ustec

recull de premsa

linia negra Del 7 al 10-12-18 linia negra

Informació sobre l'exempció en IRPF de les prestacions per maternitat/paternitat percebudes de la Seguretat Social. USTEC-STEs IAC

 

Pau Urenya i Toni Hurtado (USTEC-STEs), al #PrimeraColumna del 3 de desembre del 2018

Canal 21: Entrevista a Pau Urenya i Toni Hurtado (USTEC-STEs)

Veure vídeo

Marfanta.com: USTEC-STEs diu que el decret de plantilles va condicionar el seguiment de la vaga el 29-N

El sindicat USTEC-STEs ha constatat que, en aquells centres on els darrers anys més a fons s’ha aplicat el decret de plantilles, hi ha hagut un menor seguiment en la vaga d’Ensenyament del passat 29 de novembre. De fet, des del sindicat consideren que la vaga no va sortir com desitjaven, tot i que valoren que va servir per mobilitzar els docents just en el moment en què s’estan negociant els nous pressupostos de la Generalitat. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, els delegats sindicals Pau Urenya i Toni Hurtado han denunciat que el decret de plantilles ha afectat la democràcia interna dels centres i ha atemorit els docents, com fa anys que advertien des dels sindicats. Veure vídeo.

Eix Diari: Encara metges, mestres mossos

diari de girona

Denuncien irregularitats en la selecció de professors interins per part de les direccions

El sindicat docent majoritari a Girona, Ustec·STEs, veu irregularitats en els nomenaments d'urgència, de difícil cobertura i en els procediments selectius de personal interí que depenen de les direccions dels centres educatius, una queixa que dimecres va presentar per escrit als Serveis Territorials d'Ensenyament.

L'incompliment de la normativa, perquè no es detallen característiques de les vacants ofertes o perquè els resultats no s'actualitzen, i la manca de transparència centren la denúncia sindical, que ja s'havia traslladat al director territorial anterior. L'actual, Martí Fonalleras, ha declinat manifestar-se sobre la queixa.

En el seu escrit, Ustec·STEs assegura que la publicació de l'oferta de la majoria de places de difícil cobertura vulnera la normativa, ja que no especifica els detalls de la vacant, i alerta de la dificultat que tenen els aspirants per comprovar que «s'hagin ofert prèviament en dos actes de nomenaments telemàtics» –tal com estableix el sistema. La Conselleria d'Ensenyament informa en el seu web que les adjudicacions de difícil cobertura s'apliquen quan no hi ha candidats per a un lloc de treball i que els docents interessats tenen 48 hores per presentar la seva sol·licitud des que es publica l'anunci.

Pel que fa a l'adjudicació de vacants i substitucions pel procediment d'urgència, la irregularitat detectada pel sindicat consisteix en què la publicació de les places assignades no s'actualitza des de fa més d'un mes, tant pel que fa a primària com a secundària; un fet que fan extensible a la cobertura de places de difícil cobertura, però en aquest cas només a educació secundària.

Finalment, Ustec·STEs qüestiona la selecció d'interins per part de les direccions de centre, perquè el resultat de les adjudicacions a Girona no s'ha publicat mai al web del Departament; a això, el sindicat hi afegeix que «l'enllaç habilitat a aquest efecte condueix erròniament a les adjudicacions d'urgència del passat curs 2017-2018».
Crítica d'opacitat

El delegat d'Ustec·STEs a Girona Raúl Cansado va lamentar l'«opacitat en la publicació de places de difícil cobertura» i, especialment, de les assignades «a dit per les direccions». Sobre les vacants de difícil cobertura, Cansado –que signa la instància adreçada a Fonalleras– va criticar la mesura excepcional amb què la Conselleria d'Ensenyament contracta docents sense especialitat, o mestres de Primària per impartir classe als dos primers cursos d'ESO, «perquè a la borsa de treball no hi ha prou professorat especialista». El representant del sindicat va relacionar aquest fet amb «l'enduriment dels criteris» per mantenir-se al llistat de candidats per fer interinatges i a la implantació dels contractes d'un terç de jornada. El Departament d'Ensenyament a Barcelona tampoc va valorar la queixa del sindicat.

