ustec

recull de premsa

linia negra Dijous 25-10-18 linia negra

El Nacional: La USTEC creu que amb el nou model lingüístic la immersió perilla

El Nacional: La USTEC cree que peligra la inmersión con el nuevo modelo lingüístico

El portavoz de la USTEC (Unió de Sindicats de Treballadors de L'Ensenyament de Catalunya), Ramon Font, cree que con el nuevo modelo lingüístico peligra la inmersión y el catalán: "Si se cede espacio al inglés y el castellano a costa del catalán, se cargarán la inmersión lingüística", ha indicado en una entrevista en el canal 324.

El Departament d'Ensenyament presentó este martes El model lingüístic del sistema educatiu de Catalunya, una actualización de lo que se aplicaba hasta ahora, después de 30 años de inmersión lingüística, y que prevé dar más flexibilidad a los centros para garantizar el aprendizaje del catalán, el castellano y el inglés. Uno de los cambios más destacados de este nuevo modelo es la oferta del árabe y el chino como asignaturas optativas a secundaria.

Los responsables del departamento apuestan por un modelo en que los centros, más allá de porcentajes e imposiciones curriculares, trabajen un modelo lingüístico propio en función de las necesidades de cada alumno. Así, se potenciará más el castellano en entornos catalanohablantes, más catalán en entornos castellanohablantes y más inglés en materias no lingüísticas o actividades en lenguas de origen de los alumnos.
"Donde tiene más respaldo el catalán es en las escuelas"

Ramon Font de la USTEC está convencido de que si se quiere dar más peso al inglés y al castellano "sólo se podrá hacer a costa del retroceso del catalán". Font explica en la televisión catalana que donde tiene más respaldo el catalán es en las escuelas, "fuera de los centros educativos hace mucho frío y hay tormentas y nieve", ha dicho metafóricamente. En la misma línea, Font ha subrayado que "donde se garantiza que todo el mundo aprenda el catalán y donde hay igualdad de oportunidades es en la escuela".

El portavoz de la USTEC ha lamentado que muchas cosas no funcionan en el sistema educativo de Catalunya, pero sin embargo ha matizado que uno de los grandes éxitos es la inmersión, aunque no se pueda implementar al 100%. "Somos el único lugar del estado español con dos lenguas oficiales donde los alumnos acaban con unas competencias tan buenas en los dos idiomas", ha apuntado Font.
Críticas al Govern

Ramon Font ha querido enviar unas palabras al Govern de la Generalitat y concretamente al conseller de Ensenyament, Josep Bargalló: "El Govern tendría que callar y escuchar un poco más". Font ha asegurado que a nadie de la comunidad educativa se le ha pedido opinión sobre el nuevo modelo; "hoy hemos visto el documento por primera vez, no se nos ha pedido opinión". El portavoz de la USTEC ha aseverado que "si el Govern hubiera escuchado y preguntado no se habría sacado adelante el nuevo modelo lingüístico".

Font no ha sido el único que ha cargado contra el nuevo modelo de Bargalló: el pedagogo Joaquim Arenas, considerado uno de los artífices del modelo de escuela catalana y del método de la inmersión lingüística, ha rechazado el nuevo modelo porque cree que "el catalán pierde fuerza".

Por su parte, la Plataforma per la Llengua se muestra inquieta por la posibilidad de que el modelo suponga una disminución del uso y la competencia lingüística en catalán.

La República: Indignació i estupefacció amb la proposta d'Ensenyament per canviar el model educatiu català

D’altra banda el sindicat USTEC, tot i no fer una valoració directa, ha repiulat a les xarxes opinions contundents i molt crítiques amb la proposta. Qui també s’ha posicionat ràpidament i, fins i tot, s’ha reunit d’urgència amb Ensenyament ha estat l’ONG del català, Plataforma per la Llengua, que ha mostrat la seva preocupació pel que es pretén dur a terme i recorda que es tracta d’un document que no ha estat consensuat amb el sector de l’ensenyament.

