ustec

recull de premsa

linia negraDilluns 27-5 al 3-6-19linia negra

aldia

USTEC denuncia el tancament de com a mínim 15 línies escolars a les comarques gironines

El sindicat USTEC-STEs ha comptabilitzat que el Departament d'Educació podria tancar un mínim de 15 grups a diferents escoles de les comarques gironines de cara al curs vinent. El portaveu del sindicat, Xavier Díez, ha afegit que aquesta reducció "podria afectar a 30 docents" que es quedarien sense feina. Una de les escoles que podria perdre un grup de P3 és l'escola Gaziel, de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà). En aquest cas, els professors i les famílies han optat per fer una tancada indefinida a partir d'aquest divendres a la tarda, quan s'acabin les classes. L'objectiu d'aquesta reivindicació és mantenir-la fins que el Departament els prometi que no es tancarà cap grup d'aquesta escola.

 

Sindicats docents demanen al Govern que paralitzi les modificacions curriculars de la FP

El portaveu d'Ustec·Stes, Ramon Font, ha assegurat a Europa Press que la Generalitat no ha volgut paralitzar-ho durant un any per consensuar les modificacions, com demanaven els sindicats, i ha remarcat que es tracta d'una "reforma" que afecta molt a l'ensenyament.

Ha considerat que és una modificació de la FP dual que "dona més hores" en les empreses per a l'alumnat, on es dona una formació per a una determinada feina, però no una formació integral.

Així mateix, ha advertit que aquestes modificacions en la FP podrien comportar una pèrdua de treballadors, que ha xifrat en "526 el proper curs".

linia verda

el punt avui

Queixes per la supressió de 22 grups d’alumnes de P3 | Núria Astorch | girona | Educació | El Punt Avui

El sindicat USTEC va lamentar ahir que Educació no aprofiti aquesta oportunitat per disminuir la ràtio a les aules de P3 com una aposta clara per la qualitat educativa, i sobretot per fer realitat la política d’inclusió que, segons van denunciar els seus representants, s’està aplicant amb recursos testimonials. “La política d’Educació és tancar grups i reduir despeses. Cada grup que es tanca representa un professor i mig d’estalvi. Un estalvi que va en contra de la qualitat educativa. I paral·lelament, es fa l’impossible per mantenir la concertada”, va exposar ahir Xavier Díez, del sindicat USTEC. El tancament d’aquests grups implicarà una reducció de la plantilla en 30 docents. Mentre que, segons aquesta organització sindical, moltes ràtios de grups de P3 continuen “ultrapassant” els límits legals (de 25 alumnes a infantil) i se segueix aplicant de forma normalitzada una mesura excepcional, com és l’escolarització de fins a 27 alumnes per classe.

D’acord amb les dades que va fer públiques ahir aquest sindicat, es tancarà una línia de P3 a Bescanó, Cassà de la Selva, Celrà, la Bisbal d’Empordà, Sant Feliu de Guíxols (a l’escola Gaziel) i a Vidreres. A Blanes i a Girona (escola de la Font de la Pólvora i Dalmau Carles) es tancaran dues línies, respectivament, i a Roses, quatre línies (una a cada centre públic). A aquesta llista s’hi ha de sumar el tancament d’un grup de 1r d’ESO a l’institut de Riells i Viabrea.

Díez va destacar que, com a conseqüència del tancament dels grups de P3, en alguns casos, com a la Bisbal i Roses, hi haurà famílies que ja tenen fills escolaritzats als centres i que hauran de portar el petit a un altre de la població. Aquesta situació “és un escàndol que contradiu tant les promeses d’aquest govern sobre la qualitat educativa com la reversió de les retallades”, va argumentar ahir USTEC en una roda de premsa conjunta amb els representants de l’AMPA de l’escola Gaziel de Sant Feliu de Guíxols, a la qual el sindicat dona suport en les seves mobilitzacions. USTEC anima la comunitat educativa a mobilitzar-se per evitar cap tancament a Girona. El sindicat proposa que, allà on hi hagi una disminució del nombre d’alumnes, en comptes de tancar línies, es rebaixi la ràtio a tots els grups de les escoles i que els alumnes que arribin un cop iniciat el curs –el que s’anomena la matrícula viva– es distribueixi de forma equitativa i rotatòria entre els centres. D’aquesta manera, segons van afegir, s’evitaria la creació de bonys als centres.

