ustec

recull de premsa

linia negraDel 3 al 10-6-19linia negra

aldia

Ustec·Stes demana la dimissió de Bargalló després d'"un any decebedor"

El manteniment de la retallada a professors més grans de 55 anys, "la gota que fa vessar el got"

Ustec·Stes ha demanat aquest divendres la dimissió del conseller d'Educació de la Generalitat, Josep Bargalló, després d'"un any decebedor" en què, segons el sindicat, no ha revertit cap de les retallades implementades a la crisi.

En un comunicat, el sindicat majoritari a la pública ha remarcat que la "gota que ha fet vessar el got de la paciència" ha estat la proposta d'aquest divendres del Govern de mantenir que el professorat més gran de 55 anys no pugui reduir-se l'horari lectiu.

Les fonts de la Conselleria d'Educació de la Generalitat han assegurat a Europa Press que s'ha comunicat als sindicats en una taula sectorial que l'increment del professorat per compensar la reducció d'una hora lectiva als més grans de 55 anys "no es pot fer" amb pròrroga pressupostària, com ja va passar l'any passat.

Ustec·Stes ha remarcat que Bargalló "no ha eliminat cap de les retallades més essencials implementades amb l'excusa de la crisi", i ha enumerat que no s'ha revertit l'hora lectiva que resta als docents, no s'ha passat els terços de jornada a mitja jornada i no s'ha establert un calendari de recuperació.

Ha lamentat que Bargalló "sempre s'ha excusat en l'absència d'un pressupost" que, segons Ustec·Stes, es pot revertir mitjançant el recurs legal del decret-llei, i ha criticat el seu paper en el Pacte contra la Segregació Escolar, amb febles i inconcrets compromisos.

Ustec·Stes ha censurat, al seu parer, l'"actitud antidemocràtica" i opacitat en modificar el calendari escolar i posar fi a les proves extraordinàries de setembre, i el caos organitzat després de la resolució publicada sobre la Formació Professional.

El sindicat creu que la resolució és una "iniciativa de reforma per la porta de darrere", i ha recordat que també han demanat la dimissió del director general de Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim Especial de la Generalitat, Joan Lluís Espinós.

Ha afirmat que esperaven un "mínim de sensibilitat" amb l'ensenyament públic de Bargalló, però que s'ha equivocat, i ha demanat que faci un pas al costat i s'esculli a un responsable d'educació que prengui decisions en la reversió de les retallades i no faci servir excuses de mal pagador.

Sindicats educatius demanen el cessament del director general de FP de la Generalitat

linia verda

vilawebcreative commons

La USTEC demana la dimissió del conseller Bargalló

USTEC-STEs demana la dimissió del conseller d’Ensenyament Josep Bargalló, quan es compleix un any de la formació del govern. A través d’un comunicat, el sindicat majoritari d’ensenyament ha explicat que considera ‘decebedor’ el balanç del primer any de la conselleria perquè no s’ha revertit cap de les retallades que el sector va patir arran de la crisi.

‘No ha retornat l’hora lectiva de més, que el professorat encara pateix, ni tan sols ha acabat de retornar a la situació anterior en què els terços de jornada passin a mitja, tal com exigeix el conjunt de la comunitat educativa, i que són mesures de qualitat inqüestionables’, diu el comunicat. També denuncien que el professorat ha perdut un 25% del poder adquisitiu en la darrera dècada i no hi ha cap compromís a revertir la situació, i que des de la conselleria no s’ha mostrat la voluntat a trobar una soliució: ‘Sempre s’ha excusat en l’absència d’un pressupost que, tal com demostra l’experiència i la normativa per a altres sectors, es pot revertir mitjançant el recurs legal del decret-llei’, assenyala el comunicat.

Consideren que la comunitat educativa pateix un ‘menyspreu’ per part del conseller per la seva actitud ‘antidemocràtica’, que es mostra ‘en la seva unilateralitat i opacitat a l’hora de modificar retroactivament el calendari escolar per acabar amb les proves extraordinàries de setembre o impedir la publicació de les conclusions positives en els estudis elaborats per la mateixa administració sobre l’experimentació de la jornada compactada a primària o secundària’.

