ustec

recull de premsa

linia negra Dijous 25-1-2018 linia negra

elCugatenc: Immersió, no ofegament

"Per una banda, vam obtenir el punt de vista d’una persona vinculada a les lluites escolars per una educació en català, la Rosa Berrio, membre de la comissió lingüística de l’USTEC (Unió de Sindicats de Treballadores de l’Educació de Catalunya). Amb ella vam repassar el passat de les lluites socials dels propis immigrants andalusos, murcians i extremenys, pels volts de finals dels anys 70, per construir, juntament amb els seus veïns catalans, una escola pública que posés en marxa la immersió lingüística. Davant les acusacions de certes faccions polítiques interessades a donar una imatge exclusivista de la llengua a Catalunya, es fa necessari recordar que les famílies xarnegues van tenir un paper de primer ordre en la construcció del concepte d’immersió lingüística com a concepte cultural, que va més enllà de la llengua: una forma d’entendre la societat com un cos horitzontal i aglutinant, més que no pas un cos estratificat o jerarquitzat. Rosa Berrio va insistir en què la immersió es va concebre com un model popular, fet des de baix, un fruit de la inquietud de la gent que, en el moment de sortir d’una dictadura, podia somniar en un món més igualitari. I la llengua formava part d’aquest món. És imprescindible entendre bé aquest significat."

Radio Terra:

?? Al voltant d'un centenar de places d'Ensenyament s'estan quedant sense professorat substitut. El cas extrem van ser els 4mesos sense matemątiques de l'alumnat de Santa Coloma de Gramenet. En parlem amb @RamonFontUSTEC d'@USTECSTEs https://t.co/yKaABfDHS6

— Rądio Terra (@_radioterra) 25 de gener de 2018

segre

Centres de Lleida 'importen' docents valencians per cobrir substitucions

"Els docents del País Valencià que treballen a Lleida –bàsicament en instituts– cobrint baixes es compten per desenes després que aquest curs hagi crescut la plantilla global i en algunes assignatures s’hagi esgotat la borsa de substituts. A tot Catalunya podrien ser prop del 20% dels suplents, segons el sindicat USTEC. Trobar un professor parlant a classe amb accent valencià és una cosa cada vegada més habitual als instituts de secundària de Lleida. I és que els docents procedents del País Valencià que treballen com a substituts a Ponent cobrint baixes temporals es compten ja per desenes. L’augment de la plantilla..."

Pla sobre l'entorn educatiu al Baix Segre

linia verda

iac**

Prou precarietat a la neteja

25 de Gener: Jornada de lluita contra les llistes d’espera

linia verda

vilawebcreative commons

L’Aragó crea un Consell Assessor per a l’Ensenyament de la Història per supervisar els continguts dels llibres de text

Ensenyament impulsa una vintena de programes d’innovació a escoles i instituts aquest curs

La fiscalia veu indicis d’odi en dues professores de la Seu d’Urgell i demana el sobreseïment contra els altres sis docents

L’Institut Ramon Muntaner farà set aportacions al Som Cultura Popular i el Fòrum d’Educació i Cultura Popular

Guillem Montoro: ‘Com més gent faça visible la seua transsexualitat, més la normalitzarem’

‘Som Cultura Popular’: el patrimoni cultural i les tradicions catalanes arriben a Sant Andreu

L’escàndol d’una gala benèfica masclista sacseja el Regne Unit

linia verda

el pais

No es lo mismo que Kate Middleton dé a luz en su casa que que lo hagas tú

El desayuno insano de los niños españoles

¿Qué pasaría si desaparecen los pediatras de atención primaria?

El Gobierno permitirá la acogida de menores entre comunidades

linia verda

el punt avui

“A escola la canalla ha de sentir parlar de diversitat sexual”

La fiscalia veu indicis d’incitació a l’odi en l’actuació de dues professores de la Seu

La fiscalia manté que dos docents van incitar a l’odi

linia verda

diari de girona

Escoles i instituts públics no poden cobrir totes les baixes i contracten docents sense els requisits

La reducció de la borsa del Departament d'Ensenyament i l'epidèmia de la grip han agreujat la manca de professorat per a substitucions. El sindicat Ustec·STEs alerta del problema en especialitats com català o informàtica sobretot a Secundària i FP

Després que aquest curs, 2017-2018, s'hagin incorporat al sistema 4.714 nous professors, s'hagin cobert jubilacions i les baixes se substitueixin amb més celeritat, la borsa de substituts d'Ensenyament ha quedat reduïda. Aquesta situació s'ha agreujat amb l'epidèmia de grip i el Departament no pot arribar a cobrir totes les places que s'ofereixen.

