ustec

recull de premsa

linia negra Dijous 22-3-2018 linia negra

ALTRES MITJANS

Links.org: 'If we stop, the world stops': Behind the millions-strong women’s strike that shook the Spanish state (20-3-18)

In the health and education sectors, the unions with greatest coverage — usually the relevant professional (that is, not explicitly ideological) associations — soon came out in support of the stoppage. An important example was the majority teachers union in Catalonia, USTEC-STEs (Education Workers Union of Catalonia). The reason was that women workers whose sacrifices have been keeping public health and education going during years of austerity-driven funding cuts saw the strike as an invaluable occasion to express their anger.

Unilateral: Un riu de gent es conjura per defensar l’escola catalana a Barcelona (19-3-18)

La concentració congregà personalitats del món de la política i la societat civil darrere una pancarta titulada L’escola catalana democràtica i cohesionada no té por. Impulsada per l’Assemblea Nacional Catalana conjuntament amb totes les entitats educatives com l’USTEC, la FAPAC i un llarg etcètera. Malgrat la pluja i el fred, milers de persones van sortir al carrer per exigir una educació avançada, democràtica i allunyada de la censura i la por que pretén imposar l’Estat espanyol.

“La lluita educa!”

Per Ramon Font, docent de l’escola pública, no faria cap favor als seus alumnes si els fes classes en castellà, per una senzilla raó: el català garanteix les mateixes oportunitats als alumnes. Font, però, centrà la seva intervenció per defensar i donar suport a tots aquells docents amenaçats i denunciats per l’Estat espanyol, acusats d’adoctrinament. “La nostra feina és explicar el que passa i debatre amb respecte a tothom”, digué.

Social.cat: La comunitat educativa surt massivament al carrer en defensa de l'escola catalana i de la immersió (19-3-18)

Un altre dels qui ha parlat sobre l'escenari ha estat Ramon Font, mestre i membre del sindicat Ustec-Stes, qui prèviament als mitjans ha lamentat que en ocasions s'utilitza l'educació com a "arma llancívola" per guanyar quatre vots i que s'ha d'apostar per "l'escola de qualitat". En el torn de parlaments, Font també ha estat crític amb les acusacions d'alguns sectors d'adoctrinament independentista.

Montcada.cat: Manifestació a Barcelona per reclamar la continuïtat del cicle de documentació sanitària a La Ferreria

A la mobilització, convocada per l'alumnat afectat i amb el suport de l'Ajuntament, hi ha participat una representació dels sindicats CCOO i USTEC, de l'AMPA, professorat i una delegació de l'Ajuntament, encapçalada per la regidora d'Educació, Infància i Joventut, Jessica Segovia.

LaVeu.cat: Nova acció de protesta dels estudiants de l'INS La Ferreria contra la supressió del cicle de Documentació Sanitària (20-3-18)

Els estudiants de l'INS La Ferreria, amb el suport de l'Ajuntament, l'Ampa i els sindicats Ustec i CCOO,  han convocat una nova mobilització aquest dimecres davant del departament d'Ensenyament, a Barcelona, per tornar a reclamar que no s'elimini el CFGS de Documentació Sanitària el curs vinent.

El Portal Nou: L'ANC i Òmnium de l'Alt Camp es manifesten en defensa de la llengua i el model d'escola (21-3-18)

La manifestació va sortir a les 5 de la tarda de la cruïlla del passeig de Gràcia amb plaça de Catalunya i va anar fins al parc de l'Estació del Nord, on van tenir lloc els parlaments, que van anar a càrrec de Ramon Font, docent; Mercè Tarés, en representació dels estudiants, i Marina Gassol, en nom de les famílies.

diari de girona

Girona Ustec·STEs defensa la immersió lingüística a l'escola catalana

El sindicat docent majoritari de les comarques de Girona, Ustec·STEs, va convertir la presentació de l'últim número de la seva revista Docència en un acte en defensa de la immersió lingüística a l'escola catalana. L'acte es va dur a terme dimecres a la tarda a l'Auditori Josep Irla, a l'edifici on hi ha la seu del Govern de la Generalitat a Girona i, entre d'altres persones, va comptar amb la participació de representants dels col·lectius de mestres, de famílies o d'antics alumnes que no han tingut el català com a llengua materna. La revista és un monogràfic amb les diferents intervencions sobre les llengües assetjades en unes jornades que es van celebrar a Sitges, el gener de 2017.

linia verda

abc

FaPaC lanza campaña para animar a familias a matricular en la escuela pública

La exportavoz del sindicato USTEC-STEs Rosa Cañadell se ha mostrado crítica con el Departamento de Educación de la Generalitat, porque en su opinión "es quien tendría que estar aquí, animando a la matriculación en sus escuelas, las escuelas de todos".

