ustec

recull de premsa

linia negra Del 16 al 19-11-18 linia negra

29 DE NOVEMBRE: VAGA A L'ENSENYAMENT PÚBLIC. USTEC-STEs IAC

 

La Razón: La comunidad educativa se planta ante el Govern y arranca un maratón de protestas

La insuficiente financiación pública que recibe la enseñanza catalana es un lastre. «Hay 7.200 profesores menos respecto a 2010», denuncia el portavoz del sindicato USTEC, Ramon Font, que valora que recuperar este número de docentes cuesta 96 millones de euros. Para el MUCE es irrenunciable volver al horario lectivo de 23 horas para los profesores de primaria y de 18 para los de secundaria, es decir, una hora menos que ahora. Recuperar el horario lectivo se traduce en 45 millones y la contratación de 3.400 profesores más. También piden que en dos cursos haya 20 alumnos por aula en primaria y 25 en secundaria. Además de un calendario de retorno de las pagas extras de 2013 y 2014.

Su lista suma y sigue. Denuncian que la falta de plazas en la FP deriva a más de 20.000 alumnos a centros privados y a la formación a distancia. Lamentan que la falta de plazas en la educación de 0 a 3 años incrementa la brecha social. Recuerdan que sigue habiendo mil aulas en barracones. Reclaman que los comedores escolares estén dentro del derecho a una educación pública y sean universales y gratuitos. No aceptan más parches, quieren una planificación. Para 2019, exigen a Ensenyament una presupuesto expansivo del 10%, esto es 500 millones más. El presupuesto ejecutado este año ha sido de 4.900 millones. Pero además de mejoras presupuestarias, piden revertir una legislación neoliberal y segregadora, que mercantiliza la educación pública sometiéndola a la ley de la oferta y la demanda. Tras esta protesta vendrán huelgas de profesores el 29 de noviembre y el 12 de diciembre. Pidieron verse con el conseller Josep Bargalló a principio de curso, pero no les ha dado cita hasta el 11 de diciembre. Si no obtienen respuestas avisan: «Vendrán más protestas».

Crónica Global: Masiva manifestación Barcelona contra recortes educación

Ramón Font, miembro del sindicato Ustec·Stes, ha expresado que no hay ninguna respuesta y concreción en las medidas del Govern puesto que “no se está cumpliendo la ley”. También ha explicado que “la ley de Cataluña de Educación marca que se tiene que invertir el 6% del PIB y ahora es de un 0,4”. Font ha subrayado que esta cifra, ante el previsible crecimiento de la economía de un 2,5%, sería muy inferior al porcentaje del PIB exigible.

Manifestación en Barcelona contra los recortes en educación

Ramón Font ha explicado que el presupuesto que marca la ley es de 15.548 millones mientras que el último ha sido de 4.963 millones. “Hay un margen de 10.000 millones y pensamos que un presupuesto menor para el 2019 que el que marca la ley no sería de recibo”. Por ello ha señalado que desde el profesorado continuarán con la huelga para exigir los 96 millones de euros:“No estamos pidiendo la luna” Además ha recordado que “los colegios se abren todos los días”. El miembro del sindicato ha instado a que se tiene que aprobar un presupuesto expansivo que “atienda las demandas del sector y de toda la comunidad educativa”. El sindicato de profesores señala que harían falta 7.200 profesores nuevos para dar marcha atrás en los efectos de los recortes.

Ante ello, Font ha señalado que la manifestación de este sábado marca el inicio de una serie de movilizaciones en la educación que continuarán con la huelga del 29 de noviembre de sindicatos de profesores Ustec·Stes, Aspepc·Sps y CGT, además de la convocada por CCOO y UGT llamada a todo el sector público para el 12 de diciembre.

Empordà: La comunitat educativa vol que el 6% del PIB s'inverteixi en ensenyament

El portaveu d'USTEC-STEs, Ramon Font, va demanar que el pressupost del 2019 sigui «expansiu», ja que va calcular que si s'apliqués el percentatge corresponent, la dotació del departament hauria de ser de 10.548 milions d'euros, mentre que el darrer pressupost executat ha estat de 4.900. Font considera que hi ha demandes «realistes» com l'augment en 7.200 dotacions del cos de professors i mestres, mesura que ha xifrat en 96 milions d'euros, però també altres aspectes com la substitució de tot el personal, també l'administratiu, que té un «cost irrisori» o més personal per a suport educatiu per atendre l'escola inclusiva.

