ustec

recull de premsa

linia negra Dilluns 19-3-2018 linia negra

el punt avui

Fan un acte en defensa de la immersió lingüística (15-3-18)

Una cinquantena de persones van assistir ahir al vespre a l’acte organitzat pel sindicat Ustec-Stes per presentar el número 40 de la revista Docència, que recull les diverses intervencions sobre les llengües assetjades que es van fer a Sitges el gener de 2017.

La presentació de la revista a l’auditori Josep Irla va servir d’excusa, però, per fer un acte en defensa de la immersió lingüística en què diverses persones que no han tingut el català com a llengua materna i que representen diferents sectors del món educatiu van compartir les seves experiències. També hi van participar docents i sindicalistes del País Valencià, la Catalunya del Nord i les illes Balears per explicar la situació del català als seus respectius territoris, de manera que es va aportar una visió molt global de la qüestió sense perdre tampoc un component més emocional de la situació, perquè hi va haver tant el relat de persones que van engegar el sistema com dels darrers alumnes a participar-hi.

“L’escola catalana no es toca” (18-3-18)

Així ho va expressar el portaveu nacional del sindicat USTEC-STEs, Ramon Font, que va destacar que el model d’escola en català “ha permès que tothom pugui ser lliure de parlar el que vulgui”. Sense immersió –va explicar Font– molts nens i nenes d’alguns barris no haurien après el català i estarien en desigualtat de condicions respecte dels altres. El portaveu d’USTEC, que està acusat d’incitació a l’odi per haver dit que no pensava fer classes en castellà, es va ratificar en les seves paraules i va argumentar que si no utilitzés el català en les seves classes d’història “no faria cap favor als alumnes”.

linia verda

europa press

Unas 8.000 personas se manifiestan en Barcelona en defensa del modelo de escuela catalana (18-3-18)

Ustec·Stes pide destinar los descuentos por la huelga del 8M a formación en coeducación (12-3-18)

La comunidad educativa se manifiesta este sábado en defensa de la escuela catalana (16-3-18)

linia verda

vilawebcreative commons

Ramon Font (USTEC): ‘No saben en quin sarau es fiquen si van contra el català a l’escola’ (16-3-18)

L’anunci del govern espanyol sobre la possibilitat d’imposar el castellà com a llengua vehicular a l’escola catalana amb el 155 ha provocat una reacció de condemna i indignació unànime en la comunitat educativa, els sindicats, la societat civil i els partits polítics catalans favorables a la immersió lingüística. Un model d’èxit que reuneix un consens amplíssim a la societat catalana amenaçat constantment pel PP i Ciutadans.

Conversem amb Ramon Font, portaveu del sindicat USTEC-STEs (IAC), majoritari en l’ensenyament, sobre l’organització de la resistència contra aquest intent de liquidar la immersió lingüística. Una vaga indefinida del sector i la desobediència del professorat són damunt la taula. I adverteix el govern espanyol: ‘Nosaltres diem al PP que estudiï bé què va passar a les Illes amb la vaga indefinida de l’Assemblea de Docents’.

—Com valoreu que el govern espanyol vulgui imposar el castellà a l’escola amb el 155?
—Això és una línia vermella. No hi ha cap línia vermella més gruixuda que aquesta. No es pot traspassar. Diuen que ho estudien. Nosaltres diem al PP que estudiï bé què va passar a les Illes amb la vaga indefinida de l’Assemblea de Docents i el suport que va tenir de la comunitat educativa i de la societat civil. Que valori que allò li va fer enretirar el decret de trilingüisme i perdre un govern autonòmic. Aquí tenen quatre diputats i trenta-sis amics al parlament. No crec que la resposta a Catalunya sigui diferent de la que va haver-hi a les Illes. Ells mateixos. No saben en quin sarau es fiquen si van contra el català a l’escola. No sé si n’entenen la dimensió.

—Si traspassen aquesta línia vermella, convocareu una vaga indefinida?
—El sector educatiu, segur. Crec que seria sostenible una vaga indefinida si posen aquesta casella, que encara s’ha de veure si ho fan. Donaríem una resposta tan contundent com sigui possible i crec que la societat estaria al nostre costat. Si nosaltres convoquem una vaga i el professorat respon, no serà un dia de vaga. Serà una vaga de desgast fins que ho esmenin. Hi haurà manifestacions i no hauríem de descartar actes de desobediència del professorat. Hi ha més de 100.000 docents al sistema educatiu, uns 85.000 a l’escola pública. Jo, de classes en castellà, no en penso fer. Però això és una sortida individual, la vaga és una solució col·lectiva. La desobediència? Cadascú ha de fer allò que li dicti la seva consciència.

—Convocareu alguna concentració o acte de protesta els dies vinents?
—Això seria amb tota la comunitat educativa i la societat civil. N’hem començat parlat.

—Creieu que és una cortina de fum, això del govern espanyol? Ahir, el ministre d’Educació semblava que es contradeia.
—Ells saben que és complicat. De fet, això de la casella del castellà a Catalunya ja ho havien intentat. El nostre sistema és d’èxit i funciona bé. Tothom parla el català i el castellà independentment de la llengua materna. A l’escola catalana hi ha 300 llengües maternes i quan els nens acaben l’escola ningú no queda al marge d’una conversa en català i ningú no és rebutjat a una feina amb un català de l’ensenyament obligatori. És un model d’èxit. Els polítics no han de causar problemes, sinó solucionar-los.

—Ho emmarqueu en un context de batalla entre el PP i Ciutadans?
—Les polítiques educatives no haurien de ser de mirada curta. La política educativa més consensuada és la lingüística. Les altres, fixeu-vos que nosaltres som el sindicat majoritari i vam presentar una ILP per a eliminar la LEC i els concerts. Ara, hi ha un consens polític i social en matèria lingüística. Al parlament només hi ha quaranta diputats en contra d’això, ara mateix. Fins i tot el PSC, que és dels del 155, no vol destruir la immersió lingüística. I això que duri molts anys. Si fos un moviment tacticista, per forçar que Puigdemont no sigui president o per veure qui agafa l’hegemonia de l’espanyolisme a Catalunya, això seria caure molt baix.

—Ciutadans, fins i tot, ha demanat que s’imposi el trilingüisme a partir del curs vinent.
—És clar, Ciutadans això a València no ho demana, oi? El trilingüisme és un cavall de Troia per a enfonsar el català. A Galícia fan això. Va baixant l’ús del gallec, i no aprenen anglès. Com vols fer trilingüisme amb el nivell d’anglès del professorat de Catalunya? Això és inviable! Què passaria? Que no caldria fer la classe en català, oi? Vés a saber de què parlem. No ha funcionat. Nosaltres tenim un model que garanteix que quan acaba l’ensenyament obligatori tothom sap el català i el castellà. Si volen que els nens aprenguin més anglès, doncs que posin més grups en anglès, que facin desdoblaments, que s’inverteixin més diners… Ho demanem sempre, que es tripliqui el pressupost en educació. Ensenyar anglès a trenta-tres alumnes de cop i volta a secundària, fàcil, fàcil, no ho és.

—També volen renovar els concerts a les escoles concertades. Potser també a les que segreguen per sexes.
—S’ha de veure com ho fan i si finalment es concreta. Havíem sentit que el final dels concerts formava part d’un acord de govern i va ser una resolució del Parlament de Catalunya el 14 de juliol. Això és clarament una usurpació de la sobirania del poble català, que està representada al parlament.

Demostració de força de la comunitat educativa en defensa de l’escola catalana (16-3-18)

La manifestació és convocada per la plataforma unitària Som Escola, que integren sindicats com USTEC-STEs i el SEPC, agrupacions de famílies d’alumnes com la FAPAC o entitats com Òmnium Cultural o l’ANC.

Un altre dels qui ha parlat sobre l’escenari ha estat Ramon Font, mestre i membre del sindicat Ustec-Stes, qui prèviament als mitjans ha lamentat que en ocasions s’utilitza l’educació com a ‘arma llancívola’ per a guanyar quatre vots i que s’ha d’apostar per l’escola de qualitat. En el torn de parlaments, Font també ha estat crític amb les acusacions d’alguns sectors d’adoctrinament independentista.

