ustec

recull de premsa

linia negra Del 29 al 2-5-2019linia negra

7 accents: Ensenyar a odiar - 7accents

Això és el que diuen que fem les mestres i els professors a les escoles i els instituts. Ja no ve d’una infàmia, deuen pensar les senyores Arrimadas i Álvarez de Toledo, atès que aquesta pujada de to arriba després de mesos d’acusar l’escola catalana d’adoctrinament. Un esglaó més en l’escalada per desacreditar els treballadors i les treballadores de l’educació: les mestres ja no adoctrinen, directament ‘ensenyen a odiar’. Ja té gràcia que la candidata del partit hereu ideològicament i biològica de la imposició de l’assignatura de F.E.N. (Formación del Espíritu Nacional) a l’escola franquista insulti de manera tan greu els ensenyants d’aquest país on acaba d’aterrar sense conèixer-ne ni la llengua pròpia ni gairebé res de la seva realitat. Deia Albert Camus a La peste que el mal en el món prové gairebé sempre de la ignorància. Potser també de la mala fe i/o dels interessos electorals, afegiríem. D’altra banda, no és menys curiós per no dir una altra cosa, que la candidata del partit taronja que no té cap empatx en pactar amb l’ultradreta andalusa que proposa canviar l’himne espanyol actual per una cançó de La Legió que seria d’obligat aprenentatge a les escoles, comparteixi aquesta difamació amb l’aristòcrata argentina, fent que l’escola hagi esdevingut de fa temps per a ella una obsessió malaltissa. El cert és que en comencem a estar tipes, les docents, de tants insults, de tants atacs, de tantes difamacions. Comença a ser l’hora que el Departament d’Educació interposi una querella contra aquestes dues candidates, avui ja electes, al Congrés dels Diputats. Comença a ser hora que la difamació i la mentida no els surtin de franc. I és que el pitjor insult, allò que resulta més denigrant per a un docent, és que se l’acusi ‘d’ensenyar a odiar’. Perquè són justament els valors que són als antípodes d’aquesta asseveració els que es treballen a les aules en el dia a dia: la solidaritat i la pau, l’entesa i el diàleg en un context sovint extraordinàriament divers, el respecte als altres i al medi, el treball cooperatiu, la mediació com a instrument per a la resolució dels conflictes, per citar-ne només uns quants. La indecència d’aquestes declaracions esbombades en plena campanya electoral no fan sinó constatar la baixesa moral d’questes candidates a un càrrec públic que ultrapassen amb escreix unes línies vermelles que de cap manera no podem tolerar: les del respecte a la dignitat, la professionalitat i el bon nom del professorat. 

Semblen enyorades de temps pretèrits molt reculats aquestes declaracions inacceptables i reiterades. Enyorades d’aquella escola que en Raimon cantava en Al meu país la pluja no sap ploure: Fora de parlar amb els de la teua edat/res no vares aprendre a l’escola /Ni el nom dels arbres del teu paisatge /ni el nom de les flors que veies/ni el nom dels ocells del teu món/ni la teua pròpia llengua/ A l’escola et robaven la memòria/feien mentida del present/La vida es quedava a la porta/mentre entràvem cadàvers de pocs anys/(…) Qui em rescabalarà dels meus anys de desinformació i desmemòria?/ D’això fa més de trenta-cinc anys.

Avui, quasi al tombant del segon decenni del segle XXI, ens preguntem parafrasejant el cantautor de Xàtiva: Qui rescabalarà el nostre professorat de les infàmies vessades sense cap mena de vergonya amb l’objectiu inconfessat d’acabar amb el model d’èxit que representa l’escola catalana que a cops de lluita i d’esforç de milers de mestres i professores ha recuperat l’escola democràtica que mira de formar l’esperit crític dels futurs ciutadans i ciutadanes?

USTEC·STEs (IAC) seguirà defensant sense descartar cap tipus de mobilització el model d’escola catalana basat en la immersió lingüística, en la participació de tota la comunitat educativa, en el respecte a la pluralitat a l’hora d’abordar qualsevol tema a les aules i sempre amb les premisses irrenunciables de la democràcia i de la no-violència.

Tot Lleida: Ensenyar a odiar - TOTLLEIDA

Tot Lleida: 1 de maig: Valen més les nostres vides que els seus beneficis - TOTLLEIDA

El 1r de maig és un dia de lluita i reivindicació de la gent treballadora que se celebra arreu del món. Un dia de commemoració i record de batalles lliurades per les persones que ens han precedit: des dels màrtirs de Haymarket (Chicago, EEUU) el maig de 1886, passant per  la vaga de La Canadenca els orígens de la qual cal buscar-los el desembre de 1918 a Camarasa (Noguera) ara fa justament 100 anys i que va suposar la consecució de la jornada laboral de vuit hores.

