ustec

recull de premsa

linia negra Del 15 al 18-10-18 linia negra

USTEC-STEs IAC: Exempció de l'IRPF del permís de maternitat (11-10-18)

 

7accents: O canvi de rumb o canvi de rumb, govern (10-10-18)

És el que li cal fer al Govern de la Generalitat en relació amb les seves polítiques educatives. El nou curs ha arrencat marcat per la continuïtat pel que fa al manteniment de les retallades patides del 2010 ençà, per la desinversió sistèmica, per la minva de qualitat democràtica en la gestió dels centres edcatius i per l’altíssima taxa d’interinitat de les plantilles. L’augment de 690 docents per aquest curs 2018/2019 és del tot insuficient per aplicar el nou decret d’escola inclusiva i per millorar la qualitat educativa que depén en gran mesura de la reducció de les ràtios, especialment en aquells entorns educatius en què s’acumula l’alumnat procedent de famílies desfavorides.

D’altra banda, s’amplien els nomenaments a dit, un fet molt greu que ve a normalitzar la discriminació i les arbitrarietats en la contractació del personal docent. Aquesta política de contractació més pròpia de l’empresa privada genera malestar, autocensura en els claustres, conflictes interpersonals i aboca les Direccions dels centres educatius a una situació que no els correspondria. D’aquesta manera s’està degradant la gestió democràtica en els centres i fa més difícil al professorat l’educació en els valors democràtics. Cap evidència provada pot certificar que aquest sistema de contractació millori la qualitat de l‘ensenyament i, alhora, es redueix la necessària pluralitat ideològica i pedagògica dels claustres.

Començat l’estiu, el Departament ha legislat sobre la nova manera d’avaluar a l’ensenyament secundari. Sense formació ni cap altra contrapartida, augmenta de cop la càrrega burocràtica ja de per sí prou elevada per al professorat d’aquesta etapa, a banda dels seriosos dubtes sobre la seva utilitat que suscita aquest nou sistema d’avaluació.

La interinitat en el sector educatiu continua mantenint-se a l’entorn del 35%. Les dades extretes de les darreres oposicions celebrades, basades en un model memorístic, mostren que es menyté l’experiència i, per tant, en surt perjudicat el professorat interí que fa anys que treballa. Si a aquest fet s’hi combina la intervenció creixent de les Direccions en la selecció dels i les docents, ens podem trobar que en les properes convocatòries molts d’ells puguin quedar-se fora del sistema després de molts anys de professió.

En definitiva, reivindiquem més professorat, amb més estabilitat, que comportarà la reducció de les ratios i una major atenció a l’alumnat. Cal més inversió en educació per atènyer en un termini raonable el 6% del PIB que marca la pròpia LEC. Cal recuperar la gestió democràtica que faciliti donar veu als docents, la seva implicació i participació en una tasca que per resultar reeixida  només es pot fer en equip. 

Són aquestes, entre d’altres, les raons per les quals cal redreçar el rumb, per sortir d’aquesta etapa d’estancament en què ens trobem de fa temps i que ja no pot perllongar-se més.

La Razón: La escuela no sabe motivar a los niños que sacan malas notas, según el 40% de sus familias

Los centros educativos deben tener más disponibilidad para las familias que lo necesitan y potenciar la figura del tutor, para eso, como reclama la USTEC, se requieren más profesores.

Del informe se desprende que los centros educativos deben tener más disponibilidad para las familias que lo necesitan y potenciar la figura del tutor. Coincide con el sindicato Ustec en que faltan maestros para dedicar más horas a una atención personalizada.

Clemente Polo (Expansión): Riesgo extremo de incendios en Cataluña

Font, dirigente del sindicato USTEC-STE, dirigiéndose a los congregados en la Plaza de la Catedral el 8-N de 2017: “No donarem classes en castellà, i a més no renunciem a parlar de política a les aules”.
“No daremos clase en castellano y además no renunciaremos a hablar de política en las aulas”.