En referencia a la financiación de la escuela privada con dinero público, Cañadell ha lamentado que "con el dinero de todos, estamos pagando los privilegios de unos cuantos".

linia verda

vilawebcreative commons

AMPLIACIÓ:La FaPaC anima les famílies a matricular a l’escola pública i en reivindica valors com la igualtat d’oportunitats

L’acte ha comptat amb altres intervencions, com la de l’exportaveu del sindicat USTEC-STEs, Rosa Cañadell, i amb actuacions musicals.

linia verda

el pais

Día del padre: ellos también crían

¿Desaparecerán los regalos del Día del Padre (y de la Madre) en los coles?

Cómo elegir un campamento de verano

Una madre da ‘wasabi’ a su bebé y se ríe de sus lágrimas

Día de la Felicidad: No quiero que mi hijo sea feliz, quiero que sea resiliente

“El títere es un gran aliado de la expresión oral y posibilita crear historias”

#HayRazones para la huelga médica en Madrid

El padre de un niño con Síndrome de Down demanda a los Scouts de EE UU por discriminación

“Tal vez, en unos años, hablemos de una generación de bebés sin Síndrome de Down”

Este es el almuerzo que los niños deberían llevar al cole

linia verda

la vanguardia

Unas cien personas se manifiestan contra la eliminación un ciclo FP Montcada

La portavoz de Ustec Mercè Peinador ha explicado a Efe que la convocatoria se realizado "aprovechando la celebración de una mesa sectorial que se ha llevado a cabo esta mañana en el Departamento de Enseñanza", a la que ha asistido Ustec, cuyo representante, "ha formulado una pregunta sobre la eliminación del ciclo superior, que se lleva impartiendo en el municipio desde el año 2007 con las plazas siempre llenas e incluso lista de espera".

Ante la pregunta, los representantes de Enseñanza presentes en la mesa han contestado que "la trasladarían para su estudio", según Peinador.

FaPaC lanza campaña para animar a familias a matricular en la escuela pública

La exportavoz del sindicato USTEC-STEs Rosa Cañadell se ha mostrado crítica con el Departamento de Educación de la Generalitat, porque en su opinión "es quien tendría que estar aquí, animando a la matriculación en sus escuelas, las escuelas de todos".

En referencia a la financiación de la escuela privada con dinero público, Cañadell ha lamentado que "con el dinero de todos, estamos pagando los privilegios de unos cuantos".

linia vermella

iac**

24 de Març pel treball i les pensions dignes: Marxa bàsica

linia vermella

stes intersindical**

Familias y sindicatos denuncian que el Gobierno no quiere llegar a un acuerdo educativo y pretende seguir con el desarrollo de la LOMCE.

STEs_Sentencia_TC_LOMCE.pdf

STEs-i considera una muy mala noticia para la enseñanza pública que el TC avale la financiación pública de centros privados que segregan por razón de sexo, el tratamiento de la asignatura de religión o la selección de alumnado según sus capacidades.

Para la Confederación de STEs-i la LOMCE sólo se derogará con la lucha social y política.

Com_Familias+Sindicatos.pdf

linia vermella

stpv **

La Conselleria estudia la privatització de l’etapa elemental dels conservatoris de música

Convocatòria d’assemblees comarcals (Campanya “Ja toca!”)

 

STEPV convocarà mobilitzacions si no es negocien les plantilles i altres temes pròximament

linia vermella

stei**

Aprovat el calendari de dies festius per a l'any 2019 a les Illes Balears

linia vermella

gencat**

Ensenyament i la Fundació Universitària del Bages promouen la recerca científica a l'educació infantil

linia vermella

mecd**

El Ministerio de Educación, Cultura y Deporte y LaLiga colaborarán en el fomento de la lectura y la promoción de los valores del fútbol a través del cine

Méndez de Vigo anuncia que los Presupuestos Generales del Estado modificarán a la baja las horquillas en las titulaciones universitarias de grado

