mujeres

Violencia machista: Romper el silencio

Canadá, sin una ley contra la violencia de género

Violencia género: Educar para prevenir la violencia

Día Internacional contra la violencia de género: “No es una fiesta. Nos están matando”

Pendiente de una aguja

¡Necesarios docentes!

Día del Maestro: cada vez hay menos profesores varones

Libros sobre Zimbabue para el fin de una era

La carta de una maestra a sus alumnos de la Escuela Infantil: "Poca gente concede valor a nuestro trabajo" (20-11-17)

¿Por qué España es el único país donde se desayunan postres? (20-11-17)

Argentina: Kailash Satyarthi: “El 58% de los niños forzados a trabajar son analfabetos” (20-11-17)

El trabajo forzado afecta a 152 millones de menores en el mundo

Francesc Torres será el nuevo rector de la UPC (20-11-17)

En la era de la ‘posverdad’, la filosofía consigue que los jóvenes detecten la mentira (20-11-17)

“El cura estaba viciado con el niño” (20-11-17)

Más financiación, educación y control estatal para erradicar el trabajo infantil (20-11-17)

Condenado a siete años por abusar de sus hijas con discapacidad intelectual (20-11-17)

Educación endurece los criterios para ser profesor y catedrático universitario (20-11-17)

Detenidos dos jóvenes en Tarragona por incitar al odio contra la Policía en internet (20-11-17)

Los niños se suman a la lectura en la nube (20-11-17)

La filosofía, una manera de pensamiento en combate (20-11-17)

Día Universal del Niño: ¡Silencio, hablan los niños! (20-11-17)

Día Universal del Niño 2017: Cuando los niños sobran (20-11-17)

Día del niño 2017: ¿qué piensa un alumno de Primaria sobre las injusticias contra la infancia? (20-11-17)

linia verda

linia verda

20 minutoscreative commons

Educación publica los nuevos criterios para ser profesor universitario funcionario

El número de estudiantes extranjeros en Andalucía ha crecido ligeramente este curso

Méndez de Vigo quiere incluir la educación europea en los colegios españoles

Repunta el acoso y la violencia hacia los docentes, sobre todo por parte de los alumnos

La Junta convoca el acceso extraordinario a siete bolsas de trabajo de maestros bilingües

Educación publica los nuevos criterios para ser profesor universitario funcionario (20-11-17)

linia verda

ined21 creative commons

LA EDUCACIÓN DE LOS MÁS CAPACES EN EUROPA

LA ORGANIZACIÓN FAMILIAR Y SU INCIDENCIA EN LOS HIJOS ANTE LA SEPARACIÓN DE SUS PADRES

PERFECTO… O NO... OLVIDA TUS COMPLEJOS... SON LIMITANTES

RADIOS ESCOLARES «DE PALIQUE»

linia verda

publico

Lenguaje no sexista: El Gobierno francés prohíbe el lenguaje inclusivo en sus textos oficiales

Educación en Alemania: Las “vergonzosas” condiciones de las escuelas alemanas

linia verda

el diari de educaciocreative commons

Diàleg sense tabús o com fer de l’actualitat una eina de debat crític i empàtic

Plantem consciència social a les aules

La guerra amb ulls d'infant: qui pot quedar al marge dels conflictes?

Les desigualtats socials afecten menys a la competència col·laborativa dels alumnes que a la de ciències o llengua

Innovació i equitat educativa: el dret a aprendre com a prioritat transformadora L’escola té problemes, però no els que vostès diuen

Les oposicions a mestre a Catalunya es convocaran aquesta setmana malgrat el 155

"En una escola amb valors inclusius la col·laboració es dóna a totes hores i entre tothom"

Segregació escolar i social encara

El futur dels centres d'educació especial passa per acompanyar la resta d'escoles

linia verda

diario educacióncreative commons

El indignante nuevo sistema de acreditación para el profesorado universitario

Infancias robadas, silencios vergonzosos

Ocho cuentos para hablar a niñas y niños de sus derechos

¿Qué es la escuela pública? Es utopía y realidad

La separación por niveles en la ESO aumenta el riesgo de que los alumnos abandonen los estudios

El Ministerio de Educación reclama a 121.000 estudiantes de postobligatoria el dinero de sus becas

El modelo extraordinario de acceso a la función docente está en manos de la Abogacía del Estado

La evaluación de los sistemas educativos ¿un discurso amenazante para el profesorado?

"En una escuela con valores inclusivos la colaboración se da a todas horas y entre todos, no solo cuando el maestro decide hacer trabajo cooperativo"

Socialización y violencia machista. Leamos los datos, unamos los puntos y cambiemos el sistema

La educación en España: parados en un tren en marcha

Tranparencia y profesionalidad, claves de la pareja educativa en educación infantil

linia verda

agencia efe

Repunta el acoso y violencia hacia los docentes, especialmente desde alumnos

linia verda

educacion 3

Trabaja las capacidades y las habilidades de tus alumnos de Infantil con Superheroes Academy

'BIGDATA: la inteligencia de los datos’, un programa para desarrollar la competencia digital del alumnado

¿Eres un profesor de Inglés inspirador? ¡Preséntate a los Pearson ELT Teacher Award!

Cómo construir una mano robótica para aprender anatomía

35 recursos para trabajar la dislexia

5 cortometrajes para abordar la igualdad y la no discriminación

6 recursos para celebrar el Día Contra la Violencia de Género

Una experiencia que estrecha los vínculos de unión entre abuelas y nietos 50 blogs imprescindibles de docentes

10 recursos para celebrar el Día del Maestro en España

40 juegos de mesa educativos que deberían estar en todas las aulas (y casas)

Día Universal del Niño: consejos para identificar y evitar el ciberbullying (20-11-17)

linia verda

el punt avui

“La nostra interlocutora és només la consellera a l’exili”