AlDia.cat: La comunitat educativa es manifestarà el 17 de novembre perquè el 6% del PIB català es destini a educació

Ramon Font, portaveu del sindicat USTEC-STEs (IAC), majoritari en l'ensenyament, ha explicat a l'ACN que "actualment l'educació només representa un 2,04% del PIB", una situació que considera que "amb una pròrroga dels pressupostos seria un desastre".

vilawebcreative commons

Carme-Laura Gil, Ramon Font i Marina Solís valoren el document del nou model lingüístic

Ramon Font, portaveu d’USTEC: ‘Tirar enrere en una política que no s’ha acabat d’implantar mai del tot no ens agrada’
En primer lloc, m’agradaria remarcar que no ens havien presentat aquest document prèviament ni a nosaltres ni, que sapiguem, a ningú de la comunicat educativa. El govern ha de governar, però escoltar-nos no està malament.

Pensem que si es potencia el castellà en les zones més catalanoparlants –perquè zones cent per cent catalanoparlants ja no n’hi ha–, els castellanoparlants d’aquestes zones no tindran gaires oportunitats d’aprendre el català fora de l’escola. On es garanteix que el català s’aprengui és a l’escola, i no hi ha cap política educativa amb més consens i més d’èxit que aquesta, la lingüística.

Per una altra banda, els territoris on s’ha deixat els projectes lingüístics a la tria de cada centre, com a la Comunitat de Madrid, això ha servit per a augmentar la segregació. La segregació escolar és un dels tres problemes més importants que hi ha en el sistema educatiu. Ens preocupa que amb l’autonomia de centre a partir dels projectes lingüístics augmenti la segregació escolar. Aquest document prové de l’època de la consellera Irene Rigau i ja llavors vam veure que anàvem cap una mena de TIL.

Tenim una llengua minoritzada en contacte amb una llengua molt potent. A primària sembla que el català és més conegut, però a secundària no. A la selectivitat, els alumnes rendeixen més en castellà que no en català.  El consum cultural de l’alumnat quan surt de l’escola és majoritàriament en castellà. Algú pot pensar en TV3, però els nens cada vegada miren menys la televisió i més les xarxes socials. No conec cap nen que no entengui el castellà. Si tots els nens parlessin l’anglès com parlen el castellà, això seria un èxit. Si el problema és l’expressió oral d’alguns alumnes, a classe de castellà es pot potenciar. Es pot treballar més i fer exposicions orals en castellà en aquesta classe.

Tot i que no som on ens agradaria, no hi ha cap lloc amb dues llengües oficials a l’estat espanyol que hagi aconseguit tan bé com Catalunya l’objectiu de ser competent en aquestes llengües. Quan una cosa funciona, fer experiments no és adequat, sobretot quan hi ha tantes coses a canviar en el sistema educatiu. Anar a tocar la que funciona millor no ens sembla pertinent. A més, a les zones castellanoparlants es fa servir més que no es reconeix el castellà. Els esforços s’haurien de centrar a revertir això. Tirar enrere en una política que no s’ha acabat d’implantar mai del tot no ens agrada. En ple 155, que la immersió lingüística no es toqués era un cavall de batalla molt important.

Educadors i filòlegs, subscriptors de VilaWeb, opinen sobre el model lingüístic a l’escola

Pep Vinyals:
Com a ex-membre de la Comissió Lingüística d’USTEC-STEs i com a ex-professor de llengua catalana (ara ja m’he jubilat), he de dir primerament que no m’he llegit el text sencer per poder fer-ne una anàlisi en profunditat. He llegit i escoltat força coses que se n’han dit i especialment la vostra entrevista ‘d’urgència’ amb Josep Bargalló.

En pregunto sobretot per què es fa públic ara un document com aquest i amb quina finalitat. Si Bargalló diu que es va tancar el mes de març, vigent el 155, i és fruit d’un treball de quatre anys, a què treu cap fer-lo públic ara i, sobretot, sense revisar aquests aspectes més polèmics (el de la p. 31 que esmenteu, per exemple) que poden ser interpretats, si més no, de manera equívoca en diversos llocs?