Així ho va confirmar el portaveu d'Ustec·STEs, Ramon Font, qui va reconèixer que en alguns casos, sobretot d'especialitats com català o informàtica, i bàsicament als instituts de Secundària i Formació Professional, s'estan donant les vacants a graduats que encara no tenen el màster de Secundària. Font va considerar que, en aquests casos, «preval el dret a l'educació» per sobre d'aquests requisits, però va alertar que s'han de fer alguns canvis per solucionar el problema.

La setmana passada, del 15 al 19 de gener, unes 80 places, majoritàriament d'instituts (66), es van quedar sense substitut. Per aquest motiu, si no s'han cobert en dues sessions de nomenaments telemàtics passen a considerar-se places de difícil cobertura i els aspirants poden presentar-se als Serveis Territorials d'Ensenyament i, en alguns casos, als mateixos instituts, per ocupar la plaça, encara que no formin part de la borsa i malgrat no tinguin acabat el màster de Secundària, un dels requisits indispensables per formar-ne part en el cas dels professors d'institut. D'aquesta manera, els aspirants acaben entrant a la borsa amb un número 900.000 i els pot computar l'experiència.

La situació de manca de professorat per a substitucions s'ha anat donant aquest curs a causa, sobretot, de l'augment de la plantilla –en 4.14 docents més–, les jubilacions que han permès entrar 6.000 professors més al sistema, i la cobertura més ràpida de les substitucions. Font també va destacar que les darreres setmanes, l'epidèmia de la grip ha agreujat el problema, ja que ha multiplicat el nombre de baixes per malaltia.

I és que després de les vacances de Nadal, el 12 de gener el nombre de baixes no cobertes eren de 114 i de 127 el dia 9. En aquests casos, va explicar Font, s'ha trobat dificultats sobretot per a especialitats com informàtica, anglès, matemàtiques o música, algunes de Formació Professional o fins i tot català, matèria per la qual s'ha contractat professorat que només disposa del nivell D i no pas del grau de Filologia.

Arbúcies, Sant Feliu o Blanes

Per zones, Barcelona ciutat i l'àrea metropolitana aglutinen aquesta manca de professorat, però també es donen places d'aquest tipus a poblacions més petites d'arreu del territori com Arbúcies, Sant Feliu de Guíxols, Blanes, Amposta, Alcanar o Cervera.

Font va destacar que les retallades, que van deixar 3.000 professors a l'atur, van «dissuadir» moltes persones per formar-se com a docent, ja que aleshores no hi havia feina. El representant sindical va considerar que ara «és un bon moment» però va retreure que els màsters de Secundària són cars, no s'ofereixen a totes les universitats i són presencials, de manera que professionals d'altres sectors que voldrien aspirar-hi no poden cursar-los. A més, pel portaveu d'Ustec·STEs, el Departament no publicita prou la borsa d'interins i substituts i és prou flexible en la seva obertura, i va recordar que per arribar als nivells de 2010, el sindicat calcula que encara falten 7.200 professors.

linia vermella

catalunya radio

Nens i cultura popular

linia vermella

La Fundació els Tres Turons, premiada pel projecte Junts

linia vermella

linia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra

mitjans de comunicacio

linia negra Recull de tots els mitjans de comunicació de la secció "Premsa" linia negra

