ustec

recull de premsa

linia negra Dilluns 4-12-2017 linia negra

llibertatcreative commons

Sindicats de docents dels Països Catalans, d'Euskal Herria i Galiza signen un manifest contra el 155 (3-12-17)

Reiteren la seva solidaritat amb el professorat català, les organitzacions de la Comuntiat Educativa catalana, i amb la USTEC-STES i el seu portaveu Ramon Font, "un objectiu més de l’assetjament de l’extrema dreta i la dreta anticatalanista", i ens comprometen, no només a donar suport, sinó a fer un front comú en defensa de les llibertats democràtiques, de l’exercici del dret a l’autodeterminació del poble català i dels pobles de l’estat espanyol.

Els sindicats STEG (Galiza), STEILAS (Euskal Herria), STEI-Intersindical de les Illes Balears, STEPV-Intersindical Valenciana, Confederació STEs-Intersindical, i Intersindical Alternativa de Catalunya (USTEC-STES, FTC, CAU, CATAC, FAA, CATAC-CTS) reunits a Lleida en el marc del XI Congrés de la USTEC-STES, davant la situació política de Catalunya, han signat un manifest on rebutgen l’aplicació de l’article 155 de la Constitució Espanyola que ha intervingut la Generalitat de Catalunya políticament i econòmica, i ha suposat l’empresonament de membres del govern i de la societat civil, i per tant reclamen la restitució de l’autogovern de Catalunya.

En el manifest, els sindicats mostren el seu suport incodicional a la Comunitat Educativa de Catalunya, al model d’escola catalana, al model d’immersió lingüística, com exemple d’èxit de cohesió social i territorial, que n’és fruït d’ample consens socials i polític, i un exemple per altres territoris amb llengües pròpies.

També rebutgen les campanyes dels sectors polítics i mediàtics de la dreta i l’extrema dreta que intenten “criminalitzar” la tasca del professorat en l’exercici de la seua docència. Un professorat que vol que el seu alumnat siguen ciutadans i ciutadanes crítiques i formats en valors democràtics universals. Uns atacs que també estan rebent les associacions de pares i mares i els sindicats estudiantils per defensar el model d’escola catalana.

"Aquest assetjament que s’ha focalitzat a Catalunya, també està produint-se, pels mateixos actors socials i polítics, especialment al País Valencià i a les Illes Balears, i també a altres territoris de l’estat espanyol. Per als sindicats, aquestes actuacions són simptomes d’una greu involució democràtica de l’estat espanyol que fa ús regressiu i autoritari de les normes legals que posa en perill les llibertats cíviques i democràtiques de la ciutadania", argumenten els sindicats.

Per tot plegat, reiteren la seva solidaritat amb el professorat català, les organitzacions de la Comuntiat Educativa catalana, i amb la USTEC-STES i el seu portaveu Ramon Font, "un objectiu més de l’assetjament de l’extrema dreta i la dreta anticatalanista", i ens comprometen, no només a donar suport, sinó a fer un front comú en defensa de les llibertats democràtiques, de l’exercici del dret a l’autodeterminació del poble català i dels pobles de l’estat espanyol.

La USTEC-STes celebra el seu XI Congrès sota el lema "Fem Força, som futur" (29-11-17)

El Congrés és l’XIè, després del Xè que es va celebrar a Salou l’any 2012. Enguany serà a Lleida, a l’Hotel Comtes d’Urgell, Avda. De Barcelona, 87. L’inici serà a les 18 h. de divendres 1 de desembre i la cloenda està prevista a les 14 h. de diumenge 3 de desembre.

Hi participaran 167 delegats i delegades: 33 de Girona, 43 de Tarragona i Terres de lEbre, 25 de Lleida i 66 de Barcelona que vindran dels Serveis Territorials de Barcelona Comarques, Consorci de Barcelona, Catalunya Central, Baix Llobregat, Vallès Occidental i Maresme-Vallès Oriental.

És la culminació d’un procés assembleari precongressual que s’inicià el setembre d’enguany amb la discussió de dues Ponències, la Ponència Marc i la Ponència de la Secretaria de la dona. En aquest procés han prosperat 150 esmenes que necessitaven el 25% de suport a les assemblees per reeixir. Els temes més debatuts han estat el de la innovació educativa i la LEC i la nova situació que vivim amb les places perfilades.

La Ponència Marc analitza la situació de l’educació en la conjuntura actual i les línies sindicals que seguirà USTEC·STEs en els propers quatre anys referents a Política Educativa, Acció sindical i com serà l’organització del sindicat.

La Ponència de la Secretaria de la dona estarà al mateix nivell que la ponència marc per la importància que entenem que tenen els temes de gènere tant per la situació de la dona a la societat com per als drets de les treballadores de l’ensenyament.

Es preveu que se superi el terç preceptiu per estatuts de renovació de càrrecs en tots els òrgans del sindicat.

linia verda

europa press

Entidades sociales y culturales avisan de la "vulneración de derechos" por el 155 y de efectos en 2018

El vicepresidente de Òmnium Cultural, Marcel Mauri, y representantes del sindicato Ustec-Stes, de ServidorsCAT, de la Associació d'Actors i Directors Professionals de Catalunya, y de la Fede.Cat han avisado de la "vulneración de derechos" que supone la aplicación del artículo 155 de la Constitución en Catalunya, y de que sus efectos se extenderán y notarán a lo largo de 2018.