‘Com a sindicat majoritari en el camp de l’ensenyament ens esperàvem que algú que afirma compartir valors d’esquerres expressés un mínim de sensibilitat amb l’ensenyament públic i, com a mínim, fes un gest que deixés clar que l’educació era important, i que l’esperit democràtic tan necessari per construir una ciutadania crítica, acaba el comunicat, demanant la substitució de bargalló per un conseller que asseguri ‘una reversió de les retallades, el retorn vers una escola pública, catalana, democràtica, compensadora de les desigualtats, amb una inversió mínima d’un 6% del PIB, on els docents no puguin ser contractats o acomiadats com en una empresa privada’.

linia verda

el diari de educaciocreative commons

USTEC demana la dimissió de Bargalló

Reproduïm a continuació el comunicat que ha enviat aquest migdia el sindicat USTEC als mitjans de comunicació, signat pel seu portaveu, Ramon Font.

Demanem la dimissió del conseller Bargalló

Quan es compleix més d’un any del nou govern de la Generalitat i el nomenament de Josep Bargalló com a Conseller d’Educació, arriba el moment de fer un balanç general que ha resultat de ser del tot decebedor, i que a dia d’avui, quan es proposa, amb l’habitual mecanisme d’excepcionalitat de l’Acord de Govern, mantenir la retallada que impedeix exercir el dret a la reducció lectiva del professorat major de 55 anys, acaba fer vessar el got de la nostra paciència.

Demanem la seva dimissió perquè en tot aquest llarg període de temps que portem de creixement econòmic ininterromput des de 2014, l’actual titular del Departament no ha eliminat cap de les retallades més essencials implementades amb l’excusa de la crisi. Això vol dir que, faltant al compromís de l’acord amb la Consellera Ruiz de gener de 2017, no ha retornat l’hora lectiva de més, que el professorat encara pateix. Ni tan sols ha acabat de retornar a la situació anterior en què els terços de jornada passin a mitja, tal com exigeix el conjunt de la comunitat educativa, i que són mesures de qualitat inqüestionables. Tampoc ha retornat completament les retribucions suspeses corresponents a 2013 i 2014, dilatant en el temps, de manera artificial, el seu cobrament. Ni tampoc s’ha compromès a retornar el poder adquisitiu perdut del professorat, estimat al voltant d’un 25% en la darrera dècada, especialment l’increment de 6 a 9 anys en el reconeixement del primer estadi. De fet, no només no hi ha hagut cap voluntat d’acord, sinó que s’han negat reiteradament a establir un calendari de recuperació. I sempre s’ha excusat en l’absència d’un pressupost que, tal com demostra l’experiència i la normativa per a altres sectors, es pot revertir mitjançant el recurs legal del decret-llei.

No es tracta exclusivament d’una qüestió de diners. Hi ha un profund menyspreu al professorat quan es manté un horari de permanència al centre entre quatre i sis hores superiors a les retallades en el cas de secundària. També resulten molt ofensives decisions unilaterals que s’han negat a negociar, malgrat afectar a condicions laborals, com ara una avaluació competencial que comporta una insuportable càrrega de treball, una creixent burocratització de l’activitat docent. Per acabar-ho d’adobar, ha mantingut i perfeccionat el sistema de selecció arbitrari del professorat, conferint un poder excessiu a les direccions i fent que la continuïtat o proposta per a una feina depengui del dit o subjectives entrevistes, i no pas de mèrits objectius, capacitat, especialitat i transparència

De la mateixa manera, el Conseller ha tingut protagonisme en un pacte contra la Segregació que, a la pràctica, implica donar més recursos a la concertada a canvi de febles i inconcrets compromisos. O, com està succeint en l’actualitat, està tancant grups públics cara al curs vinent mentre s’està mantenint una concertada amb una demanda cada vegada més feble.

La seva actitud antidemocràtica també es mostra en la seva unilateralitat i opacitat a l’hora de modificar retroactivament el calendari escolar per acabar amb les proves extraordinàries de setembre o impedir la publicació de les conclusions positives en els estudis elaborats per la pròpia administració sobre l’experimentació de la jornada compactada a primària o secundària.