eldiario escreative commons

linia verda

directacreative commons

linia verda

vilawebcreative commons

linia verda

criticcreative commons

linia verda

la mareacreative commons

linia verda

kaosenlaredcreative commons

linia verda

diagonal periodicocreative commons

linia verda

20 minutoscreative commons

linia verda

el diari de educaciocreative commons

linia verda

diario educacióncreative commons

linia verda

llibertatcreative commons

linia verda

raco catalacreative commons

linia verda

nacio digitalcreative commons

linia verda

nacio bergueda creative commons

linia verda

directe creative commons

linia verda

ined21 creative commons

linia verda

insurgente

linia verda

publico

linia verda

public

linia verda

europa press

linia verda

campus vivo

linia verda

agencia efe

linia verda

el confidencial

linia verda

el pais

linia verda

la informacion

linia verda

el huffington post

linia verda

abc

linia verda

el mundo

linia verda

el periodico

linia verda

cuadernos

linia verda

educacion 3

linia verda

aprendemas

linia verda

el economista

linia verda

diari del treball

linia verda

linia verda

cadena ser

linia verda

radio 4

linia verda

iac**

linia vermella

stes intersindical**

linia vermella

stpv **

linia vermella

stei**

linia vermella

gencat**

linia vermella

mecd**

linia vermella

la vanguardia

linia vermella

lleida al minut

linia vermella

hola lleida

linia vermella

ua1

linia vermella

diari tarragona

linia vermella

diari de girona

linia vermella

fem girona

linia vermella

ara girona

linia vermella

el punt avui

linia vermella

ara cat

linia vermella

ara balears

linia vermella

el nou

linia vermella

regio7

linia vermella

segre

linia vermella

catalunya press

linia vermella

isabadell

linia vermella

catalonia today

linia vermella

triangle

linia vermella

la tele catcreative commons

linia vermella

linia vermella

catalunya radio

linia vermella

rac 1

linia vermella

8tv

linia vermella

tv3

linia vermella

la sexta

linia vermella

cuatro

linia vermella

tve

linia vermella

telecinco

linia vermella

atena 3

linia vermella

atena 3

linia vermella

linia vermella

ALTRES MITJANS

1) Mitjans de Catalunya:

fletxa verdaSocial.cat. Acció Social a Catalunya

linia negra

fletxa verda Radio Sabadell [Sabadell]

linia negra

fletxa verda EbreExprés [Ebre]

linia negra

fletxa verda AlDia.cat [Catalunya]

linia negra

fletxa verdaNúvol. El digital de cultura

linia negra

fletxa verdaComunicació 21

linia negra

fletxa verda Hola Lleida [Lleida]

linia negra

fletxa verdaXip/tv

linia negra

fletxa verda Empordà [Empordà]

linia negra

fletxa verda Radio Sabadell [Sabadell]

linia negra

fletxa verda Via Empresa

linia negra

fletxa verda Tot Sant Cugat [Sant Cugat]

linia negra

fletxa verdaSocial.cat. Acció Social a Catalunya

linia negra

fletxa verdaDiari Català

linia negra

fletxa verda EbreExprés [Ebre]

linia negra

fletxa verda Radio Rubí

linia negra

fletxa verda Tot Lleida

linia negra

fletxa verdalliureimillor.cat

linia negra

fletxa verda Rosa Sensat

linia negra

fletxa verda Diari de Vilanova

linia negra

fletxa verdaLleida diari

linia negra

fletxa verda Indymedia Barcelona [Barcelona]

linia verda

fletxa verda SICOM. Solidaritat i comunicació

linia verda

fletxa verda ACN. Agencia Catalana de Noticies

linia verda

fletxa verda DiarioSitges [Sitges]

linia verda

fletxa verda Social.cat. Acció social a Catalunya

linia verda

fletxa verda La vila [Salou]

linia verda

fletxa verda Anoia diari [Anoia]

linia verda

fletxa verda El Temps

linia verda

fletxa verda Diari de Terrassa [Terrassa]

linia verda

fletxa verdaDiari Més [Reus]

linia verda

fletxa verda DiarioSitges [Sitges]

linia verda

fletxa verda Lliure i millor.cat

linia verda

fletxa verda Indymedia Barcelona [Barcelona]

linia verda

fletxa verda SICOM. Solidaritat i comunicació

linia verda

fletxa verda ACN. Agencia Catalana de Noticies

linia verda

fletxa verda Valls Diari [Valls]

linia verda

fletxa verda Mèdia.cat

linia verda

fletxa verda Cerdanyola.info [Cerdanyola]

linia verda

fletxa verdaTele Ponent:

linia verda

fletxa verdaRàdio Terra

linia verda

fletxa verda Ràdio Premià de Mar

linia verda

 