Una nueva edición de la Feria "Estudiar en España" llega a Brasil

linia vermella

 

linia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra

mitjans de comunicacio

linia negra Recull de tots els mitjans de comunicació de la secció "Premsa" linia negra

eldiario escreative commons

linia verda

directacreative commons

linia verda

vilawebcreative commons

linia verda

criticcreative commons

linia verda

la mareacreative commons

linia verda

kaosenlaredcreative commons

linia verda

diagonal periodicocreative commons

linia verda

20 minutoscreative commons

linia verda

el diari de educaciocreative commons

linia verda

diario educacióncreative commons

linia verda

llibertatcreative commons

linia verda

raco catalacreative commons

linia verda

nacio digitalcreative commons

linia verda

nacio bergueda creative commons

linia verda

directe creative commons

linia verda

ined21 creative commons

linia verda

insurgente

linia verda

publico

linia verda

public

linia verda

europa press

linia verda

campus vivo

linia verda

agencia efe

linia verda

el confidencial

linia verda

el pais

linia verda

la informacion

linia verda

el huffington post

linia verda

abc

linia verda

el mundo

linia verda

el periodico

linia verda

cuadernos

linia verda

educacion 3

linia verda

aprendemas

linia verda

el economista

linia verda

diari del treball

linia verda

linia verda

cadena ser

linia verda

radio 4

linia verda

iac**

linia vermella

stes intersindical**

linia vermella

stpv **

linia vermella

stei**

linia vermella

gencat**

linia vermella

mecd**

linia vermella

la vanguardia

linia vermella

lleida al minut

linia vermella

hola lleida

linia vermella

ua1

linia vermella

diari tarragona

linia vermella

diari de girona

linia vermella

fem girona

linia vermella

ara girona

linia vermella

el punt avui

linia vermella

ara cat

linia vermella

ara balears

linia vermella

el nou

linia vermella

regio7

linia vermella

segre

linia vermella

catalunya press

linia vermella

isabadell

linia vermella

catalonia today

linia vermella

triangle

linia vermella

la tele catcreative commons

linia vermella

linia vermella

catalunya radio

linia vermella

rac 1

linia vermella

8tv

linia vermella

tv3

linia vermella

la sexta

linia vermella

cuatro

linia vermella

tve

linia vermella

telecinco

linia vermella

atena 3

linia vermella

atena 3

linia vermella

El ‘Rap de les dones’, música de reflexió a l’escola

linia vermella

ALTRES MITJANS

1) Mitjans de Catalunya:

fletxa verdaSocial.cat. Acció Social a Catalunya

linia negra

fletxa verda Radio Sabadell [Sabadell]

linia negra

fletxa verda EbreExprés [Ebre]

linia negra

fletxa verda AlDia.cat [Catalunya]

linia negra

fletxa verdaNúvol. El digital de cultura

linia negra

fletxa verdaComunicació 21

linia negra

fletxa verda Hola Lleida [Lleida]

linia negra

fletxa verdaXip/tv

linia negra

fletxa verda Empordà [Empordà]

linia negra

fletxa verda Radio Sabadell [Sabadell]

linia negra

fletxa verda Via Empresa

linia negra

fletxa verda Tot Sant Cugat [Sant Cugat]

linia negra

fletxa verdaSocial.cat. Acció Social a Catalunya

linia negra

fletxa verdaDiari Català

linia negra

fletxa verda EbreExprés [Ebre]

linia negra

fletxa verda Radio Rubí

linia negra

fletxa verda Tot Lleida

linia negra

fletxa verdalliureimillor.cat

linia negra

fletxa verda Rosa Sensat

linia negra

fletxa verda Diari de Vilanova

linia negra

fletxa verdaLleida diari

linia negra

fletxa verda Catalunya plural

linia negra

fletxa verda Indymedia Barcelona [Barcelona]

linia verda

fletxa verda SICOM. Solidaritat i comunicació

linia verda

fletxa verda ACN. Agencia Catalana de Noticies

linia verda

fletxa verda DiarioSitges [Sitges]

linia verda

fletxa verda Social.cat. Acció social a Catalunya

linia verda

fletxa verda La vila [Salou]

linia verda

fletxa verda Anoia diari [Anoia]

linia verda

fletxa verda El Temps

linia verda

fletxa verda Diari de Terrassa [Terrassa]

linia verda

fletxa verdaDiari Més [Reus]

linia verda

fletxa verda DiarioSitges [Sitges]

linia verda

fletxa verda Lliure i millor.cat

linia verda

fletxa verda Indymedia Barcelona [Barcelona]

linia verda

fletxa verda SICOM. Solidaritat i comunicació

linia verda

fletxa verda ACN. Agencia Catalana de Noticies

linia verda

fletxa verda Valls Diari [Valls]