linia verda

nacio digitalcreative commons

El professorat denuncia un «ERO encobert» en la reforma de l'FP | NacióDigital

Ramon Font, portaveu nacional d'USTEC-STEs, ha insinuat que l'increment d'hores amb presència a l'empresa és per ''estalviar-se mà d'obra i professorat''. Tot i que Font també ha destacat que el Departament s'ha compromès a no retallar professorat, situa al voltant de 500 les dotacions que es podrien perdre a la llarga.

linia verda

europa press

Sindicatos docentes piden al Govern paralizar las modificaciones curriculares de la FP

El portavoz de Ustec·Stes, Ramon Font, ha asegurado a Europa Press que la Generalitat no ha querido paralizarlo durante un año para consensuar las modificaciones, como pedían los sindicatos, y ha remarcado que se trata de una "reforma" que afecta mucho a la enseñanza. Ha considerado que es una modificación de la FP dual que "da más horas" en las empresas para el alumnado, donde se da una formación para una determinado trabajo, pero no una formación integral.

linia verda

abc

Profesores, alumnos y patronal se rebelan contra la reforma de la FP impulsada por el Govern

«Mano de obra barata»

Según el portavoz del sindicato Ustec-STEs, Ramón Font, la aplicación del decreto puede suponer tener «526 dotaciones de profesorado menos, y una mano de obra barata, dado el aumento de las horas de formación en centros de trabajo, que pasarán a ser 490, y el bajo sueldo de los alumnos», informa Efe.

«Pretenden hacer que todos los ciclos formativos de grado medio y superior tengan un año de formación en el centro educativo y otro año en el centro de trabajo, dualizando así la enseñanza y ahorrando profesorado», ha denunciado Font.

Por otro lado, el portavoz de USTEC-STEs ha asegurado que «en las empresas sólo se forma a los alumnos para un único puesto de trabajo, con el problema que eso comporta cuando se incorporan al mundo laboral, ya que se les hiperespecializa para un puesto en una empresa concreta».

«Desde el sindicato creemos que la solución correcta es un modelo de alternancia simple: por cada ciclo formativo se tendrían que realizar dos años de formación en el centro educativo y otro año en el centro de trabajo», ha explicado Font.

linia verda

el periodico

Sindicatos docentes piden al Govern paralizar las modificaciones curriculares de la FP

El portavoz de Ustec·Stes, Ramon Font, ha asegurado a Europa Press que la Generalitat no ha querido paralizarlo durante un año para consensuar las modificaciones, como pedían los sindicatos, y ha remarcado que se trata de una "reforma" que afecta mucho a la enseñanza.

Ha considerado que es una modificación de la FP dual que "da más horas" en las empresas para el alumnado, donde se da una formación para una determinado trabajo, pero no una formación integral.

Asimismo, ha advertido de que estas modificaciones en la FP podrían conllevar una pérdida de trabajadores, que ha cifrado en "526 el próximo curso".

linia verda

cadena ser

15 grups menys de P3 i 1r d'ESO el curs que ve | Ràdio Girona | Cadena SER

USTEC denuncia que el tancament d'aquests grups podrien afectar una trentena de docents. Una situació que el Departament d'Educació atribueix al descens dels naixements.

El sindicat d'ensenyament USTEC diu que s'hauria d'aprofitar aquesta situació per reduir ràtios i que, per tant, hi hagi menys alumnes per professor.

En total, segons USTEC, es tancaran almenys quinze grups de P3 a Roses, Girona i Blanes i també una línia de primer d'ESO a Riells i Viabrea. El sindicat creu que aquesta decisió resta oportunitats dels alumnes de l'escola pública.

linia verda

USTEC·STEs (IAC) és membre i part cofundadora de la IAC (Intersindical Alternativa de Catalunya):

iac**

Comunicat sobre l’accident mortal d’un treballador de Glovo – Intersindical Alternativa de Catalunya

linia vermella

(Confederación de Sindicatos de Trabajadoras y Trabajadores de la Enseñanza)

stes intersindical**

El síndrome de docente quemado será considerado enfermedad relacionada con el trabajo - STEs Intersindical

Las claves para la derogación de las reformas laborales - STEs Intersindical

linia vermella

(Sindicat de Treballadores i Treballadors de l’Ensenyament del País Valencià)

stpv **

La Mesa Sectorial tracta la normativa d’adjudicacions i les titulacions del professorat interí | STEPV

linia vermella

la vanguardia

La reforma de la FP supondrá el despido de más de 500 profesores, según USTEC

La reforma curricular de la Formación Profesional (FP) que ha anunciado el Departamento de Educación de la Generalitat para el próximo curso conllevará el despido de 526 profesores, según el portavoz del sindicato USTEC-STEs, Ramón Font.

