ustec

recull de premsa

linia negra Dijous 1-3-2018 linia negra

Crónica Global: Ramon Font: "La inmersión funciona, el bilingüismo sería un experimento" (24-2-18)

Ramon Font es el portavoz de USTEC-STEs​, el sindicato mayoritario entre los profesores en Cataluña. Su organización es una de las más firmes defensoras del modelo de inmersión lingüística escolar obligatoria en catalán que aplica la Generalitat, exclusivamente, desde hace décadas, a pesar de que la justicia ha indicado en reiteradas ocasiones que se trata de un modelo ilegal.

[Llegir entrevista completa aquí]

Diario de Ibiza: Catalán (y castellano) (27-2-18)

Si bien es cierto que el Gobierno debería tomar cumplida nota acerca de lo que puede y no puede hacer, incluso bajo la cobertura provisional del artículo 155 de la Constitución, carece de sentido lo manifestado por Ramon Font, miembro del sindicato Ustec, cuando dice que la sentencia última del Constitucional permite desentenderse de la que el Tribunal Superior de Cataluña y el Tribunal Supremo dictaron exigiendo el 25% de la enseñanza catalana en castellano. Los barros en los que estamos enfangados proceden de aquellos polvos del recurso del Partido Popular de 2006 contra la reforma del Estatuto de Autonomía catalán. Cuatro años más tarde, el Tribunal Constitucional estableció, apreciando en parte el recurso, que ambas lenguas debían mantener un equilibrio en la enseñanza.

Rebelión: La escuela catalana en peligro (24-2-18)

Así mismo, avisan que no permitirán que se separe el alumnado por lenguas, movilizándose de la forma que hiciera falta para defender el modelo, y recuerdan –desde el sindicato USTEC– lo que pasó el 2013 en las Islas Baleares con la huelga de docentes.

La inmersión lingüística es un modelo de éxito, patrimonio de todos y todas, el cual tenemos que preservar defendiendo una escuela catalana pública, democrática, cohesionadora e integradora ante un gobierno estatal recentralitzador.

Anoia Diari: Veus del món educatiu de l'Anoia s'oposen a canviar la immersió lingüística (24-2-18)

Diana Janés, portaveu comarcal d'USTEC, afirma que "no podem consentir aquest atac a l'escola catalana i estarem a l'aguait per fer les mobilitzacions necessàries. És un eix vertebrador. La immersió va néixer a Santa Coloma de Gramenet precisament com a eina d'igualtat. Si s'elimina i si és cert que plantegen la casella, estaríem donant pas a la segregació escolar. No volem que sigui així". Des d'USTEC entenen que "l'Anoia no és homogènia, hi ha viles amb molta immigració, de manera que el sistema actual és una de les maneres que tinguin contacte amb la llengua catalana". 

IB3: L’STEI convoca una vaga de 24 hores el 8 de març

Lleida.com: Som Escola: "la immersió no és qüestió de banderes sinó d'igualtat d'oportunitats"

AlDia.cat: Unes 500 persones es concentren a Barcelona en defensa de l'escola catalana

AlDia.cat: La Fapac secunda la vaga feminista del 8 de març

AlDia.cat: Les promotores de la vaga feminista aclareixen que cada CA pot afegir les seves reivindicacions, com a Catalunya l'1-O

vilawebcreative commons

#EnsAturem: tot allò que cal saber sobre la vaga feminista del 8-M (26-2-18)

Aquesta vegada, la proposta ha reeixit i sindicats com ara CGT, CNT, USTEC, SEPC CCOO, UGT, COS i la Intersindical CSC han convocat una vaga de dones impulsada per les bases del moviment feminista.

Per què una vaga d’estudiants?
Sindicats del món de l’ensenyament, com SEPC o USTEC, també s’han adherit a la convocatòria. Per què? De quina manera són discriminades les dones en aquest àmbit? L’escola, pel poder transformador que té, és on la lluita per la igualtat hauria d’adquirir més força. La transmissió de valors que la fomentin per part del professorat i l’esforç per fer visibles les aportacions de les dones al coneixement són dos factors clau per a impulsar el feminisme des dels centres educatius. Ensenyar a les nenes que poden tenir les mateixes oportunitats laborals que els nens i que no hi ha cap ofici a què no puguin aspirar és un altre objectiu encara més important de l’ensenyament.

Però aquestes fites encara no s’han complert o s’han complert parcialment. Malgrat la introducció de la dona en el món universitari i laboral aquestes darreres dècades, moltes carreres continuen masculinitzades i la presència de les dones en els llibres de text és minúscula: tan sols el 7,5% dels referents científics i culturals d’aquests llibres són dones. La vaga femenina d’estudiants pretén posar sobre la taula aquestes mancances. Així doncs, les dones són encoratjades a no assistir a classe el 8 de març. En cap cas aquesta decisió hauria de tenir conseqüències a les seves qualificacions (ni a l’ensenyament secundari ni en l’àmbit universitari). ‘Si hi ha un examen previst aquell dia, cal canviar-lo o donar l’opció a les estudiants de fer-lo un altre dia’, explica Teresa Esteve, membre del secretariat de dones d’USTEC.