linia verda

fletxa verda Mèdia.cat

linia verda

fletxa verda Cerdanyola.info [Cerdanyola]

linia verda

fletxa verdaTele Ponent:

linia verda

fletxa verdaRàdio Terra

linia verda

fletxa verda Ràdio Premià de Mar

linia verda

fletxa verdaRTV Vilafranca:

linia verda

fletxa verda 15MbcnTv [Barcelona]

linia vermella

fletxa verda Comunicació 21

linia vermella

fletxa verda FAVB Fed. d'associacions veins/es de Barcelona

linia vermella

fletxa verda El Plural [Andalucía i Catalunya]

linia vermella

fletxa verdaDiari Català

linia vermella

fletxa verdaAnoia diari [Anoia]

 

 

linia vermella

fletxa verda Bon dia (Lleida)

linia vermella

fletxa verdaTerrassa digital [Terrassa]

linia vermella

fletxa verda Lleida.com [Lleida]

linia vermella

fletxa verda Ebre Digital

linia vermella

fletxa verda AlDia.cat [Catalunya]

Contadorlinia vermella

fletxa verda El Plural [Andalucía i Catalunya]

linia vermella

fletxa verda 15MbcnTv [Barcelona]

linia vermella

fletxa verda ContraInfo.cat [Mallorca]

linia vermella

fletxa verda FAVB. F. d'associacions veins/es de Barcelona

linia vermella

fletxa verdaGirona notícies

linia vermella

fletxa verda marfanta.com

linia vermella

fletxa verda Radio Calella [Calella]

linia vermella

fletxa verda El Nacional

linia vermella

fletxa verda Cat Zona

linia vermella

fletxa verda Núvol

linia vermella

2) Mitjans de la resta dels Països Catalans:

fletxa verda Levante-EMV [País Valencià]

linia negra

fletxa verdaLa Opinión de Torrent [Torrent]

linia negra

fletxa verda La veu [País Valencià]

linia negra

fletxa verdaMallorca Zeitung [Mallorca]

linia negra

fletxa verda Nou Diari [Eivissa i Formentera]

linia negra

fletxa verda Diario Información (Alacant)

linia negra

 

fletxa verdaLas Provincias [País Valencià]

linia verda

fletxa verda Periódico Santa Pola [Santa Pola]

linia verda

fletxa verdaNúvol digital

linia verda

fletxa verdaDiario de Ibiza [Eivissa]

linia verda

fletxa verda d Balears

linia verda

fletxa verda Ràdio Mallorca

linia verda

 

fletxa verdaLa Verdad [Múrcia y Alicante]

linia vermella

fletxa verda Información.es [Alacant]

linia vermella

fletxa verda DBalears [Illes Balears]

linia vermella

fletxa verdaDiario de Mallorca [Mallorca]

linia vermella

fletxa verda Mallorca diario

linia vermella

 

3) Mitjans de l'estat espanyol:

fletxa verda EcoRepublicano

linia negra

fletxa verda DisoPress. Agencia de prensa y difusión social

linia negra

fletxa verda InfoLibre. Información libre e independiente

linia negra

fletxa verda Viento Sur

linia negra

fletxa verda Terra

linia negra

fletxa verdaLibreRed

linia negra

fletxa verda DICYT. Difusión de la ciencia y la tecnología

linia negra

fletxa verda Magisterio*

linia negra

fletxa verda Expansión

linia negra

fletxa verda Tercera Información

linia negra

fletxa verda Agencia SINC

linia negra

fletxa verda El Comercio (Asturias)

linia negra

fletxa verda AndaluciaInformación [Andalucía]

linia negra

fletxa verdaDiario Sur [Andalucía]

linia negra

fletxa verdaDiario de Mallorca [Mallorca]

linia negra

fletxa verdaLa Opinión de Zamora [Zamora]

linia negra

fletxa verda Diario de Sevilla [Sevilla]

linia negra

fletxa verdaLa Nueva España [Asturias]

linia negra

fletxa verdaNaiz [Euskalerria]

linia negra

fletxa verda Diario de Soria [Soria]

linia negra

fletxa verda La Voz Digital [Cádiz]

linia negra

fletxa verda Diario de Cádiz [Cádiz]

linia negra

fletxa verda El Día [Islas Canarias]

linia negra

fletxa verda El Español

linia negra

fletxa verda El plural

linia negra

fletxa verda La bolsa

linia negra

fletxa verda La Cerca (Castilla La Mancha)

linia negra

fletxa verda Diario de León

linia negra

fletxa verdaDiario de noticias (Navarra)

linia negra

fletxa verda Kaos en la red

linia negra

fletxa verda Jornada

linia negra

fletxa verda Fotomovimiento. Testimonio fotográfico

linia verda

fletxa verda LaHaine.org. Proyecto de desobediencia inform.