Finalment, i aquesta és una qüestió molt transcendent, volem denunciar el caos organitzat al voltant de la Formació Professional, amb un director general, Joan Lluís Espinós que ha engegat una proposta de reforma dels currículums que és una amenaça per al sistema educatiu, la qualitat de la FP i la protecció de l’alumnat i d’un professorat que, en cas que tiri endavant, podria representar un ERO contra, pel cap baix, el 10% de la seva plantilla. Entenem que aquesta iniciativa de reforma per la porta del darrere, que no ha seguit els procediments normatius exigibles respon a les exigències d’una patronal que vol posar el sistema educatiu al seu servei,  que sovint no s’ocupa prou de l’alumnat, i que posa en qüestió el rigor, seguretat i exigència d’aquesta estratègica estructura de país que és la Formació Professional reglada. A més, la voluntat deliberada de treure les competències de FP a Educació per lliurar-los a altres conselleries per tal de fer-la més vulnerable a pressions externes o corrupteles internes, ens porta a la conclusió que el director general hauria de ser cessat per l’escassa capacitat demostrada a l’hora de defensar una Formació Professional que ha de continuar a Educació.

Com a sindicat majoritari en el camp de l’ensenyament ens esperàvem que algú que afirma compartir valors d’esquerres expressés un mínim de sensibilitat amb l’ensenyament públic i, com a mínim, fes un gest que deixés clar que l’educació era important, i que l’esperit democràtic tan necessari per construir una ciutadania crítica. Tanmateix, ens hem equivocat. És per això que li demanem un pas al costat i que es triï un responsable d’educació que prengui aquelles decisions que apleguen tot el conjunt de diversitat de la comunitat educativa del país: una reversió de les retallades, el retorn vers una escola pública, catalana, democràtica, compensadora de les desigualtats, amb una inversió mínima d’un 6% del PIB, on els docents no puguin ser contractats o acomiadats com en una empresa privada, i on es deixi de fer servir excuses de mal pagador per no revertir unes retallades que, en mans de l’actual govern, han mostrat la seva intenció de fer-les estructurals.

linia verda

nacio digitalcreative commons

Una vintena de famílies es tanquen dins del Consorci d'Educació per exigir places públiques | NacióDigital

linia verda

europa press

Sindicatos educativos piden el cese del director general de FP de la Generalitat

linia verda

el periodico

Ustec·Stes, I-CSC, Aspepc·Sps y CGT piden retirar la resolución de la FP y orientaciones curriculares

linia verda

(Sindicat de Treballadores i Treballadors de l’Ensenyament del País Valencià)

stpv **

Gràcies Elvira! | STEPV

STEPV celebrarà el seu XIII Congrés aquest cap de setmana | STEPV

STEPV celebra el seu XIII Congrés | STEPV

linia verda

gencat**

Dies d'adjudicació i franja horària de connexió. Departament d'Educació

Dies previstos de nomenaments em mes de juny de 2019: 4, 7 i 12.

linia vermella

la vanguardia

Ustec pide la dimisión del Bargalló, tras un año de gestión "decepcionante"

El sindicato educativo Ustec-Stes, mayoritario en el campo de la enseñanza, ha pedido la dimisión del conseller de Educación, Josep Bargalló, por un año de gestión "decepcionante".

En un comunicado, el sindicato hace balance del primer año de Josep Bargalló al frente de Educación y denuncia que "no ha eliminado ninguno de los recortes más esenciales implementados con la excusa de la crisis" a pesar de que "llevamos de crecimiento económico ininterrumpido desde 2014".

El sindicato denuncia que el profesorado "sigue trabajando horas de más", que los tercios de jornada no han pasado a media jornada, ni se han devuelto completamente las retribuciones suspendidas en los años 2013 y 2014 y su cobro se ha dilatado de manera artificial.

Según Ustec, Educación tampoco se ha comprometido a devolver el poder adquisitivo perdido por el profesorado, estimado en torno a un 25 % en la última década.

De hecho, no sólo no ha habido ninguna voluntad de acuerdo, sino que se han negado reiteradamente a establecer un calendario de recuperación, ha denunciado el sindicato.

Para Ustec, Educación "siempre ha utilizado la falta de presupuesto como excusa" para revertir los recortes, mientras que en otros sectores se han aplicado decretos-ley para hacerlo.

También han denunciado como "muy ofensivas" algunas decisiones unilaterales tomadas por Educación, como una evaluación competencial que "conlleva una insoportable carga de trabajo y una creciente burocratización de la actividad docente" según el sindicato.

Asimismo, Ustec denuncia que se ha creado un sistema de selección "arbitrario" del profesorado, que "confiere un poder excesivo a las direcciones, con contrataciones a dedo y entrevistas subjetivas, y no según méritos objetivos, capacidad, especialidad y transparencia".

Del mismo modo, critican que el conseller "ha tenido protagonismo en un pacto contra la segregación que en la práctica implica dar más recursos a la concertada a cambio de débiles e inconcretos compromisos".