Según el portavoz del sindicato USTEC-STEs, Ramón Font, esta resolución puede suponer tener "526 dotaciones de profesorado menos, y una mano de obra barata, dado el aumento de las horas de formación en centros de trabajo, que pasarán a ser 490, y el bajo sueldo de los alumnos".

"Pretenden hacer que todos los ciclos formativos de grado medio y superior tengan un año de formación en el centro educativo y otro año en el centro de trabajo, dualizando así la enseñanza y ahorrando profesorado", ha denunciado Font.

Por otro lado, el portavoz de USTEC-STEs ha asegurado que "en las empresas sólo se forma a los alumnos para un único puesto de trabajo, con el problema que eso comporta cuando se incorporan al mundo laboral, ya que se les hiperespecializa para un puesto en una empresa concreta".

"Desde el sindicato creemos que la solución correcta es un modelo de alternancia simple: por cada ciclo formativo se tendrían que realizar dos años de formación en el centro educativo y otro año en el centro de trabajo", ha explicado Font.

linia vermella

diari de girona

Ustec·STEs denuncia el tancament de 15 grups d'alumnes el curs vinent - Diari de Girona

A partir de consultes directes als centres, Ustec·STEs ha confirmat la voluntat d'Educació de clausurar un grup de P3 a escoles de Bescanó, Cassà de la Selva, Celrà, la Bisbal d'Empordà, Sant Feliu de Guíxols i Vidreres; dos a Blanes i a Girona; i quatre a Roses, on el sindicat critica que «es mantenen artificialment dos grups de la concertada».
Protesta de les famílies a Sant Feliu

Ustec·STEs demana a tota la comunitat educativa que segueixi aquest exemple i es mobilitzi per evitar cap tancament a les comarques de Girona.

El portaveu del sindicat, Xavier Díez, ha explicat que acusen el Departament d'Educació «d'incomplir les promeses de no tancar cap grup» i ha qualificat de «molt hipòcrita tot plegat perquè parlen de qualitat però a l'hora de la veritat hi haurà moltes escoles carregades i no hi ha cap tancament a la concertada, tot i que sovint els números no arriben».

Educació preveu tancar 22 grups de P3 en escoles gironines al setembre - Diari de Girona

El Departament d'Educació preveu reduir 22 grups de P3 a escoles gironines el curs vinent, passant dels 360 actuals a 338; «suficient per ubicar els 7.123 alumnes» inscrits al primer any d'educació infantil, tal com va explicar el director territorial, Martí Fonalleras. Així, el màxim responsable de la Conselleria a Girona va augmentar en 7 les 15 línies que Ustec·STEs va denunciar ahir al matí que es tancarien al setembre, la xifra que el sindicat havia aconseguit confirmar mitjançant consultes als centres.

La formació ha corroborat que, en principi, Educació suprimirà un grup de P3 en escoles de Bescanó, Cassà de la Selva (en aquesta última població, des del municipi han contradit la informació d'Ustec·STEs i han informat que no es tancarà cap grup de P3 sinó que se n'obrirà un de nou a l'escola Puig d'Arques), Celrà, la Bisbal d'Empordà, Sant Feliu de Guíxols i Vidreres; dos en centres de Blanes i Girona; i quatre més a Roses, on el sindicat va criticar que «es mantenen artificialment dos grups de la concertada». Tot i que no n'havia confirmat més, Ustec·STEs va explicar que tenia constància dels 22 que ahir Fonalleras va confirmar perquè va donar aquest nombre al Consell Escolar Territorial del 9 d'abril; «per zero a la concertada», va remarcar el sindicat.
Cap tancament a la concertada

El seu portaveu a Girona, Xavier Díez, va explicar que acusen el Departament d'Educació «d'incomplir les promeses de no tancar cap grup» i va qualificar de «molt hipòcrita tot plegat perquè parlen de qualitat però, a l'hora de la veritat, hi haurà moltes escoles carregades i a la concertada no hi ha cap tancament, tot i que sovint els números no arriben».