Ensenyament rectifica i també nomenarà substituts la setmana vinent - Diari de Girona

Dimarts, el sindicat majoritari a Girona, Ustec·STEs, va apuntar a una situació molt concreta, la de les docents amb baixa per maternitat que es reincorporen als centres amb dos terços de jornada, de manera que l'altre terç l'ha de cobrir la resta de la plantilla. Un dels seus delegats, Raül Cansado, va lamentar que el professorat amb una substitució que acabi avui no pogués optar a un altre nomenament fins al 7 de gener i que, «encara que el centre tingui la necessitat, es quedarà sense plantilla fins al 21 de desembre». El portaveu d'Ustec·STEs, Xavier Díez, va remarcar que «és possible que es desnomeni molta gent que cobreix substitucions, deixin de pagar-les un mes i el 8 de gener tornin al centre», una situació que va qualificar de «frau contractual». Això es pal·liarà amb la convocatòria d'un altre acte de nomenaments la setmana vinent. 

Ensenyament no cobrirà les baixes de mestres i de professors fins al 7 de gener

El sindicat majoritari a Girona, Ustec·STEs, va apuntar a una situació molt concreta, la de les docents amb baixa per maternitat que es reincorporen als centres amb dos terços de jornada, de manera que l'altre terç l'ha de cobrir la resta de la plantilla. Un dels seus delegats, Raül Cansado, va lamentar que el professorat amb una substitució que acabi avui no podrà optar a un altre nomenament fins al 7 de gener i que, «encara que el centre tingui la necessitat, es quedarà sense plantilla fins al 21 de desembre». El portaveu d'Ustec·STEs, Xavier Díez, va remarcar que «és possible que es desnomeni molta gent que cobreix substitucions, deixin de pagar-les un mes i el 8 de gener tornin al centre», una situació que va qualificar de «frau contractual».

Ensenyament rectifica i la setmana vinent també nomenarà substituts

linia verda

publico

Objetivo: blindar los derechos sociales – La hora de la [Re]Constitución

Sin embargo, señala que “el cumplimiento del artículo 27 de la Constitución” ha sido, “insatisfactorio en cuanto a equidad y calidad democratizadora”. Destaca además que el citado artículo constitucional “obliga a los poderes públicos a garantizar a todas las personas unas condiciones básicas, iguales y dignas en el acceso a una educación de calidad” Este punto de la Carta Magna también es visto con suspicacia por Ramón Font, portavoz de la Unió Sindical dels Treballadors d’Ensenyament de Catalunya (USTEC·STEs). “Se contempla la libertad de enseñanza, pero no se garantiza el derecho a la educación de una forma plena. Se dice que tiene que ser gratuita, pero a posteriori ha aparecido el sistema de conciertos educativos”, sostiene. También le preocupa que “los comedores escolares no estén garantizados”. “Cuando uno abre el grifo en la escuela no tiene que pagar el agua, pero cuando se sienta a comer le cobran el plato”, lamenta.

linia verda

gencat**

Hi haurà nomenaments telemàtics els dies 5 i 12 de desembre.

Gener: Hi haurà nomenaments telemàtics el dies 7, 11, 15, 18, 22, 25 i 29

linia vermella

stes intersindical**

Elecciones sindicales en la enseñanza pública: los STEs reafirman su mayoría sindical

STEs-i exige una escuela integradora, inclusiva e igualitaria, la eliminación de barreras, una escuela que garantice la atención completa y de calidad a las personas con discapacidad

linia vermella

stpv **

La Conselleria es compromet a pagar a tot el professorat pendent el 21 de desembre

linia vermella

eldiario escreative commons

¿Adiós al timbre escolar? Cada vez más colegios dejan de usarlo por "agresivo" e "innecesario"

Enseñar a comer, la asignatura pendiente de la Educación en España

linia vermella

el punt avui

Més de 70 entitats catalanes i de tot l’Estat es manifestaran davant del Suprem contra la justícia espanyola

linia vermella

ara cat

Grans històries La tecnologia i els infants

Can Zam estrena aula d’educació ambiental

El món en imatges (Jaume Cela i Juli Palou)

L’única resposta és un sospir (Anna Manso)

Quan la vida ens fereix (Eva Bach) L’escola salva vides! (Juanjo Fernández)

Per Nadal, activitats en família!

linia vermella

el pais

El desayuno no es la comida más importante del día (tampoco para tus hijos)

La maestra que no quiere regalos de sus alumnos esta Navidad: “Son cosa del pasado”

¿Para cuándo un uniforme único para niños y niñas?

Un niño de nueve años logra que lanzar bolas de nieve deje de ser ilegal en un pueblo de Colorado

Los mejores juguetes son los tradicionales: “Los padres deben evitar aquellos con pantallas”

El ‘youtuber’ mejor pagado del mundo es un niño de siete años

Canadá advierte: “No dejen la marihuana al alcance de los niños”

Niños y tecnología: de la cultura de la temeridad a la de la precaución

‘El protegido’| “Baja de ahí que te vas a caer”

Mi hijo sufre TDAH, ¿y ahora qué?