En la huelga general del pasado 8 de noviembre, Font, dirigente del sindicato (asambleario) USTEC-STEs mayoritario entre docentes de Primaria y Secundaria, advirtió “que no daremos clase en castellano y, además, no renunciaremos a hablar de política en las aulas”. Ni el consejero ni el ministro del ramo vieron motivo alguno para recordarle que las sentencias se han de cumplir. USTEC, en cambio, sí cumplió su palabra y convocó concentraciones ‘laziamarillas’ en las puertas de los centros de enseñanza para conmemorar el 1-O, y para reafirmar su compromiso con “el derecho de autodeterminación que entendemos es un derecho irrenunciable del pueblo catalán”. Además, USTEC, junto con la ANC y los CDR, han iniciado una campaña para promocionar “l’escola republicana” y “apoyar a los docentes frente a la represión”.

eldiario escreative commons

Las denuncias por adoctrinamiento en Catalunya se multiplicaron a raíz de una cadena de Whatsapp (14-10-18)

A otros dos colegios les pidieron cuidar el lenguaje en sus comunicados porque una de ellas anunció a las familias que se adherían a la huelga del 3 de octubre reproduciendo un texto del sindicato USTEC, y la otra adjuntó un manifiesto de los alumnos "posicionándose". 

El Congreso pide por unanimidad que la Filosofía sea de nuevo obligatoria en Bachillerato

linia verda

directacreative commons

Què hi trobem, a la ‘Directa’ 463?

En la secció d’opinió, recuperem el contrast d’idees amb el debat sobre la coherència d’impulsar iniciatives d’escoles transformadores fora del sistema públic. Ramon Font, portaveu nacional d’USTEC STEs (IAC), i Pere Solà i Gussinyer, catedràtic emèrit d’Història de l’Educació de la Universitat Autonòma de Barcelona, ens aporten les seves visions.

linia verda

vilawebcreative commons

Un any de setge a l’escola catalana (12-10-18)

El sindicat majoritari a l’ensenyament, USTEC-STEs, també assenyala que les denúncies tenen uns patrons similars que fa pensar que hi ha una mínima organització. La majoria són anònimes i van directament a l’Alta Inspecció del Ministeri d’Educació, a Madrid.

El govern crea els ensenyaments d’arts escèniques i el títol propi de tècnic superior de direcció coral

El Congrés aprova per unanimitat recuperar l’assignatura obligatòria de Filosofia als tres últims cursos d’institut

linia verda

publico

Filosofia: El Congreso aprueba que Filosofía sea asignatura obligatoria en Bachillerato

linia verda

agencia efe

El Congreso se muestra a favor de que Filosofía sea obligatoria en Bachillerato

linia verda

el pais

El Congreso pacta que la Filosofía vuelva a ser obligatoria tres años en los institutos

linia verda

el periodico

La difusió dels drets infantils a les aules

Editorial: Suspens en abandonament escolar

La plaga de la fam i l'obesitat s'estén

Índices de segregación escolar en Terrassa son superiores a la media

linia verda

ara cat

Torna la campanya per regalar un llibre a tots els infants de sis anys

L'educació lingüística del segle XXI (Eva Tresserras Casals)

La millor formació per als mestres (Editorial)

Un MIR per ser mestre i professor d'universitat amb experiència a les aules: així es vol canviar la carrera docent

Els alumnes de segona ensenyança ja s'han avaluat en el marc del programa Pisa for schools

linia verda

diari de girona

L'assignatura de Filosofia tornarà a ser obligatòria a l'institut

Almenys 19 morts i 40 ferits en un tiroteig en una escola a la península de Crimea

La Comissió d'Absentisme de Girona ha seguit 64 casos durant el curs 2017 (15-10-18)

linia verda

segre

Premis als alumnes lleidatans més emprenedors

Jo també vull instituts a Cappont i a Balàfia

Una alumna del Torre Vicens, la millor batxillera de Lleida

Els experts proposen allargar a cinc anys la carrera de Magisteri

linia verda

tv3

El defensor del poble va rebre 28 queixes d'adoctrinament, "un nombre no significant"

Proposta perquè els mestres facin un any de pràctiques i un màster obligatori

La filosofia, més a prop de tornar a ser obligatòria a tot el batxillerat

El Canadà, segon país al món on es pot comprar marihuana legalment

linia verda

el punt avui

El cos únic de docents no té el consens del món educatiu

Enric Prats, del grup d’experts que ha elaborat l’informe MIF, recorda que la proposta ja va generar polèmica fa un any sobre tot en l’apartat que proposa que la formació dels docents ha de ser “més uniforme i que tothom tingui el nivell de màster per poder exercir”. Prats aposta per un model com el finlandès, “en què el tutor que l’alumne té durant la formació a l’escola és un professor universitari”.

El sindicat Ustec, però, no veu les coses tan clares. El seu portaveu, Ramon Font, rebutja obertament un cos únic de docents per a primària i secundària. “Nosaltres estem pel cos únic administratiu, és a dir, sense diferències salarials ni laborals.” El que no volen és la unificació pedagògica. I ho diu obertament: “No veiem que un matemàtic que faci un màster en pedagogia pugui fer educació infantil ni que un educador infantil pugui fer llatí en un institut”, diu Font amb rotunditat.