fletxa verda 15MbcnTv [Barcelona]

linia vermella

fletxa verda Comunicació 21

linia vermella

fletxa verda FAVB Fed. d'associacions veins/es de Barcelona

linia vermella

fletxa verda El Plural [Andalucía i Catalunya]

linia vermella

fletxa verdaDiari Català

linia vermella

fletxa verdaAnoia diari [Anoia]

linia vermella

fletxa verda Bon dia (Lleida)

linia vermella

fletxa verdaTerrassa digital [Terrassa]

linia vermella

fletxa verda Lleida.com [Lleida]

linia vermella

fletxa verda Ebre Digital

linia vermella

fletxa verda AlDia.cat [Catalunya]

Contadorlinia vermella

fletxa verda El Plural [Andalucía i Catalunya]

linia vermella

fletxa verda 15MbcnTv [Barcelona]

linia vermella

fletxa verda ContraInfo.cat [Mallorca]

linia vermella

fletxa verda FAVB. F. d'associacions veins/es de Barcelona

linia vermella

fletxa verdaGirona notícies

linia vermella

fletxa verda marfanta.com

linia vermella

fletxa verda Radio Calella [Calella]

linia vermella

fletxa verda El Nacional

linia vermella

fletxa verda Cat Zona

linia vermella

fletxa verda Núvol

linia vermella

2) Mitjans de la resta dels Països Catalans:

fletxa verda Levante-EMV [País Valencià]

linia negra

fletxa verdaLa Opinión de Torrent [Torrent]

linia negra

fletxa verda La veu [País Valencià]

linia negra

fletxa verdaMallorca Zeitung [Mallorca]

linia negra

fletxa verda Nou Diari [Eivissa i Formentera]

linia negra

fletxa verda Diario Información (Alacant)

linia negra

 

fletxa verdaLas Provincias [País Valencià]

linia verda

fletxa verda Periódico Santa Pola [Santa Pola]

linia verda

fletxa verdaNúvol digital

linia verda

fletxa verdaDiario de Ibiza [Eivissa]

linia verda

fletxa verda d Balears

linia verda

fletxa verda Ràdio Mallorca

linia verda

 

fletxa verdaLa Verdad [Múrcia y Alicante]

linia vermella

fletxa verda Información.es [Alacant]

linia vermella

fletxa verda DBalears [Illes Balears]

linia vermella

fletxa verdaDiario de Mallorca [Mallorca]

linia vermella

fletxa verda Mallorca diario

linia vermella

 

3) Mitjans de l'estat espanyol:

fletxa verda EcoRepublicano

linia negra

fletxa verda DisoPress. Agencia de prensa y difusión social

linia negra

fletxa verda InfoLibre. Información libre e independiente

linia negra

fletxa verda Viento Sur

linia negra

fletxa verda Terra

linia negra

fletxa verdaLibreRed

linia negra

fletxa verda DICYT. Difusión de la ciencia y la tecnología

linia negra

fletxa verda Magisterio*

linia negra

fletxa verda Expansión

linia negra

fletxa verda Tercera Información

linia negra

fletxa verda Agencia SINC

linia negra

fletxa verda El Comercio (Asturias)

linia negra

fletxa verda AndaluciaInformación [Andalucía]

linia negra

fletxa verdaDiario Sur [Andalucía]

linia negra

fletxa verdaDiario de Mallorca [Mallorca]

linia negra

fletxa verdaLa Opinión de Zamora [Zamora]

linia negra

fletxa verda Diario de Sevilla [Sevilla]

linia negra

fletxa verdaLa Nueva España [Asturias]

linia negra

fletxa verdaNaiz [Euskalerria]

linia negra

fletxa verda Diario de Soria [Soria]

linia negra

fletxa verda La Voz Digital [Cádiz]

linia negra

fletxa verda Diario de Cádiz [Cádiz]

linia negra

fletxa verda El Día [Islas Canarias]

linia negra

fletxa verda El Español

linia negra

fletxa verda El plural

linia negra

fletxa verda La bolsa

linia negra

fletxa verda La Cerca (Castilla La Mancha)

linia negra

fletxa verda Diario de León

linia negra

fletxa verdaDiario de noticias (Navarra)

linia negra

 

fletxa verda Kaos en la red

fletxa verda Fotomovimiento. Testimonio fotográfico

linia verda

fletxa verda LaHaine.org. Proyecto de desobediencia inform.