11 mitos sobre el embarazo

“Los permisos iguales e intransferibles son injustos porque ignoran las necesidades de los bebés”

linia vermella

 

linia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra

 

mitjans de comunicacio

linia negra Recull de tots els mitjans de comunicació de la secció "Premsa" linia negra

eldiario escreative commons

linia verda

directacreative commons

linia verda

vilawebcreative commons

linia verda

criticcreative commons

linia verda

la mareacreative commons

linia verda

kaosenlaredcreative commons

linia verda

diagonal periodicocreative commons

linia verda

20 minutoscreative commons

linia verda

el diari de educaciocreative commons

linia verda

diario educacióncreative commons

linia verda

llibertatcreative commons

linia verda

raco catalacreative commons

linia verda

nacio digitalcreative commons

linia verda

nacio bergueda creative commons

linia verda

directe creative commons

linia verda

ined21 creative commons

linia verda

insurgente

linia verda

publico

linia verda

public

linia verda

europa press

linia verda

campus vivo

linia verda

agencia efe

linia verda

el confidencial

linia verda

el pais

linia verda

la informacion

linia verda

el huffington post

linia verda

abc

linia verda

el mundo

linia verda

el periodico

linia verda

cuadernos

linia verda

educacion 3

linia verda

aprendemas

linia verda

el economista

linia verda

diari del treball

linia verda

linia verda

cadena ser

linia verda

radio 4

linia verda

iac**

linia vermella

stes intersindical**

linia vermella

stpv **

linia vermella

stei**

linia vermella

gencat**

linia vermella

mecd**

linia vermella

la vanguardia

linia vermella

tot lleida

linia vermella

lleida al minut

linia vermella

hola lleida

linia vermella

ua1

linia vermella

diari tarragona

linia vermella

diari de girona

linia vermella

fem girona

linia vermella

ara girona

linia vermella

el punt avui

linia vermella

ara cat

linia vermella

ara balears

linia vermella

el nou

linia vermella

regio7

linia vermella

segre

linia vermella

catalunya press

linia vermella

isabadell

linia vermella

catalonia today

linia vermella

triangle

linia vermella

la tele catcreative commons

linia vermella

aldia

linia vermella

linia vermella

catalunya radio

linia vermella

rac 1

linia vermella

8tv

linia vermella

tv3

linia vermella

la sexta

linia vermella

cuatro

linia vermella

tve

linia vermella

telecinco

linia vermella

atena 3

linia vermella

atena 3

linia vermella

linia vermella

 

ALTRES MITJANS

1) Mitjans de Catalunya:

fletxa verdaSocial.cat. Acció Social a Catalunya

linia negra

fletxa verda Radio Sabadell [Sabadell]

linia negra

fletxa verda EbreExprés [Ebre]

linia negra

fletxa verda AlDia.cat [Catalunya]

linia negra

fletxa verdaNúvol. El digital de cultura

linia negra

fletxa verdaComunicació 21

linia negra

fletxa verda Hola Lleida [Lleida]

linia negra

fletxa verdaXip/tv

linia negra

fletxa verda Empordà [Empordà]

linia negra

fletxa verda Radio Sabadell [Sabadell]

linia negra

fletxa verda Via Empresa

linia negra

fletxa verda Tot Sant Cugat [Sant Cugat]

linia negra

fletxa verdaSocial.cat. Acció Social a Catalunya

linia negra

fletxa verdaDiari Català

linia negra

fletxa verda EbreExprés [Ebre]

linia negra

fletxa verda Radio Rubí

linia negra

fletxa verda Tot Lleida

linia negra

fletxa verdalliureimillor.cat

linia negra

fletxa verda Rosa Sensat

linia negra

fletxa verda Diari de Vilanova

linia negra

fletxa verdaLleida diari

linia negra

fletxa verda Catalunya plural

linia negra

fletxa verda Indymedia Barcelona [Barcelona]

linia verda

fletxa verda SICOM. Solidaritat i comunicació

linia verda

fletxa verda ACN. Agencia Catalana de Noticies

linia verda

fletxa verda DiarioSitges [Sitges]

linia verda

fletxa verda Social.cat. Acció social a Catalunya

linia verda

fletxa verda La vila [Salou]

linia verda

fletxa verda Anoia diari [Anoia]

linia verda

fletxa verda El Temps

linia verda

fletxa verda Diari de Terrassa [Terrassa]

linia verda

fletxa verdaDiari Més [Reus]

linia verda

fletxa verda DiarioSitges [Sitges]