Metropoliabierta: La escuela pública se manifiesta en Barcelona

segre

29 de novembre: vaga a l'ensenyament públic de Catalunya

Les retallades que es van aplicar als serveis públics des del minut u de la mal anomenada crisi –en realitat una estafa colossal– encara no han estat revertides després de cinc anys de creixement econòmic, que en el cas de Catalunya se situa per damunt del 3%. I aquest fet que venim denunciant de fa temps és encara més greu pel fet de tenir lloc en un sistema educatiu endèmicament infrafinançat que no acompleix ni de lluny la inversió del 6% del PIB en l’educació, que estableix la mateixa Llei d’Educació de Catalunya, la LEC. De fet, depassa poc d’un terç –el 2,04% concretament– el percentatge de la riquesa que genera el país i que el govern de la Generalitat destina a la inversió, que no despesa educativa. L’única partida pressupostària que s’ha incrementat en els darrers anys és la dels concerts educatius, una dada que ve a corroborar que el Govern de la Generalitat aposta clarament per l’escola privada sostinguda amb fons públics en detriment de l’escola pública. Bona prova d’això és la falta de planificació de places públiques que puguin donar resposta a les necessitats d’escolarització. Any rere any, se segueixen tancant grups públics de P3 i creant places a 1r d’ESO per sota de la demanda real existent. En aquest context de desinversió, el Ensenyament, a més, ha introduït en virtut del desplegament de la LEC aprovada el 2009, la selecció arbitrària del personal docent que està malmetent el funcionament democràtic dels centres educatius en un procés d’assimilació de la contractació pública a la gestió de personal de la privada. El resultat d’aquestes polítiques no és altre que la submissió de bona part del professorat en la mesura que el seu lloc de treball depèn de la decisió de les Direccions. D’altra banda, i tot i la diagnosi que el Síndic de Greuges fa en els informes sobre la segregació escolar, encara és hora que es portin a terme mesures per reduir-la i que condueixin a la seva eradicació definitiva. Perquè el seu manteniment va en detriment de la cohesió i de la igualtat d’oportunitats.

Així, sense la necessària inversió, resulta del tot impossible l’aplicació del Decret d’escola inclusiva aprovat el curs passat, la reducció dels més de mil mòduls prefabricats escampats pel país on, en alguns casos, l’alumnat realitza tota una etapa educativa, així com rebaixar les elevades taxes dels ensenyaments post-obligatoris i universitaris que impedeixen l’accés a bona part de la població. Per acabar-ho d’adobar, resulta quasi un insult plantejar, com ha fet Funció Pública recentment, el pagament total el 2026 –sí, heu llegit bé, el 2026– dels havers sostrets als treballadors i treballadores públics els anys 2013 i 2014 i que el Parlament ha instat a retornar en els exercicis del 2018 i 2019. USTEC·STEs (IAC) i la resta de sindicats convocants de la vaga del 29 de novembre fa una crida al conjunt del professorat i del personal laboral de l’Ensenyament Públic de Catalunya a debatre i a organitzar la vaga en els centres i a secundar-la. Alhora, convida la resta de sindicats que hores d’ara no s’han posicionat a favor de la vaga a afegir-se a aquesta convocatòria.

Reclamen destinar a l'educació un 6% del PIB

“Demanem al Govern i als grups que es deixin de discursos i es posin d’acord per fer uns pressupostos expansius”, va assegurar el portaveu del sindicat USTEC-STEs, Ramon Font, que creu que no existeix “cap motiu” per incomplir aquesta demanda.

Substituir el personal dels centres educatius, dotar de més personal de suport educatiu per atendre l’escola inclusiva, parar el decret de menjadors i convocar 7.200 places més de professorat són altres de les demandes que reclama la comunitat educativa.

Desmantellant la llei Wert

El sindicat majoritari al sector educatiu, USTEC-STEs, considera que les reformes plantejades “representen certa millora, però no són suficients”, segons el portaveu a Lleida, Jaume Añé, que va advocar directament per la “derogació de la Lomce”. Veu carències en la inversió i en mesures contra la segregació, i va criticar que es mantingui la doble xarxa educativa. També va considerar que la religió hauria d’estar directament fora de les aules.

linia verda

vilawebcreative commons

La IAC registra una vaga de funcionaris de la Generalitat per al 29 de novembre

La Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC) ha registrat aquest divendres una vaga de funcionaris de la Generalitat per al dijous 29 de novembre. El sindicat ha convocat una aturada de 24 hores en l’àmbit de l’educació -tot el personal dels centres educatius està cridat a la vaga- i a l’Institut Català de la Salut (ICS). A banda, la IAC ha registrat una aturada parcial de dues hores -entre les 12 i les 14 hores- a la resta d’administració pública de la Generalitat, segons el document registrat al departament de Treball. El sindicat exigeix la “reversió de totes les retallades amb l’increment pressupostari suficient per al compliment immediat” de mesures com el retorn de les pagues extres pendents, l’augment de plantilles, la reducció de la taxa d’interinitat al 8% o la jornada de 35 hores, entre d’altres.