Quan m’ha semblat sentir Pere Aragonès parlant de respectar la ‘llengua mare’ o ‘llengua primera’ de l’alumne, he fet un salt trenta anys enrere. A veure, justament la immersió lingüística, aplicada només a primària, certament, evitava de parlar de ‘llengua mare’ i parlava del català com a ‘llengua vehicular’ precisament per no caure en el parany d’haver de ‘respectar’ les ‘llengües mare’ i haver de fer una escola amb diverses línies lingüístiques (o predomini d’unes damunt d’unes altres en l’ensenyament, en diversos graus), cosa que no garantia –i ara menys– la supervivència i el creixement del català com a llengua d’ús i vehicular. Com prou bé ja sabeu al País Valencià.

Que ara hi ha una realitat plurilingüe i no bilingüe? Certament! Més motiu encara per a reforçar la immersió lingüística en català com a mitjà per a fer que els alumnes surtin de l’etapa educativa dominant perfectament el català, i també el castellà. Però no hem d’oblidar en quin context social passa tot això: el castellà és llengua majoritària als entorns socials on es mou molt de l’alumnat (media, videojocs, llengua al carrer, etc.) i, per tant, el català sempre es trobarà descompensat, si més no com a llengua d’ús.

Per això fan mal afirmacions com les que podem llegir (‘En molts entorns, el castellà és la llengua majoritària dels alumnes del centre educatiu i té una presència social molt alta. En aquesta situació, el castellà s’ha d’ensenyar com a llengua primera dels alumnes, ja que la portaran de casa i l’entorn’) al document i que poden posar clarament en un destret la feina dels docents i l’escola en contexts hostils al català i que, a més, si alguna altra força política diferent de la que hi ha ara al departament governa l’educació d’aquest país, tindrà l’eina idònia per a desfer de facto tota la feina feta amb el model d’immersió lingüística. Malgrat el que ara digui Bargalló.

linia verda

llibertatcreative commons

El Comitè de Solidaritat Catalana organitza a Perpinyà una Diada Solidària el 30 d'octubre

De 15h a 17h efectes del 155 

Segona part presentació a càrrec de l’Enric Balaguer

  • 15h00 L’escola catalana amb un representant de l'escolsa nord-catalana, Ramon Font representant USTEC, un representant de la sectorial d’ensenyament de la Intersindical, Clara Ponsatí consellera d'ensenyamentvia vídeo

linia verda

la vanguardia

La comunitat educativa es manifestarà el 17 de novembre perquè el 6% del PIB català es destini a educació

Ramon Font, portaveu del sindicat USTEC-STEs (IAC), majoritari en l'ensenyament, ha explicat a l'ACN que "actualment l'educació només representa un 2,04% del PIB", una situació que considera que "amb una pròrroga dels pressupostos seria un desastre".

La revisión del modelo lingüístico exaspera a sectores independentistas

Ustec-Stes fue el más duro al arremeter contra la medida. “Ni el PP se hubiera atrevido a pu­blicar un documento así bajo el artículo 155 porque arde Roma”, señaló Ramón Font, portavoz de este sindicato de enseñanza al que precisamente está afiliado el propio conseller Josep Bargalló.

linia vermella

ara cat

Perpinyà acollirà una diada solidària amb els presos, exiliats i represaliats el 30-O

La segona part abordarà els efectes del 155 amb la participació d'un representant de l'ensenyament nord-català, de Ramon Font (USTEC), de la consellera Clara Ponsatí –amb un vídeo també per la seva condició d'exiliada– o de Dolors Feliu, advocada i membre del Col·lectiu Praga. La tercera part aprofundirà en la necessitat d'implantar la República Catalana i comptarà amb la presència de represaliats, exiliats, familiars de presos, eurodiputats, polítics locals i Isona Passola, directora i presidenta de l'Acadèmia de Cinema Català. 