‘La nostra feina és explicar, no només la història, sinó les coses que passen a l’entorn de l’alumnat’, ha dit Font. ‘Si un nen, el dia 2 d’octubre veu l’escola trencada i les feines per terra, em sembla que no li podem dir que han estat els ‘angelets o els Reis de l’Orient’, ha reblat.

Unes 8.000 persones s’han manifestat en defensa de l’escola catalana a Barcelona, segons la Guàrdia Urbana (17-3-18)

La pluja que ha caigut aquesta tarda no ha aigualit la protesta convocada per la plataforma unitària Som Escola, que integren sindicats com USTEC-STEs i el Sindicat d’Estudiats dels Països Catalans (SEPC), agrupacions de famílies d’alumnes com la FAPAC o entitats com Òmnium Cultural o l’ANC.

linia verda

eldiario escreative commons

El juez exculpa a seis de los ocho profesores de La Seu investigados por incitar al acoso de un hijo de guardia civil (14-3-18)

Los profesores negaron todas las acusaciones en su declaración como imputados –investigados, según la nueva denominación– el pasado mes de noviembre. Recibieron además el apoyo de varios colectivos, entre ellos de la Asociación de Maestros, la Federación de Madres y Padres de Catalunya, la Marea amarilla y el sindicato Ustec-STEs.

Unas 8.000 personas marchan en Barcelona en defensa de inmersión lingüística (17-3-18)

La comunidad educativa, bajo el paraguas de la plataforma Som Escola y el sindicato mayoritario USTEC han convocado esta manifestación a favor del sistema educativo catalán y contra la intención del Gobierno de incluir medidas para que el castellano también sea lengua vehicular en la escuela.

Y contundente ha sido el portavoz nacional de USTEC, Ramon Font, quien ha dejado claro que, como profesor de historia, no piensa hacer clases en castellano, y ha defendido que el catalán "garantiza la igualdad de oportunidades a todo el mundo".

linia verda

20 minutoscreative commons

8.000 personas marchan en Barcelona en defensa de la inmersión lingüística (17-3-18)

linia verda

insurgente

La comunidad educativa catalana defiende en las calles una escuela sin miedo (18-3-18)

La comunidad educativa convocada por Som Escola, y el sindicato mayoritario USTEC han celebraron una manifestación a favor del sistema educativo catalán y contra la intención del Gobierno de españolizar los colegios.

linia verda

agencia efe

Unas 8.000 personas marchan en Barcelona en defensa de inmersión lingüística (17-3-18)

La comunidad educativa, bajo el paraguas de la plataforma Som Escola y el sindicato mayoritario USTEC han convocado esta manifestación a favor del sistema educativo catalán y contra la intención del Gobierno de incluir medidas para que el castellano también sea lengua vehicular en la escuela.

linia verda

el confidencial

Torrent, Forcadell y Valtonyc se manifiestan en defensa de la escuela catalana. Noticias de Cataluña (17-3-18)

La comunidad educativa, bajo el paraguas de la plataforma Som Escola y el sindicato mayoritario USTEC han convocado esta manifestación a favor del sistema educativo catalán y contra la intención del Gobierno de incluir medidas para que el castellano también sea lengua vehicular en la escuela.

Y contundente ha sido el portavoz nacional de USTEC, Ramon Font, quien ha dejado claro que, como profesor de historia, no piensa hacer clases en castellano, y ha defendido que el catalán "garantiza la igualdad de oportunidades a todo el mundo".

linia verda

el pais

Milers de persones marxen a Barcelona en defensa de l’escola catalana (17-3-18)

La marxa, que ha recorregut la ronda de Sant Pere, entre la plaça de Catalunya i l’estació de França, ha estat organitzada sota el paraigua de la plataforma Som Escola i el sindicat USTEC.

linia verda

la informacion

INMERSIÓN LINGUISTICA (17-3-18)

La comunidad educativa, bajo el paraguas de la plataforma Som Escola y el sindicato mayoritario USTEC han convocado esta manifestación a favor del sistema educativo catalán y contra la intención del Gobierno de incluir medidas para que el castellano también sea lengua vehicular en la escuela.

 Y contundente ha sido el portavoz nacional de USTEC, Ramon Font, quien ha dejado claro que, como profesor de historia, no piensa hacer clases en castellano, y ha defendido que el catalán "garantiza la igualdad de oportunidades a todo el mundo".

linia verda

el periodico

La comunitat educativa surt a defensar la immersió lingüística (17-3-18)

Sota la plataforma 'Som Escola', que agrupa una quarantena d'entitats (entre elles el sindicat Ustec-STEs, Plataforma per la Llengua, l'ANC i Òmnium Cultural) han advertit que batallaran perquè "no es toqui" el model actual.

linia verda

el economista

Unas 8.000 personas marchan en Barcelona en defensa de la inmersión lingüística (18-3-18)

La comunidad educativa, bajo el paraguas de la plataforma Som Escola y el sindicato mayoritario USTEC han convocado esta manifestación a favor del sistema educativo catalán y contra la intención del Gobierno de incluir medidas para que el castellano también sea lengua vehicular en la escuela.

Y contundente ha sido el portavoz nacional de USTEC, Ramon Font, quien ha dejado claro que, como profesor de historia, no piensa hacer clases en castellano, y ha defendido que el catalán "garantiza la igualdad de oportunidades a todo el mundo".

linia verda

cadena ser

El Constitucional avalará el dinero público para los colegios que segregan por sexo (19-3-18)

 

linia verda

stpv **

STEPV participa en la manifestació en favor del model lingüístic de l'escola catalana (18-3-18)

STEPV exigeix un procés d’oposicions més just i transparent (15-3-18)

linia verda

gencat**

Un total de 17 escoles de cuina i restauració catalanes i franceses s'apleguen per treballar conjuntament en l'FP transfronterera (16-3-18)

Ensenyament manté l'orientació personalitzada i impulsa els cicles formatius del sector industrial al Saló de l'Ensenyament (14-3-18)

linia verda

mecd**

Fernando Sánchez-Pascuala, nuevo Director General de Formación Profesional (16-3-18)

Se constituye la Comisión de Igualdad de Género en el ámbito de la Cultura con la aprobación de un plan de trabajo anual (15-3-18)

El 70% del profesorado en España es femenino (15-3-18)

linia verda

tv3

Entrevista a Ramon Font (USTEC), Carme Roca (FAPACCAT) i Xavi Corbera (Som Escola): "L'amenaça al sistema educatiu és propera i real" (17-3-18)

linia vermella

Ensenyament ha rebut 59 denúncies per adoctrinament a escoles (17-3-18)

El sindicat USTEC-STEs eleva a 100 les denúncies per adoctrinament, la majoria de les quals són anònimes

Des de l'1 d'octubre passat, amb la celebració del referèndum, un total de 59 escoles han estat denunciades per suposats casos d'adoctrinament. Des del sindicat USTEC-STEs diuen que les denúncies podrien arribar al centenar i que entre 10 i 15 correspondrien a escoles de Barcelona. Segons ha pogut saber betevé, la majoria són denúncies anònimes, com la que ha rebut l'Escola la Muntanyeta al barri de Font de la Guatlla.

El sindicat d'ensenyament USTEC-STEs alerta que la majoria de denúncies presentades segueixen uns patrons similars, pel que s'intueix que darrere hi ha una mínima organització, com ara els formularis que facilita Societat Civil Catalana. També la gran majoria són anònimes i arriben directament a l'Alta Inspecció del Ministeri d'Educació, a Madrid, que després les remet al Departament d'Ensenyament perquè les investigui.