El portavoz del sindicato Ustec-Stes, Ramon Font, ha criticado la "obsesión del PP" en acusarles de intentar adoctrinar a los alumnos, tras defender que se limitan a desarrollar el currículum educativo y alimentar su espíritu crítico, y en el ámbito de la inmersión lingüística.

linia verda

public

Entitats contra "la repressió" del 155

Pel què fa a l'àmbit educatiu, Ramon Font, portaveu del sindicat d'Ensenyament USTEC-STEs, ha explicat que el sector ha notat de seguida l'aplicació del 155, que ha fet que no es poguessin aplicar les mesures previstes per contrarestar les retallades en el sector que hi havia hagut des de l'any 2010. A més, ha recalcat que "el Partit Popular està obsessionat amb el suposat adoctrinament i amb els drets dels castellanoparlants", i que des del món de l'educació, ha explicat "es volen garantir aconseguint que tothom pugui parlar les dues llengües perfectament mitjançant el sistema d'immersió lingüística".

linia verda

eldiario escreative commons

Las escuelas del Opus que no contratan a mujeres como docentes se enfrentan a posibles sanciones (28-11-17)

Otros sindicatos, como los mayoritarios USTEC·STEs y CCOO, también se oponen al sustento de estos colegios con fondos públicos.

linia verda

nacio digitalcreative commons

Òmnium denuncia «amb noms i cognoms» les conseqüències del 155 sobre la ciutadania

Mauri ha volgut posar de manifest la “vulneració de drets com la llibertat d’expressió o d’informació, el dret de reunió i de publicació, la gent a la presó, els intents de trencar la immersió lingüística, els atacs als mitjans de comunicació públics, o el que suposa per al català”. Per fer aquesta anàlisi, Mauri s’ha envoltat del portaveu del sindicat USTEC, Ramon Font; del president de l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya, Àlex Casanovas; de la representant de ServidorsCat.cat, Yolanda Hernández i de Tono Albareda, president de LaFede-Organitzacions per la Justícia Global. 

Ramon Font, d’USTEC, ha explicat que, més enllà de la “gravetat que suposa l’atac a la immersió lingüística i el model d’escola catalana”, és molt preocupant “que ningú sap quan acabarà el 155”. “Tenen una obsessió molt clara amb un suposat adoctrinament, i nosaltres creiem en l’esperit crític i en poder fer debats sobre qualsevol cosa. I tenen una altra obsessió amb els drets dels castellanoparlants, quan en realitat la immersió juga a favor dels castellanoparlants perquè surten amb competències a les dues llengües”, ha denunciat. 

linia verda

el periodico

Entidades sociales y culturales avisan de la "vulneración de derechos" por el 155 y de efectos en 2018

El vicepresidente de Òmnium Cultural, Marcel Mauri, y representantes del sindicato Ustec-Stes, de ServidorsCAT, de la Associació d'Actors i Directors Professionals de Catalunya, y de la Fede.Cat han avisado de la "vulneración de derechos" que supone la aplicación del artículo 155 de la Constitución en Catalunya, y de que sus efectos se extenderán y notarán a lo largo de 2018.

El portavoz del sindicato Ustec-Stes, Ramon Font, ha criticado la "obsesión del PP" en acusarles de intentar adoctrinar a los alumnos, tras defender que se limitan a desarrollar el currículum educativo y alimentar su espíritu crítico, y en el ámbito de la inmersión lingüística.

Veïns escola Prat de Comte busquen famílies per no tancar col·legi

Les escoles rurals catalanes exporten metodologies pioneres a la resta

Convocades les oposicions per a 2.000 places de professor a Catalunya (29-11-12)

linia verda

el pais

Òmnium y entidades sociales denuncian que el 155 pisa competencias y paraliza proyectos

Para el portavoz del sindicato USTEC, Ramon Font, el 155 se notó “en seguida”. Font ha citado como ejemplo la conferencia sectorial del pasado 30 de octubre con los consejeros de educación de todas las autonomías. Allí se sometieron a votación algunos de los criterios a tener en cuenta en las oposiciones a maestro y hubo un empate técnico entre las diferentes autonomías. El voto de Cataluña se decantó a favor de la opción que defendían las comunidades gobernadas por el PP, en virtud del 155, según Font. Además, desde el sindicato consideran que el PP “tiene una voluntad clara de recentralizar competencias” en la inspección educativa.

Innovación educativa: Bajo la luz del sur

La UAB elaborará una base de datos sobre la historia de la corrupción

Educación retrasa el informe sobre adoctrinamiento en los libros en vísperas del 21-D

“Sin talento para las matemáticas también se puede disfrutar de los números”

Estos son los cursos ‘online’ más demandados en todo el mundo

La ley alcanza pero no derrota a la ‘Robin Hood de la ciencia’

La Familia Addams, ejemplo de normalidad

linia verda

el economista

Entidades sociales y culturales avisan de la "vulneración de derechos" por el 155 y de efectos en 2018

El vicepresidente de Òmnium Cultural, Marcel Mauri, y representantes del sindicato Ustec-Stes, de ServidorsCAT, de la Associació d'Actors i Directors Professionals de Catalunya, y de la Fede.Cat han avisado de la "vulneración de derechos" que supone la aplicación del artículo 155 de la Constitución en Catalunya, y de que sus efectos se extenderán y notarán a lo largo de 2018.

El portavoz del sindicato Ustec-Stes, Ramon Font, ha criticado la "obsesión del PP" en acusarles de intentar adoctrinar a los alumnos, tras defender que se limitan a desarrollar el currículum educativo y alimentar su espíritu crítico, y en el ámbito de la inmersión lingüística.

linia verda

abc

Entidades culturales y sociales denuncian "incertidumbre" tras aplicación 155

Según ha explicado el portavoz del sindicato de profesores USTEC, Ramon Font, la intervención en el Govern ha afectado la aprobación de las partidas presupuestarias del sector de la enseñanza para el curso 2018-19, que se han visto paralizadas por la suspensión del Parlament.