Entre les reivindicacions de l’àmbit de l’educació, marquen el restabliment per al curs que ve de l’horari lectiu anterior a les retallades per a tots els docents, 23 hores a Primària i 18 a Secundària o la reducció de les ràtios d’alumnes per classe. Altres sindicats i col·lectius com la CGT, el sindicat de metges o l’assemblea de professors universitaris també han cridat a la vaga el 29 de novembre.

linia verda

el economista

Unas 600 personas se manifiestan en Barcelona para pedir el 6% del PIB en educación

El portavoz de Ustec·Stes, Ramon Font, ha solicitado este sábado a los partidos "que se dejen de discursos" y acuerden unos presupuestos expansivos en educación.

Barcelona acogerá en 2020 la feria europea de educación superior más importante de Europa
Barcelona acogerá en 2020 la feria europea de educación superior más importante de Europa

Ha explicado que hacen falta 7.200 dotaciones de personal con un coste de 96 millones de euros y ha detallado que la inversión en educación en relación al PIB debería crecer hasta 10.548 millones de euros, pero que el último presupuesto ejecutado fue de 4.963 millones.

linia verda

el periodico

La IAC convoca huelga general de funcionarios el 29 de noviembre (15-11-18)

La Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC) ha convocado huelga general de funcionarios para el próximo 29 de noviembre. Así lo han comunicado fuentes del sindicato, que realizará paros parciales del personal administrativo de dos horas en una jornada en la que ya están programadas huelgas sectoriales en enseñanza y en los servicios sanitarios de atención primaria.

La convocatoria de huelga de la IAC anticipará de esta manera el paro general secundado por CCOO y UGT para el próximo 12 de diciembre y se enmarca en un final de año de movilización general en el sector público catalán. Desde los bomberos, pasando por la sanidad concertada hasta la administración de justicia. Los representantes de los trabajadores de diferentes organizaciones se han planteado apretarle al Govern para recuperar el terreno perdido por los recortes posteriores a la crisis.

Mismas reivindicaciones, diferentes convocatorias

Las reivindicaciones de las dos huelgas generales son idénticas: la recuperación de las pagas extras para los funcionarios catalanes equivalentes a los años 2013 y 2014. El monto total de las cuales asciende a 1.100 millones de euros y, de momento, Govern y sindicatos no han conseguido pactar un calendario de devolciones tras meses de negociaciones. Ambas convocatorias de huelga surgen tras la última propuesta de la Generalitat, que calculaba devolver las pagas en plazos progresivos hasta el 2026.

Fuentes tanto de la IAC como de CCOO y UGT reconocen que las diferentes organizaciones estuvieron intentando cerrar una convocatoria conjunta hasta última hora, algo que finalmente no fructificó. La primera acusa a las segundas de "incoherencia", al no ver condiciones para una huelga en educación para el día 29 de noviembre, pero si para una de todos los funcionarios para el 12 de diciembre. Las segundas consideran que hacer coincidir la huelga general con una convocatoria sectorial distorsiona el mensaje unitario.

Estrategias separadas

No obstante, la línea de actuación de IAC y la dupla CCOO y UGT no se ha caracterizado hasta ahora por la unidad de acción. En julio del 2017, con el anterior Ejecutivo catalán, CCOO y UGT firmaron un calendario de devoluciones según el que el Govern se comprometía a abonar el 10% de la extra en el 2013 antes de finalizar el 2018 y otro 10% de la del 2014 durante el 2019, junto a un calendario consensuado para el global. La IAC ya no firmó entonces ese pacto, al considerar inadmisibles los plazos para recuperar un derecho que los trabajadores del resto de comunidades autónomas ya habían visto restituido.

Otro momento de roce entre las organizaciones llegó en las reuniones para concretar la aplicación de los incrementos de sueldo de este 2018, pactados a nivel estatal pero pendientes de cerrar cada comunidad por su parte. La cifra de aumento era del 1,95%, desglosado en un 1,75 fijo y un 0,2% variable. La IAC volvió a levantarse de la mesa, al considerar que no era aceptable que la Generalitat dilatase las negociaciones por ese 0,2%, equivalente a 70 euros por funcionario.

Docents i famílies exigeixen una escola pública ben finançada

Docentes y familias exigen una escuela pública bien financiada

Ramon Font, del sindicato Ustec, calcula que si finalmente la Generalitat tiene presupuesto y este es, como dicen, "expansivo", la dotación de Ensenyament para el próximo 2019 debería ser de 10.548 millones de euros, mientras que en las cuentas de este año eran de 4.900. Font considera que entre las suyas hay demandas "realistas" como el aumento de dotaciones en el cuerpo de profesores y maestros, una medida para la que harían falta unos 96 millones de euros.