linia verda

fletxa verda Lliure i millor.cat

linia verda

fletxa verda Indymedia Barcelona [Barcelona]

linia verda

fletxa verda SICOM. Solidaritat i comunicació

linia verda

fletxa verda ACN. Agencia Catalana de Noticies

linia verda

fletxa verda Valls Diari [Valls]

linia verda

fletxa verda Mèdia.cat

linia verda

fletxa verda Cerdanyola.info [Cerdanyola]

linia verda

fletxa verdaTele Ponent:

linia verda

fletxa verdaRàdio Terra

linia verda

fletxa verda Ràdio Premià de Mar

linia verda

fletxa verdaRTV Vilafranca:

linia verda

fletxa verda 15MbcnTv [Barcelona]

linia vermella

fletxa verda Comunicació 21

linia vermella

fletxa verda FAVB Fed. d'associacions veins/es de Barcelona

linia vermella

fletxa verda El Plural [Andalucía i Catalunya]

linia vermella

fletxa verdaDiari Català

linia vermella

fletxa verdaAnoia diari [Anoia]

linia vermella

fletxa verda Bon dia (Lleida)

linia vermella

fletxa verdaTerrassa digital [Terrassa]

linia vermella

fletxa verda Lleida.com [Lleida]

linia vermella

fletxa verda Ebre Digital

linia vermella

fletxa verda AlDia.cat [Catalunya]

Contadorlinia vermella

fletxa verda El Plural [Andalucía i Catalunya]

linia vermella

fletxa verda 15MbcnTv [Barcelona]

linia vermella

fletxa verda ContraInfo.cat [Mallorca]

linia vermella

fletxa verda FAVB. F. d'associacions veins/es de Barcelona

linia vermella

fletxa verdaGirona notícies

linia vermella

fletxa verda marfanta.com

linia vermella

fletxa verda Radio Calella [Calella]

linia vermella

fletxa verda El Nacional

linia vermella

fletxa verda Cat Zona

linia vermella

fletxa verda Núvol

linia vermella

fletxa verdaRàdio Olot

 

 

2) Mitjans de la resta dels Països Catalans:

fletxa verda Levante-EMV [País Valencià]

linia negra

fletxa verdaLa Opinión de Torrent [Torrent]

linia negra

fletxa verda La veu [País Valencià]

linia negra

fletxa verdaMallorca Zeitung [Mallorca]

linia negra

fletxa verda Nou Diari [Eivissa i Formentera]

linia negra

fletxa verda Diario Información (Alacant)

linia negra

 

fletxa verdaLas Provincias [País Valencià]

linia verda

fletxa verda Periódico Santa Pola [Santa Pola]

linia verda

fletxa verdaNúvol digital

linia verda

fletxa verdaDiario de Ibiza [Eivissa]

linia verda

fletxa verda d Balears

linia verda

fletxa verda Ràdio Mallorca

linia verda

 

fletxa verdaLa Verdad [Múrcia y Alicante]

linia vermella

fletxa verda Información.es [Alacant]

linia vermella

fletxa verda DBalears [Illes Balears]

linia vermella

fletxa verdaDiario de Mallorca [Mallorca]

linia vermella

fletxa verda Mallorca diario

linia vermella

 

3) Mitjans de l'estat espanyol:

fletxa verda EcoRepublicano

linia negra

fletxa verda DisoPress. Agencia de prensa y difusión social

linia negra

fletxa verda InfoLibre. Información libre e independiente

linia negra

fletxa verda Viento Sur

linia negra

fletxa verda Terra

linia negra

fletxa verdaLibreRed

linia negra

fletxa verda DICYT. Difusión de la ciencia y la tecnología

linia negra

fletxa verda Magisterio*

linia negra

fletxa verda Expansión

linia negra

fletxa verda Tercera Información

linia negra

fletxa verda Agencia SINC

linia negra

fletxa verda El Comercio (Asturias)

linia negra

fletxa verda AndaluciaInformación [Andalucía]

linia negra

fletxa verdaDiario Sur [Andalucía]

linia negra

fletxa verdaDiario de Mallorca [Mallorca]

linia negra

fletxa verdaLa Opinión de Zamora [Zamora]

linia negra

fletxa verda Diario de Sevilla [Sevilla]

linia negra

fletxa verdaLa Nueva España [Asturias]

linia negra

fletxa verdaNaiz [Euskalerria]

linia negra

fletxa verda Diario de Soria [Soria]

linia negra

fletxa verda La Voz Digital [Cádiz]

linia negra

fletxa verda Diario de Cádiz [Cádiz]

linia negra

fletxa verda El Día [Islas Canarias]

linia negra

fletxa verda El Español

linia negra

fletxa verda El plural

linia negra

fletxa verda La bolsa

linia negra

fletxa verda La Cerca (Castilla La Mancha)

linia negra

fletxa verda Diario de León

linia negra

fletxa verdaDiario de noticias (Navarra)

linia negra

fletxa verda Kaos en la red

linia negra

fletxa verda Jornada

linia negra

fletxa verda Fotomovimiento. Testimonio fotográfico

linia verda

fletxa verda LaHaine.org. Proyecto de desobediencia inform.