En aquest 1 de maig de 2019 volem deixar ben clar que per acabar amb l’atur i la precarietat endèmiques que patim cal repartir el benefici de l’evolució tecnològica. Avui, una treballadora produeix 8 vegades més que fa cent anys i, tanmateix, treballa les mateixes hores que fa un segle. La reducció de la jornada laboral sense reducció del salari forma part irrenunciable del camí per acabar amb la misèria i amb la crisi ecològica que amenaça el Planeta.

El capitalisme només pensa a omplir-se les butxaques ignorant totes les evidències del desastre mediambiental que ja fa temps que estem vivint. Només la racionalització dels procesos productius en funció de les necessitats humanes i no en benefici d’unes elits extractives pot assegurar una vida digna a la inmensa majoria de la població actual i el futur dels nostres filles i fills.

La globalització capitalista ha estès la misèria arreu del món i actua com a concentradora de la riquesa en cada vegada menys mans. Les amenaces de deslocalització, el dumping laboral i ambiental són una greu amenaça per les treballadores i els treballadors. A Catalunya hem viscut vagues històriques com les del 3 d’octubre, les dues del 8 de març, la del 29 de novembre pels serveis públics, o les del 8 de novembre i el 21 de febrer per l’autodeterminació i la llibertat  dels presos i les preses polítiques. També veiem com les companyes del sector del taxi han plantat cara a les multinacionals, com les riders han estat capaces d’organitzar-se malgrat totes les dificultats, com la gent treballadora es rebel.la contra l’especulació immobiliària, els desnonaments i la bombolla del lloguer.

En aquests moments en què encara es pateixen les conseqüències de la mal anomenada crisi econòmica i financera -en realitat una estafa colossal- els amos del món subvencionen l’ultradreta que sembra la zitzània de la divisió: entre homes i dones, entre els d’aquí i els d’allà, entre heterosexuals i LGTBI. Però nosaltres sabem que de classe obrera només n’hi ha una i que la nostra lluita sempre serà per la justícia social i per les llibertats.

Aquest 1r de maig sortim al carrer per una societat que posi la vida al centre, per exigir el repartiment dels treballs i de la riquesa, per deixar clar que els feixistes no passaran i no ens dividiran, per dir als fons voltors que no ens faran fora de les nostres ciutats, per exigir la reversió de les retallades d’una vegada per totes i la derogació de les reformes laborals que només creen més precarietat, per unes pensions públiques dignes, per les llibertats, l’autodeterminació i la llibertat de totes les preses i presos polítics.

Sortim al carrer també per honorar la memòria de les persones que ens han precedit en aquesta lluita que hem de mantenir i fer créixer per poder guanyar el futur.

Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC)

USTEC·STES (IAC)   IAC-CATAC CATAC·CTS (IAC)

BaixCampRadioCiutat: #BaixCampInfo: Un 1er de maig descafeïnat pel període electoral | BXC Ràdio Ciutat de Reus - Ràdio Online

Diari Més: Más de un millar de personas se manifiestan en Tarragona para reivindicar el derecho laboral

Canal Reus: Els sindicats minoritaris mobilitzen mig miler de persones l’1 de maig | Canal Reus TV

També hi han estat presents col·lectius com la Plataforma Anticapitalista o l’USTEC. Una jornada en què s’ha volgut commemorar la vaga de la Canadenca, una acció que va donar peu a l’actual jornada laboral de vuit hores diàries. Prenent aquesta referència històrica i denunciant la retallada de drets laborals de la classe obrera, els sindicats minoritaris han mobilitzat mig miler de persones per la ciutat tarragonina. Les consignes en contra de la precarietat han estat ben presents al llarg de la marxa, així com també en contra del capitalisme. S’han pogut escoltar crits com “L’únic terrorista, l’estat capitalista”, “Contra el capital, ni un pas enrere” i reiterades crides a la vaga general.

Catalunya Plural: Consulta las seis manifestaciones sindicales en Barcelona para este 1 de Mayo

Por su parte, la Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC), que agrupa en su seno sindicatos como USTEC de enseñanza, CATAC de la función pública, STS de la Sanidad o la Federación de Trabajadores de Catalunya (FTC), el Col·lectiu Autònom d’Universitats (CAU) y el sindicato ferroviario, convocan una manifestación que tiene prevista su salida el 1 de mayo a las 17,30 de la plaza de las tres chimeneas en el Poble Sec.