Pel que fa al màster formatiu al centre, adverteix que “cal mirar-ho amb lupa perquè si del que es tracta és de substituir un treballador hi estem en contra”, diu, i recorda que “ara hi ha centres a Lleida i Girona que ja no volen agafar els alumnes en pràctiques perquè ningú els paga ni els reconeix la feina”.

Cap a un únic cos de docents per a primària i secundària

Dotze alumnes en el primer PTT a Llagostera

El Congrés aprova per unanimitat recuperar l’assignatura obligatòria de Filosofia als tres últims cursos d’institut

linia vermella

iac**

Entrevista a Marc Casanovas al bloc de “Poder Popular” (11-10-18)

Resolucions parlamentàries: dia de la marmota?

linia vermella

stes intersindical**

El gobierno de Pedro Sánchez mantiene los recortes educativos del PP, al menos, hasta septiembre de 2019

La Comisión Permanente del CEE ratifica potenciar la escuela pública y pide incremento de presupuesto y actuaciones educativas contra el maltrato a la mujer

La Confederación Intersindical apoya la plataforma y las movilizaciones de la Coordinadora Estatal en Defensa del Sistema Público de Pensiones

linia vermella

stpv **

El Govern espanyol manté les retallades del PP

Convocatòria d'assemblees de professorat interí

linia vermella

stei**

Aportació econòmica inundacions de Llevant

linia vermella

gencat**

El Govern impulsa la campanya "Fas 6 anys. Tria un llibre", que vol implicar tota la societat per fer de la lectura un objectiu de país

Ensenyament promou la robòtica al Saló in(3D)ustry amb la demostració d'alumnes del Catskills

L'Executiu estudiarà les recomanacions del grup d'experts en docència que aposten per una reformulació dels estudis de mestre

Josep Bargalló: "La tecnologia mòbil existeix, l'escola el que ha de fer és ensenyar a utilitzar-la"

linia vermella

mecd**

La compañía Marie de Jongh, Premio Nacional de Artes Escénicas para la Infancia y la Juventud 2018

La nueva Formación Profesional impulsará la modernización del tejido productivo en España

Antònia Vicens, Premio Nacional de Poesía 2018

linia vermella

la vanguardia

“La escuela fue mi medicina”

Las universidades plantean un máster también para los maestros

La escuela alternativa, un sistema en periodo de pruebas en Barcelona

linia vermella

diari tarragona

Reus reactiva el proyecto del 'Bus a Peu'

linia vermella

regio7

Un estudiant mata 19 persones en un atac contra el seu institut a Crimea

El mercat de Puigmercadal obre les seves portes als escolars de Manresa

linia vermella

catalunya press

El temporal obliga a suspendre transport escolar a Catalunya

linia vermella

la sexta

El Congreso acuerda que la asignatura de Filosofía vuelva a ser obligatoria en Bachillerato

linia vermella

El MIF proposa ampliar els estudis universitaris dels docents a cinc anys

linia vermella

ALTRES MITJANS:

Radio Capital de l'Empordà: A la Bisbal «Parlem d'Educació»

Diari de Sabadell: “Assetjament separatista” a l’institut Arraona de Sabadell?

Anoia Diari: L'escola pública assumeix un 58,5% de la "matrícula viva" a Igualada

AlDia.cat: Suspeses cinc línies de transport escolar a la comarca del Ripollès (Girona)

Tot Sant Cugat: L'escola Viaró està pagant, a terminis, la sanció d'Inspecció de Treball

Terrassa Digital: L’Ajuntament proposa un seguit de mesures per lluitar contra la segregació escolar

Bon Dia Diari Digital d'Andorra: Els alumnes de 15 anys del sistema andorrà ja han fet les proves Pisa

Bon Dia Diari Digital d'Andorra: La vaga de docents de secundària francesos pot afectar el Liceu

Diari Andorra: Jover assegura que si s'allarga l'edat de jubilació també afectarà els professors

Diari Més Digital: Els mestres del futur faran tres anys de carrera, un d'especialització i un de pràctiques

Diari Més Digital: Arriba CatBot, la primera fira de robòtica del Camp de Tarragona