Ustec·STEs va reconèixer la influència de la baixada demogràfica dels últims anys, però va defensar que «la matrícula viva i la migració es manté en proporció similar», de manera que es podria aprofitar la situació per reduir les ràtios als municipis on el nombre d'alumnes per aula «ultrapassa endèmicament els límits legals».

El director territorial d'Educació va explicar que treballen amb la xifra de 23 alumnes per aula; «per tant –va dir–, la ràtio és correcta i l'oferta quadra amb la preinscripció que hi ha hagut, fora d'algun petit desajust, molt pocs casos, que haurem de resoldre».

Martí Fonalleras va insistir que la planificació definitiva es tancarà després de la matriculació i, fins i tot, quan l'alumnat s'incorpori als centres el setembre. Pel que fa a la davallada demogràfica, el responsable del Departament va indicar que és general, però sobretot als municipis d'interior; mentre que s'han registrat petits increments en llocs de la costa.

D'altra banda, Ustec·STEs va advertir que els tancaments implicaran la pèrdua d'una trentena de llocs de feina, bàsicament mestres i tècnics d'educació infantil, un fet que Fonalleras va dir que no havia de ser «necessàriament així perquè pot sortir la necessitat en altres centres», però va deixar clar que «si no hi ha l'alumnat suficient no podem posar docents».

El paquet de reduccions de grups inclou una excepció, l'institut de Riells i Viabrea, ja que la preinscripció ha posat en perill un dels dos grups d'ESO que té ara. Martí Fonalleras va explicar que els 30 preinscrits l'han posat en «una situació límit, però és possible que arribi alguna família o que hi hagi algun repetidor», pel que assegurar que «si el nombre d'alumnes s'incrementa hi posarem un grup més».

linia vermella

ALTRES NOTÍCIES:

Empordà: USTEC denuncia el tancament de 4 línies escolars a Roses i com a mínim 11 més a tot Girona - Empordà

El sindicat USTEC-STEs ha comptabilitzat que el Departament d'Educació podria tancar un mínim de 15 grups a diferents escoles de les comarques gironines, entre elles les de Roses, de cara al curs vinent. El portaveu del sindicat, Xavier Díez, ha afegit que aquesta reducció "podria afectar a 30 docents" que es quedarien sense feina. Una de les escoles que podria perdre un grup de P3 és l'escola Gaziel, de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà). En aquest cas, els professors i les famílies han optat per fer una tancada indefinida a partir d'aquest divendres a la tarda, quan s'acabin les classes. L'objectiu d'aquesta reivindicació és mantenir-la fins que el Departament els prometi que no es tancarà cap grup d'aquesta escola.

En les escoles, es traurien cursos de P3. Concretament seria un grup a Bescanó (Gironès), dos més a Blanes (Selva), un a Cassà de la Selva (Gironès), un altre a Celrà (Gironès), dos a Girona, un més a la Bisbal, quatre a Roses (Alt Empordà), un a Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà) i un últim a Vidreres (Selva). Pel que fa a secundària, el Departament plantejaria retirar una línia de 1r d'ESO de Riells i Viabrea (Selva).

Segons el portaveu nacional del sindicat, Ramon Font, aquesta supressió de línies és una "política garrepa" perquè representa "un estalvi molt petit" en comparació a "l'infrafinançament que hi ha en Educació". Per això demanen que des de la Generalitat es mantinguin les classes actuals.

A més, Díez ha detallat que la supressió de tots aquests grups afectaria a uns 30 professors de la demarcació. També s'hi veurien afectats alguns tècnics de reforç. De tota manera, Díez s'ha queixat de la decisió d'Educació que no ha eliminat cap grup de les escoles concertades.

A més, des del sindicat han trobat especialment preocupant la supressió dels quatre grups de P3 de Roses, ja que obligarà a repartir set famílies per diferents escoles. Tot i així, aquestes set famílies tancaran el màxim nombre d'alumnes que poden anar en una classe, segons marca la llei. Per això troben especialment preocupant que si algú decideix matricular-se a mig curs en qualsevol centre públic, o bé hauran d'augmentar les ràtios per sobre del permès, o bé hauran de redirigir les famílies a un centre concertat.