«En una familia de acogida el niño aprende que hay adultos que nunca hacen daño»

La Junta pide más control en las empresas ante los tres positivos en drogas de conductores escolares

Los alumnos de la ESO bilingüe acaban con mejores resultados y nivel de inglés B1

Los niños madrileños que han ido a guarderías tienen mejores notas

Desciende la financiación pública de los colegios concertados, pese al alumento de alumnos

Serie mascotas: ¿El chocolate del loro?

Javier Urra: «Tenemos una sociedad de niños tontos..., más que setas»

Los ciudadanos de Baleares, los más satisfechos con su vida

Las diputadas alemanas denuncian machismo en el Bundestag

Empiezan los preparativos para celebrar los 500 años de la primera vuelta al mundo

Austria exigirá el alemán para entrar en la educación básica

«La medicación en niños con TDAH podrá ser uno de los pilares del tratamiento, pero no el único»

El Ayuntamiento de Málaga prohíbe las actividades extraescolares a dos colegios por el ruido

Cero infecciones: la asignatura pendiente de la epidemia de VIH en España

«Europa no tiene ejército y se gasta mucho más en Defensa que Rusia y China juntas»

«La vida y nada más» de un español en el corazón del gueto

El instituto más antiguo, el Brianda de Mendoza, cumple 180 años

Premio para Alcázar de San Juan por su lucha contra el absentismo escolar

«Usan la escuela para crear un sentimiento de nación excluyente»

España, número uno imbatible recibiendo erasmus

Concurso escolar: «¿Cuánto tiempo tienes para mí?» o todo aquello que preguntarías si entrevistaras a tus padres

Todo el aumento del empleo público desde 2014 se debe al alza de interinos

Olvido Macías: «Para ser familia de acogida no hay que ser ni millonario, ni superhéroe»

Maternidad: Tener hijos, ¿forma parte del proyecto vital de los madrileños?

linia verda

vilawebcreative commons

AMPLIACIÓ:El Síndic de Greuges alerta que les polítiques d’acollida dels menors estrangers no acompanyats són “insuficients”

Save the Children demana a la Generalitat més inversió per als centres de menors

AMPLIACIÓ:El dret a votar lliurement, capítol pendent per a les persones amb discapacitat intel·lectual

linia verda

20 minutoscreative commons

Casi el 70% de la financiación de los colegios concertados es pública

linia verda

beteve

Els efectes més visibles de l’article 155 es notaran el 2018

Entre les entitats presents en l'acte convocat per Òmnium hi havia el sindicat USTEC, l'Associació d'Actors i Directors Professionals de Catalunya i la Lafede.cat - Organitzacions per la Justícia Global.

linia verda

stes intersindical**

ENCIERRO DE DELEGADOS SINDICALES DE STEs-INTERSINDICAL Y DE OTRAS ORGANIZACIONES EN LA SEDE DEL MECD EXIGIENDO PRUEBAS NO ELIMINATORIAS EN LAS OPOSICIONES

El Ministerio cierra unilateralmente la negociación desoyendo la petición de Sindicatos, Comunidades Autónomas y una mayoría política del Congreso de los Diputados. Comunicado en .pdf

linia verda

gencat**

Professorat i alumnat de Batxibac participen en la II Jornada a la Universitat de Barcelona (29-11-17)

Ensenyament potencia l'FP del sector del Transport i la Logística a través d'un projecte Erasmus+ (30-11-17)

Més de 50 docents participen en la Jornada Aurora i Prudenci Bertrana a Girona (1-12-17)

Alumnat, professorat i representants del sector de la fusta promouen els ensenyaments professionals en aquest àmbit (2-12-17)

linia verda

segre

USTEC fixa com a prioritats combatre la segregació escolar i l'infrafinançament (4-12-17)

El sindicat d’educació més important de Catalunya, USTEC-STEs, va tancar ahir a Lleida el seu XI Congrés, en què es van fixar els reptes per als propers quatre anys: combatre la segregació escolar, aconseguir un millor finançament, que els claustres siguin més participatius i que la contractació de docents no vingui majoritàriament per part de la direcció del centre.

Així ho va explicar ahir el portaveu nacional, Ramon Font, després de finalitzar-se el congrés que va durar tres dies a l’hotel Condes de Urgel de Lleida. Font va explicar a més que s’han renovat els òrgans de direcció del sindicat, amb un 30% de nous càrrecs.

Les crítiques a l’escola catalana i a la situació política actual van marcar bona part del congrés. Els assistents van mostrar el seu rebuig a les acusacions d’adoctrinament als centres i van reafirmar la seua posició de defensa del dret d’autodeterminació de Catalunya. A més, el sindicat va mostrar el seu suport unànime cap a Font, després que l’associació Hablemos Español l’hagi denunciat per delictes d’odi i sedició. Es remeten a unes declaracions del portaveu en què assegurava que “es continuaria parlant de política a les aules i no es realitzarien classes en castellà”.

USTEC prevé oposiciones para 17.000 plazas docentes en los próximos tres años (1-12-17)

USTEC preveu oposicions per a 17.000 places docents en els propers tres anys (1-12-17)

El portaveu nacional del sindicat USTEC-STEs, Ramon Font, anunci ahir que preveuen la convocatòria per part de la conselleria d’Ensenyament de 17.000 noves places per a docents d’Infantil, Primària i Secundària durant els propers tres anys. A part de les 2.000 que es van convocar aquesta setmana, Font va explicar que el departament ha plantejat convocar 5.000 places cada any fins al 2020. En la inauguració de l’onzè congrés del sindicat nacional que se celebra a Lleida fins demà, Font va rebutjar el sistema d’accés a les places perquè és eliminatori. És a dir, algú que tingui més temps per estudiar té més fàcil aprovar, en lloc d’un interí “amb anys d’experiència” que no té temps d’estudiar a causa del seu treball, va comentar. A més, va denunciar “la precarietat” del sistema educatiu, ja que quan la taxa d’interins hauria de ser del 8%, segons sentències europees, “a Catalunya és actualment del 40%”.