La competència lingüística perilla per la lentitud parlamentària

Escola Valenciana recomana els centres que optin pel valencià com a llengua vehicular per garantir el plurilingüisme

La neu obliga a suspendre classes a municipis l’interior de la demarcació de València afectant uns 5.000 alumnes

Les escoles de Barcelona reservaran places per als alumnes més desfavorits

La Generalitat Valenciana defensa que l’Oficina de Drets Lingüístics no té caràcter punitiu ni busca” fiscalitzar ningú”

Concursos sobre el consum de fruita a les llars per incentivar-ne la ingesta entre els escolars i les famílies

Som Escola convoca concentracions als ajuntaments en defensa de la immersió lingüística

YoMo torna a ser l’aparador de la ciència i la tecnologia per despertar vocacions entre les més joves

La UAB esdevé la 31ena millor universitat del món en l’àmbit de la Veterinaria

Més de 3.800 estudiants de Girona i Salt han pres part de la prova pilot del projecte ‘A tempo, arts i formació’

Concentracions de suport a l’escola catalana arreu del Principat

linia verda

el punt avui

La immersió torna al bressol (23-2-18)

Aquests dies s’ha parlat molt de la importància que té el model d’escola en català per a la cohesió social i per a la igualtat d’oportunitats, especialment a les zones del país on la llengua pròpia té una presència escassa, arran dels darrers embats del govern espanyol. Faltava, però, traslladar el debat al cor de la ciutadania i això és, precisament, el que va fer ahir el sindicat de l’ensenyament Ustec-STEs, organitzant un acte de suport a l’escola catalana a Santa Coloma de Gramenet, bressol de la immersió lingüística.

El cartell de l’esdeveniment incloïa noms com el de Joaquim Arenas, ideòleg del model d’immersió lingüística en els seus orígens; Maria Antònia Font, responsable de llengua del sindicat STEI, de les Illes Balears, i el diputat d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) al Congrés dels Diputats Gabriel Rufián, que va ser objecte preferent de les mirades dels assistents.

L’èxit de l’acte va ser aclaparador. L’auditori del colomenc Museu Torre Balldovina es va omplir a vessar i molts assistents el van haver de seguir drets o asseguts per terra. Un bon nombre, fins i tot, es va haver de quedar al carrer. “Com els alumnes dels primers cursos de català a Santa Coloma”, abans que s’implantés l’escola en català per a tothom, va recordar Arenas, que va relatar com les mares dels aspirants a alumnes d’aquelles classes ploraven perquè els seus fills n’havien quedat fora.

I no exagerava. Van ser les famílies, majoritàriament castellanoparlants, qui, juntament amb els mestres i el departament d’Ensenyament, van posar en marxa un programa pilot d’immersió en català, als anys vuitanta, que més tard s’estendria a tot Catalunya. “Allò va fer possible que molts alumnes fessin servir el català fora de l’escola”, recordava Esteve Serrano, primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, que va afegir-hi que “ara que es qüestiona el model d’escola en català aquell esperit continua vigent”.

Era una qüestió de sentit comú, deien els ponents. “La forma que tots els nens aprenguessin el català era que l’escola fos en català”, va dir Arenas, que veu aquella màxima vigent. “Amb la llengua podem sentir-nos tots un sol poble”, va concloure.

“No és normal que infants de nou anys tinguin mal d’esquena”

¿Som tots culpables?

Palafrugell fa lluir la robòtica dels seus escolars

Ensenyament prepara una preinscripció “normal”

Barcelona assaja un horari flexible a les escoles bressol

Educació i llibertat d’expressió

Escola Valenciana recomana els centres que optin pel valencià com a llengua vehicular per garantir el plurilingüisme

Pla europeu a Maçanet de la Selva per afavorir la inclusió

Els ajuntaments surten en defensa de l’escola en català

S’estrena el film fet a les aules de l’INS Sobrequés

El Pla de l’Estany es dota d’un servei d’assessorament familiar

Caputxins de Sarrià i Montserrat, marc d’un dejuni pels presos

S’estrena el film fet a les aules de l’INS Sobrequés

linia verda

diari de girona

Concentracions davant ajuntaments en defensa de l'escola catalana (28-2-18)

La convocatòria s'ha realitzat en defensa de l'escola democràtica, cohesionadora i catalana i, entre d'altres, compta amb l'adhesió dels sindicats de docents com CCOO o Ustec·STEs, la Federació d'associacions de mares i pares d'alumnes o la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya.

Sis de cada deu menors de 30 anys atesos a Salt són addictes a les apostes en línia

Les dones preparen la vaga feminista per al 8-M a Girona

linia verda

la vanguardia

Unas 500 personas se concentran en Barcelona en defensa de la escuela catalana (28-2-18)

La plataforma Somescola está constituida en su grupo promotor por entidades como Òmnium Cultural, Fundació Jaume Bofill, UGT de Catalunya, CC.OO. de Catalunya, Ustec·Stes, Centre Unesco de Catalunya, ANC, Plataforma per la Llengua, Associació de Mestres Rosa Sensat y Federación de Asociaciones de Madres y Padres de Alumnos de Catalunya (Fapac), entre otras.