A Ramon Font i al sindicat Ustec-STEs els està tocant aquests dies defensar els pilars del sistema educatiu català amenaçat pel 155. La setmana passada diversos agents de la comunitat educativa van anar a Brussel·les a veure’s amb la consellera d’Ensenyament, Clara Ponsatí.
Què hi van anar a fer, a Brussel·les?
Vam anar a solidaritzar-nos amb el govern a l’exili. Per sort, la nostra consellera no és a la presó i la vam poder anar a veure en unes circumstàncies més bones. Sap greu, però, veure un govern a l’exili.
De què van parlar?
Li vam transmetre un missatge de solidaritat i li vam dir que no ens pensem reunir amb el ministre Méndez de Vigo, ni amb ningú que ens enviï. No volem altres interlocutors. També li vam dir que, tot i que la Ustec és un sindicat que no es casa amb ningú i que mai no ha estat còmode per a les administracions, nosaltres estem amb les institucions catalanes i amb la democràcia. Li vam plantejar com veiem la situació, que ella segueix des de la distància.
I com la veuen?
Vam parlar dels tres atacs bàsics que s’estan donant: als símbols, com aquell formulari que diu que no es poden penjar ni pancartes de Somescola, les denúncies i el model lingüístic. Vam fer un paral·lelisme amb el que va passar a les Illes Balears el 2013. Allà van començar amb els símbols. No es podien penjar els llaços d’enllaçats per la llengua. També hi va haver repressió. Es van expedientar tres directors i aquí hi ha denúncies, contra mi mateix i contra altres companys i companyes. Una altra cosa que va passar a les Illes és que es va qüestionar la política lingüística, cosa que també s’està qüestionant aquí, tal com hem vist al Congrés.
A les Illes Balears hi va haver una mobilització de tres setmanes de vaga. Es plantegen mobilitzacions?
Ja hem dit que ens estem plantejant mobilitzacions. Amb el tema de la llengua tenim molt clar que no descartem la vaga i, de fet, estem treballant amb altres sindicats a veure si podem fer una unitat sindical en defensa d’aquest tema.
Perilla l’escola en català?
Vaig sentir Rajoy parlant a la Cope i no hi ha cap tema del qual l’hagi vist parlar amb tan poca fatxenderia i tan poca prepotència. Deia que en aquest tema s’ha d’anar amb molt de compte, respectar els drets de tothom i generar consensos. Ell entén que és molt complicat amb la força social que tenen a Catalunya acabar fent que el sistema educatiu sigui com ells volen.
Albert Rivera és molt més bel·ligerant.
Ell ha arribat més lluny, però no sé si el seu electorat realment ho comparteix. De fet, la immersió lingüística va ser una demanda de famílies castellanoparlants. Si Inés Arrimadas és cap de l’oposició és perquè parla català. Si no fos així, ni Ciutadans la proposaria com a cap de llista. Ella és una persona amb recursos que amb les seves habilitats culturals i socials ha après català i nosaltres hem de vetllar perquè els nens amb menys recursos tinguin les mateixes oportunitats que Arrimadas.
També els acusen d’adoctrinar. Vostè mateix ha estat denunciat.
M’han portat a la fiscalia per delicte d’odi i incitació a la sedició. Volen que deixem de fer la feina que fem sempre, que és educar en l’esperit crític, en l’escola catalana i que no parlem de política a classe, però s’ha de poder parlar del que va passar l’1 d’octubre. No podem dir als nens que va ser cosa dels Reis d’Orient o del Ratoncito Pérez.
Què han deixat de fer els mestres per por de ser assenyalats?
Estan passant coses inversemblants. En un centre de formació d’adults deien que potser no era un bon moment per preguntar en un examen sobre el cop d’estat del 23-F i en un centre de Gavà van arrencar els fulls de l’agenda on es parlava de presos de consciència. Hem demanat a Ensenyament que prengui mesures per garantir la llibertat de càtedra.
Quin escenari preveu per a després del 21-D?
Controlar el sistema educatiu d’aquí al desembre és molt complicat. Esperem que el PP no se n’apropiï amb el 155 si no s’ho guanya a les urnes i apliqui el pla de Wert d’espanyolitzar els nens catalans.
Discurs adaptat
Acostumat a reclamar més recursos per a l’educació i unes millors condicions per als mestres, Ramon Font ha hagut d’adaptar el seu discurs per reclamar coses que es donaven per fetes: l’escola en català i la llibertat de càtedra.

ramon

Ponsatí crida a “plantar cara” a “la grapa del 155” (24-11-17)

El portaveu del sindicat majoritari a l’ensenyament (USTEC), Ramon Font, també va subratllar, en paraules recollides per l’ACN, la importància d’oposar-se “al 155 i al que està patint l’escola catalana durant aquests dies”. Per Font, tot plegat és, “sobretot, un atac a la llibertat de càtedra”.

Els mestres s’organitzen per defensar-se de l'article 155 (12-11-17)

El portaveu nacional del sindicat de professors Ustec-STEs, Ramon Font, confirma que les acusacions d’adoctrinament a les escoles catalanes “han creat mala maror als centres”. “Fins i tot hi ha casos d’equips directius que demanen als professors que s’autocensurin per por de la reacció d’alguns pares”, hi afegeix Font. En vista d’aquesta situació, el sindicat està estudiant quines “accions legals” es poden emprendre contra els qui “persegueixen un col·lectiu”, en aquest cas el de mestres. Font recorda que “la Constitució que tant es posen a la boca alguns recull el dret a la llibertat de càtedra”, un dret que ell mai s’havia imaginat que l’hauria de recuperar “com a bandera”.

Mentrestant, el sindicat demana al professorat “que no s’arronsi i segueixi com sempre defensant el model d’escola catalana” i adverteix que no en deixaran “passar ni una en el tema de la llengua”.

Convertits en futbolistes i directius del Barça per un dia

Adoctrinament

Per cada euro invertit en la universitat se’n guanyen quatre

Ajudar a pensar no és adoctrinar

Alarma per l’alt índex d’abandonament escolar

Igualada tindrà un nou espai per a menors amb trastorns

Què vol dir ‘adoctrinar’?

Portar-se bé caduca?

Un sistema inclusiu

Escola Eiximenis

‘Vic, ciutat cuidadora’ s’expandeix als instituts

“L’ADN dels mestres no inclou educar en l’odi”

Jornada sobre les criatures robades per les dictadures (20-11-17)

Prop de 700.000 euros per a polítiques de joventut a la regió (20-11-17)

Somescola rebat els atacs al model d’escola catalana (20-11-17)

Seminari sobre esport i estudis, a Banyoles (20-11-17)

Servei de mediació entre alumnes a l’IES Pla de l’Estany (20-11-17)

Mataró reivindica un nou pacte local per a l’educació (20-11-17)

Nens, al ‘col·le’! (20-11-17)

Salt encarrega l’elaboració del pla educatiu de la vila | Lurdes Artigas (20-11-17)

Coeducació i drets de l’infant (20-11-17)

Un carrer ben didàctic (20-11-17)

linia vermella

stes intersindical**

La Confederación de STEs-i repudia la acusación de la asociación Hablamos Español al portavoz de USTEC-STEs, Ramon Font (20-11-17)

STEs-i vuelve a denunciar los ataques a los que está siendo sometida la escuela catalana y su profesorado, ahora materializados con la acusación que la asociación Hablamos Español ha tramitado por la vía judicial, amparándose en el art. 264 de la Ley de Enjuiciamiento Criminal, por incitación a la sedición y delito de odio, contra nuestro compañero Ramon Font, portavoz del sindicato hermano USTEC-STEs.

STEs-i manifiesta su solidaridad y apoya sin titubeos la defensa de la libertad de cátedra, de expresión, de la educación crítica en valores y del modelo de escuela catalana que sostiene USTEC-STEs, y manifiesta su solidaridad ante las ofensivas puestas en marcha desde la derecha española contra la enseñanza de las lenguas propias no sólo en Catalunya, sino también en el País Valencià, Illes Balears, Galicia y Heuskal Herria.