Durant el congrés, que té lloc a l’Hotel Condes de Urgel, el sindicat debatrà sobre les formes de contractació, que considera “poc democràtiques”, ja que creu que la direcció del centre té més pes a l’hora de seleccionar els professors. També analitzarà la situació de la dona en el sector.

congres

USTEC exige más inversión en educación y niega que los docentes adoctrinen

USTEC exigeix més inversió en educació i nega que els docents adoctrinin

El portaveu del sindicat USTEC-STEs, Jaume Añé, va reclamar ahir una inversió del 6% del PIB en educació, posar fi a la segregació escolar i apostar per la “renovació pedagògica” en lloc de la “moda de la innovació”. També va denunciar que les proves eliminatòries de les oposicions per a les 2.000 places de docent convocades dimarts en realitat perjudiquen els interins, perquè no tenen avantatge malgrat fer anys que treballen. Així mateix, va negar una vegada més les acusacions d’adoctrinament a les aules. “Volen desprestigiar calumniant i difamant l’activitat del professorat”, va indicar, i va afegir que “els qui fan aquestes acusacions són els hereus de la Formación del Espíritu Nacional”. Añé va explicitar el seu suport als docents de la Seu d’Urgell acusats, “un professor de Tremp i el nostre portaveu”.

En aquest sentit, Rosa Aguilà, integrant del secretariat nacional d’USTEC-STEs, participarà el 7 de desembre al Parlament Europeu a Brussel·les en la conferència “Pot Catalunya salvar Europa?” organitzada per la Comissió Internacional de Ciutadans Europeus. Va afirmar que centrarà la seua intervenció a “evidenciar la democràcia segrestada en els centres i la llibertat coartada dels docents” i en una “defensa absoluta de l’escola catalana”. “Les acusacions d’adoctrinament són mentida”, va recalcar, i va subratllar la importància de la immersió lingüística en català. “S’ha sembrat en el sistema educatiu català l’ombra del dubte i la desconfiança i això és molt greu”, va insistir.

El sindicat USTEC-STEs, majoritari en el sector, celebrarà des de demà i fins diumenge a Lleida el seu congrés nacional, que reunirà uns 170 delegats i afiliats. Establiran les línies a seguir durant els quatre anys vinents.

El 16% dels adolescents corre risc de contreure una malaltia sexual

El masclisme fa forat en els instituts

Ángel Cabrera: «La universitat espanyola és endogàmica, hi ha poca mobilitat»

Tota una aventura per caçar el tió

Convocades les 2.000 places de docents per reduir els interins a Primària i Secundària (29-11-17)

linia vermella

stpv **

STEPV participa en l’XIè Congrés d’USTEC-STEs

USTEC-STEs, sindicat majoritari de l’ensenyament a Catalunya, ha aprovat la ponència marc i la ponència de la Secretaria de la Dona, així com ha elegit els òrgans de direcció del sindicat per als pròxims cinc anys.

STEPV ha instat, en la seua intervenció davant el Congrés, a enfortir encara més els llaços que uneixen els nostres sindicats

STEPV ha assisitit al congrés del sindicat educatiu referent a Catalunya i amb el qual manté una carta de relacions i, històricament, ha treballat conjuntament mitjançant la convocatòria d’actes diversos, signatura de manifests o edició de materials conjunts, especialment pel que fa a aspectes sobre el model lingüístic de l’ensenyament.
El Congrés d’USTEC-STEs s’ha desenvolupat en el context de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució espanyola, que també ha intervingut les competències educatives i ha segrestat la capacitat de decisió i negociació de les polítiques educatives a Catalunya. A més, s’ha posat en marxa una campanya orquestrada de desprestigi del professorat i les escoles, amb acusacions d’adoctrinament i denúncies diverses a professorat, inclòs el portaveu d’USTEC-STEs, Ramon Font.
Al País Valencià, i a les Illes Balears, també s’ha posat en marxa aquesta campanya de desprestigi del professorat, com ha denunciat darrerament STEPV. En aquest context, STEPV ha instat, en la seua intervenció davant el Congrés, a enfortir encara més els llaços que uneixen els nostres sindicats (USTEC-STEs, STEPV i STEI-Illes Balears) i fer un front comú per aturar aquesta campanya.
Igualment, STEPV ha animat USTEC-STEs a continuar lluitant per la millora de les condicions laborals del professorat, contra la privatització de l’ensenyament, contra la LOMQE i a treballar l’escola que volem: lliure, democràtica, crítica, laica, en català, de qualitat, no sexista, inclusiva i transformadora de la societat.
3 de desembre de 2017

congres

STEPV torna a demanar la reducció de les ràtios en Mesa Sectorial d’Educació

Adjudicacions

STEPV es reuneix amb el Conseller d’Educació

linia vermella

catalunya radio

Per què a Catalunya hi ha un 19% de joves que deixen els estudis sense cap títol més que el d'ESO? (28-11-17)

Avui hem parlat de l'abandonament escolar a Catalunya. Hi intervenen factors com ara l'oferta al mercat laboral, la segregació escolar o el fet que els professors tenen moltes hores lectives. Avui n'hem parlat amb: - Aina Tarabini, doctora i professora de Sociologia de l'Educació a la UAB i experta en desigualtats educatives. És col·laboradora de la Fundació Bofill de recerca i autora de l'informe "L'escola no és per tu: el rol dels centres educatius en l'abandonament escolar". - Miquel Puig, doctor en Economia. Autor de l'estudi de l'anuari de la Fundació Bofill del 2015: "Abandonament escolar: més pull que push". - Ramon Font, portaveu nacional del sindicat d'ensenyament USTEC. - Aleix Gabarró, subdirector d'ordenació curricular del Departament d'Ensenyament.

linia vermella

la vanguardia

Sindicato USTEC celebra su XI congreso el próximo fin de semana en Lleida (30-11-17)

El sindicato educativo USTEC (Unió de Sindicats de Traballadors de L'Educació de Catalunya) celebrará su XI congreso el próximo fin de semana en Lleida bajo el lema "Hagamos fuerza, somos futuro".