Per a Díez, la baixada de demografia infantil era una "oportunitat" per al Departament de reduir encara més les ràtios d'alumnes per aula i, d'aquesta manera, "augmentar l'efectivitat dels alumnes".

El Llobregat: Los sindicatos alertan de que la reforma de la FP puede suponer el despido de 500 docentes | El Llobregat

Desde USTEC, además, lamentan que hoy en día en las empresas solo forman alumnos para un único puesto de trabajo, "con el problema que eso comporta cuando se incorporan al mundo laboral, ya que se les hiperespecializa para un puesto en una empresa concreta", asegura el portavoz del sindicato, Ramón Font.

Social.cat: El professorat de cicles formatius demana a Educació aturar la reforma “low cost” de l'FP - Social.cat

Ramon Font, portaveu nacional d'USTEC-STEs, ha insinuat que l'increment d'hores amb presència a l'empresa és per “estalviar-se mà d'obra i professorat”. Tot i que Font també ha destacat que el Departament s'ha compromès a no retallar professorat, situa al voltant de 500 les dotacions que es podrien perdre a la llarga.

Radio Capital: Tancada indefinida a l'Escola Gaziel de Sant Feliu de Guíxols per evitar el tancament d'un grup de P3 • Ràdio Capital de l'Empordà

Fonts de l’USTEC asseguren que entre l’escola Gaziel, de Sant Feliu de Guíxols i la Mas Clarà a la Bisbal d’Empordà es podrien veure afectats uns 30 docents.

Metropoli Abierta: VÍDEO: Movida en el Saló de l'Ensenyament por el Ejército

Ràdio Sant Feliu: Professors i famílies de l'escola Gaziel, opten per fer una "tancada indefinida" a partir d'aquest divendres, amb l'objectiu de reivindicar que no es tanqui la línia de p3 | Ràdio Sant Feliu

Ahir al matí va haver-hi una roda de premsa en la qual es van reunir el president de l’AMPA del Gaziel, Daniel Puntunet juntament amb d’altres representants del centre i també els portaveus nacional i de Girona de la USTEC (Sindicat d’Ensenyament de Catalunya), Ramon Font i Xavier Díez.

TV Costa Brava: Professors i famílies del Gaziel faran una tancada indefinida per reclamar la línia de P3

El sindicat USTEC-STEs ha comptabilitzat que el Departament d'Educació podria tancar un mínim de 15 grups a diferents escoles de les comarques gironines de cara al curs vinent. El portaveu del sindicat, Xavier Díez, ha explicat en roda de premsa que aquesta reducció "podria afectar a 30 docents" que es quedarien sense feina.

Info Camp: Les famílies de l'Escola Isabel Besora s'adrecen al conseller Bargalló per recuperar la segona línia de P3

Dilluns es reuniran amb el director dels serveis territorials d'Ensenyament a Tarragona i amb el representant d'USTEC.

linia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra

 

mitjans de comunicacio

linia negra Recull de tots els mitjans de comunicació de la secció "Premsa" linia negra

eldiario escreative commons

linia verda

directacreative commons

linia verda

vilawebcreative commons

linia verda

criticcreative commons

linia verda

la mareacreative commons

linia verda

kaosenlaredcreative commons

linia verda

diagonal periodicocreative commons

linia verda

20 minutoscreative commons

linia verda

el diari de educaciocreative commons

linia verda

diario educacióncreative commons

linia verda

llibertatcreative commons

linia verda

raco catalacreative commons

linia verda

nacio digitalcreative commons

linia verda

nacio bergueda creative commons

linia verda

directe creative commons

linia verda

ined21 creative commons

linia verda

insurgente

linia verda

publico

linia verda

public

linia verda

europa press

linia verda

campus vivo

linia verda

agencia efe

linia verda

el confidencial

linia verda

el pais

linia verda

la informacion

linia verda

el huffington post

linia verda

abc

linia verda

el mundo

linia verda

el periodico

linia verda

cuadernos

linia verda

educacion 3

linia verda

aprendemas

linia verda

el economista

linia verda

diari del treball

linia verda

linia verda

cadena ser

linia verda

radio 4

linia verda

USTEC·STEs (IAC) és membre i part cofundadora de la IAC (Intersindical Alternativa de Catalunya):