Un dels 59 centres catalans denunciats per adoctrinament és l'Escola la Muntanyeta, del barri de Font de la Guatlla. La direcció del centre ha explicat a betevé que van rebre una denúncia anònima després de Nadal. Els motius: que els mestres porten símbols independentistes, que no es fan les classes en castellà que corresponen, i que a l'aula es va parlar de política i del que va passar el dia del referèndum de l'1-O. L'escola, però, també assegura que abans de rebre aquesta denúncia no havien rebut mai cap queixa per part de cap de les famílies del centre.

Segons Ramon Font, portaveu de l'USTEC-STEs, les denúncies haurien de ser l'últim recurs i, en cas de no estar d'acord amb alguna cosa del centre, caldria sempre parlar abans amb el docent o amb l'equip directiu. Per Font, des de l'1-O el professorat està en tensió i s'autoreprimeix per no dir res a l'aula que li pugui comportar una denúncia.
17 març, manifestació de Somescola

La plataforma Somescola ha convocat una manifestació aquest dissabte 17 març contra la judicialització de l'educació i a favor del model d'escola catalana. La manifestació sortirà a les 17 h de la confluència del passeig de Gràcia amb la plaça de Catalunya i avançarà fins al final del passeig de Lluís Companys, on hi haurà l'escenari des d'on es faran els parlaments i les actuacions musicals.

Clam de suport a l’escola catalana (17-3-18)

Marxa multitudinària en favor de l’escola catalana després de les acusacions d’adoctrinament contra els docents i en defensa el model d'immersió lingüística. La convocatòria és d'una quarantena d'entitats i associacions, entre les quals hi ha l'ANC, USTEC-STEs, Som Escola o la FaPaC.

Precisament, el sindicat USTEC-STEs ha donat a conèixer que, en els últims mesos, el Departament d'Ensenyament ha rebut fins a 59 denúncies per adoctrinament a les escoles.

Aquesta manifestació arriba setmanes després que el Govern central mostrés la voluntat d'introduir l'opció lingüística a la preinscripció escolar a Catalunya, que va provocar el rebuig de la comunitat educativa. Els convocats han cridat a la gent a sortir al carrer per defensar l'èxit del model d'immersió lingüística a les escoles.

Després, ha parlat Ramon Font com a portaveu del sindicat majoritari de mestres, l'USTEC-STEs,  que ha tingut unes paraules de suport a tots els mestres denunciats aquests últims mesos, entre els quals hi ha ell mateix. Font ha assegurat que la feina dels mestres és garantir la igualtat d'oportunitats i per això, afirma, que el millor és ensenyar el català a les aules. "No deixarem de fer-ho per molt que ens amenaceu" ha sentenciat.

linia vermella

abc

USTEC e IAC piden destinar los descuentos de la huelga a coeducación (12-3-18)

El sindicato USTEC-STE, que forma parte de la Intersindical Alternativa de Cataluña (IAC), ha pedido hoy que los descuentos aplicados al sector de la Enseñanza con motivo de la huelga feminista del 8 de marzo se destinen a implementar medidas en materia de coeducación.

Según ha informado USTEC-STE, los sindicatos han pedido "que los descuentos se dediquen a implementar acciones específicas, como destinarlos a horas de coordinación en los centros educativos y al impulso de acciones formativas destinadas a todas las trabajadoras trabajadores en materia de coeducación".

Con ello, explica USTEC-STE, pretenden "que se eduque desde la diversidad, en la riqueza y en la igualdad de oportunidades y, de esta manera, se prevengan las violencias machistas".

El sindicato también ha pedido que, "para potenciar la máxima transparencia de los recursos públicos, estos se hagan públicos y que, por tanto, se informe a las organizaciones sindicales representativas de la Enseñanza Pública del importe de los descuentos que se realicen por la huelga del 8 de marzo".

Respecto a la huelga del 8M, USTEC e Intersindical Alternativa de Cataluña han considerado que la jornada "debe significar cambios inmediatos" y que "aunque el seguimiento de la convocatoria fue desigual, la gran mayoría de centros se vieron afectados".

Los sindicatos han destacado que "se han activado en los claustros los debates y actividades alrededor del 8M, lo cual ha permitido visualizar la problemática de la desigualdad de género en el seno de nuestra sociedad y se ha reflejado también en el seguimiento y las movilizaciones del movimiento estudiantil".

Barcelona se prepara para acoger cuatro manifestaciones este sábado (15-3-18)

La cuarta manifestación del sábado, que será a las 17:00 horas, ya por la tarde, ha sido convocada por la comunidad educativa catalana y el sindicato mayoritario USTEC a favor del modelo de escuela catalana y contra la intención del Gobierno de incluir medidas para que el castellano también sea lengua vehicular en la enseñanza.

Esta última protesta, bajo el lema de "L'Escola no té por", partirá del paseo de Gràcia con plaza de Catalunya.

SomEscola denuncia presiones a los profesores en las escuelas de Cataluña (14-3-18)

En cuanto a la tardía adscripción de Som escola a la manifestación del sábado, y después de haber sido convocada por sindicatos como USTEC, Mauri ha aclarado que "en la manifestación hará una confluencia de entidades para que sea transversal y unitaria y que muestre que en la escuela catalana no hay ninguna fisura".

La escuela catalana se manifiesta en Barcelona en defensa de la inmersión lingüística (17-3-18)

La comunidad educativa, bajo el paraguas de la plataforma Som Escola, y el sindicato mayoritario USTEC han convocado esta manifestación a favor del sistema educativo catalán y contra la intención del Gobierno de incluir medidas para que el castellano también sea lengua vehicular en la escuela.

linia vermella

iac**

II Acord de (no)millora de l’ocupació pública signat pel govern de l’Estat amb CCOO, UGT i CSIF

8 de març històric: Dones, vaga i manifestacions (14-3-18)

Educar en llibertat, sense por (13-3-18)

linia vermella

la vanguardia

Unas 8.000 personas se manifiestan en Barcelona en defensa del modelo de escuela catalana (17-3-18)

El exlíder de Podem Catalunya e impulsor de Som Alternativa ha señalado que la escuela catalana "no tiene miedo" y ha alabado el papel de los profesores como la mejor herramienta para combatirlo, cuestión que también ha defendido el portavoz de Ustec·Stes, Ramon Font.

El portavoz del sindicato Ustec·Stes, Ramon Font, ha afirmado que la manifestación muestra un respaldo al profesorado, y ha señalado que la inclusión de una opción lingüística sería "un desastre" porque la inmersión es la mayor política de éxito de los últimos 30 años.

Piden dos asignaturas en castellano, además de Lengua, en aulas de Cataluña (13-3-18)

Por su parte, cerca de cuarentena de entidades, entre ellas el Sindicato Ustec-STEs, Plataforma per la Llengua, Asamblea Nacional Catalana (ANC) y el Sindicato de Estudiantes de los Países Catalanes (SEPC), han convocado una manifestación para este sábado en Barcelona contra lo que consideran "ataques a la escuela catalana".

Si desde el Gobierno de España se pretende "liquidar" este modelo educativo "aventuro que la respuesta unánime de la comunidad educativa catalana será del mismo alcance que la agresión", ha señalado el portavoz del sindicato Ustec, Ramon Font.

La FaPaC llama a manifestarse en defensa de la escuela pública catalana (13-3-18)

Cerca de cuarentena de entidades, entre ellas el Sindicato Ustec-STEs...

Movilización en Montcada por el traslado de un ciclo formativo (13-3-18)

El colectivo, que cuenta con el apoyo del Ayuntamiento de Montcada, el AMPA del centro y los sindicatos USTEC...

linia vermella

diari de girona

La comunitat educativa surt al carrer per defensar la immersió (17-3-18)

Una manifestació convocada per la plataforma unitària Somescola, que integren sindicats com USTEC-STEs i el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), agrupacions de famílies d'alumnes com la FAPAC o entitats com Òmnium Cultural o l'ANC.

Una quarantena d'entitats criden a manifestar-se per l'escola catalana (13-3-18)

Entre els convocants hi ha el sindicat de docents Ustec·STEs...