Según ha informado el sindicato en una rueda de prensa, el congreso de este año tendrá lugar en el Hotel Comtes d'Urgell de Lleida y empezará a las 18 horas del viernes 1 de diciembre y la clausura está prevista a las 14 horas del domingo 3 de diciembre.

En total, participaran 167 delegados sindicales: 33 de Girona, 43 de Tarragona y Tierras del Ebro, 25 de Lleida y 66 de Barcelona, que vendrán de los Servicios Territoriales de Barcelona Comarcas, Consorcio de Barcelona, Cataluña Central, Baix Llobregat, Vallès Occidental y Maresme-Vallès Oriental.

El congreso de USTEC "es la culminación de un proceso asambleario que se inició en septiembre de este año con la discusión de dos Ponencias, la Ponencia Marco y la Ponencia de la Secretaría de la Mujer", ha explicado su portavoz, Ramon Font.

En este proceso "han prosperado 150 enmiendas que necesitaban el 25 % de apoyo asambleario para tener éxito", de las que han destacado dos temas de debate: la innovación educativa y la LEC (Ley de Enjuiciamiento Civil).

USTEC ha explicado que la Ponencia Marco "analiza la situación de la educación en la coyuntura actual y las líneas sindicales que seguirá USTEC en los próximos cuatro años referentes a política educativa, acción sindical y cómo será la organización del sindicato".

Por otra parte, la Ponencia de la Secretaría de la Mujer estará "al mismo nivel que la ponencia marco" por la importancia que tienen los temas de género "tanto por la situación de la mujer en la sociedad como para los derechos de las trabajadoras de la enseñanza".

Entidades sociales y culturales avisan de la "vulneración de derechos" por el 155 y de efectos en 2018 (30-11-17)

El vicepresidente de Òmnium Cultural, Marcel Mauri, y representantes del sindicato Ustec-Stes, de ServidorsCAT, de la Associació d'Actors i Directors Professionals de Catalunya, y de la Fede.Cat han avisado de la "vulneración de derechos" que supone la aplicación del artículo 155 de la Constitución en Catalunya, y de que sus efectos se extenderán y notarán a lo largo de 2018.

El portavoz del sindicato Ustec-Stes, Ramon Font, ha criticado la "obsesión del PP" en acusarles de intentar adoctrinar a los alumnos, tras defender que se limitan a desarrollar el currículum educativo y alimentar su espíritu crítico, y en el ámbito de la inmersión lingüística.

Òmnium denuncia que el 155 supone “represión y anulación de las instituciones catalanas”

Para hacer este análisis, Mauri se ha rodeado del portavoz del sindicato USTEC, Ramon Font; del presidente de la Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya, Àlex Casanovas; de la representante de ServidorsCat.cat, Yolanda Hernández, y de Tono Albareda, presidente de LaFede-Organizaciones para la Justicia Global.

Ramon Font, de la USTEC, explicó que, más allá de la “gravedad que supone el ataque a la inmersión lingüística y el modelo de escuela catalana”, es muy preocupante “que nadie sabe cuando acabará el 155”. “Tienen una obsesión muy clara con un supuesto adoctrinamiento, y nosotros creemos en el espíritu crítico y en poder hacer debates sobre cualquier cosa. Y tienen otra obsesión con los derechos de los castellanohablantes, cuando en realidad la inmersión juega a favor de los castellanohablantes porque salen con competencias en las dos lenguas “, ha denunciado.

linia vermella

fem girona

Xevi Díaz ens parla “d’allò” del que no es pot parlar

Cada dia al Girona Ara copsem les opinions dels analistes més prestigiosos sobre els temes que marquen el dia a dia. Els divendres FeM Ciutat amb el portaveu a les comarques gironines del sindicat USTEC-STES, majoritari en l’ensenyament, Xevi Díez, que avui ens parla d’allò del que no es pot parlar.

linia vermella

el punt avui

Líders sectorials demanen la fi del 155 amb nou govern

Ramon Font, portaveu del sindicat USTEC-STEs d’ensenyament, diu que el primer efecte de l’aplicació del 155 va ser immediat. Ja el 30 d’octubre, el govern espanyol va afegir el vot de Catalunya als de vuit consellers d’Educació del PP d’altres comunitats per fer que les proves orals de les oposicions a mestres siguin eliminatòries. Font recorda que els interins, que a Catalunya són un 40% de la comunitat educativa, tenen desavantatge respecte als opositors que no treballen perquè aquests poden dedicar molt més temps a estudiar i preparar la prova. També explica que està als llimbs la contractació de 4.514 professors signada el 31 de gener pel govern català perquè no hi haurà proper pressupost en mesos. “Quan s’acaba el 155?”, pregunta retòricament Font tenint en compte que no hi ha cap data concreta compromesa.