iac**

linia vermella

(Confederación de Sindicatos de Trabajadoras y Trabajadores de la Enseñanza)

stes intersindical**

linia vermella

(Sindicat de Treballadores i Treballadors de l’Ensenyament del País Valencià)

stpv **

linia vermella

stei**

linia vermella

gencat**

linia vermella

mecd**

linia vermella

la vanguardia

linia vermella

tot lleida

linia vermella

lleida al minut

linia vermella

hola lleida

linia vermella

ua1

linia vermella

diari tarragona

linia vermella

diari de girona

linia vermella

fem girona

linia vermella

ara girona

linia vermella

el punt avui

linia vermella

ara cat

 

 

linia vermella

ara balears

linia vermella

el nou

linia vermella

regio7

linia vermella

segre

linia vermella

catalunya press

linia vermella

isabadell

linia vermella

catalonia today

linia vermella

triangle

linia vermella

la tele catcreative commons

linia vermella

aldia

linia vermella

linia vermella

catalunya radio

linia vermella

rac 1

linia vermella

8tv

linia vermella

tv3

linia vermella

la sexta

linia vermella

cuatro

linia vermella

tve

linia vermella

telecinco

linia vermella

atena 3

linia vermella

atena 3

linia vermella

linia vermella

 

ALTRES MITJANS

1) Mitjans de Catalunya:

fletxa verdaSocial.cat. Acció Social a Catalunya

linia negra

fletxa verda Radio Sabadell [Sabadell]

linia negra

fletxa verda EbreExprés [Ebre]

linia negra

fletxa verda AlDia.cat [Catalunya]

linia negra

fletxa verdaNúvol. El digital de cultura

linia negra

fletxa verdaComunicació 21

linia negra

fletxa verda Hola Lleida [Lleida]

linia negra

fletxa verdaXip/tv

linia negra

fletxa verda Empordà [Empordà]

linia negra

fletxa verda Radio Sabadell [Sabadell]

linia negra

fletxa verda Via Empresa

linia negra

fletxa verda Tot Sant Cugat [Sant Cugat]

linia negra

fletxa verdaSocial.cat. Acció Social a Catalunya

linia negra

fletxa verdaDiari Català

linia negra

fletxa verda EbreExprés [Ebre]

linia negra

fletxa verda Radio Rubí

linia negra

fletxa verda Tot Lleida

linia negra

fletxa verdalliureimillor.cat

linia negra

fletxa verda Rosa Sensat

linia negra

fletxa verda Diari de Vilanova

linia negra

fletxa verdaLleida diari

linia negra

fletxa verda Catalunya plural

linia negra

fletxa verda Indymedia Barcelona [Barcelona]

linia verda

fletxa verda SICOM. Solidaritat i comunicació

linia verda

fletxa verda ACN. Agencia Catalana de Noticies

linia verda

fletxa verda DiarioSitges [Sitges]

linia verda

fletxa verda Social.cat. Acció social a Catalunya

linia verda

fletxa verda La vila [Salou]

linia verda

fletxa verda Anoia diari [Anoia]

linia verda

fletxa verda El Temps

linia verda

fletxa verda Diari de Terrassa [Terrassa]

linia verda

fletxa verdaDiari Més [Reus]

linia verda

fletxa verda DiarioSitges [Sitges]

linia verda

fletxa verda Lliure i millor.cat

linia verda

fletxa verda Indymedia Barcelona [Barcelona]

linia verda

fletxa verda SICOM. Solidaritat i comunicació

linia verda

fletxa verda ACN. Agencia Catalana de Noticies

linia verda

fletxa verda Valls Diari [Valls]

linia verda

fletxa verda Mèdia.cat

linia verda

fletxa verda Cerdanyola.info [Cerdanyola]

linia verda

fletxa verdaTele Ponent:

linia verda

fletxa verdaRàdio Terra

linia verda

fletxa verda Ràdio Premià de Mar

linia verda

fletxa verdaRTV Vilafranca:

linia verda

fletxa verda 15MbcnTv [Barcelona]

linia vermella

fletxa verda Comunicació 21

linia vermella

fletxa verda FAVB Fed. d'associacions veins/es de Barcelona

linia vermella

fletxa verda El Plural [Andalucía i Catalunya]

linia vermella

fletxa verdaDiari Català

linia vermella

fletxa verdaAnoia diari [Anoia]

linia vermella

fletxa verda Bon dia (Lleida)

linia vermella

fletxa verdaTerrassa digital [Terrassa]

linia vermella

fletxa verda Lleida.com [Lleida]

linia vermella

fletxa verda Ebre Digital

linia vermella

fletxa verda AlDia.cat [Catalunya]