STEs-i denuncia que el MECD pretende cerrar la negociación con cambios insatisfactorios en el borrador de R.D. transitorio de Acceso, lo que puede suponer un ERE masivo para el profesorado interino

Borrador de Proyecto de Real Decreto de modificación del Real Decreto 276/2007

Borrador de nuevos temarios de Infantil y Primaria

Borrador de nuevos temarios de Secundaria

Borrador de nuevos temarios de PTFP

Borrador de nuevos temarios de EOI

Borrador de Temarios - Google Drive (.zip)

Las Organizaciones Sindicales exigen al MECD una reforma del Reglamento de ingreso a la función pública con carácter excepcional para la aplicación del Acuerdo para la mejora del empleo público -

Las organizaciones sindicales de la mesa sectorial exigen al MECD un acuerdo del modelo extraordinario de acceso

PLATAFORMA ESTATAL POR LA CONSOLIDACIÓN DEL PROFESORADO INTERINO. Comunicado

El nuevo informe PISA confirma que la Educación española no retrocede a pesar de los tremendos recortes de los últimos años

25 de noviembre | Unidades Didácticas y recursos - Organizacion de Mujeres

25 de Noviembre: Contra la violencia institucional: JUSTICIA para todas

Borrador de Proyecto de Real Decreto de modificación del Real Decreto 276/2007

linia vermella

rac 1

Una escola elimina una activitat sobre presos de consciència: “Hem fet un parèntesi per evitar el neguit dels nanos” (16-11-17)

USTEC detecta autocensura dels mestres

A tot això, el sindicat majoritari de mestres, USTEC, ha començat a detectar com alguns mestres s’autocensuren per por de possibles represàlies. N’ha parlat a RAC1 el seu portaveu, Ramon Font.

Sembla mentida però, cada cop més, hem de defensar la llibertat de càtedra. Cada cop això sembla menys una democràcia. I les caceres de bruixes de proposar que la gent denunciï professors... S’està tractant molt malament el professorat, i la societat ha d’entendre que no se’l pot deixar sol.

De fet, USTEC ha demanat a Ensenyament que es garanteixi la llibertat de càtedra dels docents.

linia vermella

beteve

Ponsatí anima a plantar cara davant la situació que viu l’escola després del 155 (23-11-17)

Després de la reunió també ha parlat el portaveu nacional del sindicat USTEC-STEs, Ramon Font, qui ha afirmat que "és molt important oposar-se al 155". També ha lamentat l'atac contra "la llibertat de càtedra dels mestres", tot assegurant que actualment s'està dient els centres educatius que no es poden parlar de segons quines coses perquè estan adoctrinant. Font considera aquesta situació d'inacceptable.

Font ha recordat que per ells la consellera legítima és Ponsatí que va ser nomenada per Carles Puigdemont. A més ha recordat que des del sindicat de mestres no es reuniran amb el ministre Méndez de Vigo ni amb l'administració espanyola, ja que consideren que aquest "ha pres el que el poble català havia decidit".

El portaveu d'USTEC s'ha volgut sumar al missatge de la consellera d'empoderar el professorat i ha animat a la societat a estar amb l'escola més que mai.

Somescola reivindica en un manifest el model educatiu i crida a defensar-lo dels atacs (20-11-17)

linia vermella

stpv **

STEPV se solidaritza amb Ramon Font, portaveu d’USTEC (20-11-17)

Ahir es va conéixer que l’associació “Hablemos Español” ha presentat una denúncia a la fiscalia contra el portaveu d’USTEC, el sindicat majoritari de l’ensenyament a Catalunya, amb el qual STEPV manté estretes relacions històricament.

La denúncia, per provocació a la sedició i delicte d’odi, s’ha presentat arran d’unes declaracions que va fer Font el passat 8 de novembre, durant la vaga general celebrada a Catalunya.
Per a STEPV, aquesta denúncia forma part de la campanya de persecució a dirigents d’entitats a Catalunya i contra el dret a la llibertat d’expressió, que s’ha evidenciat darrerament en el context de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució Espanyola.

També en el context de persecució al professorat en els centres educatius catalans i al model d’escola catalana en general, acusada d’adoctrinament de l’alumnat. Aquesta afirmació només pretén desprestigiar, condemnar públicament i instal·lar la por entre els milers de docents que dia a dia i durant anys han alçat l’escola catalana amb professionalitat i compromís amb l’alumnat.

Per tot això, Ramon Font, portaveu d’USTEC, compta amb tot el suport i solidaritat de STEPV, que confia en què s’arxive la denúncia i puga continuar amb les seues tasques de defensa de les condicions laborals del professorat i per millorar l’escola catalana.

STEPV convoca mobilitzacions per les condicions laborals del professorat

STEPV exigeix que finalitze la campanya de desprestigi cap al professorat

El MECD proposa canvis insatisfactoris del RD 276/2007 d’ingrés a la funció pública docent

Insuficient el compromís de l’administració en la recuperació de les condicions laborals

Adjudicacions

Per l’estabilitat i la consolidació de tot el professorat interí. Vine a les concentracions del 28N!

STEPV fa arribar la proposta de pacte d'estabilitat del professorat interí a Conselleria (20-11-17)

STEPV continua exigint millores en la normativa per facilitar l’adopció de la jornada continuada (20-11-17)

25-N, contra la violència de gènere (20-11-17)

linia vermella

stei**

STEI Intersindical manifesta el suport incondicional a l’USTEC-STES i al seu portaveu, Ramon Font, que ha estat denunciat a la fiscalia per defensar l’escola catalana (21-11-17)

La denúncia a la Fiscalia contra el portaveu de l’USTEC-STEs, Ramon Font, per part d’una associació d’ultradreta, posa de manifest l’atac sense complexes que s’ha planificat des d’entitats i partits polítics, com PP i Ciudadanos, contra el model inclusiu de l’escola catalana i en el context del procés d’independència de Catalunya i de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució Espanyola del 78.

Les acusacions d’adoctrinament en el si de l’escola catalana i la denúncia al company Ramon Font ens posen en alerta. Sabem qui són els acusadors, quan acusen i a on acusen, perquè a les Illes també hem patit i patim aquestes acusacions.

Davant aquesta denúncia a Ramon Font, per provocació a la sedició i delicte d’odi, per unes declaracions seves el passat 8 de novembre, des de l’STEI Intersindical posam el focus d’atenció on rau el vertader problema, que no és en l ‘educació catalana ni en els centres educatius, sinó en la trama, en l’objectiu encobert o no d’aquestes entitats i partits polítics, que no és altra que atacar i anihilar la diversitat cultural, lingüística i històrica dels territoris amb llengua pròpia distinta de la llengua castellana. El seu objectiu és la uniformitat cultural i lingüística de tot l’Estat espanyol entorn de la cultura i la llengua castellana. L’escola catalana és un model de convivència, llibertat i tolerància que hauria de ser un mirall per a la societat adulta.