Tarragona Digital: Més d’un miler de persones es manifesten a Tarragona per l'1-M | TarragonaDigital.com :

D’altra banda, moviments socials anticapitalistes i sindicats d’arreu de la demarcació com la CGT, Co.bas, USTEC-STEs, IAC i COS han fet una crida a participar en una manifestació

Ona Bages: La Generalitat aprova la construcció de l'escola La Serreta de Santpedor - Ona Bages Ona Bages

Radio Capital: La Generalitat construirà l'escola de Vall-llobrega • Ràdio Capital de l'Empordà

Tot Sant Cugat: La intel·ligència artificial, aplicada a l'escola

criticcreative commons

La IAC, per un Primer de Maig antirepressiu

La Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC) som una organització confederal que aplega set sindicats: CATAC-CTS/IAC, CAU-IAC, FAA-IAC, FTC-IAC, IAC-CATAC, SF i USTEC-STEs (IAC). La creació de la IAC data del seu primer congrés, el 1997, i es basa en la defensa d’un marc de relacions laborals català i en l’acció sindical basada en la participació i la representació directa de les persones treballadores des de les assemblees. Defensem que cal lluitar per totes les necessitats de classe i no limitar-nos a la lluita econòmica; participem i donem suport a moviments socials com el feminista, el moviment per l’habitatge, la defensa del territori, la lluita contra el racisme i la discriminació, el moviment antiglobalització, els moviments antibel·licistes i molts d’altres. La IAC ha convocat i donat suport a les vagues generals contra la repressió i participa activament en la Plataforma 3 d’Octubre contra la Repressió i per les Llibertats.

Des de la IAC no oblidem que la jornada reivindicativa del Primer de Maig és el recordatori de la repressió exercida històricament contra les persones treballadores que reclamen els seus drets, des de la personificació dels coneguts per ‘màrtirs de Chicago’: els cinc anarquistes condemnats (un es va suïcidar) i executats a la forca el 1887, arran de la repressió contra les vagues per la reivindicació de la jornada de 8 hores.

Enguany se celebra el centenari de la vaga de La Canadenca, també reprimida durament, amb fins i tot assassinats, però que va aconseguir el reconeixement per llei (per primera vegada en un estat) de la jornada d’un màxim de vuit hores: vuit hores de treball, vuit hores d’esbarjo, vuit hores de descans.

Aquest any és també el del centenari repressiu de l’assassinat de Rosa Luxemburg i de Karl Liebknecht, arrestats a Berlín el 1919: els mataren a trets i llançaren Luxemburg al riu. Els estats responen de manera especialment violenta i agressiva contra aquells capaços, ja sigui de forma no-violenta o d’altres, de qüestionar els seus principis autoritaris i la seva capacitat d’imposar els interessos de les oligarquies.

Des del marc reivindicatiu de la IAC, aquest Primer de Maig de 2019, reclamem que cal seguir exigint la recuperació dels drets manllevats amb les polítiques d’austeritat (retallades), reclamar la derogació de la reforma laboral, l’acompliment dels drets socials de ciutadania (com el dret a l’habitatge i al treball) i el manteniment d’una xarxa de les pensions públiques dignes i de reconeixement a l’aportació social de les persones treballadores. Cal seguir reivindicant unes polítiques públiques d’acollida de les persones treballadores migrants i de garantia dels seus drets. I cal ser especialment bel·ligerants amb l’exigència del repartiment de la riquesa i del poder. Cal posar en relleu que el treball no pot ser un luxe especulatiu d’una part de la classe treballadora: cal una ocupació digna i de qualitat. Cal seguir reivindicant una nova cultura que entengui el treball com un dret i com a forma de participació i aportació social. Un treball digne i de qualitat que generi els recursos necessaris per gaudir d’una vida plena i feliç i que no generi desigualtats econòmiques.

A Catalunya, l’atur afecta 419.000 persones. Això representa una taxa d’un 10,6% de la població activa, i en concret un 20,3% d’atur juvenil. Més de dos terços no cobren prestacions; la majoria dels contractes que es generen són temporals i a temps parcial, un 12% dels que treballem no sortim de la pobresa i les dones cobrem un 24% menys per la mateixa feina. La precarietat segueix tenint nom de dona i la feminització de la pobresa creix.