Contadorlinia vermella

fletxa verda El Plural [Andalucía i Catalunya]

linia vermella

fletxa verda 15MbcnTv [Barcelona]

linia vermella

fletxa verda ContraInfo.cat [Mallorca]

linia vermella

fletxa verda FAVB. F. d'associacions veins/es de Barcelona

linia vermella

fletxa verdaGirona notícies

linia vermella

fletxa verda marfanta.com

linia vermella

fletxa verda Radio Calella [Calella]

linia vermella

fletxa verda El Nacional

linia vermella

fletxa verda Cat Zona

linia vermella

fletxa verda Núvol

linia vermella

fletxa verdaRàdio Olot

linia vermella

 

2) Mitjans de la resta dels Països Catalans:

fletxa verda Levante-EMV [País Valencià]

linia negra

fletxa verdaLa Opinión de Torrent [Torrent]

linia negra

fletxa verda La veu [País Valencià]

linia negra

fletxa verdaMallorca Zeitung [Mallorca]

linia negra

fletxa verda Nou Diari [Eivissa i Formentera]

linia negra

fletxa verda Diario Información (Alacant)

linia negra

fletxa verdaLas Provincias [País Valencià]

linia verda

fletxa verda Periódico Santa Pola [Santa Pola]

linia verda

fletxa verdaNúvol digital

linia verda

fletxa verdaDiario de Ibiza [Eivissa]

linia verda

fletxa verda d Balears

linia verda

fletxa verda Ràdio Mallorca

linia verda

fletxa verdaLa Verdad [Múrcia y Alicante]

linia vermella

fletxa verda Información.es [Alacant]

linia vermella

fletxa verda DBalears [Illes Balears]

linia vermella

fletxa verdaDiario de Mallorca [Mallorca]

linia vermella

fletxa verda Mallorca diario

linia vermella

3) Mitjans de l'estat espanyol:

fletxa verda EcoRepublicano

linia negra

fletxa verda DisoPress. Agencia de prensa y difusión social

linia negra

fletxa verda InfoLibre. Información libre e independiente

linia negra

fletxa verda Viento Sur

linia negra

fletxa verda Terra

linia negra

fletxa verdaLibreRed

linia negra

fletxa verda DICYT. Difusión de la ciencia y la tecnología

linia negra

fletxa verda Magisterio*

linia negra

fletxa verda Expansión

linia negra

fletxa verda Tercera Información

linia negra

fletxa verda Agencia SINC

linia negra

fletxa verda El Comercio (Asturias)

linia negra

fletxa verda AndaluciaInformación [Andalucía]

linia negra

fletxa verdaDiario Sur [Andalucía]

linia negra

fletxa verdaDiario de Mallorca [Mallorca]

linia negra

fletxa verdaLa Opinión de Zamora [Zamora]

linia negra

fletxa verda Diario de Sevilla [Sevilla]

linia negra

fletxa verdaLa Nueva España [Asturias]

linia negra

fletxa verdaNaiz [Euskalerria]

linia negra

fletxa verda Diario de Soria [Soria]

linia negra

fletxa verda La Voz Digital [Cádiz]

linia negra

fletxa verda Diario de Cádiz [Cádiz]

linia negra

fletxa verda El Día [Islas Canarias]

linia negra

fletxa verda El Español

linia negra

fletxa verda El plural

linia negra

fletxa verda La bolsa

linia negra

fletxa verda La Cerca (Castilla La Mancha)

linia negra

fletxa verda Diario de León

linia negra

fletxa verdaDiario de noticias (Navarra)

linia negra

fletxa verda Kaos en la red

linia negra

fletxa verda Jornada

linia negra

fletxa verda Fotomovimiento. Testimonio fotográfico

linia verda

fletxa verda LaHaine.org. Proyecto de desobediencia inform.