linia vermella

catalunya radio

La comunitat educativa rep amb recel l'actualització del model lingüístic

El nou model lingüístic a l'escola presentat pel Departament d'Ensenyament aixeca suspicàcies entre professors i famílies. Tot i que veurien amb bons ulls que se segueixi apostant per reforçar l'alta competència tant en català com en castellà, asseguren que caldria fer una forta inversió per reforçar el nivell d'anglès, com apunta el document. Ho valoren Ramon Fort, del sindicat USTEC. Fes clic aquí per consultar-ho.

linia vermella

tv3

Entrevista a Ramon Font, portaveu de la USTEC: "Si es cedeix espai a l'anglès i castellà a costa del català, es carregaran la immersió"

Llengua "primera" o "vehicular": confusió a la xarxa pel nou model lingüístic a l'escola

Sobre les competències plurilingüístiques, Ramon Font, del sindicat USTEC, critica el document perquè no ha estat consensuat.

"Compte perquè el català no és una llengua normal. El català és una llengua minoritzada i analitzarem el document amb detall perquè una altra cosa que veiem com un problema és que això no s'ha consensuat. S'ha presentat en societat però abans no s'ha parlat amb nosaltres, que som el sindicat majoritari; no ens han dit res."

linia vermella

el pais

La reforma lingüística en Cataluña no garantiza el 25% legal de clases en castellano

En la misma línea se posicionó el sindicato Ustec, mayoritario en la escuela pública: “Cuando una cosa funciona, no parece lo más adecuado tocarla. La inmersión lingüística no se puede tocar”, señala su portavoz, Ramon Font. El sindicalista apuntó que esta reforma “suena” al modelo de trilingüismo del expresidente de las Islas Baleares José Ramón Bauzá (33% de catalán, 33% de castellano y 33% de inglés). “El catalán es minoritario y hay que protegerlo”, avisó.

linia vermella

el periodico

Ensenyament propone la inmersión lingüística plurilingüe

Y según los docentes, con esas capacitaciones no está claro que se pueda dar clase. “Para transmitir el entusiasmo por una materia, hay que hacerlo en tu lengua”, comentaba Ramon Font, portavoz de Ustec, asistente al acto.

El independentismo arremete contra Bargalló por el modelo lingüístico

Ustec, por su parte, sí considera que puede dar un retroceso del catalán, pero a costa de querer insistir más en el inglés. “En el catalán es donde se encuentra el alma de la escuela, pero tiene enfrente dos lenguas muy potentes: el castellano y el inglés”, afirma Ramon Font.

linia vermella

 

linia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra

mitjans de comunicacio

linia negra Recull de tots els mitjans de comunicació de la secció "Premsa" linia negra

eldiario escreative commons

linia verda

directacreative commons

linia verda

vilawebcreative commons

linia verda

criticcreative commons

linia verda

la mareacreative commons

linia verda

kaosenlaredcreative commons

linia verda

diagonal periodicocreative commons

linia verda

20 minutoscreative commons

linia verda

el diari de educaciocreative commons

linia verda

diario educacióncreative commons

linia verda

llibertatcreative commons

linia verda

raco catalacreative commons

linia verda

nacio digitalcreative commons

linia verda

nacio bergueda creative commons

linia verda

directe creative commons

linia verda

ined21 creative commons

linia verda

insurgente

linia verda

publico

linia verda

public

linia verda

europa press

linia verda

campus vivo

linia verda

agencia efe

linia verda

el confidencial

linia verda

el pais

linia verda

la informacion

linia verda

el huffington post

linia verda

abc

linia verda

el mundo

linia verda

el periodico

linia verda

cuadernos

linia verda

educacion 3

linia verda

aprendemas

linia verda

el economista

linia verda

diari del treball

linia verda

linia verda

cadena ser

linia verda

radio 4

linia verda

iac**

linia vermella

stes intersindical**

linia vermella

stpv **

linia vermella

stei**

linia vermella

gencat**

linia vermella

mecd**

linia vermella

la vanguardia

linia vermella

tot lleida

linia vermella

lleida al minut

 