Calendario de huelgas en noviembre y diciembre del 2018 en España (12-11-18)

En rueda de prensa, Ramon Font, portavoz del sindicato USTEC, mayoritario en primaria y secundaria, ha anunciado la convocatoria de huelga porque, según ha dicho, no haber revertido los recortes "ha generado un grave deterioro de las condiciones laborales, y por tanto, de la calidad de la enseñanza pública", que ha advertido de que está "endémicamente infrafinanciada".

linia verda

europa press

La comunidad educativa se manifiesta este sábado para pedir el 6% del PIB en educación

En rueda de prensa esta semana, el portavoz de Ustec·Stes, Ramon Font, reclamó la aprobación de las cuentas y un aumento presupuestario en educación de un 10% respecto a las últimas cuentas catalanas, que equivale a unos 500 millones: un incremento menor de Enseñanza "sería inaceptable".

linia verda

diari de girona

Ustec-STEs demana als jutjats que Ensenyament equipari els professors - Diari de Girona (12-11-18)

El sindicat Ustec-STEs ha presentat un recurs contenciós administratiu als jutjats de Barcelona contra el Departament d'Ensenyament per, segons afirmen, negar-se a equiparar les condicions i el salari dels docents del cos de professors tècnics de Formació Professional amb el d'Ensenyament Secundari.

El sindicat denuncia que hi ha 3.000 professors tècnics d'FP que pateixen un greuge des que la Logse va entrar en vigor el 1990, ja que el marc legislatiu ha tingut en compte la constitució d'un cos de professors tècnics de Formació Professional com a solució «parcial i conjuntural» al col·lectiu de docents de taller, en unificar els centres de Batxillerat amb els quals impartien FP reglada.

Per això, Ustec-STEs considera que aquests milers de professors de l'administració espanyola han patit una «discriminació» durant 28 anys que ha afectat les condicions laborals, salarials, de promoció professional i, també, la pensió de jubilació, en la mesura que l'haver regulador d'un pensionista del cos de professors tècnics és 8.600 euros bruts inferior al d'un altre que pertany al cos de d'Ensenyament Secundari.

En canvi, el sindicat recorda que la normativa actual preveu que els requisits d'accés a la funció pública docent són els mateixos per als dos cossos de professors, ja que l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic (EBEP) va recollir la reforma del Pla Bolonya i estructurava els llocs de treball d'acord a la titulació requerida per ingressar-hi.

Defensa d'un cos únic

Així, els requisits d'accés als dos cossos són els mateixos, motiu pel qual consideren que s'haurien d'integrar en el mateix grup laboral, ja que acaben tenint les mateixes funcions, horari i responsabilitat, i optant als mateixos càrrecs. Per al sindicat, l'administració no pot «discriminar» una part del professorat d'FP fent valer una llei anterior en la qual les titulacions eren clarament diferenciades. Ustec-STEs defensa treballar per un «cos únic de professors d'FP».

linia vermella

ara cat

Unes 600 persones es manifesten per reclamar a la Generalitat que l'educació suposi 6% del PIB

 El portaveu nacional del sindicat USTEC-STEs, Ramon Font, ha explicat que el pressupost per a educació el 2019 hauria de ser de 10.548 milions d'euros, el 6% del PIB, segons les reivindicacions del sector educatiu. 

En canvi, en l'últim pressupost executat, la dotació per a educació va ser de prop de 5.000 milions d'euros, la meitat del que reclamen col·lectius com el sindicat USTEC-STEs. "Demanem al Govern i als grups que es deixin de discursos i es posin d'acord per fer uns pressupostos expansius", ha assegurat Font, que creu que no existeix "cap motiu" per incomplir aquesta demanda.

Substituir el personal dels centres educatius, dotar de més personal de suport educatiu per atendre l'escola inclusiva, així com convocar 7.200 places més de professorat són altres de les demandes d'aquests col·lectius, que també han reivindicat més participació de la comunitat a l'hora de prendre decisions i acabar amb la segregació del sistema.

Aquesta és la primera manifestació abans de la vaga del sector convocada pel 29 de novembre en què a banda dels sindicats d'ensenyament, estudiants de secundària i universitaris també hi donen suport.

La comunitat educativa avisa que un augment pressupostari inferior a 500 milions d'euros seria "inacceptable" (15-11-18)

linia vermella

regio7

Unes 600 persones reclamen a la Generalitat «Per l'educació pública, cap retallada»

El portaveu nacional del sindicat USTEC-STEs, Ramon Font, ha explicat que el pressupost per a educació el 2019 hauria de ser de 10.548 milions d'euros, el 6% del PIB, segons les reivindicacions del sector educatiu.

En canvi, en l'últim pressupost executat, la dotació per a educació va ser de prop de 5.000 milions d'euros, la meitat del que reclamen col·lectius com el sindicat USTEC-STEs.

"Demanem al Govern i als grups que es deixin de discursos i es posin d'acord per fer uns pressupostos expansius", ha assegurat Font, que creu que no existeix "cap motiu" per incomplir aquesta demanda.