El Consell Comarcal avanza los actos del día de la mujer en apoyo a la huelga del 8M Educación.- Centros educativos granadinos celebran el Día de Andalucía con actividades lúdicas y didácticas Protección de Datos defiende bajar a 13 años el consentimiento en Internet si se combina con educación sobre su uso La nieve obliga a suspender clases y devolver a alumnos a sus casas en varias localidades valencianas El cheque guardería llegará a 33.000 niños el próximo curso Decenas de alumnos pasan la noche en el rectorado de la UV en defensa de los PDI asociados ¿Por qué no se enseña educación ambiental en las escuelas? Alumnos podrán conocer la oferta educativa mediante dos aplicaciones móviles Las oposiciones de Secundaria de Extremadura tendrán lugar el 23 de junio Los españoles leen menos que los franceses y los mayores de 15 años lo hacen en menor medida que los niños de 6 a 9 años La nieve cierra algún colegio y afecta a varias rutas escolares del interior de Castellón Centenares de personas se concentran en Barcelona en defensa escuela catalana STEPV propone a Educación un acuerdo global para el profesorado con un pacto de interinos y negociación de plantillas La Feria AULA abre la "educación del futuro" con atractiva oferta de FP Dual La Formación Profesional gana protagonismo la 26º edición de Aula Unas 500 personas se concentran en Barcelona en defensa de la escuela catalana La Universidad de Barcelona (UB) a la cabeza de las universidades españolas Mobile World Congress: El Youth Mobile, tecnología al servicio de la educación La Semana de la Educación arranca hoy con más entidades presentes y tendrá como eje la enseñanza del futuro “Con la educación se puede cambiar el destino”

linia verda

abc

Centenares de personas se concentran en Barcelona en defensa escuela catalana (28-2-18)

La plataforma Somescola está formada por más de medio centenar de entidades cívicas, culturales y del ámbito educativo, como Òmnium Cultural, CIEMEN, Plataforma por la Lengua, la Fundación Bofill y el sindicato de Enseñanza USTEC-STEC.

«Desastre nacional» en Nigeria: Boko Haram vuelve a secuestrar a 110 niñas Eva Millet: «La sobreprotección infantil está produciendo niños altar o hiponiños» The Lady Elizabeth School en Benitachell Personalidades de la enseñanza, la cultura y la creación analizan la naturaleza y el uso de la lengua La Generalitat pone intérprete a una alumna sorda tras meses de protesta en un instituto de Elche Tres alumnos se encierran en el hall del despacho del rector de la UV en apoyo a los profesores asociados El sector educativo anuncia las primeras concentraciones en defensa de la escuela catalana Tres de cada diez jóvenes de entre 11 y 16 años reconocen haber practicado «sexting» Esto hace Canadá para darle un trabajo a todos sus estudiantes universitarios Nace la primera consultora educativa española en Emiratos Árabes Unidos Innovación y creatividad toman protagonismo en la educación actual Barcelona ampliará horarios de tarde en guarderías públicas Esto pasará con los libros de texto de tus hijos con la llegada de las tabletas y las pizarras electrónicas Denuncian que hay amianto en un colegio de Primaria de Getafe Castilla y León Innovación y apoyo familiar, el ejemplo a seguir está en casa El inclusivo «modelo finlandés», la reivindicación del «buen maestro» El reto de reiniciar el sistema educativo para estar en línea con el futuro En directo: El temporal de nieve complica la circulación en carretera y lleva a suspender rutas escolares El Gobierno de Canarias suspende las clases en Gran Canaria, Tenerife, La Palma, La Gomera y El Hierro por el mal tiempo Una calle de Madrid recordará a la «precursora del eBook», Ángela Ruiz Robles 33.000 niños recibirán cheque de guardería el próximo curso en la región madrileña «Los padres "entrenadores" han de educar al hijo que tienen, no al que les gustaría tener» Unos 75 alumnos pasan la noche en el rectorado de la UV por el conflicto con los profesores asociados Engage Independent School en Majadahonda Un año escolar en el extranjero: las claves para evitar aterrizajes forzosos Extraescolares, la extendida costumbre de «aparcar» a los niños Comedores escolares, menús de garantías con guarnición de polémica El maratón de deberes, una necesidad formativa o un germen de frustración La huelga El temporal impide ir a clase a 11.170 alumnos de Burgos, León, Palencia, Soria, Valladolid y Zamora La matriculación en FP dual en España se multiplica por cinco Las nevadas cierran colegios y universidades en Cataluña, pero los camiones ya pueden volver a circular Así es la codiciada beca para estudiar y trabajar en Australia que ofrece el Gobierno «No suelo mandar deberes y, si se llevan, intento que sean divertidos y los disfruten» La FP alcanza por primera vez las 810.621 matrículas El profesor que ideó una manera de enseñar Word sin ordenadores Los alumnos escucharán el «testimonio directo» de las víctimas del terrorismo Zambia, próxima parada Doce universidades españolas entran en el «top» de las mejores del mundo

linia verda

eldiario escreative commons

El Gobierno aprueba el reglamento y el modelo de las oposiciones de Educación

Los padres de la inmersión que hablaban en castellano: "Era la única forma de que mi hijo aprendiera catalán"

Todos los partidos plantean en el pacto educativo que el Estado cubra la enseñanza de 0 a 3 años