AlDia.cat: Rússia.- Ascendeix a 20 la xifra de víctimes mortals en un atac contra un institut en Crimea

linia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra

mitjans de comunicacio

linia negra Recull de tots els mitjans de comunicació de la secció "Premsa" linia negra

eldiario escreative commons

linia verda

directacreative commons

linia verda

vilawebcreative commons

linia verda

criticcreative commons

linia verda

la mareacreative commons

linia verda

kaosenlaredcreative commons

linia verda

diagonal periodicocreative commons

linia verda

20 minutoscreative commons

linia verda

el diari de educaciocreative commons

linia verda

diario educacióncreative commons

linia verda

llibertatcreative commons

linia verda

raco catalacreative commons

linia verda

nacio digitalcreative commons

linia verda

nacio bergueda creative commons

linia verda

directe creative commons

linia verda

ined21 creative commons

linia verda

insurgente

linia verda

publico

linia verda

public

linia verda

europa press

linia verda

campus vivo

linia verda

agencia efe

linia verda

el confidencial

linia verda

el pais

linia verda

la informacion

linia verda

el huffington post

linia verda

abc

linia verda

el mundo

linia verda

el periodico

linia verda

cuadernos

linia verda

educacion 3

linia verda

aprendemas

linia verda

el economista

linia verda

diari del treball

linia verda

linia verda

cadena ser

linia verda

radio 4

linia verda

iac**

linia vermella

stes intersindical**

linia vermella

stpv **

linia vermella

stei**

linia vermella

gencat**

linia vermella

mecd**

linia vermella

la vanguardia

linia vermella

tot lleida

linia vermella

lleida al minut

linia vermella

hola lleida

linia vermella

ua1

linia vermella

diari tarragona

linia vermella

diari de girona

linia vermella

fem girona

linia vermella

ara girona

linia vermella

el punt avui

linia vermella

ara cat

linia vermella

ara balears

linia vermella

el nou

linia vermella

regio7

linia vermella

segre

linia vermella

catalunya press

linia vermella

isabadell

linia vermella

catalonia today

linia vermella

triangle

linia vermella

la tele catcreative commons

linia vermella

linia vermella

catalunya radio

linia vermella

rac 1

linia vermella

8tv

linia vermella

tv3

linia vermella

la sexta

linia vermella

cuatro

linia vermella

tve

linia vermella

telecinco

linia vermella

atena 3

linia vermella

atena 3

linia vermella

linia vermella

ALTRES MITJANS

1) Mitjans de Catalunya:

fletxa verdaSocial.cat. Acció Social a Catalunya

linia negra

fletxa verda Radio Sabadell [Sabadell]

linia negra

fletxa verda EbreExprés [Ebre]

linia negra

fletxa verda AlDia.cat [Catalunya]

linia negra

fletxa verdaNúvol. El digital de cultura

linia negra

fletxa verdaComunicació 21

linia negra

fletxa verda Hola Lleida [Lleida]

linia negra

fletxa verdaXip/tv

linia negra

fletxa verda Empordà [Empordà]

linia negra

fletxa verda Radio Sabadell [Sabadell]

linia negra

fletxa verda Via Empresa

linia negra

fletxa verda Tot Sant Cugat [Sant Cugat]

linia negra

fletxa verdaSocial.cat. Acció Social a Catalunya

linia negra

fletxa verdaDiari Català

linia negra

fletxa verda EbreExprés [Ebre]

linia negra

fletxa verda Radio Rubí

linia negra

fletxa verda Tot Lleida

linia negra

fletxa verdalliureimillor.cat

linia negra

fletxa verda Rosa Sensat

linia negra

fletxa verda Diari de Vilanova

linia negra

fletxa verdaLleida diari

linia negra

fletxa verda Catalunya plural

linia negra

fletxa verda Indymedia Barcelona [Barcelona]

linia verda

fletxa verda SICOM. Solidaritat i comunicació

linia verda

fletxa verda ACN. Agencia Catalana de Noticies

linia verda

fletxa verda DiarioSitges [Sitges]

linia verda

fletxa verda Social.cat. Acció social a Catalunya

linia verda

fletxa verda La vila [Salou]

linia verda

fletxa verda Anoia diari [Anoia]

linia verda

fletxa verda El Temps

linia verda

fletxa verda Diari de Terrassa [Terrassa]

linia verda

fletxa verdaDiari Més [Reus]

linia verda

fletxa verda DiarioSitges [Sitges]

linia verda

fletxa verda Lliure i millor.cat

linia verda

fletxa verda Indymedia Barcelona [Barcelona]

linia verda

fletxa verda SICOM. Solidaritat i comunicació

linia verda

fletxa verda ACN. Agencia Catalana de Noticies

linia verda

fletxa verda Valls Diari [Valls]