La comunitat educativa reclama el 6% del PIB per a l'ensenyament

El portaveu d'USTEC-STEs, Ramon Font, va demanar que el pressupost del 2019 sigui «expansiu», ja que va calcular que, si s'apliqués el percentatge corresponent, la dotació del departament hauria de ser de 10.548 milions d'euros, mentre que el darrer pressupost executat ha estat de 4.900. Font considera que hi ha demandes «realistes», com l'augment en 7.200 dotacions del cos de professors i mestres, mesura que ha xifrat en 96 milions d'euros; però també altres aspectes, com la substitució de tot el personal, també l'administratiu, que té un «cost irrisori», o més personal per a suport educatiu per atendre l'escola inclusiva.

linia vermella

aldia

Unes 600 persones es manifesten a Barcelona per demanar el 6% del PIB en educació

El portaveu d'Ustec·Stes, Ramon Font, ha sol·licitat aquest dissabte als partits "que es deixin de discursos" i acordin uns pressupostos expansius en educació.

Ha explicat que fan falta 7.200 dotacions de personal amb un cost de 96 milions d'euros i ha detallat que la inversió en educació en relació al PIB hauria de créixer fins el 10.548 milions d'euros, però que l'últim pressupost executat va ser de 4.963 milions.

La comunitat educativa es manifesta aquest dissabte per demanar el 6% del PIB en educació

En roda de premsa aquesta setmana, el portaveu d'Ustec·Stes, Ramon Font, va reclamar l'aprovació dels comptes i un augment pressupostari en educació d'un 10% respecte als últims comptes catalans, que equival a uns 500 milions: un increment menor d'Ensenyament "seria inacceptable".

La comunitat educativa es manifesta el dissabte per demanar el 6% del PIB en educació (15-11-18)

Dos sindicats insten la Fiscalia a actuar contra la UAB per "posar en risc" la salut de treballadors

AMPLIACIÓ:La comunitat educativa creu que un augment pressupostari inferior a 500 MEUR seria "inacceptable"

Ustec·Stes, Aspepc·Sps i CGT registren el preavís de vaga educativa del 29 de novembre

linia vermella

la vanguardia

Unas 600 personas reclaman a la Generalitat que educación suponga 6% del PIB

El portavoz nacional del sindicato USTEC-STEs, Ramon Font, ha explicado que el presupuesto para educación en 2019 debería ser de 10.548 millones de euros, el 6 % del PIB, según las reivindicaciones del sector educativo.

En cambio, en el último presupuesto ejecutado, la dotación para educación fue de cerca de 5.000 millones de euros, la mitad de lo que reclaman colectivos como el sindicato USTEC-STEs.

"Pedimos al Govern y a los grupos que se dejen de discursos y se pongan de acuerdo para hacer unos presupuestos expansivos", ha asegurado Font, que cree que no existe "ningún motivo" para incumplir esta demanda.

Sustituir al personal de los centros educativos, dotar de más personal de apoyo educativo para atender la escuela inclusiva, así como convocar 7.200 plazas más de profesorado son otras de las demandas de estos colectivos.

Dos sindicatos instan a Fiscalía a actuar contra la UAB por "poner en riesgo" la salud de trabajadores (14-11-18)

Los sindicatos de trabajadores de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) CGT y Colectivos Asamblearios de Universidad-Intersindical Alternativa de Catalunya (CAU-IAC) han instado a la Fiscalía a actuar de oficio contra la universidad por presuntamente "poner en riesgo" la salud de los trabajadores.

Así lo ha afirmado este miércoles a Europa Press el miembro del CAU-IAC Jordi Gassiot, precisando que de las 28 medidas aprobadas, en junio de 2017 en materia de riesgos laborales, no se ha implementado ninguna y la universidad "ha hecho silencio" a las peticiones que les han trasladado.

Gassiot ha calificado de "extremadamente grave" este incumplimiento de la UAB y ha detallado que afecta sobre todo a 25 personas del Servicio de Empleo.

Asimismo, ha apuntado a que en los últimos dos años entre el 25% y el 30% de la plantilla del servicio de la Escuela de Posgrado de la UAB ha sufrido un accidente laboral derivado del riesgo psicosocial, pero al no estar reconocido por la universidad, "entonces no se investiga y, por tanto, no se pueden adoptar medidas correctivas y los problemas persisten", ha remarcado.