Tres dies abans de la manifestació, aquest dimecres 14 de març a dos quarts de 7 de la tarda, Ustec·STEs presentarà a l'Auditori Josep Irla de Girona un monogràfic de la seva revista Docència, que recull les diferents intervencions sobre les llengües assetjades en unes jornades que es van celebrar a Sitges el gener de 2017.

El sindicat vol que l'acte es converteixi en una defensa de la immersió lingüística, pel que hi participaran representants dels col·lectius de mestres, de famílies o d'antics alumnes que no han tingut el català com a llengua materna. Així com, també, docents i sindicalistes del País Valencià, la Catalunya Nord i les Illes Balears que explicaran la situació del català als seus respectius territoris. I una intervenció d'alguns dels professionals que van participar en el disseny tècnic de la immersió lingüística a les comarques de Girona.

El vídeo viral en defensa de la immersió lingüística (19-3-18)

linia vermella

ara cat

Clam al carrer: “Volem continuar estudiant en català” (17-3-18)

És per això que la plataforma unitària Som Escola, que integren sindicats com la USTEC-STEs i el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC), la Fapac i entitats com Òmnium Cultural i l’ANC, va convocar pares, alumnes, mestres i ciutadans a defensar l’escola al carrer sota el lema “L’escola catalana democràtica i cohesionadora no té por”.

“L’important no és què aprenem sinó què fem amb el que sabem” (14-3-18)

Encara que en un primer moment va ser convocada per un grup d’entitats, com la USTEC, l’ANC i la FAPAES, avui es donaran tots els detalls sota el paraigua de Somescola, la plataforma unitària a favor de l’escola catalana. El portaveu de la USTEC, Ramon Font, ja va dir fa uns dies que esperaven que Somescola s’acabés afegint a la marxa, que durà per lema “L’escola no té por”.

linia vermella

regio7

La comunitat educativa surt al carrer per defensar el model d'immersió lingüística (18-3-18)

Una manifestació convocada per la plataforma unitària Somescola, que integren sindicats com USTEC-STEs i el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), agrupacions de famílies d'alumnes com la FAPAC o entitats com Òmnium Cultural o l'ANC.

La comunitat educativa surt en massa al carrer en defensa de l'escola catalana i la immersió lingüística (17-3-18)

Una manifestació convocada per la plataforma unitària Som Escola, que integren sindicats com USTEC-STEs i el Sindicat d'Estudiats dels Països Catalans (SEPC), agrupacions de famílies d'alumnes com la FAPAC o entitats com Òmnium Cultural o l'ANC.

Un altre dels qui ha parlat sobre l'escenari ha estat Ramon Font, mestre i membre del sindicat Ustec-Stes, qui prèviament als mitjans ha lamentat que en ocasions s'utilitza l'educació com a "arma llancívola" per guanyar quatre vots i que s'ha d'apostar per "l'escola de qualitat". En el torn de parlaments, Font també ha estat crític amb les acusacions d'alguns sectors d'adoctrinament independentista.

"La nostra feina és explicar, no només la història, sinó les coses que passen a l'entorn de l'alumnat", ha dit Font. "Si un nen, el dia 2 d'octubre veu l'escola trencada i les feines per terra, em sembla que no li podem dir que han estat els 'angelets o els Reis de l'Orient", ha reblat.

La comunitat educativa surt massivament al carrer en defensa de l'escola catalana (17-3-18)

Una manifestació convocada per la plataforma unitària Som Escola, que integren sindicats com USTEC-STEs i el Sindicat d'Estudiats dels Països Catalans (SEPC), agrupacions de famílies d'alumnes com la FAPAC o entitats com Òmnium Cultural o l'ANC.

linia vermella

catalonia today

‘Hands off Catalan schools’ (18-3-18)

The spokesman of the Ustec-STEs union, Ramon Font, said that the Catalan school system “allows everyone to freely speak what they like.” Without linguistic immersion, he said, children in some neighbourhoods would never have learnt Catalan, and would be at a disadvantage compared to others.

linia vermella

la sexta

Manifestación en Barcelona en defensa del actual modelo educativo catalán (17-3-18)

La comunidad educativa, bajo el paraguas de la plataforma Som Escola, y el sindicato mayoritario USTEC han convocado esta manifestación a favor del sistema educativo catalán y contra la intención del Gobierno de incluir medidas para que el castellano también sea lengua vehicular en la escuela.

linia vermella

tve

Miles de personas marchan en Barcelona en defensa de la inmersión lingüística(17-3-18)

La comunidad educativa, bajo el paraguas de la plataforma Som Escola, y el sindicato mayoritario USTEC han convocado esta manifestación a favor del sistema educativo catalán y contra la intención del Gobierno de incluir medidas para que el castellano también sea lengua vehicular en la escuela.

Y contundente ha sido el portavoz nacional de USTEC, Ramon Font, quien ha dejado claro que, como profesor de historia, no piensa hacer clases en castellano, y ha defendido que el catalán "garantiza la igualdad de oportunidades a todo el mundo".

linia vermella

atena 3

Miles de personas marchan en Barcelona en defensa de la inmersión lingüística del catalán (17-3-18)

La comunidad educativa, bajo el paraguas de la plataforma Som Escola, y el sindicato mayoritario USTEC han convocado esta manifestación a favor del sistema educativo catalán y contra la intención del Gobierno de incluir medidas para que el castellano también sea lengua vehicular en la escuela.

linia vermella

ALTRES MITJANS

Lleida.com: L'escola no té por (13-3-18)

Amb aquest títol, la comunitat educativa es manifestarà una vegada més el proper dia 17 de març en defensa de la immersió lingüística i de la llibertat d’expressió, i de l’educació en l’esperit crític capaç de formar persones amb criteri propi.

Perquè cal plantar cara i denunciar el setge que des de fa uns mesos determinats partits polítics, alguns mitjans de comunicació i la judicatura exerceixen damunt del professorat del sistema educatiu català. Uns i altres acusen l’escola d’adoctrinament quan allò que es fa realment en els centres educatius és ensenyar a respectar tothom i també l’entorn, amb l’objectiu de deixar aquest món una mica millor de com l’hem trobat.

Perquè cal donar suport a totes les persones denunciades per un suposat delicte d’incitació a l’odi i animar els i les docents a no fer cap pas enrere en l’exercici de les seves funcions i en la defensa d’una educació crítica, inclusiva i democràtica. Els hereus de la Formación del Espíritu Nacional franquista que ara volen que es canti a les escoles el pasdoble “Banderita tú eres roja, banderita tú eres gualda” no estan en condicions de donar lliçons en aquest terreny, més aviat tot el contrari. Haurien de fer autocrítica d’una llei educativa regressiva, segregadora i antidemocràtica -la LOMCE- que va néixer morta, i de l’anomenada llei mordassa que representa una involució sense precedents en el camp de la llibertat d’expressió com demostren les sucessives sentències condemnatòries a l’Estat espanyol per part del Tribunal Europeu de Drets Humans d’Estrasburg.

Per altra banda, atacar la política d’immersió lingüística, aprovada per llei al Parlament, pretén crear problemes allà on no n´hi ha, i això representa un fet molt greu perquè ataca la cohesió social, la integració de l’alumnat nouvingut i la igualtat d’oportunitats. Aquest sistema ha fet possible que cap noi ni cap noia escolaritzat a Catalunya en els darrers trenta anys quedi fora de cap conversa. Al contrari, és prou contrastat que el fet de saber més llengües sempre obre portes, mai no en tanca. Afirmar que la casella de castellà garanteix els drets dels castellanoparlants és, directament, una mentida; perquè només som lliures de parlar el que podem, i la immersió garanteix, justament, que tothom sigui lliure de parlar en la llengua que vulgui, per la senzilla raó que tothom coneix les dues llengües en acabar l’ensenyament obligatori.

L’ús del 155 per introduir aquesta casella a la preinscripció és una usurpació de les competències de la Generalitat per part d’un partit que només ha obtingut en les darreres eleccions 4 dels 135 diputats de què consta el Parlament, esdevenint així un partit residual a Catalunya. Aquesta mesura només busca dividir i generar un conflicte hores d’ara inexistent.