Viñetas para que hasta Rajoy entienda por qué la filosofía es importante

linia verda

directacreative commons

La comunitat educativa crida a boicotejar de nou les proves d’avaluació de primària

Tanmateix, el Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE), una plataforma de sindicats, organitzacions i entitats educatives de Catalunya -que integra, la Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de Catalunya (FaPaC), la USTEC-STEs, la CGT, CCOO, la UGT i el SEPC, entre d’altres-, denuncia que les altrament anomenades revàlides de la Llei Wert són un instrument generador de segregació i una excusa per desmantellar l’escola pública i apostar per un model electivista que propicia els centres concertats. Denuncien que les proves “són un instrument fonamental per consolidar sistemes educatius basats en la competició perquè permeten classificar les escoles i establir rànquings entre elles,” incentivant una “lògica empresarial” dins els centres educatius.

linia verda

20 minutoscreative commons

La Semana de Educación arranca este miércoles y espera superar los 136.000 visitantes

Lola González: "La educación no acaba al terminar los estudios"

Consejos antes de estudiar un postgrado: ¿cuándo y sobre qué?

El 'chatbot', tu nuevo profesor a distancia

Michael Tjalve, de Skype: "Podemos aprender idiomas con 'bots'"

¿Qué grados tienen más salida laboral?

linia verda

ined21 creative commons

¿QUÉ PREGUNTA EL PREGUNTAR?

PEDAGOGÍA DEL HUMOR-1

MIS FAVORITOS DEL MES

8 RESEÑAS DE LIBROS INTERESANTES PARA EL MUNDO EDUCATIVO-VI

linia verda

el confidencial

Educación: Herramientas culturales

A cambio de euros, títulos universitarios a tutiplén para chinos que no hablan español

linia verda

ara cat

Tots els accents dels fills de la immersió (Sílvia Barroso) (24-2-18)

Un català que va venir de Múrcia i la seva filla nascuda aquí, dues catalanes que van venir del Marroc i un xicot del barri del Fondo que diu que té “accent xarnego” van parlar ahir en català en un auditori ple de gom a gom a la ciutat on va començar la immersió lingüística, Santa Coloma de Gramenet. Va ser després que haguessin parlat un maresmenc, una mallorquina, un valencià i una nord-catalana. La musicalitat potent de tots els accents d’una llengua d’acollida ficada en una sala.

Els va ajuntar el sindicat de docents Ustec-Stes en l’acte Immersió lingüística, un model d’èxit. No cal dir que l’objectiu era defensar el model d’escola de Catalunya, pensat perquè la llengua cohesioni i no segregui. Per això s’hi van convidar ensenyants d’arreu dels Països Catalans, que van aportar-hi arguments i la seva experiència professional. I es guardaven per al final el diputat d’ERC “xarnego” i mediàtic Gabriel Rufián.

Però abans, tothom va quedar clavat a la cadira amb l’emoció de Jesús Martínez, un professor d’autoescola murcià que a principis dels anys 80 va formar part del grup de pares que es van organitzar per aconseguir una escola pública amb el català com a llengua vehicular a Santa Coloma de Gramenet. “Fins aleshores, qui volia i podia portava els fills a alguna escola privada de Badalona amb ensenyament en català. Però nosaltres crèiem que aquella opció havia d’estar a l’abast de tothom”, va recordar.

Era el setembre del 1982. La primera porta on van trucar va ser l’Ajuntament, governat aleshores per Lluís Hernández. “No es van mullar gaire” però els van deixar un local per reunir-se. Després de mesos de discutir, el febrer del 1983 van saber que Jordi Pujol visitaria la ciutat. El van anar a buscar i no van parar fins que hi van parlar. Al cap d’un mes, els rebia a Palau i els prometia que el curs següent tindrien una escola en català. I així va ser: les tres primeres aules, d’educació infantil, amb 50 alumnes. Després, el model es va consolidar a tot el país. “I ara lluito perquè la meva neta no perdi el que vaig guanyar per als meus fills”, va rematar el Jesús.

El català de nivell nadiu de la seva filla Nàdia -“Soc una alumna d’aquella primera fornada i vaig aprendre el català a l’escola, perquè amb la meva família parlo castellà”- i el de la diputada d’ERC Najat Driouech, la nena que el director de l’escola on va aterrar des del Marroc posava com a exemple perquè tenia “accent de Girona”, van donar veu a l’obra iniciada per aquell grup de pares amb un “Jo soc el resultat de la immersió”. Fàtima Taleb -regidora del govern de Badalona- i Rufián van afegir-s’hi amb la reivindicació del català, la “llengua minoritzada” que, gràcies a la immersió, es converteix en una eina de cohesió i igualtat “en una societat on es parlen més de 200 idiomes”.

Quan famílies i mestres governen l’escola (24-2-18)

Per això, expliquen que no se senten interpel·lats davant les acusacions que aquesta setmana han llançat organitzacions com la Fapac i l’USTEC-STEs, que han acusat les escoles concertades de segregar els alumnes.