O, como está sucediendo en la actualidad, critica que se estén cerrando grupos públicos cara al próximo curso mientras se mantiene una concertada con una demanda cada vez más débil.

Del mismo modo, critican la actitud "antidemocrática" de Josep Bargalló a la hora de modificar retroactivamente el calendario escolar para acabar con las pruebas extraordinarias de septiembre o impedir la publicación de las conclusiones positivas en los estudios elaborados por la propia administración sobre el experimentación de la jornada compactada en primaria o secundaria.

Finalmente, critican el "caos organizado en torno a la Formación Profesional", al poner en marcha una propuesta de reforma de los currículos que "es una amenaza para el sistema educativo, la calidad de la FP y la protección del alumnado y de un profesorado".

Ustec·Stes, I-CSC, Aspepc·Sps y CGT piden retirar la resolución de la FP y orientaciones curriculares

Sindicatos educativos piden el cese del director general de FP de la Generalitat

Sindicatos denuncian que la nueva FP "está al servicio de la patronales"

linia vermella

tot lleida

L’Educació Financera a les Escoles de Catalunya (EFEC), a punt d’abaixar la persiana? - TOTLLEIDA

El passat dia 5 de juny alguns mitjans es feien ressò de l’acte de clausura a Lleida de la setena edició del programa Educació Financera a les Escoles de Catalunya. Val la pena de recordar que l’any 2013 el Departament d’Ensenyament va signar un conveni de col.laboració per posar en marxa un partenariat público-privat (Generalitat de Catalunya i Institut d’Estudis Financers, per una banda, i BBVA, CaixaBank, Banc Sabadell, Santander i Caixa d’Enginyers, per una altra, amb el suport del Col.legi d’Economistes de Catalunya i la European Financial Planning Association) i fer arribar així, de manera gratuïta, l’educació financera als centres educatius. El fet que el Departament d’Educació promogui la presència d’aquestes entitats financeres a les aules -són treballadors/es d’aquests bancs i caixes, en actiu o jubilats, els qui han impartit aquests coneixements- legitima el seu relat sobre les causes de la crisi-estafa que hem patit i les conseqüències de la qual encara s’arrosseguen. Un relat que els allibera de qualsevol responsabilitat i culpabilitza, en canvi, les famílies del  seu sobreendeutament. És per això que l’any 2016 es creà la Plataforma per una Educació en Economia Crítica (PLEEC) per exigir al Departament que aturés el programa EFEC, alhora que reclamava que qui hagi d’impartir els continguts relacionats amb les finances sigui el professorat d’economia dels centres educatius. A Lleida, aquesta Plataforma es presentà en públic amb un acte al carrer el 27 d’abril de 2017.

Darrerament, el passat mes de febrer, la PLEEC es va reunir amb representants d’Educació i va exposar, novament, la campanya Aturem l’EFEC. El posicionament del Departament en relació a aquesta qüestió és ara el següent: l’Educació Financera impartida aquests darrers 7 cursos és a punt d’abaixar la persiana, és a dir: en principi, el curs 2019/20 serà el darrer en què es portarà a terme el programa EFEC. La proposta que ara plantegen els responsables d’Educació és la de desenvolupar un nou programa d’economia amb continguts diferents, tot i que no se n’ha concretat encara el format. Sense cap mena de dubte, la Plataforma es felicitarà per la desapareció del programa EFEC el dia que això passi,  però seguirà fent denúncia de la situació si la nova proposta d’educació financera no és impartida pel professorat d’economia dels centres i no planteja la incorporació dels mitjans necessaris per dur-la a terme (materials, formació, etc) des d’una perspectiva que contempli una visió crítica de les finances i dels sistemes econòmics vigents que no bandegi la pluralitat i el pensament crític imprescindibles en qualsevol procès educatiu i de desenvolupament personal.