Per això, la comunitat educativa catalana, el seu personal docent, el nostre sindicat germà, l’USTEC-STEs, i en particular el nostre company Ramon Font, compten amb el suport incondicional de l’STEI Intersindical; i ens posam a la seva disposició per seguir acompanyant-los en aquest camí de democràcia i llibertat.

linia vermella

el periodico

El STEs-i apoya modelo de escuela catalana tras denuncia de Hablamos Español (17-11-17)

Asimismo, el sindicato se ha apropiado de las palabras del USTEC para "animar a todas y a todos los docentes a continuar hablando, debatiendo y consensuando posicionamientos respetuosos con las situaciones que ocurren en nuestra sociedad desde la pluralidad de los diferentes puntos de vista con los que nos encontramos en el aula y siempre con las premisas incuestionables: no violencia, democracia y respeto, como siempre hemos hecho".

Ensenyament garantiza la convocatoria de oposiciones pese al 155 (19-11-17)

No opina lo mismo el sindicato USTEC-STES, mayoritario entre el colectivo docente, que considera precipitado convocar estas pruebas en unas condiciones que "no garantizan el tiempo de preparación para los candidatos y que pueden afectar a la prestación del servicio", ya que se realizarían en pleno curso escolar.

Les noies, millors que ells en la resolució de problemes en grup

Notícies i última hora d'Educació

"Per reduir el fracàs escolar, és urgent una reforma de l'ESO"

La FP guanya alumnes però no surt del pou educatiu

Pocs països celebren Dia Mestre mateixa data

Una escola de Barcelona a 3.400 quilòmetres (20-11-17)

Els alumnes que reaccionen davant el bullying a companys ja són el 55% (20-11-17)

Estimats Reis Mags: vull més temps lliure i independència (20-11-17)

Polèmica en escola de Gavà per exercicis sobre presos de consciència (20-11-17)

linia vermella

la vanguardia

Una asociación denuncia al presidente del sindicato de profesores de Catalunya por delitos de odio (16-11-17)

La asociación Hablamos Español, que reúne a diferentes entidades favorables a la libertad de elección de lengua, ha presentado ante la Fiscalía de Catalunya una denuncia contra el presidente del sindicato de profesores de Catalunya, Ramón Font, por delitos de odio y provocación a la sedición.

Según ha informado este jueves la asociación en un comunicado, solicitan la investigación de unos hechos que consideran “discriminatorios” ya que “atacan al modelo de convivencia y amenazan los valores del pluralismo, la tolerancia y el respeto de las diferencias, más aún cuando tienen por destinatarios menores de edad”.

“No daremos clases en castellano, no nos podrán obligar, no nos someterán”
Ramón Font

Los hechos denunciados hacen referencia a unas declaraciones que Font hizo el pasado 8 de noviembre, día de la llamada “huelga de país”, cuando el presidente de la Unión Sindical de Trabajadores de la Enseñanza de Catalunya (USTEC-STEs) aseguró que “no daremos clases en castellano, no nos podrán obligar, no nos someterán”.

Según la asociación, Ramon Font, también advirtió que “no renunciaremos a hablar de política en los centros educativos, porque es nuestra función, es nuestro trabajo”, declaraciones que, para la asociación Hablamos Español, “podrían suponer una conculcación de los derechos lingüísticos de alumnos y padres” y podrían ser interpretadas como “una intención de adoctrinar y señalar a aquellos que no estén conformes con el proceso de secesión”.

Font “incita a no reconocer la autoridad de quienes son, tras la aplicación del artículo 155”
Según Hablamos Español

Hablamos Español señala que, Ramón Font también “incita a no reconocer la autoridad de quienes son, tras la aplicación del artículo 155, las legítimas autoridades educativas de Catalunya y, por lo tanto, superiores jerárquicos de los profesores”.

La asociación denuncia los comunicados en favor del referéndum ilegal del 1 de octubre y de los actos protagonizados por los miembros del Gobierno de la Generalitat que alberga la página web de (USTEC-STEs) y el hecho de que Font se mostrase partidario de utilizar los colegios para celebrar el referéndum y sugerir, según la entidad, “que los niños podrían servir de escudos frente a posibles intervenciones policiales”.

Hablamos Español ha incluido estas declaraciones y comunicados en la denuncia porque consideran que podrían ser constitutivos de un delito de provocación a la sedición y de un delito de odio previsto y penado en el Código Penal.

La asociación Hablamos Español, recientemente creada, se define en su página web como una entidad que coordina “la labor de entidades y personas que defendemos la libertad de elección de lengua, para lograr una ley nacional que garantice los derechos lingüísticos de todos”.

Somescola defiende el modelo educativo catalán y llama a "consolidarlo y protegerlo" (15-11-17)

La delegada de Ustec·Stes Rosa Berrio ha remarcado que en las aulas catalanas no existe la segregación lingüística, ha considerado que la "injerencia actual" atenta contra la dignidad de los profesores y el modelo educativo catalán y ha pedido apoyo para el profesorado para que no se instale una autocensura en las aulas.

La Junta destaca la educación como motor de cambio para la lucha contra la violencia de género

Educación inicia un nuevo proyecto de Igualdad para alumnado de Secundaria

Una manifestación recorre València para protestar contra la violencia machista y por mujeres 'Vivas, libres y rebeldes'

Ofensiva contra la violencia de género

Los Sábados Metodológicos vuelven a acercar al profesorado experiencias punteras en innovación y nuevas metodologías

Los jóvenes de hace 20 años bebían más (y lo siguen haciendo de mayores)

Los mayores aprenden sobre juguetes no sexistas

Esconder la realidad a niños les desorienta y no les protege, según experta

'Desmilitaritzem l'Educació' celebra que el Ejército no esté en el Festival de la Infancia

Más de 116.000 riojanos reconocen ser sedentarios, según un estudio

El 44 por ciento de los riojanos muestra falta de conocimientos para gestionar su propia economía

Inglés, asignatura pendiente

"Minimís", los muñecos artesanos que rompen los roles y promueven la igualdad

Adolescentes madrileños tejen una "gran manta" para los refugiados: "Espero que la situación mejore. Estamos juntos"

La diversidad cultural, patrimonio universal

Save the Children urge a evitar la violencia en el entorno escolar

Educación: La difícil inclusión

linia vermella

diari de girona

Somescola defensa el model educatiu català i crida a protegir-lo (16-11-17)

Rosa Berrio, d'USTEC, ha carregat contra la "ingerència actual" en la tasca educativa, que "atempta contra la dignitat i professionalitat" dels docents i "ataca el model educatiu". Berrio ha demanat "empoderar" i "donar suport" als docents per "evitar que la por s'instal·li en forma d'autocensura als centres educatius com ja està passant" i ha defensat els vuit docents investigats per un presumpte delicte d'incitació a l'odi: "No volem més companys forçats a deixar la seva feina a les aules per anar a declarar als jutjats per simplement fer la seva tasca".

linia vermella

ara cat

L’escola catalana, en defensa pròpia (15-11-17)

La resposta de Somescola –que inclou diferents associacions de pares i mares; el sindicat majoritari en l’educació, USTEC, i l’Institut d’Estudis Catalans (IEC)– arriba l’endemà que el govern espanyol anunciés la intenció de reforçar l’Alta Inspecció Educativa per controlar que els infants puguin estudiar en castellà a Catalunya. Es tracta d’un pas més de l’executiu de Mariano Rajoy per aprofitar l’aplicació de l’article 155 per intervenir en el dia a dia de les escoles catalanes. Si es confirmés, el govern de l’Estat podria intervenir els centres de Catalunya sense necessitat de vulnerar l’Estatut, una estratègia que també li serviria per exhibir múscul davant de Ciutadans, que fins ara ha monopolitzat el discurs sobre l’adoctrinament escolar a les aules, un dels temes que segur que protagonitzarà.