Escoltar la canalla (M. Jesús Comellas)

Logística de súper (Anna Manso)

No és la seva guerra (Jaume Funes)

Pors, desitjos i futur (David Cirici)

Formar el professorat per incentivar la lectura

El viatge més educatiu i emocional

“El millor consell és no donar-ne” (Francesc Orteu)

El Black Music Festival aposta pel públic familiar

linia vermella

iac**

8 de març: amb el moviment feminista, vaga general (27-2-18)

La immersió lingüística com a model vertebrador d’una escola no segregadora (28-2-18)

linia vermella

stpv **

STEPV proposa a la Conselleria un acord global per al professorat

Pel conveni col·lectiu de les universitats públiques

linia vermella

gencat**

Comunicat del Departament d'Ensenyament (27-2-18)

Ensenyament ofereix tallers de formació per a docents al festival YoMo per impulsar les vocacions científiques entre l'alumnat (27-2-18)

linia vermella

mecd**

MusaE amplía al jazz, flamenco y músicas tradicionales su programa de conciertos en los Museos Estatales

La matriculación en FP dual en España se multiplica por 5 - Ministerio de Educación, Cultura y Deporte

linia vermella

el diari de educaciocreative commons

"El dret a escollir la llengua d'escolarització dels teus fills no existeix a Espanya"

Vente Pa'Ka: Una experiència juvenil d'educació en valors - Senderi

El Consorci obre dos nous centres i activa la reserva de places per infants amb situació social desfavorida

De l’abandonament a personalitzar l’aprenentatge: més de 150 persones hackejen els reptes educatius del Raval - educabarcelona » educabarcelona

"Fins que no veuen que el seu mòbil sap quan han anat al lavabo, els joves no repensen la relació amb la tecnologia"

Mapamundi dels drets humans: treballant amb infants i joves la interdependència i la corresponsabilitat - #edutransforma

Una app de l’Hospitalet que genera proves amb validesa judicial davant el ciberbullying, premiada al Mobile World Capital

Els docents lamenten falta de temps i recursos per innovar a l'aula, segons l'Edubaròmetre

linia vermella

diari tarragona

800 alumnos descubrirán Tarragona sin soltar el móvil

linia vermella

regio7

Campanya per la continuïtat de l'escola de Borredà

Suspesa l'obra de teatre "Barbes de Balena", prevista el 8 de març al Kursaal

linia vermella

segre

Uns 2.500 alumnes d’ESO fan serveis a la comunitat aquest curs*

Mil escolars de Lleida assisteixen al cicle 'Educació a l'abast' de la Paeria*

linia vermella

catalunya radio

"Educar és cuidar": escola viva amb Jordi Mateu i Eduard Costa

Experiències educatives emocionals per prevenir la violència

linia vermella

atena 3

Abril, la perra profesora que ayuda a la integración educativa de siete niños en un colegio de Valladolid

Un colegio gallego usa una perra para enseñar a leer a los niños

linia vermella

Somescola omple les places dels ajuntaments en defensa del sistema educatiu català (28-2-18)

Deuwatts: El cervell adolescent (27-2-18)

linia vermella

el pais

Fin de las listas de espera de la vacuna contra el meningococo B en las farmacias

El perro que despertó el amor por la lectura de cientos de niños

Arquitectura de maternidades para facilitar un parto normal

Una presentadora de radio retransmite su parto en directo

Andar descalzo, tipo de calzado y otros mitos en torno a los pies de los niños

Día Mundial de las Enfermedades Raras: cuando los afectados son los niños

Lombrices: “¿Cómo es posible que al niño le hayan salido esos bichitos?”

Los niños españoles, entre los que reciben una mayor paga. ¿Lo estamos haciendo bien?

Los anuncios para niños solo muestran a personas esbeltas y blancas, según un estudio

Un tiroteo en la universidad más grande de México acaba con dos muertos

Porno ‘guay’ para niños

Barcelona abrirá guarderías públicas en turno de tarde

Guarderías: Las “guardes” públicas y la conciliación

Política lingüística: Lengua de España

‘El hogar de Miss Peregrine para niños peculiares’

Valenciano: “Nos han reemplazado por docentes jóvenes, con poca experiencia pero con el valenciano”

Tres universidades públicas alertan de la situación límite de sus investigadores

Así son las nuevas pedagogías feministas

La fuerte nevada en el interior de Valencia obliga a suspender clases y retirar camiones de la carretera

Barcelona reservará plazas escolares para niños en exclusión

El profesor de Ghana que enseña Word con tiza y pizarra

La celiaquía seguirá dando puntos adicionales en la elección de colegio

Uno de cada cuatro titulados con un máster cobra menos de 1.000 euros

Ranking QS: 21 facultades españolas están en el ‘top 50’ del mundo

Protesta del sector educativo en favor de la inmersión lingüística

linia vermella

el periodico

El desballestament de Wert, per Luis Mauri

Editorial: LOMCE, una ruïna de reforma educativa

La celiaquia seguirà puntuant per triar escola

Sense casella per al castellà i sense 'xec Wert' El 26,8% dels màsters són mileuristes

Es busquen voluntaris per veure què funciona en educació (23-2-18)

Escoles bressol de BCN estudien ampliar horari fins a les 7 del vespre (24-2-18)