Aprendre idiomes de franc

La integració escolar a Banyoles està d’aniversar

Fer valdre els drets de tots

linia vermella

ara cat

Sindicats i entitats denuncien amb un memorial de greuges el 155

En l’acte, a la seu d’Òmnium, s’hi han aplegat representants de l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya, del sindicat del món educatiu USTEC i de la Confederació de Desenvolupament Pau i Drets Humans i de ServidorsCat, una nova plataforma de servidors públics que s’han organitzat per fer un inventari dels efectes del 155. Totes han coincidit en la “incertesa” que provoca l’aturada del pressupost -que han recordat que no està ni prorrogat- i el risc econòmic de moltes entitats arran de l’aturada de les subvencions; uns diners, remarquen, que moltes associacions ja havien avançat l’any anterior. Així, han demanat que el 155 es retiri com més aviat millor després de la formació del govern fruit de les eleccions del 21-D.
Sense possibilitat de defensar en els litigis

Ramon Font, de la USTEC, ha denunciat la voluntat del ministeri d’acabar amb el sistema d’immersió lingüística i l’ombra de dubte que s’ha situat sobre els mestres des de l’1-O, i ha recordat que n’hi ha que han sigut denunciats per parlar a classe sobre el que va passar l’1 d’octubre. Àlex Casanovas, de l'Associació d'Actors i Directors, ha denunciat la "incertesa" i "inseguretat" de molts projectes i ha explicat que moltes entitats no saben si podran sostenir-se econòmicament sense les subvencions, ja que són diners que esperaven i que ja havien avançat prèviament. Així, ha demanat que després dels comicis s'acabi al més aviat possible la intervenció de l'autogovern i també de les finances de la Generalitat. Tono Albareda, de la Confederació de Desenvolupament Pau i Drets Humans, ha dit que hi ha fins a deu milions d'euros pendents de saber si s'acabaran cobrant abans de final d'any que van destinats a projectes socials.

linia vermella

Front comú per denunciar la "paràlisi" que provoca el 155 (30-11-17)

Ramon Font, representat de la Unió de Sindicats de Treballadors de l'Ensenyament de Catalunya (Ustec), ha lamentat que gràcies al 155 l’Estat ha pogut fer servir el vot de Catalunya per desempatar a favor de les comunitats autònomes governades pel PP per resoldre qüestions debatudes sobre l’interinatge entre el professorat en el marc de la darrera conferència sectorial de consellers d’ensenyament. Font també ha denunciat les “obsessions” del govern espanyol sobre el que anomena “adoctrinament” i el sistema d’immersió lingüística de l’escola catalana, que vol intervenir a través del 155.

linia vermella

 

fletxa verda Lleida.com: USTEC exigeix més inversió en educació, posar fi a la segregació escolar i nega que els docents adoctrinin (30-11-17)

fletxa verda Cerdanyola Informa: “Adoctrinar és transmetre a l’alumnat el que et dicta el poder” (30-11-17)

fletxa verda AraGranollers: Ramon Font: “Si ens toquen la immersió lingüística a les aules, serà la guerra” (28-11-17)

fletxa verda Radio Granollers: Xerrada: "La nostra escola no es toca" amb Ramon Font, portaveu nacional del sindicat de professors USTEC-STEs (27-11-17)

fletxa verda Diari Balears: L'STEI se suma al front comú dels sindicats contra el 155 i a favor de l'escola catalana (4-12-17)

fletxa verda El Independiente: Independencia de Cataluña: La clave de la manipulación educativa en Cataluña: el Decreto de Plantillas (2-12-17)

fletxa verda El Nacional: La realidad del 155: proyectos parados, subvenciones retrasadas y partidas inciertas (2-12-17)

fletxa verda El Nacional: La realitat del 155: projectes aturats, subvencions endarrerides i partides incertes (2-12-17)

fletxa verda Radio Catalunya: Radio Catalunya - ÒMNIUM DENUNCIA AMB TOTS ELS ETS I UTS LES GREUS CONSEQÜÈNCIES DEL 155

fletxa verda Alerta Digital: El Decreto de Plantillas: el arma para manipular la educación en Cataluña

fletxa verda Ommium.cat: Representants del món de la cultura, l’educació, els treballadors públics i les entitats socials denuncien els efectes de l’article 155 | Òmnium Cultural

linia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra

mitjans de comunicacio

linia negra Recull de tots els mitjans de comunicació de la secció "Premsa" linia negra

eldiario escreative commons

linia verda

directacreative commons

linia verda

vilawebcreative commons

linia verda

criticcreative commons

linia verda

la mareacreative commons

linia verda

kaosenlaredcreative commons

linia verda

diagonal periodicocreative commons

linia verda

20 minutoscreative commons

linia verda

el diari de educaciocreative commons

linia verda

diario educacióncreative commons

linia verda

llibertatcreative commons

linia verda

raco catalacreative commons

linia verda

nacio digitalcreative commons

linia verda

nacio bergueda creative commons

linia verda

directe creative commons

linia verda

ined21 creative commons

linia verda

insurgente

linia verda

publico

linia verda

public

linia verda

europa press

linia verda

campus vivo

linia verda

agencia efe

linia verda

el confidencial

linia verda

el pais

linia verda

la informacion

linia verda

el huffington post

linia verda

abc

linia verda

el mundo

linia verda

el periodico

linia verda

cuadernos

linia verda

educacion 3

linia verda

aprendemas

linia verda

el economista

linia verda

diari del treball

linia verda

linia verda

cadena ser

linia verda

radio 4

linia verda

stes intersindical**

linia vermella

stpv **

linia vermella

stei**

linia vermella

gencat**

linia vermella

mecd**

linia vermella

la vanguardia

linia vermella

lleida al minut

linia vermella

hola lleida

linia vermella

ua1

linia vermella

diari tarragona

linia vermella

diari de girona

linia vermella

fem girona

linia vermella

ara girona

linia vermella

el punt avui

linia vermella

ara cat

linia vermella

ara balears

linia vermella

el nou

linia vermella

regio7

linia vermella

segre

linia vermella

catalunya press

linia vermella

isabadell

linia vermella

catalonia today

linia vermella

triangle

linia vermella

la tele catcreative commons

linia vermella

linia vermella

catalunya radio

linia vermella

rac 1

linia vermella

8tv

linia vermella

beteve

linia vermella

tv3

linia vermella

la sexta

linia vermella

cuatro

linia vermella

tve

linia vermella

telecinco

linia vermella

atena 3

linia vermella

atena 3

linia vermella

 