El miembro de CAU-IAC también ha explicado que el miércoles pasado presentaron una denuncia a Inspección de Trabajo

linia vermella

iac**

La UAB incompleix el codi penal

#Vaga29N: Unir lluites per revertir les retallades

25N dia internacional per l’eliminació de la violència contra les dones i les nenes

linia vermella

stpv **

La Conselleria presenta l’oferta d’ocupació definitiva

No se celebra la Mesa d'urgència sobre el professorat associat

La Conselleria es compromet a negociar el complement de mestres d'ESO

La Conselleria està estudiant el pagament retroactiu del complement de direcció des de 2013

Comença la campanya electoral de les eleccions sindicals del 4 de desembre

Eleccions sindicals 2018

linia vermella

gencat**

Josep Bargalló anuncia una ampliació i remodelació de l'escola La Parellada de Santa Oliva

Un total de 50 centres s'incorporen al Programa d'Innovació STEAMcat per fomentar els estudis i les professions cientificotecnològiques

Nova direcció al capdavant de l'Escola Superior de Música de Catalunya

Comunicat del Departament d'Ensenyament sobre la jornada de vaga convocada per sindicats d'alumnes (14-11-18)

linia vermella

linia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra

mitjans de comunicacio

linia negra Recull de tots els mitjans de comunicació de la secció "Premsa" linia negra

eldiario escreative commons

linia verda

directacreative commons

linia verda

vilawebcreative commons

linia verda

criticcreative commons

linia verda

la mareacreative commons

linia verda

kaosenlaredcreative commons

linia verda

diagonal periodicocreative commons

linia verda

20 minutoscreative commons

linia verda

el diari de educaciocreative commons

linia verda

diario educacióncreative commons

linia verda

llibertatcreative commons

linia verda

raco catalacreative commons

linia verda

nacio digitalcreative commons

linia verda

nacio bergueda creative commons

linia verda

directe creative commons

linia verda

ined21 creative commons

linia verda

insurgente

linia verda

publico

linia verda

public

linia verda

europa press

linia verda

campus vivo

linia verda

agencia efe

linia verda

el confidencial

linia verda

el pais

linia verda

la informacion

linia verda

el huffington post

linia verda

abc

linia verda

el mundo

linia verda

el periodico

linia verda

cuadernos

linia verda

educacion 3

linia verda

aprendemas

linia verda

el economista

linia verda

diari del treball

linia verda

linia verda

cadena ser

linia verda

radio 4

linia verda

iac**

linia vermella

stes intersindical**

linia vermella

stpv **

linia vermella

stei**

linia vermella

gencat**

linia vermella

mecd**

linia vermella

la vanguardia

linia vermella

tot lleida

linia vermella

lleida al minut

linia vermella

hola lleida

linia vermella

ua1

linia vermella

diari tarragona

linia vermella

diari de girona

linia vermella

fem girona

linia vermella

ara girona

linia vermella

el punt avui

linia vermella

ara cat

linia vermella

ara balears

linia vermella

el nou

linia vermella

regio7

linia vermella

segre

linia vermella

catalunya press

linia vermella

isabadell

linia vermella

catalonia today

linia vermella

triangle

linia vermella

la tele catcreative commons

linia vermella

aldia

linia vermella

linia vermella

catalunya radio

linia vermella

rac 1

linia vermella

8tv

linia vermella

tv3

linia vermella

la sexta

linia vermella

cuatro

linia vermella

tve

linia vermella

telecinco

linia vermella

atena 3

linia vermella

atena 3

linia vermella

linia vermella

ALTRES MITJANS

1) Mitjans de Catalunya:

fletxa verdaSocial.cat. Acció Social a Catalunya

linia negra

fletxa verda Radio Sabadell [Sabadell]

linia negra

fletxa verda EbreExprés [Ebre]

linia negra

fletxa verda AlDia.cat [Catalunya]

linia negra

fletxa verdaNúvol. El digital de cultura

linia negra

fletxa verdaComunicació 21

linia negra

fletxa verda Hola Lleida [Lleida]

linia negra

fletxa verdaXip/tv

linia negra

fletxa verda Empordà [Empordà]

linia negra

fletxa verda Radio Sabadell [Sabadell]

linia negra

fletxa verda Via Empresa

linia negra

fletxa verda Tot Sant Cugat [Sant Cugat]

linia negra

fletxa verdaSocial.cat. Acció Social a Catalunya

linia negra

fletxa verdaDiari Català

linia negra

fletxa verda EbreExprés [Ebre]

linia negra

fletxa verda Radio Rubí

linia negra

fletxa verda Tot Lleida

linia negra

fletxa verdalliureimillor.cat

linia negra

fletxa verda Rosa Sensat

linia negra

fletxa verda Diari de Vilanova

linia negra

fletxa verdaLleida diari

linia negra

fletxa verda Catalunya plural

linia negra

fletxa verda Indymedia Barcelona [Barcelona]

linia verda

fletxa verda SICOM. Solidaritat i comunicació

linia verda

fletxa verda ACN. Agencia Catalana de Noticies

linia verda

fletxa verda DiarioSitges [Sitges]