La caiguda de la 'llei Wert' (25-2-18)

linia vermella

cadena ser

Entrevista con el Jefe de Policía de Alcorcón sobre la campaña que llevan a cabo contra el acoso escolar: "Tarjeta roja" contra el acoso escolar en Alcorcón | SER Madrid Oeste | Hoy por hoy Madrid Oeste | Cadena SER Javier Cabrera: "La mediación es un aliado para prevenir el acoso escolar" | Radio Murcia | Cadena SER Arranca BiciAula 2018 | SER Talavera | Cadena SER Educación activa el protocolo de acoso escolar tras la denuncia hecha por una madre de Molina | Radio Murcia | Cadena SER La Junta anuncia más de mil plazas de maestro en Primaria para 2019 | Radio Albacete | Cadena SER ACOSO ESCOLAR: Luis: "Mi hija vive una situación límite" | Radio Madrid | Cadena SER Javier Valle: “Los profesores necesitan una experiencia de aprendizaje previa, especialmente los de Secundaria” | SER Madrid Norte | Hora 14 Madrid Norte | Cadena SER La Universidad Popular ya tiene nombre de un regidor de la época franquista | Radio Jaén | Cadena SER Educación | Cadena SER "Gracias a los profesores que se desviven para formar a nuestros hijos intelectual y moralmente" | Hoy por Hoy | El Diario | Cadena SER El Colegio Miralmonte implanta un método pionero de prevención del acoso escolar | Radio Cartagena | Cadena SER 'En el futuro será aún mucho más importante que ahora tener un posgrado' | Radio Salamanca | Cadena SER Un 27% de los titulados de máster gana menos de mil euros | Sociedad | Cadena SER Las oposiciones en secundaria serán el 23 de junio | SER Mérida | Cadena SER

linia vermella

educacion 3

La privacidad de los menores en Internet: recomendaciones de interés

Los eventos educativos del mes de marzo en España

Los centros educativos han ido por delante de las reformas

Empatía: 5 cortometrajes para abordar con tus alumnos en el aula

linia vermella

agencia efe

Guardia civil: "Internet es como la calle, no puedes dejar a un niño solo" | Sociedad (24-2-18)

linia vermella

 

linia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra

mitjans de comunicacio

linia negra Recull de tots els mitjans de comunicació de la secció "Premsa" linia negra

eldiario escreative commons

linia verda

directacreative commons

linia verda

vilawebcreative commons

linia verda

criticcreative commons

linia verda

la mareacreative commons

linia verda

kaosenlaredcreative commons

linia verda

diagonal periodicocreative commons

linia verda

20 minutoscreative commons

linia verda

el diari de educaciocreative commons

linia verda

diario educacióncreative commons

linia verda

llibertatcreative commons

linia verda

raco catalacreative commons

linia verda

nacio digitalcreative commons

linia verda

nacio bergueda creative commons

linia verda

directe creative commons

linia verda

ined21 creative commons

linia verda

insurgente

linia verda

publico

linia verda

public

linia verda

europa press

linia verda

campus vivo

linia verda

agencia efe

linia verda

el confidencial

linia verda

el pais

linia verda

la informacion

linia verda

el huffington post

linia verda

abc

linia verda

el mundo

linia verda

el periodico

linia verda

cuadernos

linia verda

educacion 3

linia verda

aprendemas

linia verda

el economista

linia verda

diari del treball

linia verda

linia verda

cadena ser

linia verda

radio 4

linia verda

iac**

linia vermella

stes intersindical**

linia vermella

stpv **

linia vermella

stei**

linia vermella

gencat**

linia vermella

mecd**

linia vermella

la vanguardia

linia vermella

lleida al minut

linia vermella

hola lleida

linia vermella

ua1

linia vermella

diari tarragona

linia vermella

diari de girona

linia vermella

fem girona

linia vermella

ara girona

linia vermella

el punt avui

linia vermella

ara cat

linia vermella

ara balears

linia vermella

el nou

linia vermella

regio7

linia vermella

segre

linia vermella

catalunya press

linia vermella

isabadell

linia vermella

catalonia today

linia vermella

triangle

linia vermella

la tele catcreative commons

linia vermella

linia vermella

catalunya radio

linia vermella

rac 1

linia vermella

8tv

linia vermella

tv3

linia vermella

la sexta

linia vermella

cuatro

linia vermella

tve

linia vermella

telecinco

linia vermella

atena 3

linia vermella

atena 3

linia vermella

linia vermella

ALTRES MITJANS

1) Mitjans de Catalunya:

fletxa verdaSocial.cat. Acció Social a Catalunya

linia negra

fletxa verda Radio Sabadell [Sabadell]

linia negra

fletxa verda EbreExprés [Ebre]

linia negra

fletxa verda AlDia.cat [Catalunya]

linia negra

fletxa verdaNúvol. El digital de cultura

linia negra

fletxa verdaComunicació 21

linia negra

fletxa verda Hola Lleida [Lleida]

linia negra

fletxa verdaXip/tv

linia negra

fletxa verda Empordà [Empordà]

linia negra

fletxa verda Radio Sabadell [Sabadell]

linia negra

fletxa verda Via Empresa

linia negra

fletxa verda Tot Sant Cugat [Sant Cugat]