 

ALTRES MITJANS

1) Mitjans de Catalunya:

fletxa verdaSocial.cat. Acció Social a Catalunya

linia negra

fletxa verda Radio Sabadell [Sabadell]

linia negra

fletxa verda EbreExprés [Ebre]

linia negra

fletxa verda AlDia.cat [Catalunya]

linia negra

fletxa verdaNúvol. El digital de cultura

linia negra

fletxa verdaComunicació 21

linia negra

fletxa verda Hola Lleida [Lleida]

linia negra

fletxa verdaXip/tv

linia negra

fletxa verda Empordà [Empordà]

linia negra

fletxa verda Radio Sabadell [Sabadell]

linia negra

fletxa verda Via Empresa

linia negra

fletxa verda Tot Sant Cugat [Sant Cugat]

linia negra

fletxa verdaSocial.cat. Acció Social a Catalunya

linia negra

fletxa verdaDiari Català

linia negra

fletxa verda EbreExprés [Ebre]

linia negra

fletxa verda Radio Rubí

linia negra

fletxa verda Tot Lleida

linia negra

fletxa verdalliureimillor.cat

linia negra

fletxa verda Rosa Sensat

linia negra

fletxa verda Diari de Vilanova

linia negra

fletxa verdaLleida diari

 

fletxa verda Indymedia Barcelona [Barcelona]

linia verda

fletxa verda SICOM. Solidaritat i comunicació

linia verda

fletxa verda ACN. Agencia Catalana de Noticies

linia verda

fletxa verda DiarioSitges [Sitges]

linia verda

fletxa verda Social.cat. Acció social a Catalunya

linia verda

fletxa verda La vila [Salou]

linia verda

fletxa verda Anoia diari [Anoia]

linia verda

fletxa verda El Temps

linia verda

fletxa verda Diari de Terrassa [Terrassa]

linia verda

fletxa verdaDiari Més [Reus]

linia verda

fletxa verda DiarioSitges [Sitges]

linia verda

fletxa verda Lliure i millor.cat

linia verda

fletxa verda Indymedia Barcelona [Barcelona]

linia verda

fletxa verda SICOM. Solidaritat i comunicació

linia verda

fletxa verda ACN. Agencia Catalana de Noticies

linia verda

fletxa verda Valls Diari [Valls]

linia verda

fletxa verda Mèdia.cat

linia verda

fletxa verda Cerdanyola.info [Cerdanyola]

linia verda

fletxa verdaTele Ponent:

linia verda

fletxa verdaRàdio Terra

linia verda

fletxa verda 15MbcnTv [Barcelona]

linia vermella

fletxa verda Comunicació 21

linia vermella

fletxa verda FAVB Fed. d'associacions veins/es de Barcelona

linia vermella

fletxa verda El Plural [Andalucía i Catalunya]

linia vermella

fletxa verdaDiari Català

linia vermella

fletxa verdaAnoia diari [Anoia]

linia vermella

fletxa verda Bon dia (Lleida)

linia vermella

fletxa verdaTerrassa digital [Terrassa]

linia vermella

fletxa verda Lleida.com [Lleida]

linia vermella

fletxa verda Ebre Digital

linia vermella

fletxa verda AlDia.cat [Catalunya]

Contadorlinia vermella

fletxa verda El Plural [Andalucía i Catalunya]

linia vermella

fletxa verda 15MbcnTv [Barcelona]

linia vermella

fletxa verda ContraInfo.cat [Mallorca]

linia vermella

fletxa verda FAVB. F. d'associacions veins/es de Barcelona

linia vermella

fletxa verdaGirona notícies

linia vermella

fletxa verda marfanta.com

linia vermella

fletxa verda Radio Calella [Calella]

linia vermella

fletxa verda El Nacional

linia vermella

fletxa verda Cat Zona

linia vermella

 

2) Mitjans de la resta dels Països Catalans:

fletxa verda Levante-EMV [País Valencià]

linia negra

fletxa verdaLa Opinión de Torrent [Torrent]

linia negra

fletxa verda La veu [País Valencià]

linia negra

fletxa verdaMallorca Zeitung [Mallorca]

linia negra

fletxa verda Nou Diari [Eivissa i Formentera]

linia negra

fletxa verda Diario Información (Alacant)

linia negra

 

fletxa verdaLas Provincias [País Valencià]

linia verda

fletxa verda Periódico Santa Pola [Santa Pola]

linia verda

fletxa verdaNúvol digital

linia verda

fletxa verdaDiario de Ibiza [Eivissa]

linia verda

fletxa verda d Balears

linia verda

fletxa verda Ràdio Mallorca

linia verda

 

fletxa verdaLa Verdad [Múrcia y Alicante]

linia vermella

fletxa verda Información.es [Alacant]

linia vermella

fletxa verda DBalears [Illes Balears]

linia vermella

fletxa verdaDiario de Mallorca [Mallorca]

linia vermella

fletxa verda Mallorca diario

linia vermella

 