Deixeu que s'embrutin les mans!

Menja o no menja? Trastorns alimentaris en infants i joves

Entenent la defensa tàctil

Preeclàmpsia, la gran desconeguda

Paraules boniques.

El procés: agafem aire i tornem-hi

Com controlar el temps que dediquen els fills als videojocs

L’apendicitis

El CEIP Puig de Sóller caça paraules a la Serra

Quan la pell cou El cinema entra a les aules

Eines per aconseguir un entorn més sostenible

Com es fan populars els jocs?

‘A por ellos’ (Jaume Cela i Juli Palou)

Confiança d’anada i tornada (Anna Manso)

El lloc de les mascotes (M. Jesús Comellas)

La vida pròpia ens salva (Eva Bach)

Vols saber què són els 'papers del paradís'?

“Ductilitat i creativitat són essencials” (Francesc Orteu)

WhatsApp, apps i videojocs per combatre patologies psicològiques juvenils

Treballant per l’èxit educatiu dels fills

linia vermella

Ponsatí convida "a plantar cara" a "les agressions del 155" (23-11-17)

"És molt important oposar-nos al 155 i al que està patint l'escola catalana durant aquests dies, que sobretot és un atac a la llibertat de càtedra", ha dit el portaveu nacional del sindicat USTEC-STEs, Ramon Font. "Hem parlat de la situació a l'escola catalana sota la grapa del 155. L'escola catalana és la columna vertebral de la democràcia, la cohesió social i la catalanitat, i ho seguirà sent, i la comunitat educativa està decidida a que ho segueixi sent", ha dit Ponsatí.

ont ha dit que "una força molt minoritària" a Catalunya "s'ha apropiat d'unes institucions i d'un Departament molt important, com el d'Ensenyament" via el 155. "És molt important oposar-nos al 155", ha dit el portaveu del sindicat USTEC-STEs, que ha lamentat l'atac contra "la llibertat de càtedra dels mestres". "Als centres se'ns està dient que no podem parlar de segons quines coses perquè estem adoctrinant, és inacceptable. És com dir-nos que deixem de fer la nostra feina", ha dit.

Segons Font, "és evident que la quotidianitat, també política, s'han de comentar" a les aules. "No podem pensar que tots els nens han de pensar com nosaltres, això sí que seria adoctrinar, proselitisme, però sí que es poden contrastar diferents visions, les més oficials, les menys oficials, debatre, fomentar el respecte per les opinions, però en cap cas silenciar les coses que estan passant a la nostra societat", ha dit.

Font s'ha volgut sumar "al missatge de la consellera d'empoderar el professorat, de convidar-lo a que continuï fent la feina com ha fet sempre molt bé, educant els nens amb esperit crític, i no adoctrinant". El portaveu del sindicat majoritari de mestres també ha parlat de la importància que "la societat catalana faci de coixí" a la comunitat educativa perquè "el professorat se sent atacat des de les institucions polítiques" i per una sèrie de "campanyes per fomentar denúncies". "La societat ha d'estar amb l'escola més que mai", ha demanat.

A la reunió amb Clara Ponsatí han assistit, a més de Font, Betona Comín, presidenta de la federació d'AMPES de l'AEC, Mercè Pasqual, secretària de la mateixa federació, Isabel Montesinos, representant de l'associació DINCAT, Mercè Terès, portaveu del sindicat d'estudiants dels Països Catalans, Mariona Puig, membre del sindicat i David Caño, del secretariat nacional de l'USTEC-STEs.

linia vermella

gencat**

Ensenyament impulsa un projecte Erasmus + per millorar l'equitat dels centres educatius

Ensenyament ofereix recursos als centres amb motiu del Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones

Ensenyament obre la inscripció al Concurs El Gust per la Lectura per a promoure l'hàbit de la lectura entre l'alumnat

El Departament d'Ensenyament ja ha atorgat 108.690 ajuts de menjador, un total de 24.641 més que a l'inici de curs del passat any (17-11-17)

linia vermella

mecd**

El sistema educativo español, entre los más igualitarios, según los resultados del estudio PISA 2015

‘Asignatura Empatía’, una iniciativa para combatir el acoso escolar

Marcial Marín: “Erasmus+ es el faro de la Unión Europea que proyecta los valores de nuestra civilización al resto del mundo”

El Museo Nacional de Escultura de Valladolid ya se puede visitar a través de una aplicación móvil accesible

Los Museos Estatales, reconocidos por su aportación a la eliminación de la violencia contra la mujer

El Gobierno destina 71,3 millones de euros a la formación y contratación de profesorado universitario (17-11-17)

El Ministerio sigue apostando por la Educación Física para fomentar los hábitos saludables (16-11-17)

linia vermella

regio7

Ponsatí convida «tothom a plantar cara i no tenir por» davant de «la situació a l'escola sota la grapa del 155» (23-11-17)

linia vermella

segre

Gimcana pels drets (21-11-17)

Alumnes del Montsuar seran cooperants a Gàmbia (21-11-17)

L'institut Terres de Ponent de Mollerussa, sense calefacció a les aules per unes obres (20-11-17)

linia vermella

catalunya radio

L'educació afectivosexual (20-11-17)

linia vermella

tv3

Resultats proves PISA (21-11-17)

Refugiats i universitaris (20-11-17)

Som Escola creu que els atacs a l'educació busquen l'autocensura i atien l'odi (20-11-17)

linia vermella

atena 3

Un mundo sin terrorismo ni pobreza ni hambre, los deseos de los más pequeños en el Día Mundial del Niño (20-11-17)

Si tus hijos dicen estas diez frases estás educándolos bien (20-11-17)

Tres universidades españolas, entre las primeras 150 instituciones del mundo atendiendo al factor de la empleabilidad (20-11-17)

Un mundo sin terrorismo ni pobreza ni hambre, los deseos de los más pequeños en el Día Mundial del Niño (20-11-17)

linia vermella

abc

La lucha contra la piratería que empieza en la infancia

La Xunta creará en dos años más de 7.000 plazas de empleo público

3- Top View con Antonio Garrigues: «Gracias a la educación la gente está conectada con el teatro desde pequeña»