Creiem que és del tot inadmissible l’entrada en els centres educatius públics d’empreses i entitats privades com ha estat el cas arran de la implementació del programa EFEC, que amb l’aval del Departament d’Educació han utilitzat aquest espai educatiu per al propi rentat de cara després d’haver estat corresponsables de la pitjor crisi econòmico-financera de les darreres dècades. El passat dia 15 de setembre coincidí amb el desè aniversari de la caiguda de Lehman Brothers. Deu anys després d’aquell fracàs sistèmic la ciutadania continua pagant un preu molt elevat  que es tradueix amb la pèrdua de drets, de prestacions d’atur decents, de pensions dignes, d’una sanitat de qualitat o d’un habitatge o un lloguer assequibles. A més, les retallades que va patir el sector educatiu tampoc no s’han revertit. Ens diuen que no hi ha diners -Bargalló dixit arran de l’última vaga, la del 16 de maig- per allò que ha de ser prioritari mentre la banca segueix passejant-se pels centres públics explicant als adolescents de 4t d’ESO les bondats d’endeutar-se i el sistema capitalista com l’únic model econòmic possible.

Per tot això, Aturem l’EFEC  des d’ara mateix.

Permanent del Secretariat Intercomarcal d’USTEC·STES (IAC)

linia vermella

diari tarragona

Los padres de la escuela Isabel Besora de Reus critican que quedarse con una línea de P3 beneficia a las privadas | Diari de Tarragona

A las 10 de la mañana ha habido una primera reunión con la dirección del centro y, a las 10.30 h, ha sido el momento de los miembros de la AMIPA, que han entrado al edificio del Serveis Territorials con el apoyo de una decena de personas concentradas, entre padres y madres afectados y el sindicato USTEC-STEs, con pancartas en las que se podía leer «cap tancament de grups de P3 a l’escola pública» y «manteniment de la segona línea a l’escola Isabel Besora».

Por su parte, desde el sindicato USTEC-STEs, el portavoz en Tarragona, Juan Carlos Feijoo afirma que «hay muestras de rechazo sistemático por parte del Departament contra la escuela pública». Además, considera que los argumentos aportados no son consistentes «y parece que haya intereses en fomentar los centros privados y concertados».

linia vermella

diari de girona

La Generalitat vol obrir la porta a noves privatitzacions en salut i educació - Diari de Girona

Després de reunir-se a la seu de la CUP, única força parlamentària que es proposa presentar una esmena a la totalitat a aquest text, portaveus de les diverses organitzacions presents -entre elles el sindicat educatiu USTEC, els sindicats CGT, COS i INTERSINDICAL-CSC, així com diverses AMPAs i la FaPaC - han atès els mitjans.

linia vermella

el punt avui

Sindicats i docents demanen la dimissió del director de la FP | R.M.B | Barcelona | Educació | El Punt Avui

linia vermella

ara cat

Els sindicats d'educació demanen el cessament del director general de FP de la Generalitat

linia vermella

USTEC·STEs (IAC) és membre i part cofundadora de la IAC (Intersindical Alternativa de Catalunya):

iac**

Hospital Sagrat Cor de Martorell: repressió sindical! – Intersindical Alternativa de Catalunya

linia vermella

(Confederación de Sindicatos de Trabajadoras y Trabajadores de la Enseñanza)

stes intersindical**

Melilla | SATE-STEs vuelve a ganar las elecciones sindicales en la enseñanza pública de Melilla. - STEs Intersindical

Novedades en la web de oposiciones | Composición de tribunales y criterios de evaluación en varios territorios - STEs Intersindical

5 de junio, Día Mundial del Medio Ambiente | La Confederación Intersindical ante la Emergencia Climática - STEs Intersindical

linia vermella

ALTRES MITJANS:

Canal Reus: Els sindicats alerten 'd'interessos ocults' per part d'Ensenyament | Canal Reus TV

El sindicat USTEC-STES ha denunciat suposats interessos ocults per part del Departament d'Ensenyament, davant la negativa de reobrir una segona línia de P3 a l'escola Isabel Besora. La direcció del centre i l'AMiPA s'han reunit aquest matí amb els serveis territorials i els haurien anunciat oficialment aquesta decisió.

La problemàtica de la segona línia de P3 ha arribat als serveis territorials d'Ensenyament. Després que aquest matí el departament s'hagi reunit amb la direcció del centre i l'AMiPA, aquests han explicat que la negativa que apuntaven la setmana passada, ja és una decisió en ferm. Des del sindicat de professors USTEC-STES han denunciat aquest fet i han assegurat que des d'Ensenyament s'hauria deixat d'apostar per l'escola pública hi hauria interessos ocults. El portaveu d'USTEC-STES, Juan Carlos Feijoos, ha defensat que 'ens consta que des d'una escola concertada ja estan trucant a les famílies que es volen inscriure en aquest centre quan encara no hi ha una informació oficial'.