linia negra

fletxa verdaSocial.cat. Acció Social a Catalunya

linia negra

fletxa verdaDiari Català

linia negra

fletxa verda EbreExprés [Ebre]

linia negra

fletxa verda Radio Rubí

linia negra

fletxa verda Tot Lleida

linia negra

fletxa verdalliureimillor.cat

linia negra

fletxa verda Rosa Sensat

linia negra

fletxa verda Diari de Vilanova

linia negra

fletxa verdaLleida diari

linia negra

fletxa verda Catalunya plural

linia negra

fletxa verda Indymedia Barcelona [Barcelona]

linia verda

fletxa verda SICOM. Solidaritat i comunicació

linia verda

fletxa verda ACN. Agencia Catalana de Noticies

linia verda

fletxa verda DiarioSitges [Sitges]

linia verda

fletxa verda Social.cat. Acció social a Catalunya

linia verda

fletxa verda La vila [Salou]

linia verda

fletxa verda Anoia diari [Anoia]

linia verda

fletxa verda El Temps

linia verda

fletxa verda Diari de Terrassa [Terrassa]

linia verda

fletxa verdaDiari Més [Reus]

linia verda

fletxa verda DiarioSitges [Sitges]

linia verda

fletxa verda Lliure i millor.cat

linia verda

fletxa verda Indymedia Barcelona [Barcelona]

linia verda

fletxa verda SICOM. Solidaritat i comunicació

linia verda

fletxa verda ACN. Agencia Catalana de Noticies

linia verda

fletxa verda Valls Diari [Valls]

linia verda

fletxa verda Mèdia.cat

linia verda

fletxa verda Cerdanyola.info [Cerdanyola]

linia verda

fletxa verdaTele Ponent:

linia verda

fletxa verdaRàdio Terra

linia verda

fletxa verda Ràdio Premià de Mar

linia verda

fletxa verdaRTV Vilafranca:

linia verda

fletxa verda 15MbcnTv [Barcelona]

linia vermella

fletxa verda Comunicació 21

linia vermella

fletxa verda FAVB Fed. d'associacions veins/es de Barcelona

linia vermella

fletxa verda El Plural [Andalucía i Catalunya]

linia vermella

fletxa verdaDiari Català

linia vermella

fletxa verdaAnoia diari [Anoia]

 

 

linia vermella

fletxa verda Bon dia (Lleida)

linia vermella

fletxa verdaTerrassa digital [Terrassa]

linia vermella

fletxa verda Lleida.com [Lleida]

linia vermella

fletxa verda Ebre Digital

linia vermella

fletxa verda AlDia.cat [Catalunya]

Contadorlinia vermella

fletxa verda El Plural [Andalucía i Catalunya]

linia vermella

fletxa verda 15MbcnTv [Barcelona]

linia vermella

fletxa verda ContraInfo.cat [Mallorca]

linia vermella

fletxa verda FAVB. F. d'associacions veins/es de Barcelona

linia vermella

fletxa verdaGirona notícies

linia vermella

fletxa verda marfanta.com

linia vermella

fletxa verda Radio Calella [Calella]

linia vermella

fletxa verda El Nacional

linia vermella

fletxa verda Cat Zona

linia vermella

fletxa verda Núvol

linia vermella

2) Mitjans de la resta dels Països Catalans:

fletxa verda Levante-EMV [País Valencià]

linia negra

fletxa verdaLa Opinión de Torrent [Torrent]

linia negra

fletxa verda La veu [País Valencià]

linia negra

fletxa verdaMallorca Zeitung [Mallorca]

linia negra

fletxa verda Nou Diari [Eivissa i Formentera]

linia negra

fletxa verda Diario Información (Alacant)

linia negra

 

fletxa verdaLas Provincias [País Valencià]

linia verda

fletxa verda Periódico Santa Pola [Santa Pola]

linia verda

fletxa verdaNúvol digital

linia verda

fletxa verdaDiario de Ibiza [Eivissa]

linia verda

fletxa verda d Balears

linia verda

fletxa verda Ràdio Mallorca

linia verda

 

fletxa verdaLa Verdad [Múrcia y Alicante]

linia vermella

fletxa verda Información.es [Alacant]

linia vermella

fletxa verda DBalears [Illes Balears]

linia vermella

fletxa verdaDiario de Mallorca [Mallorca]

linia vermella

fletxa verda Mallorca diario

linia vermella

 

3) Mitjans de l'estat espanyol:

fletxa verda EcoRepublicano

linia negra

fletxa verda DisoPress. Agencia de prensa y difusión social

linia negra

fletxa verda InfoLibre. Información libre e independiente

linia negra

fletxa verda Viento Sur

linia negra

fletxa verda Terra

linia negra

fletxa verdaLibreRed

linia negra

fletxa verda DICYT. Difusión de la ciencia y la tecnología

linia negra

fletxa verda Magisterio*

linia negra

fletxa verda Expansión

linia negra

fletxa verda Tercera Información

linia negra

fletxa verda Agencia SINC

linia negra

fletxa verda El Comercio (Asturias)

linia negra

fletxa verda AndaluciaInformación [Andalucía]

linia negra

fletxa verdaDiario Sur [Andalucía]