Però, mentrestant, les grans patronals no paren d’incrementar els seus beneficis, incomplint els mínims que marquen els convenis. Les lluites de les Kellys, de les teleoperadores i de les repartidores de Deliveroo mostren el camí d’un sindicalisme alternatiu per reconquerir els drets que ens han tret amb l’excusa de la crisi. La precarització del treball augmenta també en l’Administració i l’empresa pública. Cal revertir l’actual onada d’externalitzacions que han fet retrocedir els drets laborals, la precarietat i la doble escala salarial pel mateix treball.

A Catalunya es perpetua la retallada d’un 14% en la despesa pública de sanitat. En ensenyament, la inversió segueix a la cua de l’Estat i d’Europa (hauria d’arribar a un 6% de la despesa pública). La llei de la renda garantida de ciutadania no s’implementa, s’anul·la el protocol contra la pobresa energètica i d’emergència habitacional.

Des de la IAC creiem que cal tombar les reformes laborals dels contractes porqueria i de les pensions de jubilacions als 67 anys signades entre patronals i governs amb la complicitat directa dels sindicats de concertació: sou i pensió mínims de 1.080 €/mes i reducció de la jornada laboral (35 h/setmana). Som davant d’un atac permanent a les pensions públiques amb l’objectiu d’un model privatitzador que pivota sobre el Pacte de Toledo del 1997 signat pel sindicalisme de concertació.

El 155, juntament amb la reforma del 135, la ‘llei mordassa’ i les reformes laborals configuren un context d’excepció i de repressió permanent per a tota la classe treballadora i que estan patint particularment activistes, moviments socials i sindicalistes. La repressió sindical és una de les més silenciades i a la vegada més generalitzades. Avui, la precarietat laboral segueix permetent als empresaris utilitzar l’acomiadament o la no renovació com a eina preventiva per impedir la constitució de seccions sindicals. Però la repressió arriba a més aspectes: desenes de companyes sindicalistes estan sent perseguides i empresonades per lluitar.

Però per a la IAC es prou evident que la violència i la repressió dels estats no han desaparegut del mapa europeu, i que ara mateix, dins de l’Estat espanyol, apareix amb especial ràbia i ferotgia des de principis molt poc democràtics. Situacions repressives que es viuen entre el sindicalisme, com pot ser els empresonaments de membres del SAT; entre els activistes socials, com poden ser els dels CDR, o contra l’activitat política com els presos i les preses i els exiliats i les exiliades polítics catalans. Però l’actual monstre de la repressió, alimentat des del Govern del PP i desenvolupat entre la indiferència del PSOE, s’ha desbocat fins a extrems de desbarrament com són, a tall d’exemple, els casos d’Altsasua, dels tuitaires o dels cantants i titellaires empresonats.

L’estat espanyol no garanteix els drets de ciutadania ni els recursos mínims per a una vida amb dignitat, sinó que es fonamenta en les polítiques repressives, l’arbitrarietat i l’autoritarisme. Tant ara com fa 300 anys, la part de l’Administració pública espanyola que funciona a la perfecció és la que assumeix la implementació de la repressió dels poders públics contra la ciutadania: toga, sentència, porra, pistola i presó.

Tot això fa que, des de la IAC, aquest Primer de Maig de 2019, vulguem posar com a eix central de la reivindicació dels drets de les persones treballadores la unitat antirepressiva; per sobre de qualsevol diferència programàtica o interès partidista de les organitzacions democràtiques. Perquè la repressió no fa diferències ideològiques i castiga, de la mateixa manera, qualsevol mobilització que pugui posar en risc els fonaments sistèmics, pugui generar un “canvi” real o posar en risc privilegis i estructures de poder de les oligarquies. Des de la IAC tenim clar que la solidaritat és la millor protecció contra la repressió i els totalitarismes.

linia verda

nacio digitalcreative commons

​Més d'un miler de persones es manifesten a Tarragona pels drets laborals | NacióTarragona

linia verda

tv3

1 de Maig postelectoral: tots els sindicats demanen la derogació de la reforma laboral

A la plaça de les Tres Xemeneis, al Paral·lel ha sortit la manifestació de la IAC-CATAC, Intersindical Alternativa de Catalunya, sindicat majoritari dintre la funció pública, que aplega també l'USTEC, majoritari en l'ensenyament, així com diversos sindicats professionals. A més s'hi han afegit entitats socials i veïnals.

La protesta, que ha anat fins a la plaça dels Àngels, al Raval, ha aplegat reivindicacions de diversos sectors laborals com les netejadores d'hotel, -més conegudes com les "kellys"-, els taxistes, els pensionistes o dels repartidors de menjar a domicili.