Per tot això, l’escola sortirà al carrer aquest dissabte que ve, sense por malgrat les amenaces i la repressió. En defensa de la democràcia, de la llengua, i de la llibertat d’expressió. Allà ens veiem.

Permanent del Secretariat Intercomarcal d’USTEC·STEs (IAC)

El Món: L’escola catalana avisa a l'Estat que "no té por" del 155 (17-3-18)

Entre els més aplaudits, Roger Español, músic al qui la policia espanyola li va treure un ull per defensar les urnes; el raper Valtonyc o el professor d’història i portaveu d’Ustec, Ramon Font, que ha tornat a repetir que “per molt que el denunciïn no utilitzarà el castellà per explicar història”. 

L'Unilateral: Un riu de gent es conjura per defensar l’escola catalana a Barcelona(19-3-18)

Per Ramon Font, docent de l’escola pública, no faria cap favor als seus alumnes si els fes classes en castellà, per una senzilla raó: el català garanteix les mateixes oportunitats als alumnes. Font, però, centrà la seva intervenció per defensar i donar suport a tots aquells docents amenaçats i denunciats per l’Estat espanyol, acusats d’adoctrinament. “La nostra feina és explicar el que passa i debatre amb respecte a tothom”, digué.

GreenLeft [Australia]: 'If we stop, the world stops': Behind the millions-strong women’s strike that shook the Spanish state (15-3-18)

In areas such as health and education, the unions with greatest coverage soon came out in support of the stoppage. An important example was the main teachers union in Catalonia, the Education Workers Union of Catalonia (USTEC-STEs).

E-Noticies: L’escola catalana defensa que “no adoctrinem” (17-3-18)

El col·lectiu docent vol denunciar, sobretot, “la persecució que, diuen, pateixen els mestres, a qui acusen d'adoctrinament”. Això, entre d'altres coses, és el que ha explicat Ramon Font, portaveu de l'USTEC:
"Nosaltres no adoctrinem, el que voldrien és que adoctrinéssim. S'ha denunciat al professorat per delictes d'odi. El fantasma de la casella del castellà seria un desastre perquè segregaria alumnat per opcions lingüístiques. No és massa agradable anar a una escola i veure la classe dels que parlen castellà i la dels que parlen català. Això és un desastre pedagògic”, ha indicat.

E-Noticies: La escuela catalana defiende que no adoctrinamos” (17-3-18)

Radio Pineda: La comunitat educativa convoca la manifestació a Barcelona 'L'escola no té por' (15-3-18)

El portaveu del sindicat majoritari de mestres, la USTEC, Ramon Font, ha explicat que la marxa es convoca per donar una "resposta col·lectiva" a les acusacions d'adoctrinament i denúncies per odi contra mestres i professors catalans i per denunciar "l'envestida" del govern espanyol al català a l'escola després que anunciés que vol imposar la casella lingüística a la preinscripció per estudiar en castellà. Asseguren que el sistema actual garanteix la igualtat d'oportunitats i saber més llengües "sempre obre portes, mai en tanca".

El Temps: ‘Tinc la sensació que la intervenció del Govern espanyol sobre l’escola catalana acabarà en res’ (17-3-18)

- Fins ara, l’escola catalana ha patit algun greuge més enllà de les intencions declarades del Govern espanyol? S’ha notat la intervenció en algun altre sentit?

- Bàsicament, el més important és la qüestió de la llengua. Per la resta, la LEC i la LOMCE no eren tan diferents des de la perspectiva del tipus de llei i de les coses que volien introduir. USTEC sempre ha estat en contra de la LEC -i de la LOMCE, per descomptat. Però no hi havia molts canvis: alguna cosa com la revàlida o les avaluacions externes, però la llei catalana i l’espanyola d’educació eren molt similars. L’escola catalana que sempre hem defensat i que s’ha construït bastant bé, molt democràtica i participativa, donant igualtat d’oportunitats, tot això amb la LEC s’ha anat restringint: cada cop era menys democràtica per tota la qüestió de les direccions, que poden elegir professorat; per la diferenciació entre centres... Una quantitat de qüestions que, segons nosaltres, atacaven l’esperit del que havia estat l’escola catalana.

Eix Diari: La comunitat educativa surt massivament al carrer en defensa de l'escola catalana i del model d'immersió lingüística (18-3-18)

Un altre dels qui ha parlat sobre l'escenari ha estat Ramon Font, mestre i membre del sindicat Ustec-Stes, qui prèviament als mitjans ha lamentat que en ocasions s'utilitza l'educació com a "arma llancívola" per guanyar quatre vots i que s'ha d'apostar per "l'escola de qualitat". En el torn de parlaments, Font també ha estat crític amb les acusacions d'alguns sectors d'adoctrinament independentista.

"La nostra feina és explicar, no només la història, sinó les coses que passen a l'entorn de l'alumnat", ha dit Font. "Si un nen, el dia 2 d'octubre veu l'escola trencada i les feines per terra, em sembla que no li podem dir que han estat els 'angelets o els Reis de l'Orient", ha reblat.

Llibertat.cat: Manifestació multitudinària en defensa de l'escola catalana malgrat la plutja (17-3-18)

Ramon Font: "La nostra feina és explicar, no només la història, sinó les coses que passen a l'entorn de l'alumnat".

La marxa estava convocada per la Plataforma Unitària Som Escola, que integren sindicats com USTEC-STEs i el Sindicat d'Estudiats dels Països Catalans (SEPC), agrupacions de famílies d'alumnes com la FAPAC o entitats com Òmnium Cultural i l'ANC

Font també ha estat crític amb les acusacions d'alguns sectors d'adoctrinament independentista. "La nostra feina és explicar, no només la història, sinó les coses que passen a l'entorn de l'alumnat", ha dit Font. "Si un nen, el dia 2 d'octubre veu l'escola trencada i les feines per terra, em sembla que no li podem dir que han estat els 'angelets o els Reis de l'Orient", ha reblat.

AlDia.cat: Unes 8.000 persones es manifesten a Barcelona en defensa del model d'escola catalana (17-3-18)

L'exlíder de Podem Catalunya i impulsor de Som Alternativa ha assenyalat que l'escola catalana "no té por" i ha lloat el paper dels professors com la millor eina per combatre-ho, qüestió que també ha defensat el portaveu d'Ustec·Stes, Ramon Font.

El portaveu del sindicat Ustec·Stes, Ramon Font, ha afirmat que la manifestació mostra el recolzament al professorat, i ha assenyalat que la inclusió d'una opció lingüística seria "un desastre" perquè la immersió és la major política d'èxit dels últims 30 anys.

AlDia.cat: La comunitat educativa es manifesta aquest dissabte en defensa de l'escola catalana (17-3-18)

La convocatòria de la manifestació va ser impulsada en roda de premsa el 6 de març per una quarentena d'entitats, entre elles l'ANC, Ustec·Stes, Dincat, Plataforma per la Llengua i el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (Sepc), que cercava una "resposta col·lectiva" com a societat a favor de la immersió lingüística i a les acusacions a docents d'adoctrinament.

AlDia.cat: Ustec·Stes demana destinar els descomptes per la vaga del 8M a formació en coeducació (12-3-18)

El sindicat de mestres Ustec·Stes ha demanat aquest dilluns destinar els descomptes per la vaga aplicats en el sector de l'ensenyament a implementar accions específiques de coordinació als centres educatius i l'impuls d'accions formatives de coeducació perquè sigui un eix transversal en el currículum educatiu.

Segons ha informat el sindicat en un comunicat, ha assegurat que es va tractar d'una jornada històrica" del moviment feminista, i que va permetre evidenciar la gran precarietat i vulnerabilitat que encara es viu en la societat.

Ha subratllat que els centres educatius van ajudar l'èxit de la mobilització i que, malgrat que el seguiment va ser desigual, la gran majoria de centres va patir "algun tipus d'afectació", en alguns sol es van poder garantir els serveis mínims.