El Gobierno balear niega que haya «adoctrinamiento» en las aulas de la Comunidad

Expertos piden una «reforma urgente» de la ESO para frenar el alto fracaso escolar en Cataluña

Informe PISA: España suspende en la capacidad de los alumnos para resolver problemas en equipo

Informe Pisa: Los alumnos valencianos, por debajo de la media española para trabajar en equipo

«Abre los ojos y di basta»: hijos de mujeres maltratadas «gritan» contra la violencia en sus dibujos

Infancia: Cuándo y cómo hablar de sexo con los hijos

Las comunidades recortan en 50.000 plazas el número de interinos que convertirán a fijos

Proponen recorrer 1.600 metros a diario a los escolares para luchar contra la obesidad

Los alumnos madrileños, los que mejor trabajan en equipo de España

La obesidad infantil obliga a poner a dieta los menús escolares

Los alumnos de Castilla y León son los segundos que mejor trabajan en equipo, según PISA

La selectividad de septiembre se adelantará a julio a partir de 2019

Albacete se rinde al TBO

A prisión un (presunto) pedófilo de Toledo con casi mil vídeos de pornografía infantil

¿Hay vida después del bachillerato?

Bendito fracaso escolar canario

Los expedientes a niños de Primaria triplican la cifra de cuatro años atrás Aumenta la violencia contra los profesores

Tres datos fundamentales para entender el problema lingüístico de Gran Bretaña

10 claves para que los juguetes no invadan tu casa estas navidades

Una ley obliga a los niños de Río de Janeiro a exhibir su RH por si reciben un disparo «Debemos sumar a los hombres a la lucha feminista y por la igualdad» Hijos del maltrato

El profesor César Bona: «A los niños hay que dejarles con hambre de seguir aprendiendo»

¿Cómo cuidar la salud cerebral de los más pequeños? Día del maestro: el docente, un pilar social denostado

«Elegimos mentir, ser cobardes, egoístas, injustos… cuando nos sentimos débiles e inseguros»

«Efecto llamada» de denuncias por adoctrinamiento en las aulas de Cataluña (20-11-17)

«Hemos conseguido que un 90 por ciento de los estudiantes se queden en África» (20-11-17)

Música: enseñanza instrumental Jugar con la física no es jugar, es aprender (20-11-17)

¿Somos cómplices del bullying?: claves para detectar si tu hijo sufre acoso escolar o es acosador (20-11-17)

Acordonan un colegio de Valencia tras el lanzamiento de botellas desde un edificio cercano (20-11-17)

La nueva ley de Infancia prevé que el agresor tenga que dejar el hogar en casos de violencia familiar a menores (20-11-17)

«Si tus hijos dicen estas diez frases estás educando bien» (20-11-17)

«Finlandia triunfa en educación porque no evalúa constantemente a los profesores, confía en ellos» (20-11-17)

Seis de cada diez profesores de Cataluña son partidarios de la independencia (20-11-17)

CASTILLA-LA MANCHA: Educación oferta 1.013 plazas de empleo docente para 2018 (20-11-17)

Un profesor de Vitoria se enfrenta a 16 años de cárcel por abusar de dos alumnas y una compañera (20-11-17)

Con abrigos y capucha en las aulas por el frío (20-11-17)

Los niños prematuros tienen el doble de probabilidades de sufrir TDAH (20-11-17)

El 60 por ciento de los profesores en Cataluña son independentistas Educados en el odio (20-11-17)

Juicio a «La Manada»: «Las víctimas de agresiones sexuales viven el cuestionamiento como una segunda violación» (20-11-17)

Condenan a un padre por abusar sexualmente de dos de sus hijas que sufren retraso mental severo (20-11-17)

«La madre perfecta nunca se cansa, no tiene ningún trauma y siempre sonríe. Es agotador» (20-11-17)

Ciudadanos denuncia ante el Defensor del Pueblo el adoctrinamiento en Baleares (20-11-17)

«El adoctrinamiento en las aulas es una práctica antidemocrática» Seis errores en la educación de los niños que dificultan el aprendizaje (20-11-17)

Castilla y León se despoja de la simbología franquista (20-11-17)

Cinco mil niños más tendrán el valenciano como lengua base el próximo curso (20-11-17)

«La medicación en niños con TDAH podrá ser uno de los pilares del tratamiento, pero no el único» (20-11-17)

Día del Niño: Los niños responden: si fueras presidente, ¿qué harías para mejorar la vida de los más pequeños? (20-11-17)

El «CIS» de los niños (20-11-17)

Se estima que 300.000 niños viven en riesgo de perder el cuidado de sus padres en nuestro país (20-11-17)

Educación: «Hay que amar la diferencia, porque es lo que nos hace únicos» (20-11-17)

La «gimnasia mental» se hace un hueco en los colegios (20-11-17)

Las comidas escolares suspenden en verduras y frutas de temporada (20-11-17)

Colegios que cuentan con un departamento de protección a la infancia (20-11-17)

linia vermella

cadena ser

Los alumnos de Madrid y Castilla y León son los que mejor trabajan en equipo

Los alumnos canarios, terceros menos hábiles al resolver problemas en grupo

Conciencian a los menores sobre los delitos en el ámbito escolar

Las oposiciones a maestros se retrasan a 2019

Los alumnos de Baleares, por debajo de la media española en resolución de problemas en grupo, según PISA

Pinceladas a ritmo de poesía

Educación para la Ciudadanía

Nuevo colegio para Leganés y ampliación en Parla

Arranca la Primera Liga de Debate Escolar en Gijón

El riesgo de ser adolescente

Alba Castellví: "Está muy bien que los hijos pasen hambre al menos una vez en la vida"

Detienen a los presuntos autores del robo en el colegio de Mancha Real

Granada: Estos 4 investigadores de la UGR, entre los más citados del mundo

Un colegio, forzado a cubrir una estatua por la pose de un cura dando pan a un niño

De morado contra la violencia machista

La Comunidad se compromete a mejorar los centros educativos

Alumnos de un instituto fuenlabreño viajan a Lituania en un proyecto de diversidad

Kin-Ball, o cómo infundir espíritu de equipo con un balón de 1,2 metros de diámetro

Alicante: ¿Dónde está nuestro laboratorio?