Les sectorials d'ensenyament ja han anunciat dues mobilitzacions: una d'estudiants el 6 de maig i una altra de docents, el dia 16 de maig.

Condemnen a 21 anys i 9 mesos de presó l'exprofessor dels Maristes Joaquim Benítez per quatre abusos sexuals a menors

linia vermella

vilawebcreative commons

Sindicats i educació es reuneixen dijous per abordar la vaga del 16-M

Per pressionar el Departament, USTEC-STEs (IAC), CCOO, I-CSC, ASPEPC-SPS, CGT i UGT han convocat una concentració de delegats pel mateix dijous al matí davant de la seu d’Educació, a l’espera de les ”aportacions” del Departament.

linia vermella

(Confederación de Sindicatos de Trabajadoras y Trabajadores de la Enseñanza)

stes intersindical**

1 de mayo, La lucha es el camino - STEs Intersindical

linia vermella

diari tarragona

Los colegios de Vandellòs i l’Hospitalet seguirán con la jornada intensiva

linia vermella

el punt avui

Llum verd per fer el nou institut Salvador Sunyer a Salt | Redacció | salt | Educació | El Punt Avui

Condemna ‘exemplar’ per a l’exprofessor dels Maristes | M.R | Barcelona | Societat | El Punt Avui

L’escola franquista, a Banyoles | R. Estéban | BANYOLES | Educació | El Punt Avui

Condemna de 21 anys de presó per a l’abusador confés dels Maristes, Joaquín Benítez | Efe | barcelona | Societat | El Punt Avui

El Punt Avui - Cercar

“La diversitat mai s’ha de veure com una amenaça sinó com una riquesa” | Pau Lanao | Girona / Olot | Societat | El Punt Avui

Condemna ‘exemplar’ per a l’exprofessor dels Maristes | M.R | Barcelona | Societat | El Punt Avui

Obren un procés participatiu sobre l’espai del migdia de les escoles | Redacció | Barcelona | Educació | El Punt Avui

Llum verd per fer el nou institut Salvador Sunyer a Salt | Redacció | salt | Educació | El Punt Avui

El nou institut Salvador Sunyer | Jordi Nadal | L'apunt | El Punt Avui

El govern construirà 27 escoles i instituts | R.M.B | Barcelona | Educació | El Punt Avui

Ajudar a fer els deures limita l’autonomia | Rosa M. Bravo | Barcelona | Educació | El Punt Avui

El sindicalisme es reivindica | Laia Bruguera | barcelona | Societat | El Punt Avui

linia vermella

ara cat

Educació mantindrà, de moment, el concert als Maristes

El premi Leonard@ vol sumar el talent femení a l’enginyeria

linia vermella

regio7

Sindicats i educació es reuneixen dijous per abordar la vaga del 16-M - Regió7 :: El Diari de la Catalunya Central

Per pressionar el Departament, USTEC-STEs (IAC), CCOO, I-CSC, ASPEPC-SPS, CGT i UGT han convocat una concentració de delegats pel mateix dijous al matí davant de la seu d'Educació, a l'espera de les ''aportacions'' del Departament.

Ensenyament reobre l'expedient als Maristes - Regió7 :: El Diari de la Catalunya Central

linia vermella

aldia

AMPLIACIÓ:Més d’un miler de persones es manifesten a Tarragona per reivindicar els drets laborals

Bargalló diu que la sentència del 'cas Maristes' "referma" l'aposta per la "tolerància zero" contra els abusos a les aules. El conseller d'Ensenyament nega que la sentència pugui afectar el concert de la institució

linia vermella

diari del treball

Aquest 1 de maig se celebraran a la ciutat de Barcelona fins a sis manifestacions sindicals diferents

Per la seva banda, la Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC), que agrupa al seu si sindicats com USTEC d’ensenyament, CATAC de la funció pública, STS de la Sanitat o la Federació de Treballadors de Catalunya (FTC), el Col·lectiu Autònom d’Universitats (CAU) i el sindicat ferroviari convoquen una manifestació que té prevista la seva sortida l’1 de maig a les 17,30 de la plaça de les tres xemeneies al Poble Sec.