AlDia.cat: Alumnes i professors de Documentació Sanitària de Montcada reclamen la continuïtat d'aquest cicle formatiu al municipi

El col·lectiu, que compta amb el suport de l'Ajuntament de Montcada, l'Ampa del centre i els sindicats USTEC...

Crónica Global: Más de un centenar de manifestaciones este sábado (16-3-18)

La cuarta manifestación, que tendrá lugar a las cinco de la tarde, ha sido convocada por la comunidad educativa catalana y el sindicato mayoritario USTEC a favor del modelo monolingüista de la escuela catalana y contra la supuesta intención del Gobierno de incluir medidas para que el castellano también sea lengua vehicular. Esta última, bajo el lema de L'escola no té por, partirá del paseo de Gràcia con plaza de Catalunya.

Directe.cat: [Fotos i Vídeo] El poble català torna a demostrar la seva força (17-3-18)

Una manifestació convocada per la plataforma unitària Som Escola, que integren sindicats com USTEC-STEs i el Sindicat d'Estudiats dels Països Catalans (SEPC), agrupacions de famílies d'alumnes com la FAPAC o entitats com Òmnium Cultural o l'ANC.

El Día de Córdoba: Manifestación por la escuela catalana (18-3-18)

La comunidad educativa, bajo el paraguas de la plataforma Som Escola y el sindicato mayoritario Ustec, convocaron esta manifestación contra la intención del Gobierno de incluir medidas para que el castellano también sea lengua vehicular en la escuela.

Blasting News: Manifestación por la defensa del modelo de escuela catalana (17-3-18)

Hay más de 40 entidades convocantes, entre las que se encuentran la ANC, USTEC-STEs (Unión de Sindicatos de trabajadores para la enseñanza en Cataluña)...

Empordà: La comunitat educativa surt en massa al carrer en defensa de l'escola catalana i la immersió lingüística (17-3-18)

Una manifestació convocada per la plataforma unitària Som Escola, que integren sindicats com USTEC-STEs i el Sindicat d'Estudiats dels Països Catalans (SEPC), agrupacions de famílies d'alumnes com la FAPAC o entitats com Òmnium Cultural o l'ANC.

Un altre dels qui ha parlat sobre l'escenari ha estat Ramon Font, mestre i membre del sindicat Ustec-Stes, qui prèviament als mitjans ha lamentat que en ocasions s'utilitza l'educació com a "arma llancívola" per guanyar quatre vots i que s'ha d'apostar per "l'escola de qualitat". En el torn de parlaments, Font també ha estat crític amb les acusacions d'alguns sectors d'adoctrinament independentista.

Diario del Alto Aragón: Actualidad nacional (18-3-18)

La comunidad educativa, mediante la plataforma "Som Escola" y el sindicato mayoritario Ustec fueron los convocantes de esta marcha contra la intención del Gobierno de que el castellano también sea lengua vehicular en la escuela.

El Plural: La comunidad educativa defiende la inmersión lingüística (17-3-18)

La manifestación ha sido convocada por la plataforma unitaria Som Escola, que integran sindicados como USTEC-STEs y el Sindicato de Estudiantes de los Países Catalanes (SEPC), agrupaciones de familias de alumnos como la FAPAC o entidades como Òmnium Cultural o la ANC.

Teleponent: La comunitat educativa surt al carrer en defensa de l'escola catalana i la immersió lingüística (17-3-18)

Una manifestació convocada per la plataforma unitària Som Escola, que integren sindicats com USTEC-STEs i el Sindicat d’Estudiats dels Països Catalans (SEPC), agrupacions de famílies d’alumnes com la FAPAC o entitats com Òmnium Cultural o l’ANC.

Revista Cambrils: L'ANC facilita autobusos per assistir a la manifestació «L'escola no té por», el proper 17 de març a Barcelona (14-3-18)

Els convocants, entre els quals hi ha l'ANC, USTEC-STEs, o Universitaris per la República, demanen als manifestants que vesteixin de verd, com a les massives manifestacions que es van fer a les Balears l'any 2013 contra el decret lingüístic del PP.

Las Voces del Pueblo: 8 mil separatistas y aliados apoyan la tortura de niños hispanos en aulas de Cataluña (18-3-18)

VozPopuli: Miles de personas se manifiestan en Barcelona en defensa de la inmersión lingüística (17-3-18)

La comunidad educativa, bajo el paraguas de la plataforma Som Escola, y el sindicato mayoritario USTEC han convocado esta manifestación a favor del sistema educativo catalán y contra la intención del Gobierno de incluir medidas para que el castellano también sea lengua vehicular en la escuela.

Olesa de Montserrat: Acte de defensa de l'escola catalana organitzat per la POEM (15-3-18)

Per acabar, el portaveu de la USTEC, Ramon Font, el sindicat majoritari al sector de l’ensenyament a Catalunya, s'ha mostrat molt crític amb el recolzament del govern a les escoles concertades i va posar l'exemple de Finlàndia, on el 97% de les escoles són públiques i tan sols el 3% són privades.

El Imparcial: Apenas 8.000 personas en una manifestación contra el castellano (17-3-18)

La comunidad educativa, bajo el paraguas de la plataforma Som Escola, y el sindicato mayoritario USTEC han convocado esta manifestación a favor del sistema educativo catalán y contra la intención del Gobierno de incluir medidas para que el castellano también sea lengua vehicular en la escuela.

Ok Diario: Torrent y Forcadell lideran la manifestación a favor de la escuela en catalán (17-3-18)

La comunidad educativa, bajo el paraguas de la plataforma Som Escola, y el sindicato mayoritario USTEC han convocado esta manifestación a favor del sistema educativo catalán y contra la intención del Gobierno de incluir medidas para que el castellano también sea lengua vehicular en la escuela.

Cope: Líderes independentistas encabezan una marcha a favor del catalán en Barcelona (17-3-18)

Y contundente ha sido el portavoz nacional de USTEC, Ramon Font, quien ha dejado claro que, como profesor de historia, no piensa hacer clases en castellano, y ha defendido que el catalán "garantiza la igualdad de oportunidades a todo el mundo".

La Mañana: La comunitat educativa surt massivament al carrer en defensa de l'escola catalana i del model d'immersió lingüística (17-3-18)

Una manifestació convocada per la plataforma unitària Som Escola, que integren sindicats com USTEC-STEs i el Sindicat d'Estudiats dels Països Catalans (SEPC), agrupacions de famílies d'alumnes com la FAPAC o entitats com Òmnium Cultural o l'ANC.

Noticias de Navarra: La escuela catalana alza la voz contra la “represión” del Gobierno (18-3-18)

La comunidad educativa, bajo el paraguas de la plataforma Som Escola y el sindicato mayoritario USTEC convocaron esta manifestación a favor del sistema educativo catalán y contra la intención del Gobierno de incluir medidas para que el castellano también sea lengua vehicular en la escuela.

Y contundente fue el portavoz nacional de USTEC, Ramon Font, quien dejó claro que, como profesor de historia, no piensa hacer clases en castellano, y defendió que el catalán “garantiza la igualdad de oportunidades a todo el mundo”.

El Español: Miles de personas marchan en Barcelona en defensa de la inmersión lingüística (17-3-18)

La comunidad educativa, bajo el paraguas de la plataforma Som Escola, y el sindicato mayoritario USTEC han convocado esta manifestación a favor del sistema educativo catalán y contra la intención del Gobierno de incluir medidas para que el castellano también sea lengua vehicular en la escuela.

El Gazette: Don’t use education as ‘weapon in the political battle’, say Catalan teachers (14-3-18)

Ramon Font, spokesman for USTEC, the largest primary school teachers’ union, told EL País newspaper: ‘We ask that education not be used as a weapon in the political battle.’