linia vermella

hola lleida

linia vermella

ua1

linia vermella

diari tarragona

linia vermella

diari de girona

linia vermella

fem girona

linia vermella

ara girona

linia vermella

el punt avui

linia vermella

ara cat

linia vermella

ara balears

linia vermella

el nou

linia vermella

regio7

linia vermella

segre

linia vermella

catalunya press

linia vermella

isabadell

linia vermella

catalonia today

linia vermella

triangle

linia vermella

la tele catcreative commons

linia vermella

linia vermella

catalunya radio

linia vermella

rac 1

linia vermella

8tv

linia vermella

tv3

linia vermella

la sexta

linia vermella

cuatro

linia vermella

tve

linia vermella

telecinco

linia vermella

atena 3

linia vermella

atena 3

linia vermella

linia vermella

ALTRES MITJANS

1) Mitjans de Catalunya:

fletxa verdaSocial.cat. Acció Social a Catalunya

linia negra

fletxa verda Radio Sabadell [Sabadell]

linia negra

fletxa verda EbreExprés [Ebre]

linia negra

fletxa verda AlDia.cat [Catalunya]

linia negra

fletxa verdaNúvol. El digital de cultura

linia negra

fletxa verdaComunicació 21

linia negra

fletxa verda Hola Lleida [Lleida]

linia negra

fletxa verdaXip/tv

linia negra

fletxa verda Empordà [Empordà]

linia negra

fletxa verda Radio Sabadell [Sabadell]

linia negra

fletxa verda Via Empresa

linia negra

fletxa verda Tot Sant Cugat [Sant Cugat]

linia negra

fletxa verdaSocial.cat. Acció Social a Catalunya

linia negra

fletxa verdaDiari Català

linia negra

fletxa verda EbreExprés [Ebre]

linia negra

fletxa verda Radio Rubí

linia negra

fletxa verda Tot Lleida

linia negra

fletxa verdalliureimillor.cat

linia negra

fletxa verda Rosa Sensat

linia negra

fletxa verda Diari de Vilanova

linia negra

fletxa verdaLleida diari

linia negra

fletxa verda Catalunya plural

linia negra

fletxa verda Indymedia Barcelona [Barcelona]

linia verda

fletxa verda SICOM. Solidaritat i comunicació

linia verda

fletxa verda ACN. Agencia Catalana de Noticies

linia verda

fletxa verda DiarioSitges [Sitges]

linia verda

fletxa verda Social.cat. Acció social a Catalunya

linia verda

fletxa verda La vila [Salou]

linia verda

fletxa verda Anoia diari [Anoia]

linia verda

fletxa verda El Temps

linia verda

fletxa verda Diari de Terrassa [Terrassa]

linia verda

fletxa verdaDiari Més [Reus]

linia verda

fletxa verda DiarioSitges [Sitges]

linia verda

fletxa verda Lliure i millor.cat

linia verda

fletxa verda Indymedia Barcelona [Barcelona]

linia verda

fletxa verda SICOM. Solidaritat i comunicació

linia verda

fletxa verda ACN. Agencia Catalana de Noticies

linia verda

fletxa verda Valls Diari [Valls]

linia verda

fletxa verda Mèdia.cat

linia verda

fletxa verda Cerdanyola.info [Cerdanyola]

linia verda

fletxa verdaTele Ponent:

linia verda

fletxa verdaRàdio Terra

linia verda

fletxa verda Ràdio Premià de Mar

linia verda

fletxa verdaRTV Vilafranca:

linia verda

fletxa verda 15MbcnTv [Barcelona]

linia vermella

fletxa verda Comunicació 21

linia vermella

fletxa verda FAVB Fed. d'associacions veins/es de Barcelona

linia vermella

fletxa verda El Plural [Andalucía i Catalunya]

linia vermella

fletxa verdaDiari Català

linia vermella

fletxa verdaAnoia diari [Anoia]

linia vermella

fletxa verda Bon dia (Lleida)

linia vermella

fletxa verdaTerrassa digital [Terrassa]

linia vermella

fletxa verda Lleida.com [Lleida]

linia vermella

fletxa verda Ebre Digital

linia vermella

fletxa verda AlDia.cat [Catalunya]