linia vermella

linia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra

 

mitjans de comunicacio

linia negra Recull de tots els mitjans de comunicació de la secció "Premsa" linia negra

eldiario escreative commons

linia verda

directacreative commons

linia verda

vilawebcreative commons

linia verda

criticcreative commons

linia verda

la mareacreative commons

linia verda

kaosenlaredcreative commons

linia verda

diagonal periodicocreative commons

linia verda

20 minutoscreative commons

linia verda

el diari de educaciocreative commons

linia verda

diario educacióncreative commons

linia verda

llibertatcreative commons

linia verda

raco catalacreative commons

linia verda

nacio digitalcreative commons

linia verda

nacio bergueda creative commons

linia verda

directe creative commons

linia verda

ined21 creative commons

linia verda

insurgente

linia verda

publico

linia verda

public

linia verda

europa press

linia verda

campus vivo

linia verda

agencia efe

linia verda

el confidencial

linia verda

el pais

linia verda

la informacion

linia verda

el huffington post

linia verda

abc

linia verda

el mundo

linia verda

el periodico

linia verda

cuadernos

linia verda

educacion 3

linia verda

aprendemas

linia verda

el economista

linia verda

diari del treball

linia verda

linia verda

cadena ser

linia verda

radio 4

linia verda

USTEC·STEs (IAC) és membre i part cofundadora de la IAC (Intersindical Alternativa de Catalunya):

iac**

linia vermella

(Confederación de Sindicatos de Trabajadoras y Trabajadores de la Enseñanza)

stes intersindical**

linia vermella

(Sindicat de Treballadores i Treballadors de l’Ensenyament del País Valencià)

stpv **

linia vermella

stei**

linia vermella

gencat**

linia vermella

mecd**

linia vermella

la vanguardia

linia vermella

tot lleida

linia vermella

lleida al minut

linia vermella

hola lleida

linia vermella

ua1

linia vermella

diari tarragona

linia vermella

diari de girona

linia vermella

fem girona

linia vermella

ara girona

linia vermella

el punt avui

linia vermella

ara cat

linia vermella

ara balears

linia vermella

el nou

linia vermella

regio7

linia vermella

segre

linia vermella

catalunya press

linia vermella

isabadell

linia vermella

catalonia today

linia vermella

triangle

linia vermella

la tele catcreative commons

linia vermella

aldia

linia vermella

linia vermella

catalunya radio

linia vermella

rac 1

linia vermella

8tv

linia vermella

tv3

linia vermella

la sexta

linia vermella

cuatro

linia vermella

tve

linia vermella

telecinco

linia vermella

atena 3

linia vermella

atena 3

linia vermella

linia vermella

 

ALTRES MITJANS

1) Mitjans de Catalunya:

fletxa verdaSocial.cat. Acció Social a Catalunya

linia negra

fletxa verda Radio Sabadell [Sabadell]

linia negra

fletxa verda EbreExprés [Ebre]

linia negra

fletxa verda AlDia.cat [Catalunya]

linia negra

fletxa verdaNúvol. El digital de cultura

linia negra

fletxa verdaComunicació 21

linia negra

fletxa verda Hola Lleida [Lleida]

linia negra

fletxa verdaXip/tv

linia negra

fletxa verda Empordà [Empordà]

linia negra

fletxa verda Radio Sabadell [Sabadell]

linia negra

fletxa verda Via Empresa

linia negra

fletxa verda Tot Sant Cugat [Sant Cugat]

linia negra

fletxa verdaSocial.cat. Acció Social a Catalunya

linia negra

fletxa verdaDiari Català

linia negra

fletxa verda EbreExprés [Ebre]

linia negra

fletxa verda Radio Rubí

linia negra

fletxa verda Tot Lleida

linia negra

fletxa verdalliureimillor.cat

linia negra

fletxa verda Rosa Sensat

linia negra

fletxa verda Diari de Vilanova

linia negra

fletxa verdaLleida diari

linia negra

fletxa verda Catalunya plural

linia negra

fletxa verda Indymedia Barcelona [Barcelona]

linia verda

fletxa verda SICOM. Solidaritat i comunicació

linia verda

fletxa verda ACN. Agencia Catalana de Noticies

linia verda

fletxa verda DiarioSitges [Sitges]

linia verda

fletxa verda Social.cat. Acció social a Catalunya

linia verda

fletxa verda La vila [Salou]

linia verda

fletxa verda Anoia diari [Anoia]

linia verda

fletxa verda El Temps

linia verda

fletxa verda Diari de Terrassa [Terrassa]

linia verda

fletxa verdaDiari Més [Reus]

linia verda

fletxa verda DiarioSitges [Sitges]

linia verda

fletxa verda Lliure i millor.cat

linia verda

fletxa verda Indymedia Barcelona [Barcelona]