linia verda

fletxa verda Social.cat. Acció social a Catalunya

linia verda

fletxa verda La vila [Salou]

linia verda

fletxa verda Anoia diari [Anoia]

linia verda

fletxa verda El Temps

linia verda

fletxa verda Diari de Terrassa [Terrassa]

linia verda

fletxa verdaDiari Més [Reus]

linia verda

fletxa verda DiarioSitges [Sitges]

linia verda

fletxa verda Lliure i millor.cat

linia verda

fletxa verda Indymedia Barcelona [Barcelona]

linia verda

fletxa verda SICOM. Solidaritat i comunicació

linia verda

fletxa verda ACN. Agencia Catalana de Noticies

linia verda

fletxa verda Valls Diari [Valls]

linia verda

fletxa verda Mèdia.cat

linia verda

fletxa verda Cerdanyola.info [Cerdanyola]

linia verda

fletxa verdaTele Ponent:

linia verda

fletxa verdaRàdio Terra

linia verda

fletxa verda Ràdio Premià de Mar

linia verda

fletxa verdaRTV Vilafranca:

linia verda

fletxa verda 15MbcnTv [Barcelona]

linia vermella

fletxa verda Comunicació 21

linia vermella

fletxa verda FAVB Fed. d'associacions veins/es de Barcelona

linia vermella

fletxa verda El Plural [Andalucía i Catalunya]

linia vermella

fletxa verdaDiari Català

linia vermella

fletxa verdaAnoia diari [Anoia]

linia vermella

fletxa verda Bon dia (Lleida)

linia vermella

fletxa verdaTerrassa digital [Terrassa]

linia vermella

fletxa verda Lleida.com [Lleida]

linia vermella

fletxa verda Ebre Digital

linia vermella

fletxa verda AlDia.cat [Catalunya]

Contadorlinia vermella

fletxa verda El Plural [Andalucía i Catalunya]

linia vermella

fletxa verda 15MbcnTv [Barcelona]

linia vermella

fletxa verda ContraInfo.cat [Mallorca]

linia vermella

fletxa verda FAVB. F. d'associacions veins/es de Barcelona

linia vermella

fletxa verdaGirona notícies

linia vermella

fletxa verda marfanta.com

linia vermella

fletxa verda Radio Calella [Calella]

linia vermella

fletxa verda El Nacional

linia vermella

fletxa verda Cat Zona

linia vermella

fletxa verda Núvol

linia vermella

fletxa verdaRàdio Olot

 

 

2) Mitjans de la resta dels Països Catalans:

fletxa verda Levante-EMV [País Valencià]

linia negra

fletxa verdaLa Opinión de Torrent [Torrent]

linia negra

fletxa verda La veu [País Valencià]

linia negra

fletxa verdaMallorca Zeitung [Mallorca]

linia negra

fletxa verda Nou Diari [Eivissa i Formentera]

linia negra

fletxa verda Diario Información (Alacant)

linia negra

 

fletxa verdaLas Provincias [País Valencià]

linia verda

fletxa verda Periódico Santa Pola [Santa Pola]

linia verda

fletxa verdaNúvol digital

linia verda

fletxa verdaDiario de Ibiza [Eivissa]

linia verda

fletxa verda d Balears

linia verda

fletxa verda Ràdio Mallorca

linia verda

 

fletxa verdaLa Verdad [Múrcia y Alicante]

linia vermella

fletxa verda Información.es [Alacant]

linia vermella

fletxa verda DBalears [Illes Balears]

linia vermella

fletxa verdaDiario de Mallorca [Mallorca]

linia vermella

fletxa verda Mallorca diario

linia vermella

 

3) Mitjans de l'estat espanyol:

fletxa verda EcoRepublicano

linia negra

fletxa verda DisoPress. Agencia de prensa y difusión social

linia negra

fletxa verda InfoLibre. Información libre e independiente

linia negra

fletxa verda Viento Sur

linia negra

fletxa verda Terra

linia negra

fletxa verdaLibreRed

linia negra

fletxa verda DICYT. Difusión de la ciencia y la tecnología

linia negra

fletxa verda Magisterio*

linia negra

fletxa verda Expansión

linia negra

fletxa verda Tercera Información

linia negra

fletxa verda Agencia SINC

linia negra

fletxa verda El Comercio (Asturias)

linia negra

fletxa verda AndaluciaInformación [Andalucía]

linia negra

fletxa verdaDiario Sur [Andalucía]

linia negra

fletxa verdaDiario de Mallorca [Mallorca]

linia negra

fletxa verdaLa Opinión de Zamora [Zamora]

linia negra

fletxa verda Diario de Sevilla [Sevilla]

linia negra

fletxa verdaLa Nueva España [Asturias]

linia negra

fletxa verdaNaiz [Euskalerria]

linia negra

fletxa verda Diario de Soria [Soria]