Contadorlinia vermella

fletxa verda El Plural [Andalucía i Catalunya]

linia vermella

fletxa verda 15MbcnTv [Barcelona]

linia vermella

fletxa verda ContraInfo.cat [Mallorca]

linia vermella

fletxa verda FAVB. F. d'associacions veins/es de Barcelona

linia vermella

fletxa verdaGirona notícies

linia vermella

fletxa verda marfanta.com

linia vermella

fletxa verda Radio Calella [Calella]

linia vermella

fletxa verda El Nacional

linia vermella

fletxa verda Cat Zona

linia vermella

fletxa verda Núvol

linia vermella

fletxa verdaRàdio Olot

 

 

2) Mitjans de la resta dels Països Catalans:

fletxa verda Levante-EMV [País Valencià]

linia negra

fletxa verdaLa Opinión de Torrent [Torrent]

linia negra

fletxa verda La veu [País Valencià]

linia negra

fletxa verdaMallorca Zeitung [Mallorca]

linia negra

fletxa verda Nou Diari [Eivissa i Formentera]

linia negra

fletxa verda Diario Información (Alacant)

linia negra

 

fletxa verdaLas Provincias [País Valencià]

linia verda

fletxa verda Periódico Santa Pola [Santa Pola]

linia verda

fletxa verdaNúvol digital

linia verda

fletxa verdaDiario de Ibiza [Eivissa]

linia verda

fletxa verda d Balears

linia verda

fletxa verda Ràdio Mallorca

linia verda

 

fletxa verdaLa Verdad [Múrcia y Alicante]

linia vermella

fletxa verda Información.es [Alacant]

linia vermella

fletxa verda DBalears [Illes Balears]

linia vermella

fletxa verdaDiario de Mallorca [Mallorca]

linia vermella

fletxa verda Mallorca diario

linia vermella

 

3) Mitjans de l'estat espanyol:

fletxa verda EcoRepublicano

linia negra

fletxa verda DisoPress. Agencia de prensa y difusión social

linia negra

fletxa verda InfoLibre. Información libre e independiente

linia negra

fletxa verda Viento Sur

linia negra

fletxa verda Terra

linia negra

fletxa verdaLibreRed

linia negra

fletxa verda DICYT. Difusión de la ciencia y la tecnología

linia negra

fletxa verda Magisterio*

linia negra

fletxa verda Expansión

linia negra

fletxa verda Tercera Información

linia negra

fletxa verda Agencia SINC

linia negra

fletxa verda El Comercio (Asturias)

linia negra

fletxa verda AndaluciaInformación [Andalucía]

linia negra

fletxa verdaDiario Sur [Andalucía]

linia negra

fletxa verdaDiario de Mallorca [Mallorca]

linia negra

fletxa verdaLa Opinión de Zamora [Zamora]

linia negra

fletxa verda Diario de Sevilla [Sevilla]

linia negra

fletxa verdaLa Nueva España [Asturias]

linia negra

fletxa verdaNaiz [Euskalerria]

linia negra

fletxa verda Diario de Soria [Soria]

linia negra

fletxa verda La Voz Digital [Cádiz]

linia negra

fletxa verda Diario de Cádiz [Cádiz]

linia negra

fletxa verda El Día [Islas Canarias]

linia negra

fletxa verda El Español

linia negra

fletxa verda El plural

linia negra

fletxa verda La bolsa

linia negra

fletxa verda La Cerca (Castilla La Mancha)

linia negra

fletxa verda Diario de León

linia negra

fletxa verdaDiario de noticias (Navarra)

linia negra

fletxa verda Kaos en la red

linia negra

fletxa verda Jornada

linia negra

fletxa verda Fotomovimiento. Testimonio fotográfico

linia verda

fletxa verda LaHaine.org. Proyecto de desobediencia inform.