linia verda

fletxa verda Nodo50.org. Contrainformación en red

linia verda

fletxa verda Cope

linia verda

fletxa verda DeCine21. Estrenos de cine

linia verda

fletxa verda España Notinent

linia verda

fletxa verdaPortal Clásico. Cult. clásica, historia y mitología

linia verda

fletxa verdaCinco Días. Diario de economía

linia verda

fletxa verda Mas 24

linia verda

fletxa verdaÚltimo cero

linia verda

fletxa verda Mundiario. Diario de análisis y opinión.

linia verda

fletxa verda Diario de Burgos [Burgos]

linia verda

fletxa verda El Norte de Castilla [Castilla y León]

linia verda

fletxa verdaFaro de Vigo [Vigo]

linia verda

fletxa verda La Opinión [Coruña]

linia verda

fletxa verda El Digital de Castilla y la Mancha [Castilla y la M]

linia verda

fletxa verdaAlbacete Abierto [Albacete]

linia verda

fletxa verda El Comercio [Asturias]

linia verda

fletxa verdaCanarias 7 [Islas Canarias]

linia verda

fletxa verdaSur.es [Málaga]

linia verda

fletxa verda El Correo [Bizkaia y Álava]

linia verda

fletxa verda La Gaceta de Salamanca [Salamanca]

linia verda

fletxa verda La Opinión de Málaga [Málaga]

linia verda

fletxa verda La Rioja

linia verda

fletxa verda estrella digital

linia verdafletxa verda Yahoo.es

linia verda

fletxa verda Periodista digital

linia verda

fletxa verda Diario de Córdoba

linia verda

fletxa verdaeitv.eus. (Euskadi)

linia verda

fletxa verda La República

linia vermella

fletxa verda Madrilonia

linia vermella

fletxa verda Periodismo Humano

linia vermella

fletxa verda Nueva Tribuna

linia vermella

fletxa verda Nosotras.com

linia vermella

fletxa verdaOnda Cero

linia vermella

fletxa verda La Razón

linia vermella

fletxa verda Rebelión

linia vermella

fletxa verda Te Interesa

linia vermella

fletxa verda El Boletin. Diario de Actualidad y Finanzas

linia vermella

fletxa verda Asturias 24

linia vermella

fletxa verda clm24.es [Castilla la Mancha]

linia vermella

fletxa verda Hoy.es [Extremadura]

linia vermella

fletxa verda Andalucesdiario.es [Andalucía]

linia vermella

fletxa verdaLa Voz de Galicia [Galicia]

linia vermella

fletxa verda Madrid Actual [Madrid]

linia vermella

fletxa verdaILeón [León]

linia vermella

fletxa verdaEl Faro Digital [Ceuta y Melilla]

linia vermella

fletxa verda MadridPress [Madrid]

linia vermella

fletxa verda Diario de Navarra [Navarra]

linia vermella

fletxa verda Diario de León [León]

linia vermella

fletxa verda El Diario Vasco [Euskadi]

linia vermella

fletxa verdaBroadly

linia vermella

fletxa verdaLa crónica

linia vermella

fletxa verda Economia digital

linia vermella

fletxa verda La voz de Cádiz

linia vermella

fletxa verda Deia (Euskadi)

linia vermella

fletxa verda El obrero.es

linia vermella

fletxa verda Berria (Euskadi)

linia vermella

fletxa verda Crónica global

linia vermella

 

4) Mitjans de la resta del món:

fletxa verda La Tercera [Chile]

linia negra

fletxa verda Diario de México [México]

linia negra

fletxa verdaRunRunes [Venezuela]

linia verda

fletxa verda EdWeek [EEUU]

linia verda

fletxa verda Clarín [Argentina]

linia vermella

fletxa verda La Nación (Argentina)

linia vermella

 

 

Llegenda:

*: Noticia per a subscriptors.

**: Altres: noticies d'altres sindicats, departament de premsa de l'administració, etc.

creative commons: Aquest mitjà publica els seus continguts sota una llicència Creative Commons.

USTEC·STEs IAC, Actualitzat:

28/04/2020 15:36 (11)