linia negra

fletxa verda La Voz Digital [Cádiz]

linia negra

fletxa verda Diario de Cádiz [Cádiz]

linia negra

fletxa verda El Día [Islas Canarias]

linia negra

fletxa verda El Español

linia negra

fletxa verda El plural

linia negra

fletxa verda La bolsa

linia negra

fletxa verda La Cerca (Castilla La Mancha)

linia negra

fletxa verda Diario de León

linia negra

fletxa verdaDiario de noticias (Navarra)

linia negra

fletxa verda Kaos en la red

linia negra

fletxa verda Jornada

linia negra

fletxa verda Fotomovimiento. Testimonio fotográfico

linia verda

fletxa verda LaHaine.org. Proyecto de desobediencia inform.

linia verda

fletxa verda Nodo50.org. Contrainformación en red

linia verda

fletxa verda Cope

linia verda

fletxa verda DeCine21. Estrenos de cine

linia verda

fletxa verda España Notinent

linia verda

fletxa verdaPortal Clásico. Cult. clásica, historia y mitología

linia verda

fletxa verdaCinco Días. Diario de economía

linia verda

fletxa verda Mas 24

linia verda

fletxa verdaÚltimo cero

linia verda

fletxa verda Mundiario. Diario de análisis y opinión.

linia verda

fletxa verda Diario de Burgos [Burgos]

linia verda

fletxa verda El Norte de Castilla [Castilla y León]

linia verda

fletxa verdaFaro de Vigo [Vigo]

linia verda

fletxa verda La Opinión [Coruña]

linia verda

fletxa verda El Digital de Castilla y la Mancha [Castilla y la M]

linia verda

fletxa verdaAlbacete Abierto [Albacete]

linia verda

fletxa verda El Comercio [Asturias]

linia verda

fletxa verdaCanarias 7 [Islas Canarias]

linia verda

fletxa verdaSur.es [Málaga]

linia verda

fletxa verda El Correo [Bizkaia y Álava]

linia verda

fletxa verda La Gaceta de Salamanca [Salamanca]

linia verda

fletxa verda La Opinión de Málaga [Málaga]

linia verda

fletxa verda La Rioja

linia verda

fletxa verda estrella digital

linia verdafletxa verda Yahoo.es

linia verda

fletxa verda Periodista digital

linia verda

fletxa verda Diario de Córdoba

linia verda

fletxa verdaeitv.eus. (Euskadi)

fletxa verda La República

linia vermella

fletxa verda Madrilonia

linia vermella

fletxa verda Periodismo Humano

linia vermella

fletxa verda Nueva Tribuna

linia vermella

fletxa verda Nosotras.com

linia vermella

fletxa verdaOnda Cero

linia vermella

fletxa verda La Razón

linia vermella

fletxa verda Rebelión

linia vermella

fletxa verda Te Interesa

linia vermella

fletxa verda El Boletin. Diario de Actualidad y Finanzas

linia vermella

fletxa verda Asturias 24

linia vermella

fletxa verda clm24.es [Castilla la Mancha]

linia vermella

fletxa verda Hoy.es [Extremadura]

linia vermella

fletxa verda Andalucesdiario.es [Andalucía]

linia vermella

fletxa verdaLa Voz de Galicia [Galicia]

linia vermella

fletxa verda Madrid Actual [Madrid]

linia vermella

fletxa verdaILeón [León]

linia vermella

fletxa verdaEl Faro Digital [Ceuta y Melilla]

linia vermella

fletxa verda MadridPress [Madrid]

linia vermella

fletxa verda Diario de Navarra [Navarra]

linia vermella

fletxa verda Diario de León [León]

linia vermella

fletxa verda El Diario Vasco [Euskadi]

linia vermella

fletxa verdaBroadly

linia vermella

fletxa verdaLa crónica

linia vermella

fletxa verda Economia digital

linia vermella

fletxa verda La voz de Cádiz

linia vermella

fletxa verda Deia (Euskadi)

linia vermella

fletxa verda El obrero.es

linia vermella

fletxa verda Berria (Euskadi)

linia vermella

fletxa verda Crónica global

 

4) Mitjans de la resta del món:

fletxa verda La Tercera [Chile]

linia negra

fletxa verda Diario de México [México]

linia negra

fletxa verdaRunRunes [Venezuela]

linia verda

fletxa verda EdWeek [EEUU]

linia verda

fletxa verda Clarín [Argentina]

linia vermellafletxa verda La Nación (Argentina)

linia vermella

 

 

Llegenda:

*: Noticia per a subscriptors.

**: Altres: noticies d'altres sindicats, departament de premsa de l'administració, etc.

creative commons: Aquest mitjà publica els seus continguts sota una llicència Creative Commons.

USTEC·STEs IAC, Actualitzat:

28/04/2020 15:36 (19)