Entrevista con los directores de las dos empresas responsables de este proyecto educativo del centro Villalkor: Alumnos del Villalkor podrán visitar los mejores laboratorios sin salir del centro

Violencia de género y agresiones sexuales: guía jurídica

Los institutos tendrán brigadas contra el acoso en las aulas

Sube la conflictividad en las aulas de primaria

FAMPA hace un llamamiento a la participación en las elecciones a los Consejos Escolares

Móstoles subvencionará con 25.000 euros proyectos de innovación en los colegios públicos

Impulso a la educación infantil y a los méritos deportivos

Los institutos en los que se adelantarán los exámenes de septiembre a junio

Disminuye el acoso en la red y aumentan las amenazas a docentes

Teatro para educar contra la violencia machista

“No se está actuando contra el bullying en los centros”

La comunidad educativa muestra su repulsa contra la violencia de género

La autoridad perdida de los profesores

Alumnos del I.E.S. 'Arenas de San Pedro se concentran contra la violencia de género

La Columna de Carlos Arcaya: Cambios en el horario escolar

Ciberbullying de padres a profesores: Ciberbullying de padres a profesores

Reconocimiento a los alumnos con mejores notas de admisión

Aumentan las agresiones de padres a profesores en Castilla-La Mancha

Una App valenciana previene actitudes machistas y violentas

FOTOGALERÍA | Camino escolar Elda 2017

El placer de aprender

“Andeando” arranca con su primera ruta escolar

Los sindicatos conocerán este martes los detalles del futuro pacto de interinos

Conocemos cómo funciona la Fp específica para personas con discapacidad de Castilla-La Mancha

Ciencia: más de 2.000 estudiantes pasan por Galiciencia: Galiciencia se despide con más de 2.000 visitantes

linia vermella

 

 

linia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra

mitjans de comunicacio

linia negra Recull de tots els mitjans de comunicació de la secció "Premsa" linia negra

eldiario escreative commons

linia verda

directacreative commons

linia verda

vilawebcreative commons

linia verda

criticcreative commons

linia verda

la mareacreative commons

linia verda

kaosenlaredcreative commons

linia verda

diagonal periodicocreative commons

linia verda

20 minutoscreative commons

linia verda

el diari de educaciocreative commons

linia verda

diario educacióncreative commons

linia verda

llibertatcreative commons

linia verda

raco catalacreative commons

linia verda

nacio digitalcreative commons

linia verda

nacio bergueda creative commons

linia verda

directe creative commons

linia verda

ined21 creative commons

linia verda

insurgente

linia verda

publico

linia verda

public

linia verda

europa press

linia verda

campus vivo

linia verda

agencia efe

linia verda

el confidencial

linia verda

el pais

linia verda

la informacion

linia verda

el huffington post

linia verda

abc

linia verda

el mundo

linia verda

el periodico

linia verda

cuadernos

linia verda

educacion 3

linia verda

aprendemas

linia verda

el economista

linia verda

diari del treball

linia verda

linia verda

cadena ser

linia verda

radio 4

linia verda

stes intersindical**

linia vermella

stpv **

linia vermella

stei**

linia vermella

gencat**

linia vermella

mecd**

linia vermella

la vanguardia

linia vermella

lleida al minut

linia vermella

hola lleida

linia vermella

ua1

linia vermella

diari tarragona

linia vermella

diari de girona

linia vermella

fem girona

linia vermella

ara girona

linia vermella

el punt avui

linia vermella

ara cat

linia vermella

ara balears

linia vermella

el nou

linia vermella

regio7

linia vermella

segre

linia vermella

catalunya press

linia vermella

isabadell

linia vermella

catalonia today

linia vermella

triangle

linia vermella

la tele catcreative commons

linia vermella

linia vermella

catalunya radio

linia vermella

rac 1

linia vermella

8tv

linia vermella

beteve

linia vermella

tv3

linia vermella

la sexta

linia vermella

cuatro

linia vermella

tve

linia vermella

telecinco

linia vermella

atena 3

linia vermella

atena 3

linia vermella

 

 

ALTRES MITJANS

1) Mitjans de Catalunya:

fletxa verdaSocial.cat. Acció Social a Catalunya

linia negra

fletxa verda Radio Sabadell [Sabadell]

linia negra

fletxa verda EbreExprés [Ebre]

linia negra

fletxa verda AlDia.cat [Catalunya]

linia negra

fletxa verdaNúvol. El digital de cultura

linia negra

fletxa verdaComunicació 21

linia negra

fletxa verda Hola Lleida [Lleida]

linia negra

fletxa verdaXip/tv

linia negra

fletxa verda Empordà [Empordà]

linia negra

fletxa verda Radio Sabadell [Sabadell]

linia negra

fletxa verda Via Empresa

linia negra

fletxa verda Tot Sant Cugat [Sant Cugat]

linia negra

fletxa verdaSocial.cat. Acció Social a Catalunya

linia negra

fletxa verdaDiari Català

linia negra

fletxa verda EbreExprés [Ebre]

linia negra

fletxa verda Radio Rubí

linia negra

fletxa verda Tot Lleida

linia negra

fletxa verdalliureimillor.cat

linia negra

fletxa verda Rosa Sensat

linia negra

fletxa verda Diari de Vilanova

linia negra

fletxa verdaLleida diari

 

fletxa verda Indymedia Barcelona [Barcelona]

linia verda

fletxa verda SICOM. Solidaritat i comunicació

linia verda

fletxa verda ACN. Agencia Catalana de Noticies

linia verda

fletxa verda DiarioSitges [Sitges]

linia verda

fletxa verda Social.cat. Acció social a Catalunya

linia verda

fletxa verda La vila [Salou]

linia verda

fletxa verda Anoia diari [Anoia]

linia verda

fletxa verda El Temps

linia verda

fletxa verda Diari de Terrassa [Terrassa]

linia verda

fletxa verdaDiari Més [Reus]

linia verda

fletxa verda DiarioSitges [Sitges]

linia verda

fletxa verda Lliure i millor.cat

linia verda

fletxa verda Indymedia Barcelona [Barcelona]

linia verda

fletxa verda SICOM. Solidaritat i comunicació

linia verda

fletxa verda ACN. Agencia Catalana de Noticies

linia verda

fletxa verda Valls Diari [Valls]

linia verda

fletxa verda Mèdia.cat

linia verda

fletxa verda Cerdanyola.info [Cerdanyola]

linia verda

fletxa verdaTele Ponent:

linia verda

fletxa verdaRàdio Terra

linia verda

fletxa verda 15MbcnTv [Barcelona]

linia vermella

fletxa verda Comunicació 21

linia vermella

fletxa verda FAVB Fed. d'associacions veins/es de Barcelona

linia vermella

fletxa verda El Plural [Andalucía i Catalunya]

linia vermella

fletxa verdaDiari Català

linia vermella

fletxa verdaAnoia diari [Anoia]

linia vermella

fletxa verda Bon dia (Lleida)

linia vermella

fletxa verdaTerrassa digital [Terrassa]

linia vermella

fletxa verda Lleida.com [Lleida]

linia vermella

fletxa verda Ebre Digital

linia vermella

fletxa verda AlDia.cat [Catalunya]

Contadorlinia vermella

fletxa verda El Plural [Andalucía i Catalunya]

linia vermella

fletxa verda 15MbcnTv [Barcelona]

linia vermella

fletxa verda ContraInfo.cat [Mallorca]

linia vermella

fletxa verda FAVB. F. d'associacions veins/es de Barcelona

linia vermella

fletxa verdaGirona notícies

linia vermella

fletxa verda marfanta.com

linia vermella

fletxa verda Radio Calella [Calella]

linia vermella

fletxa verda El Nacional

linia vermella

fletxa verda Cat Zona

linia vermella

 