linia verda

fletxa verda SICOM. Solidaritat i comunicació

linia verda

fletxa verda ACN. Agencia Catalana de Noticies

linia verda

fletxa verda Valls Diari [Valls]

linia verda

fletxa verda Mèdia.cat

linia verda

fletxa verda Cerdanyola.info [Cerdanyola]

linia verda

fletxa verdaTele Ponent:

linia verda

fletxa verdaRàdio Terra

linia verda

fletxa verda Ràdio Premià de Mar

linia verda

fletxa verdaRTV Vilafranca:

linia verda

fletxa verda 15MbcnTv [Barcelona]

linia vermella

fletxa verda Comunicació 21

linia vermella

fletxa verda FAVB Fed. d'associacions veins/es de Barcelona

linia vermella

fletxa verda El Plural [Andalucía i Catalunya]

linia vermella

fletxa verdaDiari Català

linia vermella

fletxa verdaAnoia diari [Anoia]

linia vermella

fletxa verda Bon dia (Lleida)

linia vermella

fletxa verdaTerrassa digital [Terrassa]

linia vermella

fletxa verda Lleida.com [Lleida]

linia vermella

fletxa verda Ebre Digital

linia vermella

fletxa verda AlDia.cat [Catalunya]

Contadorlinia vermella

fletxa verda El Plural [Andalucía i Catalunya]

linia vermella

fletxa verda 15MbcnTv [Barcelona]

linia vermella

fletxa verda ContraInfo.cat [Mallorca]

linia vermella

fletxa verda FAVB. F. d'associacions veins/es de Barcelona

linia vermella

fletxa verdaGirona notícies

linia vermella

fletxa verda marfanta.com

linia vermella

fletxa verda Radio Calella [Calella]

linia vermella

fletxa verda El Nacional

linia vermella

fletxa verda Cat Zona

linia vermella

fletxa verda Núvol

linia vermella

fletxa verdaRàdio Olot

linia vermella

 

2) Mitjans de la resta dels Països Catalans:

fletxa verda Levante-EMV [País Valencià]

linia negra

fletxa verdaLa Opinión de Torrent [Torrent]

linia negra

fletxa verda La veu [País Valencià]

linia negra

fletxa verdaMallorca Zeitung [Mallorca]

linia negra

fletxa verda Nou Diari [Eivissa i Formentera]

linia negra

fletxa verda Diario Información (Alacant)

linia negra

fletxa verdaLas Provincias [País Valencià]

linia verda

fletxa verda Periódico Santa Pola [Santa Pola]

linia verda

fletxa verdaNúvol digital

linia verda

fletxa verdaDiario de Ibiza [Eivissa]

linia verda

fletxa verda d Balears

linia verda

fletxa verda Ràdio Mallorca

linia verda

fletxa verdaLa Verdad [Múrcia y Alicante]

linia vermella

fletxa verda Información.es [Alacant]

linia vermella

fletxa verda DBalears [Illes Balears]

linia vermella

fletxa verdaDiario de Mallorca [Mallorca]

linia vermella

fletxa verda Mallorca diario

linia vermella

3) Mitjans de l'estat espanyol:

fletxa verda EcoRepublicano

linia negra

fletxa verda DisoPress. Agencia de prensa y difusión social

linia negra

fletxa verda InfoLibre. Información libre e independiente

linia negra

fletxa verda Viento Sur

linia negra

fletxa verda Terra

linia negra

fletxa verdaLibreRed

linia negra

fletxa verda DICYT. Difusión de la ciencia y la tecnología

linia negra

fletxa verda Magisterio*

linia negra

fletxa verda Expansión

linia negra

fletxa verda Tercera Información

linia negra

fletxa verda Agencia SINC

linia negra

fletxa verda El Comercio (Asturias)

linia negra

fletxa verda AndaluciaInformación [Andalucía]

linia negra

fletxa verdaDiario Sur [Andalucía]

linia negra

fletxa verdaDiario de Mallorca [Mallorca]

linia negra

fletxa verdaLa Opinión de Zamora [Zamora]

linia negra

fletxa verda Diario de Sevilla [Sevilla]

linia negra

fletxa verdaLa Nueva España [Asturias]

linia negra

fletxa verdaNaiz [Euskalerria]

linia negra

fletxa verda Diario de Soria [Soria]

linia negra

fletxa verda La Voz Digital [Cádiz]

linia negra

fletxa verda Diario de Cádiz [Cádiz]

linia negra

fletxa verda El Día [Islas Canarias]

linia negra

fletxa verda El Español

linia negra

fletxa verda El plural

linia negra

fletxa verda La bolsa

linia negra

fletxa verda La Cerca (Castilla La Mancha)

linia negra

fletxa verda Diario de León

linia negra

fletxa verdaDiario de noticias (Navarra)

linia negra

fletxa verda Kaos en la red

linia negra

fletxa verda Jornada

linia negra

fletxa verda Fotomovimiento. Testimonio fotográfico

linia verda

fletxa verda LaHaine.org. Proyecto de desobediencia inform.