linia verda

fletxa verda Nodo50.org. Contrainformación en red

linia verda

fletxa verda Cope

linia verda

fletxa verda DeCine21. Estrenos de cine

linia verda

fletxa verda España Notinent

linia verda

fletxa verdaPortal Clásico. Cult. clásica, historia y mitología

linia verda

fletxa verdaCinco Días. Diario de economía

linia verda

fletxa verda Mas 24

linia verda

fletxa verdaÚltimo cero

linia verda

fletxa verda Mundiario. Diario de análisis y opinión.

linia verda

fletxa verda Diario de Burgos [Burgos]

linia verda

fletxa verda El Norte de Castilla [Castilla y León]

linia verda

fletxa verdaFaro de Vigo [Vigo]

linia verda

fletxa verda La Opinión [Coruña]

linia verda

fletxa verda El Digital de Castilla y la Mancha [Castilla y la M]

linia verda

fletxa verdaAlbacete Abierto [Albacete]

linia verda

fletxa verda El Comercio [Asturias]

linia verda

fletxa verdaCanarias 7 [Islas Canarias]

linia verda

fletxa verdaSur.es [Málaga]

linia verda

fletxa verda El Correo [Bizkaia y Álava]

linia verda

fletxa verda La Gaceta de Salamanca [Salamanca]

linia verda

fletxa verda La Opinión de Málaga [Málaga]

linia verda

fletxa verda La Rioja

linia verda

fletxa verda estrella digital

linia verdafletxa verda Yahoo.es

linia verda

fletxa verda Periodista digital

linia verda

fletxa verda Diario de Córdoba

linia verda

fletxa verdaeitv.eus. (Euskadi)

fletxa verda La República

linia vermella

fletxa verda Madrilonia

linia vermella

fletxa verda Periodismo Humano

linia vermella

fletxa verda Nueva Tribuna

linia vermella

fletxa verda Nosotras.com

linia vermella

fletxa verdaOnda Cero

linia vermella

fletxa verda La Razón

linia vermella

fletxa verda Rebelión

linia vermella

fletxa verda Te Interesa

linia vermella

fletxa verda El Boletin. Diario de Actualidad y Finanzas

linia vermella

fletxa verda Asturias 24

linia vermella

fletxa verda clm24.es [Castilla la Mancha]

linia vermella

fletxa verda Hoy.es [Extremadura]

linia vermella

fletxa verda Andalucesdiario.es [Andalucía]

linia vermella

fletxa verdaLa Voz de Galicia [Galicia]

linia vermella

fletxa verda Madrid Actual [Madrid]

linia vermella

fletxa verdaILeón [León]

linia vermella

fletxa verdaEl Faro Digital [Ceuta y Melilla]

linia vermella

fletxa verda MadridPress [Madrid]

linia vermella

fletxa verda Diario de Navarra [Navarra]

linia vermella

fletxa verda Diario de León [León]

linia vermella

fletxa verda El Diario Vasco [Euskadi]

linia vermella

fletxa verdaBroadly

linia vermella

fletxa verdaLa crónica

linia vermella

fletxa verda Economia digital

linia vermella

fletxa verda La voz de Cádiz

linia vermella

fletxa verda Deia (Euskadi)

linia vermella

fletxa verda El obrero.es

linia vermella

fletxa verda Berria (Euskadi)

linia vermella

fletxa verda Crónica global

 

4) Mitjans de la resta del món:

fletxa verda La Tercera [Chile]

linia negra

fletxa verda Diario de México [México]

linia negra

fletxa verdaRunRunes [Venezuela]

linia verda

fletxa verda EdWeek [EEUU]

linia verda

fletxa verda Clarín [Argentina]

linia vermellafletxa verda La Nación (Argentina)

linia vermella

 

 

Llegenda:

*: Noticia per a subscriptors.

**: Altres: noticies d'altres sindicats, departament de premsa de l'administració, etc.

creative commons: Aquest mitjà publica els seus continguts sota una llicència Creative Commons.

USTEC·STEs IAC, Actualitzat:

28/04/2020 15:36 (30)