linia verda

fletxa verda Mèdia.cat

linia verda

fletxa verda Cerdanyola.info [Cerdanyola]

linia verda

fletxa verdaTele Ponent:

linia verda

fletxa verdaRàdio Terra

linia verda

fletxa verda Ràdio Premià de Mar

linia verda

fletxa verdaRTV Vilafranca:

linia verda

fletxa verda 15MbcnTv [Barcelona]

linia vermella

fletxa verda Comunicació 21

linia vermella

fletxa verda FAVB Fed. d'associacions veins/es de Barcelona

linia vermella

fletxa verda El Plural [Andalucía i Catalunya]

linia vermella

fletxa verdaDiari Català

linia vermella

fletxa verdaAnoia diari [Anoia]

linia vermella

fletxa verda Bon dia (Lleida)

linia vermella

fletxa verdaTerrassa digital [Terrassa]

linia vermella

fletxa verda Lleida.com [Lleida]

linia vermella

fletxa verda Ebre Digital

linia vermella

fletxa verda AlDia.cat [Catalunya]

Contadorlinia vermella

fletxa verda El Plural [Andalucía i Catalunya]

linia vermella

fletxa verda 15MbcnTv [Barcelona]

linia vermella

fletxa verda ContraInfo.cat [Mallorca]

linia vermella

fletxa verda FAVB. F. d'associacions veins/es de Barcelona

linia vermella

fletxa verdaGirona notícies

linia vermella

fletxa verda marfanta.com

linia vermella

fletxa verda Radio Calella [Calella]

linia vermella

fletxa verda El Nacional

linia vermella

fletxa verda Cat Zona

linia vermella

fletxa verda Núvol

linia vermella

fletxa verdaRàdio Olot

 

 

2) Mitjans de la resta dels Països Catalans:

fletxa verda Levante-EMV [País Valencià]

linia negra

fletxa verdaLa Opinión de Torrent [Torrent]

linia negra

fletxa verda La veu [País Valencià]

linia negra

fletxa verdaMallorca Zeitung [Mallorca]

linia negra

fletxa verda Nou Diari [Eivissa i Formentera]

linia negra

fletxa verda Diario Información (Alacant)

linia negra

 

fletxa verdaLas Provincias [País Valencià]

linia verda

fletxa verda Periódico Santa Pola [Santa Pola]

linia verda

fletxa verdaNúvol digital

linia verda

fletxa verdaDiario de Ibiza [Eivissa]

linia verda

fletxa verda d Balears

linia verda

fletxa verda Ràdio Mallorca

linia verda

 

fletxa verdaLa Verdad [Múrcia y Alicante]

linia vermella

fletxa verda Información.es [Alacant]

linia vermella

fletxa verda DBalears [Illes Balears]

linia vermella

fletxa verdaDiario de Mallorca [Mallorca]

linia vermella

fletxa verda Mallorca diario

linia vermella

 

3) Mitjans de l'estat espanyol:

fletxa verda EcoRepublicano

linia negra

fletxa verda DisoPress. Agencia de prensa y difusión social

linia negra

fletxa verda InfoLibre. Información libre e independiente

linia negra

fletxa verda Viento Sur

linia negra

fletxa verda Terra

linia negra

fletxa verdaLibreRed

linia negra

fletxa verda DICYT. Difusión de la ciencia y la tecnología

linia negra

fletxa verda Magisterio*

linia negra

fletxa verda Expansión

linia negra

fletxa verda Tercera Información

linia negra

fletxa verda Agencia SINC

linia negra

fletxa verda El Comercio (Asturias)

linia negra

fletxa verda AndaluciaInformación [Andalucía]

linia negra

fletxa verdaDiario Sur [Andalucía]

linia negra

fletxa verdaDiario de Mallorca [Mallorca]

linia negra

fletxa verdaLa Opinión de Zamora [Zamora]

linia negra

fletxa verda Diario de Sevilla [Sevilla]

linia negra

fletxa verdaLa Nueva España [Asturias]

linia negra

fletxa verdaNaiz [Euskalerria]

linia negra

fletxa verda Diario de Soria [Soria]

linia negra

fletxa verda La Voz Digital [Cádiz]

linia negra

fletxa verda Diario de Cádiz [Cádiz]

linia negra

fletxa verda El Día [Islas Canarias]

linia negra

fletxa verda El Español

linia negra

fletxa verda El plural

linia negra

fletxa verda La bolsa

linia negra

fletxa verda La Cerca (Castilla La Mancha)

linia negra

fletxa verda Diario de León

linia negra

fletxa verdaDiario de noticias (Navarra)

linia negra

fletxa verda Kaos en la red

linia negra

fletxa verda Jornada

linia negra

fletxa verda Fotomovimiento. Testimonio fotográfico

linia verda

fletxa verda LaHaine.org. Proyecto de desobediencia inform.