linia verda

fletxa verda Nodo50.org. Contrainformación en red

linia verda

fletxa verda Cope

linia verda

fletxa verda DeCine21. Estrenos de cine

linia verda

fletxa verda España Notinent

linia verda

fletxa verdaPortal Clásico. Cult. clásica, historia y mitología

linia verda

fletxa verdaCinco Días. Diario de economía

linia verda

fletxa verda Mas 24

linia verda

fletxa verdaÚltimo cero

linia verda

fletxa verda Mundiario. Diario de análisis y opinión.

linia verda

fletxa verda Diario de Burgos [Burgos]

linia verda

fletxa verda El Norte de Castilla [Castilla y León]

linia verda

fletxa verdaFaro de Vigo [Vigo]

linia verda

fletxa verda La Opinión [Coruña]

linia verda

fletxa verda El Digital de Castilla y la Mancha [Castilla y la M]

linia verda

fletxa verdaAlbacete Abierto [Albacete]

linia verda

fletxa verda El Comercio [Asturias]

linia verda

fletxa verdaCanarias 7 [Islas Canarias]

linia verda

fletxa verdaSur.es [Málaga]

linia verda

fletxa verda El Correo [Bizkaia y Álava]

linia verda

fletxa verda La Gaceta de Salamanca [Salamanca]

linia verda

fletxa verda La Opinión de Málaga [Málaga]

linia verda

fletxa verda La Rioja

linia verda

fletxa verda estrella digital

linia verdafletxa verda Yahoo.es

linia verda

fletxa verda Periodista digital

linia verda

fletxa verda Diario de Córdoba

linia verda

fletxa verdaeitv.eus. (Euskadi)

linia verda

fletxa verda La República

linia vermella

fletxa verda Madrilonia

linia vermella

fletxa verda Periodismo Humano

linia vermella

fletxa verda Nueva Tribuna

linia vermella

fletxa verda Nosotras.com

linia vermella

fletxa verdaOnda Cero

linia vermella

fletxa verda La Razón

linia vermella

fletxa verda Rebelión

linia vermella

fletxa verda Te Interesa

linia vermella

fletxa verda El Boletin. Diario de Actualidad y Finanzas

linia vermella

fletxa verda Asturias 24

linia vermella

fletxa verda clm24.es [Castilla la Mancha]

linia vermella

fletxa verda Hoy.es [Extremadura]

linia vermella

fletxa verda Andalucesdiario.es [Andalucía]

linia vermella

fletxa verdaLa Voz de Galicia [Galicia]

linia vermella

fletxa verda Madrid Actual [Madrid]

linia vermella

fletxa verdaILeón [León]

linia vermella

fletxa verdaEl Faro Digital [Ceuta y Melilla]

linia vermella

fletxa verda MadridPress [Madrid]

linia vermella

fletxa verda Diario de Navarra [Navarra]

linia vermella

fletxa verda Diario de León [León]

linia vermella

fletxa verda El Diario Vasco [Euskadi]

linia vermella

fletxa verdaBroadly

linia vermella

fletxa verdaLa crónica

linia vermella

fletxa verda Economia digital

linia vermella

fletxa verda La voz de Cádiz

linia vermella

fletxa verda Deia (Euskadi)

linia vermella

fletxa verda El obrero.es

linia vermella

fletxa verda Berria (Euskadi)

linia vermella

fletxa verda Crónica global

linia vermella

 

4) Mitjans de la resta del món:

fletxa verda La Tercera [Chile]

linia negra

fletxa verda Diario de México [México]

linia negra

fletxa verdaRunRunes [Venezuela]

linia verda

fletxa verda EdWeek [EEUU]

linia verda

fletxa verda Clarín [Argentina]

linia vermella

fletxa verda La Nación (Argentina)

linia vermella

 

 

Llegenda:

*: Noticia per a subscriptors.

**: Altres: noticies d'altres sindicats, departament de premsa de l'administració, etc.

creative commons: Aquest mitjà publica els seus continguts sota una llicència Creative Commons.

USTEC·STEs IAC, Actualitzat:

28/04/2020 15:36 (36)