linia verda

fletxa verda Nodo50.org. Contrainformación en red

linia verda

fletxa verda Cope

linia verda

fletxa verda DeCine21. Estrenos de cine

linia verda

fletxa verda España Notinent

linia verda

fletxa verdaPortal Clásico. Cult. clásica, historia y mitología

linia verda

fletxa verdaCinco Días. Diario de economía

linia verda

fletxa verda Mas 24

linia verda

fletxa verdaÚltimo cero

linia verda

fletxa verda Mundiario. Diario de análisis y opinión.

linia verda

fletxa verda Diario de Burgos [Burgos]

linia verda

fletxa verda El Norte de Castilla [Castilla y León]

linia verda

fletxa verdaFaro de Vigo [Vigo]

linia verda

fletxa verda La Opinión [Coruña]

linia verda

fletxa verda El Digital de Castilla y la Mancha [Castilla y la M]

linia verda

fletxa verdaAlbacete Abierto [Albacete]

linia verda

fletxa verda El Comercio [Asturias]

linia verda

fletxa verdaCanarias 7 [Islas Canarias]

linia verda

fletxa verdaSur.es [Málaga]

linia verda

fletxa verda El Correo [Bizkaia y Álava]

linia verda

fletxa verda La Gaceta de Salamanca [Salamanca]

linia verda

fletxa verda La Opinión de Málaga [Málaga]

linia verda

fletxa verda La Rioja

linia verda

fletxa verda estrella digital

linia verdafletxa verda Yahoo.es

 

 

linia verda

fletxa verda Periodista digital

linia verda

fletxa verda Diario de Córdoba

linia verda

fletxa verdaeitv.eus. (Euskadi)

fletxa verda La República

linia vermella

fletxa verda Madrilonia

linia vermella

fletxa verda Periodismo Humano

linia vermella

fletxa verda Nueva Tribuna

linia vermella

fletxa verda Nosotras.com

linia vermella

fletxa verdaOnda Cero

linia vermella

fletxa verda La Razón

linia vermella

fletxa verda Rebelión

linia vermella

fletxa verda Te Interesa

linia vermella

fletxa verda El Boletin. Diario de Actualidad y Finanzas

linia vermella

fletxa verda Asturias 24

linia vermella

fletxa verda clm24.es [Castilla la Mancha]

linia vermella

fletxa verda Hoy.es [Extremadura]

linia vermella

fletxa verda Andalucesdiario.es [Andalucía]

linia vermella

fletxa verdaLa Voz de Galicia [Galicia]

linia vermella

fletxa verda Madrid Actual [Madrid]

linia vermella

fletxa verdaILeón [León]

linia vermella

fletxa verdaEl Faro Digital [Ceuta y Melilla]

linia vermella

fletxa verda MadridPress [Madrid]

linia vermella

fletxa verda Diario de Navarra [Navarra]

linia vermella

fletxa verda Diario de León [León]

linia vermella

fletxa verda El Diario Vasco [Euskadi]

linia vermella

fletxa verdaBroadly

linia vermella

fletxa verdaLa crónica

linia vermella

fletxa verda Economia digital

linia vermella

fletxa verda La voz de Cádiz

linia vermella

fletxa verda Deia (Euskadi)

linia vermella

fletxa verda El obrero.es

linia vermella

fletxa verda Berria (Euskadi)

4) Mitjans de la resta del món:

fletxa verda La Tercera [Chile]

linia negra

fletxa verda Diario de México [México]

linia negra

fletxa verdaRunRunes [Venezuela]

linia verda

fletxa verda EdWeek [EEUU]

linia verda

fletxa verda Clarín [Argentina]

linia vermellafletxa verda La Nación (Argentina)

linia vermella

 

 

Llegenda:

*: Noticia per a subscriptors.

**: Altres: noticies d'altres sindicats, departament de premsa de l'administració, etc.

creative commons: Aquest mitjà publica els seus continguts sota una llicència Creative Commons.

USTEC·STEs IAC, Actualitzat:

28/04/2020 15:36 (14)