linia verda

fletxa verda Nodo50.org. Contrainformación en red

linia verda

fletxa verda Cope

linia verda

fletxa verda DeCine21. Estrenos de cine

linia verda

fletxa verda España Notinent

linia verda

fletxa verdaPortal Clásico. Cult. clásica, historia y mitología

linia verda

fletxa verdaCinco Días. Diario de economía

linia verda

fletxa verda Mas 24

linia verda

fletxa verdaÚltimo cero

linia verda

fletxa verda Mundiario. Diario de análisis y opinión.

linia verda

fletxa verda Diario de Burgos [Burgos]

linia verda

fletxa verda El Norte de Castilla [Castilla y León]

linia verda

fletxa verdaFaro de Vigo [Vigo]

linia verda

fletxa verda La Opinión [Coruña]

linia verda

fletxa verda El Digital de Castilla y la Mancha [Castilla y la M]

linia verda

fletxa verdaAlbacete Abierto [Albacete]

linia verda

fletxa verda El Comercio [Asturias]

linia verda

fletxa verdaCanarias 7 [Islas Canarias]

linia verda

fletxa verdaSur.es [Málaga]

linia verda

fletxa verda El Correo [Bizkaia y Álava]

linia verda

fletxa verda La Gaceta de Salamanca [Salamanca]

linia verda

fletxa verda La Opinión de Málaga [Málaga]

linia verda

fletxa verda La Rioja

linia verda

fletxa verda estrella digital

linia verdafletxa verda Yahoo.es

linia verda

fletxa verda Periodista digital

linia verda

fletxa verda Diario de Córdoba

linia verda

fletxa verdaeitv.eus. (Euskadi)

fletxa verda La República

linia vermella

fletxa verda Madrilonia

linia vermella

fletxa verda Periodismo Humano

linia vermella

fletxa verda Nueva Tribuna

linia vermella

fletxa verda Nosotras.com

linia vermella

fletxa verdaOnda Cero

linia vermella

fletxa verda La Razón

linia vermella

fletxa verda Rebelión

linia vermella

fletxa verda Te Interesa

linia vermella

fletxa verda El Boletin. Diario de Actualidad y Finanzas

linia vermella

fletxa verda Asturias 24

linia vermella

fletxa verda clm24.es [Castilla la Mancha]

linia vermella

fletxa verda Hoy.es [Extremadura]

linia vermella

fletxa verda Andalucesdiario.es [Andalucía]

linia vermella

fletxa verdaLa Voz de Galicia [Galicia]

linia vermella

fletxa verda Madrid Actual [Madrid]

linia vermella

fletxa verdaILeón [León]

linia vermella

fletxa verdaEl Faro Digital [Ceuta y Melilla]

linia vermella

fletxa verda MadridPress [Madrid]

linia vermella

fletxa verda Diario de Navarra [Navarra]

linia vermella

fletxa verda Diario de León [León]

linia vermella

fletxa verda El Diario Vasco [Euskadi]

linia vermella

fletxa verdaBroadly

linia vermella

fletxa verdaLa crónica

linia vermella

fletxa verda Economia digital

linia vermella

fletxa verda La voz de Cádiz

linia vermella

fletxa verda Deia (Euskadi)

linia vermella

fletxa verda El obrero.es

linia vermella

fletxa verda Berria (Euskadi)

linia vermella

fletxa verda Crónica global

 

4) Mitjans de la resta del món:

fletxa verda La Tercera [Chile]

linia negra

fletxa verda Diario de México [México]

linia negra

fletxa verdaRunRunes [Venezuela]

linia verda

fletxa verda EdWeek [EEUU]

linia verda

fletxa verda Clarín [Argentina]

linia vermellafletxa verda La Nación (Argentina)

linia vermella

 

 

Llegenda:

*: Noticia per a subscriptors.

**: Altres: noticies d'altres sindicats, departament de premsa de l'administració, etc.

creative commons: Aquest mitjà publica els seus continguts sota una llicència Creative Commons.

USTEC·STEs IAC, Actualitzat:

28/04/2020 15:36 (25)