2) Mitjans de la resta dels Països Catalans:

fletxa verda Levante-EMV [País Valencià]

linia negra

fletxa verdaLa Opinión de Torrent [Torrent]

linia negra

fletxa verda La veu [País Valencià]

linia negra

fletxa verdaMallorca Zeitung [Mallorca]

linia negra

fletxa verda Nou Diari [Eivissa i Formentera]

linia negra

fletxa verda Diario Información (Alacant)

linia negra

 

fletxa verdaLas Provincias [País Valencià]

linia verda

fletxa verda Periódico Santa Pola [Santa Pola]

linia verda

fletxa verdaNúvol digital

linia verda

fletxa verdaDiario de Ibiza [Eivissa]

linia verda

fletxa verda d Balears

linia verda

fletxa verda Ràdio Mallorca

linia verda

 

fletxa verdaLa Verdad [Múrcia y Alicante]

linia vermella

fletxa verda Información.es [Alacant]

linia vermella

fletxa verda DBalears [Illes Balears]

linia vermella

fletxa verdaDiario de Mallorca [Mallorca]

linia vermella

fletxa verda Mallorca diario

linia vermella

 

3) Mitjans de l'estat espanyol:

fletxa verda EcoRepublicano

linia negra

fletxa verda DisoPress. Agencia de prensa y difusión social

linia negra

fletxa verda InfoLibre. Información libre e independiente

linia negra

fletxa verda Viento Sur

linia negra

fletxa verda Terra

linia negra

fletxa verdaLibreRed

linia negra

fletxa verda DICYT. Difusión de la ciencia y la tecnología

linia negra

fletxa verda Magisterio*

linia negra

fletxa verda Expansión

linia negra

fletxa verda Tercera Información

linia negra

fletxa verda Agencia SINC

linia negra

fletxa verda El Comercio (Asturias)

linia negra

fletxa verda AndaluciaInformación [Andalucía]

linia negra

fletxa verdaDiario Sur [Andalucía]

linia negra

fletxa verdaDiario de Mallorca [Mallorca]

linia negra

fletxa verdaLa Opinión de Zamora [Zamora]

linia negra

fletxa verda Diario de Sevilla [Sevilla]

linia negra

fletxa verdaLa Nueva España [Asturias]

linia negra

fletxa verdaNaiz [Euskalerria]

linia negra

fletxa verda Diario de Soria [Soria]

linia negra

fletxa verda La Voz Digital [Cádiz]

linia negra

fletxa verda Diario de Cádiz [Cádiz]

linia negra

fletxa verda El Día [Islas Canarias]

linia negra

fletxa verda El Español

linia negra

fletxa verda El plural

linia negra

fletxa verda La bolsa

linia negra

fletxa verda La Cerca (Castilla La Mancha)

linia negra

fletxa verda Diario de León

linia negra

fletxa verdaDiario de noticias (Navarra)

linia negra

fletxa verda Fotomovimiento. Testimonio fotográfico

linia verda

fletxa verda LaHaine.org. Proyecto de desobediencia inform.

linia verda

fletxa verda Nodo50.org. Contrainformación en red

linia verda

fletxa verda Cope

linia verda

fletxa verda DeCine21. Estrenos de cine

linia verda

fletxa verda España Notinent

linia verda

fletxa verdaPortal Clásico. Cult. clásica, historia y mitología

linia verda

fletxa verdaCinco Días. Diario de economía

linia verda

fletxa verda Mas 24

linia verda

fletxa verdaÚltimo cero

linia verda

fletxa verda Mundiario. Diario de análisis y opinión.

linia verda

fletxa verda Diario de Burgos [Burgos]

linia verda

fletxa verda El Norte de Castilla [Castilla y León]

linia verda

fletxa verdaFaro de Vigo [Vigo]

linia verda

fletxa verda La Opinión [Coruña]

linia verda

fletxa verda El Digital de Castilla y la Mancha [Castilla y la M]

linia verda

fletxa verdaAlbacete Abierto [Albacete]

linia verda

fletxa verda El Comercio [Asturias]

linia verda

fletxa verdaCanarias 7 [Islas Canarias]

linia verda

fletxa verdaSur.es [Málaga]

linia verda

fletxa verda El Correo [Bizkaia y Álava]

linia verda

fletxa verda La Gaceta de Salamanca [Salamanca]

linia verda

fletxa verda La Opinión de Málaga [Málaga]

linia verda

fletxa verda La Rioja

linia verda

fletxa verda estrella digital

linia verdafletxa verda Yahoo.es

linia verda

fletxa verda Periodista digital

linia verda

fletxa verda Diario de Córdoba

linia verda

 

fletxa verda La República

linia vermella

fletxa verda Madrilonia

linia vermella

fletxa verda Periodismo Humano

linia vermella

fletxa verda Nueva Tribuna

linia vermella

fletxa verda Nosotras.com

linia vermella

fletxa verdaOnda Cero

linia vermella

fletxa verda La Razón

linia vermella

fletxa verda Rebelión

linia vermella

fletxa verda Te Interesa

linia vermella

fletxa verda El Boletin. Diario de Actualidad y Finanzas

linia vermella

fletxa verda Asturias 24

linia vermella

fletxa verda clm24.es [Castilla la Mancha]

linia vermella

fletxa verda Hoy.es [Extremadura]

linia vermella

fletxa verda Andalucesdiario.es [Andalucía]

linia vermella

fletxa verdaLa Voz de Galicia [Galicia]

linia vermella

fletxa verda Madrid Actual [Madrid]

linia vermella

fletxa verdaILeón [León]

linia vermella

fletxa verdaEl Faro Digital [Ceuta y Melilla]

linia vermella

fletxa verda MadridPress [Madrid]

linia vermella

fletxa verda Diario de Navarra [Navarra]

linia vermella

fletxa verda Diario de León [León]

linia vermella

fletxa verda El Diario Vasco [Euskadi]

linia vermella

fletxa verdaBroadly

linia vermella

fletxa verdaLa crónica

linia vermella

fletxa verda Economia digital

linia vermella

fletxa verda La voz de Cádiz

linia vermella

fletxa verda Deia (Euskadi)

linia vermella

El obrero.es

linia vermella

4) Mitjans de la resta del món:

fletxa verda La Tercera [Chile]

linia negra

fletxa verda Diario de México [México]

linia negra

fletxa verdaRunRunes [Venezuela]

linia verda

fletxa verda EdWeek [EEUU]

linia verda

fletxa verda Clarín [Argentina]

linia vermellafletxa verda La Nación (Argentina)

linia vermella

 

 

Llegenda:

*: Noticia per a subscriptors.

**: Altres: noticies d'altres sindicats, departament de premsa de l'administració, etc.

creative commons: Aquest mitjà publica els seus continguts sota una llicència Creative Commons.

USTEC·STEs IAC, Actualitzat:

28/04/2020 15:36 (21)