linia verda

fletxa verda Nodo50.org. Contrainformación en red

linia verda

fletxa verda Cope

linia verda

fletxa verda DeCine21. Estrenos de cine

linia verda

fletxa verda España Notinent

linia verda

fletxa verdaPortal Clásico. Cult. clásica, historia y mitología

linia verda

fletxa verdaCinco Días. Diario de economía

linia verda

fletxa verda Mas 24

linia verda

fletxa verdaÚltimo cero

linia verda

fletxa verda Mundiario. Diario de análisis y opinión.

linia verda

fletxa verda Diario de Burgos [Burgos]

linia verda

fletxa verda El Norte de Castilla [Castilla y León]

linia verda

fletxa verdaFaro de Vigo [Vigo]

linia verda

fletxa verda La Opinión [Coruña]

linia verda

fletxa verda El Digital de Castilla y la Mancha [Castilla y la M]

linia verda

fletxa verdaAlbacete Abierto [Albacete]

linia verda

fletxa verda El Comercio [Asturias]

linia verda

fletxa verdaCanarias 7 [Islas Canarias]

linia verda

fletxa verdaSur.es [Málaga]

linia verda

fletxa verda El Correo [Bizkaia y Álava]

linia verda

fletxa verda La Gaceta de Salamanca [Salamanca]

linia verda

fletxa verda La Opinión de Málaga [Málaga]

linia verda

fletxa verda La Rioja

linia verda

fletxa verda estrella digital

linia verdafletxa verda Yahoo.es

linia verda

fletxa verda Periodista digital

linia verda

fletxa verda Diario de Córdoba

linia verda

fletxa verdaeitv.eus. (Euskadi)

fletxa verda La República

linia vermella

fletxa verda Madrilonia

linia vermella

fletxa verda Periodismo Humano

linia vermella

fletxa verda Nueva Tribuna

linia vermella

fletxa verda Nosotras.com

linia vermella

fletxa verdaOnda Cero

linia vermella

fletxa verda La Razón

linia vermella

fletxa verda Rebelión

linia vermella

fletxa verda Te Interesa

linia vermella

fletxa verda El Boletin. Diario de Actualidad y Finanzas

linia vermella

fletxa verda Asturias 24

linia vermella

fletxa verda clm24.es [Castilla la Mancha]

linia vermella

fletxa verda Hoy.es [Extremadura]

linia vermella

fletxa verda Andalucesdiario.es [Andalucía]

linia vermella

fletxa verdaLa Voz de Galicia [Galicia]

linia vermella

fletxa verda Madrid Actual [Madrid]

linia vermella

fletxa verdaILeón [León]

linia vermella

fletxa verdaEl Faro Digital [Ceuta y Melilla]

linia vermella

fletxa verda MadridPress [Madrid]

linia vermella

fletxa verda Diario de Navarra [Navarra]

linia vermella

fletxa verda Diario de León [León]

linia vermella

fletxa verda El Diario Vasco [Euskadi]

linia vermella

fletxa verdaBroadly

linia vermella

fletxa verdaLa crónica

linia vermella

fletxa verda Economia digital

linia vermella

fletxa verda La voz de Cádiz

linia vermella

fletxa verda Deia (Euskadi)

linia vermella

fletxa verda El obrero.es

linia vermella

fletxa verda Berria (Euskadi)

linia vermella

fletxa verda Crónica global

 

4) Mitjans de la resta del món:

fletxa verda La Tercera [Chile]

linia negra

fletxa verda Diario de México [México]

linia negra

fletxa verdaRunRunes [Venezuela]

linia verda

fletxa verda EdWeek [EEUU]

linia verda

fletxa verda Clarín [Argentina]

linia vermellafletxa verda La Nación (Argentina)

linia vermella

 

 

Llegenda:

*: Noticia per a subscriptors.

**: Altres: noticies d'altres sindicats, departament de premsa de l'administració, etc.

creative commons: Aquest mitjà publica els seus continguts sota una llicència Creative Commons.

USTEC·STEs IAC, Actualitzat:

28/04/2020 15:36 (11)