linia negra

fletxa verdaDiario de Mallorca [Mallorca]

linia negra

fletxa verdaLa Opinión de Zamora [Zamora]

linia negra

fletxa verda Diario de Sevilla [Sevilla]

linia negra

fletxa verdaLa Nueva España [Asturias]

linia negra

fletxa verdaNaiz [Euskalerria]

linia negra

fletxa verda Diario de Soria [Soria]

linia negra

fletxa verda La Voz Digital [Cádiz]

linia negra

fletxa verda Diario de Cádiz [Cádiz]

linia negra

fletxa verda El Día [Islas Canarias]

linia negra

fletxa verda El Español

linia negra

fletxa verda El plural

linia negra

fletxa verda La bolsa

linia negra

fletxa verda La Cerca (Castilla La Mancha)

linia negra

fletxa verda Diario de León

linia negra

fletxa verdaDiario de noticias (Navarra)

linia negra

fletxa verda Kaos en la red

linia negra

fletxa verda Jornada

linia negra

fletxa verda Fotomovimiento. Testimonio fotográfico

linia verda

fletxa verda LaHaine.org. Proyecto de desobediencia inform.

linia verda

fletxa verda Nodo50.org. Contrainformación en red

linia verda

fletxa verda Cope

linia verda

fletxa verda DeCine21. Estrenos de cine

linia verda

fletxa verda España Notinent

linia verda

fletxa verdaPortal Clásico. Cult. clásica, historia y mitología

linia verda

fletxa verdaCinco Días. Diario de economía

linia verda

fletxa verda Mas 24

linia verda

fletxa verdaÚltimo cero

linia verda

fletxa verda Mundiario. Diario de análisis y opinión.

linia verda

fletxa verda Diario de Burgos [Burgos]

linia verda

fletxa verda El Norte de Castilla [Castilla y León]

linia verda

fletxa verdaFaro de Vigo [Vigo]

linia verda

fletxa verda La Opinión [Coruña]

linia verda

fletxa verda El Digital de Castilla y la Mancha [Castilla y la M]

linia verda

fletxa verdaAlbacete Abierto [Albacete]

linia verda

fletxa verda El Comercio [Asturias]

linia verda

fletxa verdaCanarias 7 [Islas Canarias]

linia verda

fletxa verdaSur.es [Málaga]

linia verda

fletxa verda El Correo [Bizkaia y Álava]

linia verda

fletxa verda La Gaceta de Salamanca [Salamanca]

linia verda

fletxa verda La Opinión de Málaga [Málaga]

linia verda

fletxa verda La Rioja

linia verda

fletxa verda estrella digital

linia verdafletxa verda Yahoo.es

 

 

linia verda

fletxa verda Periodista digital

linia verda

fletxa verda Diario de Córdoba

linia verda

fletxa verdaeitv.eus. (Euskadi)

fletxa verda La República

linia vermella

fletxa verda Madrilonia

linia vermella

fletxa verda Periodismo Humano

linia vermella

fletxa verda Nueva Tribuna

linia vermella

fletxa verda Nosotras.com

linia vermella

fletxa verdaOnda Cero

linia vermella

fletxa verda La Razón

linia vermella

fletxa verda Rebelión

linia vermella

fletxa verda Te Interesa

linia vermella

fletxa verda El Boletin. Diario de Actualidad y Finanzas

linia vermella

fletxa verda Asturias 24

linia vermella

fletxa verda clm24.es [Castilla la Mancha]

linia vermella

fletxa verda Hoy.es [Extremadura]

linia vermella

fletxa verda Andalucesdiario.es [Andalucía]

linia vermella

fletxa verdaLa Voz de Galicia [Galicia]

linia vermella

fletxa verda Madrid Actual [Madrid]

linia vermella

fletxa verdaILeón [León]

linia vermella

fletxa verdaEl Faro Digital [Ceuta y Melilla]

linia vermella

fletxa verda MadridPress [Madrid]

linia vermella

fletxa verda Diario de Navarra [Navarra]

linia vermella

fletxa verda Diario de León [León]

linia vermella

fletxa verda El Diario Vasco [Euskadi]

linia vermella

fletxa verdaBroadly

linia vermella

fletxa verdaLa crónica

linia vermella

fletxa verda Economia digital

linia vermella

fletxa verda La voz de Cádiz

linia vermella

fletxa verda Deia (Euskadi)

linia vermella

fletxa verda El obrero.es

linia vermella

fletxa verda Berria (Euskadi)

linia vermella

fletxa verda Crónica global

 

4) Mitjans de la resta del món:

fletxa verda La Tercera [Chile]

linia negra

fletxa verda Diario de México [México]

linia negra

fletxa verdaRunRunes [Venezuela]

linia verda

fletxa verda EdWeek [EEUU]

linia verda

fletxa verda Clarín [Argentina]

linia vermellafletxa verda La Nación (Argentina)

linia vermella

 

 

Llegenda:

*: Noticia per a subscriptors.

**: Altres: noticies d'altres sindicats, departament de premsa de l'administració, etc.

creative commons: Aquest mitjà publica els seus continguts sota una llicència Creative Commons.

USTEC·STEs IAC, Actualitzat:

28/04/2020 15:36 (20)