3) Mitjans de l'estat espanyol:

fletxa verda EcoRepublicano

linia negra

fletxa verda DisoPress. Agencia de prensa y difusión social

linia negra

fletxa verda InfoLibre. Información libre e independiente

linia negra

fletxa verda Viento Sur

linia negra

fletxa verda Terra

linia negra

fletxa verdaLibreRed

linia negra

fletxa verda DICYT. Difusión de la ciencia y la tecnología

linia negra

fletxa verda Magisterio*

linia negra

fletxa verda Expansión

linia negra

fletxa verda Tercera Información

linia negra

fletxa verda Agencia SINC

linia negra

fletxa verda El Comercio (Asturias)

linia negra

fletxa verda AndaluciaInformación [Andalucía]

linia negra

fletxa verdaDiario Sur [Andalucía]

linia negra

fletxa verdaDiario de Mallorca [Mallorca]

linia negra

fletxa verdaLa Opinión de Zamora [Zamora]

linia negra

fletxa verda Diario de Sevilla [Sevilla]

linia negra

fletxa verdaLa Nueva España [Asturias]

linia negra

fletxa verdaNaiz [Euskalerria]

linia negra

fletxa verda Diario de Soria [Soria]

linia negra

fletxa verda La Voz Digital [Cádiz]

linia negra

fletxa verda Diario de Cádiz [Cádiz]

linia negra

fletxa verda El Día [Islas Canarias]

linia negra

fletxa verda El Español

linia negra

fletxa verda El plural

linia negra

fletxa verda La bolsa

linia negra

fletxa verda La Cerca (Castilla La Mancha)

linia negra

fletxa verda Diario de León

linia negra

fletxa verdaDiario de noticias (Navarra)

linia negra

fletxa verda Fotomovimiento. Testimonio fotográfico

linia verda

fletxa verda LaHaine.org. Proyecto de desobediencia inform.

linia verda

fletxa verda Nodo50.org. Contrainformación en red

linia verda

fletxa verda Cope

linia verda

fletxa verda DeCine21. Estrenos de cine

linia verda

fletxa verda España Notinent

linia verda

fletxa verdaPortal Clásico. Cult. clásica, historia y mitología

linia verda

fletxa verdaCinco Días. Diario de economía

linia verda

fletxa verda Mas 24

linia verda

fletxa verdaÚltimo cero

linia verda

fletxa verda Mundiario. Diario de análisis y opinión.

linia verda

fletxa verda Diario de Burgos [Burgos]

linia verda

fletxa verda El Norte de Castilla [Castilla y León]

linia verda

fletxa verdaFaro de Vigo [Vigo]

linia verda

fletxa verda La Opinión [Coruña]

linia verda

fletxa verda El Digital de Castilla y la Mancha [Castilla y la M]

linia verda

fletxa verdaAlbacete Abierto [Albacete]

linia verda

fletxa verda El Comercio [Asturias]

linia verda

fletxa verdaCanarias 7 [Islas Canarias]

linia verda

fletxa verdaSur.es [Málaga]

linia verda

fletxa verda El Correo [Bizkaia y Álava]

linia verda

fletxa verda La Gaceta de Salamanca [Salamanca]

linia verda

fletxa verda La Opinión de Málaga [Málaga]

linia verda

fletxa verda La Rioja

linia verda

fletxa verda estrella digital

linia verdafletxa verda Yahoo.es

linia verda

fletxa verda Periodista digital

linia verda

fletxa verda Diario de Córdoba

linia verda

 

fletxa verda La República

linia vermella

fletxa verda Madrilonia

linia vermella

fletxa verda Periodismo Humano

linia vermella

fletxa verda Nueva Tribuna

linia vermella

fletxa verda Nosotras.com

linia vermella

fletxa verdaOnda Cero

linia vermella

fletxa verda La Razón

linia vermella

fletxa verda Rebelión

linia vermella

fletxa verda Te Interesa

linia vermella

fletxa verda El Boletin. Diario de Actualidad y Finanzas

linia vermella

fletxa verda Asturias 24

linia vermella

fletxa verda clm24.es [Castilla la Mancha]

linia vermella

fletxa verda Hoy.es [Extremadura]

linia vermella

fletxa verda Andalucesdiario.es [Andalucía]

linia vermella

fletxa verdaLa Voz de Galicia [Galicia]

linia vermella

fletxa verda Madrid Actual [Madrid]

linia vermella

fletxa verdaILeón [León]

linia vermella

fletxa verdaEl Faro Digital [Ceuta y Melilla]

linia vermella

fletxa verda MadridPress [Madrid]

linia vermella

fletxa verda Diario de Navarra [Navarra]

linia vermella

fletxa verda Diario de León [León]

linia vermella

fletxa verda El Diario Vasco [Euskadi]

linia vermella

fletxa verdaBroadly

linia vermella

fletxa verdaLa crónica

linia vermella

fletxa verda Economia digital

linia vermella

fletxa verda La voz de Cádiz

linia vermella

fletxa verda Deia (Euskadi)

linia vermella

El obrero.es

linia vermella

4) Mitjans de la resta del món:

fletxa verda La Tercera [Chile]

linia negra

fletxa verda Diario de México [México]

linia negra

fletxa verdaRunRunes [Venezuela]

linia verda

fletxa verda EdWeek [EEUU]

linia verda

fletxa verda Clarín [Argentina]

linia vermellafletxa verda La Nación (Argentina)

linia vermella

 

 

Llegenda:

*: Noticia per a subscriptors.

**: Altres: noticies d'altres sindicats, departament de premsa de l'administració, etc.

creative commons: Aquest mitjà publica els seus continguts sota una llicència Creative Commons.

USTEC·STEs IAC, Actualitzat:

28/04/2020 15:36 (13)