linia verda

fletxa verda Nodo50.org. Contrainformación en red

linia verda

fletxa verda Cope

linia verda

fletxa verda DeCine21. Estrenos de cine

linia verda

fletxa verda España Notinent

linia verda

fletxa verdaPortal Clásico. Cult. clásica, historia y mitología

linia verda

fletxa verdaCinco Días. Diario de economía

linia verda

fletxa verda Mas 24

linia verda

fletxa verdaÚltimo cero

linia verda

fletxa verda Mundiario. Diario de análisis y opinión.

linia verda

fletxa verda Diario de Burgos [Burgos]

linia verda

fletxa verda El Norte de Castilla [Castilla y León]

linia verda

fletxa verdaFaro de Vigo [Vigo]

linia verda

fletxa verda La Opinión [Coruña]

linia verda

fletxa verda El Digital de Castilla y la Mancha [Castilla y la M]

linia verda

fletxa verdaAlbacete Abierto [Albacete]

linia verda

fletxa verda El Comercio [Asturias]

linia verda

fletxa verdaCanarias 7 [Islas Canarias]

linia verda

fletxa verdaSur.es [Málaga]

linia verda

fletxa verda El Correo [Bizkaia y Álava]

linia verda

fletxa verda La Gaceta de Salamanca [Salamanca]

linia verda

fletxa verda La Opinión de Málaga [Málaga]

linia verda

fletxa verda La Rioja

linia verda

fletxa verda estrella digital

linia verdafletxa verda Yahoo.es

 

 

linia verda

fletxa verda Periodista digital

linia verda

fletxa verda Diario de Córdoba

linia verda

fletxa verdaeitv.eus. (Euskadi)

fletxa verda La República

linia vermella

fletxa verda Madrilonia

linia vermella

fletxa verda Periodismo Humano

linia vermella

fletxa verda Nueva Tribuna

linia vermella

fletxa verda Nosotras.com

linia vermella

fletxa verdaOnda Cero

linia vermella

fletxa verda La Razón

linia vermella

fletxa verda Rebelión

linia vermella

fletxa verda Te Interesa

linia vermella

fletxa verda El Boletin. Diario de Actualidad y Finanzas

linia vermella

fletxa verda Asturias 24

linia vermella

fletxa verda clm24.es [Castilla la Mancha]

linia vermella

fletxa verda Hoy.es [Extremadura]

linia vermella

fletxa verda Andalucesdiario.es [Andalucía]

linia vermella

fletxa verdaLa Voz de Galicia [Galicia]

linia vermella

fletxa verda Madrid Actual [Madrid]

linia vermella

fletxa verdaILeón [León]

linia vermella

fletxa verdaEl Faro Digital [Ceuta y Melilla]

linia vermella

fletxa verda MadridPress [Madrid]

linia vermella

fletxa verda Diario de Navarra [Navarra]

linia vermella

fletxa verda Diario de León [León]

linia vermella

fletxa verda El Diario Vasco [Euskadi]

linia vermella

fletxa verdaBroadly

linia vermella

fletxa verdaLa crónica

linia vermella

fletxa verda Economia digital

linia vermella

fletxa verda La voz de Cádiz

linia vermella

fletxa verda Deia (Euskadi)

linia vermella

fletxa verda El obrero.es

linia vermella

fletxa verda Berria (Euskadi)

linia vermella

fletxa verda Crónica global

 

4) Mitjans de la resta del món:

fletxa verda La Tercera [Chile]

linia negra

fletxa verda Diario de México [México]

linia negra

fletxa verdaRunRunes [Venezuela]

linia verda

fletxa verda EdWeek [EEUU]

linia verda

fletxa verda Clarín [Argentina]

linia vermellafletxa verda La Nación (Argentina)

linia vermella

 

 

Llegenda:

*: Noticia per a subscriptors.

**: Altres: noticies d'altres sindicats, departament de premsa de l'administració, etc.

creative commons: Aquest mitjà publica els seus continguts sota una llicència Creative Commons.

USTEC·STEs IAC, Actualitzat:

28/04/2020 15:36 (46)