Anti-K: Le modèle d'immersion linguistique catalan attaqué par l'espagnolisme... (18-3-18)

Grosse manifestation, ce samedi, à Barcelone convoquée par Somescola et le syndicat enseignant USTEC. Les enseignants revendiquent le modèle d’immersion linguistique et dénoncent les tentatives du Gouvernement de Madrid pour le limiter

Nouvelle manifestation pour la défense de l’immersion linguistique en catalan à l’école. Des milliers de personnes (8000 selon la police urbaine) ont marché ce samedi dans le centre de Barcelone à l’appel de la plateforme Somescola (2) et du syndicat de l’enseignement USTEC (3), majoritaire dans le secteur : il s’agit de revendiquer le modèle d’école catalane et de marquer le rejet des plans annoncés par le Gouvernement central visant à limiter le système de l’immersion.

(3) L’USTEC (Unió dels Treballadors d’Ensenyament de Catalunya : Union des Travailleurs de l’Enseignement de Catalogne) est un des cofondateur, en 1997, du regroupement intersyndical Intersindical Alternativa de Catalunya, Intersyndicale Alternative de Catalogne (IAC). Celle-ci avait été l’une des organisatrices de la grande grève générale du 3 octobre (lire ici) qui était venue en appui aux participant-es réprimées du référendum d’autodétermination qui s’était tenu deux jours auparavant.

LAHT (Latin Amercian Herald Tribune): Thousands March in Barcelona in Defense of Catalan Language Immersion

The educational community, under the banners of the Som Escola platform and the majority USTEC teachers union, called this demonstration in favor of the Catalan educational system and against the government’s intention to also include Spanish as a teaching language in Catalan schools.

El Nacional: La escuela catalana se manifiesta por la inmersión (17-3-18)

"Hoy salimos a la calle para dar apoyo al profesorado; se nos ha acusado de adoctrinamiento en las escuelas". Eso es lo que ha explicado Ramon Font, el portavoz de la Unió de Sindicats de Treballadors de l'Ensenyament de Catalunya (USTEC), que ha apuntado que "los que hacen este tipo de acusaciones son los que querrían que se adoctrinara, nos acusan de delitos de odio".

El portavoz de la USTEC ha recordado que las políticas sobre educación catalana "han sido las más consensuadas de los últimos años".

Ramon Font ha vuelto a hablar y ha explicado que lo denunciaron por un delito de odio por decir que no daría clases en castellano. El también portavoz de la USTEC ha explicado que no hace ningún favor dando clase en castellano, "el gobierno español quiere que expliquemos la historia como les gustaría que la explicáramos". El último parlamento ha ido a cargo de Albano Dante Fachín, quien ha instado a los no catalanoparlantes a no tener miedo del catalán; ha afirmado que cuando llegó con 15 años al país "Catalunya me regaló una lengua y me hizo más rico".

 

linia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra

mitjans de comunicacio

linia negra Recull de tots els mitjans de comunicació de la secció "Premsa" linia negra

eldiario escreative commons

linia verda

directacreative commons

linia verda

vilawebcreative commons

linia verda

criticcreative commons

linia verda

la mareacreative commons

linia verda

kaosenlaredcreative commons

linia verda

diagonal periodicocreative commons

linia verda

20 minutoscreative commons

linia verda

el diari de educaciocreative commons

linia verda

diario educacióncreative commons

linia verda

llibertatcreative commons

linia verda

raco catalacreative commons

linia verda

nacio digitalcreative commons

linia verda

nacio bergueda creative commons

linia verda

directe creative commons

linia verda

ined21 creative commons

linia verda

insurgente

linia verda

publico

linia verda

public

linia verda

europa press

linia verda

campus vivo

linia verda

agencia efe

linia verda

el confidencial

linia verda

el pais

linia verda

la informacion

linia verda

el huffington post

linia verda

abc

linia verda

el mundo

linia verda

el periodico

linia verda

cuadernos

linia verda

educacion 3

linia verda

aprendemas

linia verda

el economista

linia verda

diari del treball

linia verda

linia verda

cadena ser

linia verda

radio 4

linia verda

iac**

linia vermella

stes intersindical**

linia vermella

stpv **

linia vermella

stei**

linia vermella

gencat**

linia vermella

mecd**

linia vermella

la vanguardia

linia vermella

lleida al minut

linia vermella

hola lleida

linia vermella

ua1

linia vermella

diari tarragona

linia vermella

diari de girona

linia vermella

fem girona

linia vermella

ara girona

linia vermella

el punt avui

linia vermella

ara cat

linia vermella

ara balears

linia vermella

el nou

linia vermella

regio7

linia vermella

segre

linia vermella

catalunya press

linia vermella

isabadell

linia vermella

catalonia today

linia vermella

triangle

linia vermella

la tele catcreative commons

linia vermella

linia vermella

catalunya radio

linia vermella

rac 1

linia vermella

8tv

linia vermella

tv3

linia vermella

la sexta

linia vermella

cuatro

linia vermella

tve

linia vermella

telecinco

linia vermella

atena 3

linia vermella

atena 3

linia vermella

linia vermella

ALTRES MITJANS

1) Mitjans de Catalunya:

fletxa verdaSocial.cat. Acció Social a Catalunya

linia negra

fletxa verda Radio Sabadell [Sabadell]

linia negra

fletxa verda EbreExprés [Ebre]

linia negra

fletxa verda AlDia.cat [Catalunya]

linia negra

fletxa verdaNúvol. El digital de cultura

linia negra

fletxa verdaComunicació 21

linia negra

fletxa verda Hola Lleida [Lleida]

linia negra

fletxa verdaXip/tv

linia negra

fletxa verda Empordà [Empordà]

linia negra

fletxa verda Radio Sabadell [Sabadell]

linia negra

fletxa verda Via Empresa

linia negra

fletxa verda Tot Sant Cugat [Sant Cugat]

linia negra

fletxa verdaSocial.cat. Acció Social a Catalunya

linia negra

fletxa verdaDiari Català

linia negra

fletxa verda EbreExprés [Ebre]

linia negra

fletxa verda Radio Rubí

linia negra

fletxa verda Tot Lleida

linia negra

fletxa verdalliureimillor.cat

linia negra

fletxa verda Rosa Sensat

linia negra

fletxa verda Diari de Vilanova

linia negra

fletxa verdaLleida diari

linia negra

fletxa verda Catalunya plural

linia negra

fletxa verda Indymedia Barcelona [Barcelona]

linia verda

fletxa verda SICOM. Solidaritat i comunicació

linia verda

fletxa verda ACN. Agencia Catalana de Noticies

linia verda

fletxa verda DiarioSitges [Sitges]

linia verda

fletxa verda Social.cat. Acció social a Catalunya

linia verda

fletxa verda La vila [Salou]

linia verda

fletxa verda Anoia diari [Anoia]

linia verda

fletxa verda El Temps

linia verda

fletxa verda Diari de Terrassa [Terrassa]

linia verda

fletxa verdaDiari Més [Reus]

linia verda

fletxa verda DiarioSitges [Sitges]

linia verda

fletxa verda Lliure i millor.cat

linia verda

fletxa verda Indymedia Barcelona [Barcelona]

linia verda

fletxa verda SICOM. Solidaritat i comunicació

linia verda

fletxa verda ACN. Agencia Catalana de Noticies

linia verda

fletxa verda Valls Diari [Valls]

linia verda

fletxa verda Mèdia.cat

linia verda

fletxa verda Cerdanyola.info [Cerdanyola]

linia verda

fletxa verdaTele Ponent:

linia verda

fletxa verdaRàdio Terra

linia verda

fletxa verda Ràdio Premià de Mar

linia verda

fletxa verdaRTV Vilafranca:

linia verda

fletxa verda 15MbcnTv [Barcelona]

linia vermella

fletxa verda Comunicació 21

linia vermella

fletxa verda FAVB Fed. d'associacions veins/es de Barcelona

linia vermella

fletxa verda El Plural [Andalucía i Catalunya]

linia vermella

fletxa verdaDiari Català

linia vermella

fletxa verdaAnoia diari [Anoia]

 

 

linia vermella

fletxa verda Bon dia (Lleida)

linia vermella

fletxa verdaTerrassa digital [Terrassa]

linia vermella

fletxa verda Lleida.com [Lleida]

linia vermella

fletxa verda Ebre Digital

linia vermella

fletxa verda AlDia.cat [Catalunya]

Contadorlinia vermella

fletxa verda El Plural [Andalucía i Catalunya]

linia vermella

fletxa verda 15MbcnTv [Barcelona]

linia vermella

fletxa verda ContraInfo.cat [Mallorca]

linia vermella

fletxa verda FAVB. F. d'associacions veins/es de Barcelona

linia vermella

fletxa verdaGirona notícies

linia vermella

fletxa verda marfanta.com

linia vermella

fletxa verda Radio Calella [Calella]

linia vermella

fletxa verda El Nacional

linia vermella

fletxa verda Cat Zona

linia vermella

fletxa verda Núvol

linia vermella

2) Mitjans de la resta dels Països Catalans:

fletxa verda Levante-EMV [País Valencià]

linia negra

fletxa verdaLa Opinión de Torrent [Torrent]

linia negra

fletxa verda La veu [País Valencià]

linia negra

fletxa verdaMallorca Zeitung [Mallorca]

linia negra

fletxa verda Nou Diari [Eivissa i Formentera]

linia negra

fletxa verda Diario Información (Alacant)

linia negra

 

fletxa verdaLas Provincias [País Valencià]

linia verda

fletxa verda Periódico Santa Pola [Santa Pola]

linia verda

fletxa verdaNúvol digital

linia verda

fletxa verdaDiario de Ibiza [Eivissa]

linia verda

fletxa verda d Balears

linia verda

fletxa verda Ràdio Mallorca

linia verda

 

fletxa verdaLa Verdad [Múrcia y Alicante]

linia vermella

fletxa verda Información.es [Alacant]

linia vermella

fletxa verda DBalears [Illes Balears]

linia vermella

fletxa verdaDiario de Mallorca [Mallorca]

linia vermella

fletxa verda Mallorca diario

linia vermella

 

3) Mitjans de l'estat espanyol:

fletxa verda EcoRepublicano

linia negra

fletxa verda DisoPress. Agencia de prensa y difusión social

linia negra

fletxa verda InfoLibre. Información libre e independiente

linia negra

fletxa verda Viento Sur

linia negra

fletxa verda Terra

linia negra

fletxa verdaLibreRed

linia negra

fletxa verda DICYT. Difusión de la ciencia y la tecnología

linia negra

fletxa verda Magisterio*

linia negra

fletxa verda Expansión

linia negra

fletxa verda Tercera Información

linia negra

fletxa verda Agencia SINC

linia negra

fletxa verda El Comercio (Asturias)

linia negra

fletxa verda AndaluciaInformación [Andalucía]

linia negra

fletxa verdaDiario Sur [Andalucía]

linia negra

fletxa verdaDiario de Mallorca [Mallorca]

linia negra

fletxa verdaLa Opinión de Zamora [Zamora]

linia negra

fletxa verda Diario de Sevilla [Sevilla]

linia negra

fletxa verdaLa Nueva España [Asturias]

linia negra

fletxa verdaNaiz [Euskalerria]

linia negra

fletxa verda Diario de Soria [Soria]

linia negra

fletxa verda La Voz Digital [Cádiz]

linia negra

fletxa verda Diario de Cádiz [Cádiz]

linia negra

fletxa verda El Día [Islas Canarias]

linia negra

fletxa verda El Español

linia negra

fletxa verda El plural

linia negra

fletxa verda La bolsa

linia negra

fletxa verda La Cerca (Castilla La Mancha)

linia negra

fletxa verda Diario de León

linia negra

fletxa verdaDiario de noticias (Navarra)

linia negra

fletxa verda Kaos en la red

linia negra

fletxa verda Jornada

linia negra

fletxa verda Fotomovimiento. Testimonio fotográfico

linia verda

fletxa verda LaHaine.org. Proyecto de desobediencia inform.

linia verda

fletxa verda Nodo50.org. Contrainformación en red

linia verda

fletxa verda Cope

linia verda

fletxa verda DeCine21. Estrenos de cine

linia verda

fletxa verda España Notinent

linia verda

fletxa verdaPortal Clásico. Cult. clásica, historia y mitología

linia verda

fletxa verdaCinco Días. Diario de economía

linia verda

fletxa verda Mas 24

linia verda

fletxa verdaÚltimo cero

linia verda

fletxa verda Mundiario. Diario de análisis y opinión.

linia verda

fletxa verda Diario de Burgos [Burgos]

linia verda

fletxa verda El Norte de Castilla [Castilla y León]

linia verda

fletxa verdaFaro de Vigo [Vigo]

linia verda

fletxa verda La Opinión [Coruña]

linia verda

fletxa verda El Digital de Castilla y la Mancha [Castilla y la M]

linia verda

fletxa verdaAlbacete Abierto [Albacete]

linia verda

fletxa verda El Comercio [Asturias]

linia verda

fletxa verdaCanarias 7 [Islas Canarias]

linia verda

fletxa verdaSur.es [Málaga]

linia verda

fletxa verda El Correo [Bizkaia y Álava]

linia verda

fletxa verda La Gaceta de Salamanca [Salamanca]

linia verda

fletxa verda La Opinión de Málaga [Málaga]

linia verda

fletxa verda La Rioja

linia verda

fletxa verda estrella digital

linia verdafletxa verda Yahoo.es

 

 

linia verda

fletxa verda Periodista digital

linia verda

fletxa verda Diario de Córdoba

linia verda

fletxa verdaeitv.eus. (Euskadi)

fletxa verda La República

linia vermella

fletxa verda Madrilonia

linia vermella

fletxa verda Periodismo Humano

linia vermella

fletxa verda Nueva Tribuna

linia vermella

fletxa verda Nosotras.com

linia vermella

fletxa verdaOnda Cero

linia vermella

fletxa verda La Razón

linia vermella

fletxa verda Rebelión

linia vermella

fletxa verda Te Interesa

linia vermella

fletxa verda El Boletin. Diario de Actualidad y Finanzas

linia vermella

fletxa verda Asturias 24

linia vermella

fletxa verda clm24.es [Castilla la Mancha]

linia vermella

fletxa verda Hoy.es [Extremadura]

linia vermella

fletxa verda Andalucesdiario.es [Andalucía]

linia vermella

fletxa verdaLa Voz de Galicia [Galicia]

linia vermella

fletxa verda Madrid Actual [Madrid]

linia vermella

fletxa verdaILeón [León]

linia vermella

fletxa verdaEl Faro Digital [Ceuta y Melilla]

linia vermella

fletxa verda MadridPress [Madrid]

linia vermella

fletxa verda Diario de Navarra [Navarra]

linia vermella

fletxa verda Diario de León [León]

linia vermella

fletxa verda El Diario Vasco [Euskadi]

linia vermella

fletxa verdaBroadly

linia vermella

fletxa verdaLa crónica

linia vermella

fletxa verda Economia digital

linia vermella

fletxa verda La voz de Cádiz

linia vermella

fletxa verda Deia (Euskadi)

linia vermella

fletxa verda El obrero.es

linia vermella

fletxa verda Berria (Euskadi)

linia vermella

fletxa verda Crónica global

 

4) Mitjans de la resta del món:

fletxa verda La Tercera [Chile]

linia negra

fletxa verda Diario de México [México]

linia negra

fletxa verdaRunRunes [Venezuela]

linia verda

fletxa verda EdWeek [EEUU]

linia verda

fletxa verda Clarín [Argentina]

linia vermellafletxa verda La Nación (Argentina)

linia vermella

 

 

Llegenda:

*: Noticia per a subscriptors.

**: Altres: noticies d'altres sindicats, departament de premsa de l'administració, etc.

creative commons: Aquest mitjà publica els seus continguts sota una llicència Creative Commons.

USTEC·STEs IAC, Actualitzat:

28/04/2020 15:36 (24)