Els sindicats alerten 'd'interessos ocults' per part d'Ensenyament - YouTube [vídeo 2:15]

Diari Més Digital: Els pares de l'Escola Isabel Besora se senten enganyats per Educació

Ahir al matí l’AMiPA i el sindicat USTEC-STEs van reunir-se amb el Departament d’Educació, una reunió que des del centre educatiu confiaven que fos una manera de debatre i veure la millor solució però Pàmies va lamentar que «no va ser així». «Aquesta trobada ha estat més informativa que no pas de debat, ens han informat de la resolució que s’ha pres i punt», va sentenciar el president de l’AMiPA.

«Interessos ocults»
El portaveu del sindicat d’USTEC-STEs, Juan Carlos Feijoo també va seguir en aquesta línia assegurant que «aquí hi ha interessos ocults per fomentar i donar més ajudes a l’escola concertada i aquest no és el tarannà de defensar l’educació pública» i va afegir que «no hi ha voluntat política per resoldre els problemes de la pública». Feijoo també va denunciar que «des d’una escola concertada han estat trucant als pares preinscrits a la Isabel Besora  perquè es puguin matricular al seu centre, això quan encara no era oficial la no reobertura».

En quant a prendre alguna mesura o fer alguna reivindicació, des del sindicat USTEC-STEs van anunciar que ja en tenen algunes de pensades però que primer les donaran a conèixer els pares perquè són els afectats i, per tant, els qui han de decidir quin és el següent pas que volen prendre. Així doncs, aquests 25 afectats hauran de buscar una segona escola per apuntar-se.

Hora Nova: Plantegen el tancament de quatre grups de P3 a Roses | Hora Nova

El sindicat USTEC-STEs va denunciar els plans tot dient que en el cas de Roses «es mantenen artificialment dos grups de la concertada». USTEC creu que continuarà la sobrecàrrega i a la concertada «no hi haurà tancaments tot i sovint no arribar a les xifres».

Diari Més Digital: Los padres de la Escola Isabel Besora se sienten engañados por Educació

Crónica Global: Encierro familias para pedir plazas públicas

Radio Estel: A debat, el nou decret llei sobre educació: Diferents representants del moviment educatiu de Catalunya parlen a Ràdio Estel de totes les novetats referents a la nova proposta educativa aprovada pel govern català.Ràdio Estel

Sobre el decret llei presentat pel govern català, Ramon Font, d’USTEC, diu que “el decret és una porta oberta per evitar la segregació escolar, un dels problemes més importants que tenim en l’educació de Catalunya”.

Des d’USTEC, “si el que volem fer és apujar el finançament de les concertades això suposaria un augment de la segregació. Perquè seria donar el benefici a l’empresa en comptes del servei”.

Canal Reus: L'escola Isabel Besora, en peu de guerra | Canal Reus TV

L'AMIPA compta amb el suport dels sindicats, entre elles la USTEC i la CGT, que denuncien que el Departament d'Ensenyament té interessos ocults en aquesta qüestió i que es vol afavorir l'escola concertada i la privada.

Reus Digital: Els pares de l’escola Isabel Besora mantenen el pols a Ensenyament per tal que s’obri la línia de P3 | Reusdigital.cat diari de Reus. Notícies i actualitat del Camp de Tarragona

Diari de Terrassa: Piden la dimisión del director general de FP, Joan Lluís Espinós - Diari de Terrassa

Tarragona Digital: Famílies de la Isabel Besora es tanquen en senyal de protesta | TarragonaDigital.com

El Nacional: Una veintena de entidades avisan que el Govern quiere más privatizaciones

Social.cat: Els sindicats de l'ensenyament demanem el cessament del director general de l'FP - Social.cat

 

linia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra

 

mitjans de comunicacio

linia negra Recull de tots els mitjans de comunicació de la secció "Premsa" linia negra

eldiario escreative commons

linia verda

directacreative commons

linia verda

vilawebcreative commons

linia verda

criticcreative commons

linia verda

la mareacreative commons

linia verda

kaosenlaredcreative commons

linia verda

diagonal periodicocreative commons

linia verda

20 minutoscreative commons

linia verda

el diari de educaciocreative commons

linia verda

diario educacióncreative commons

linia verda

llibertatcreative commons

linia verda

raco catalacreative commons

linia verda

nacio digitalcreative commons

linia verda

nacio bergueda creative commons

linia verda

directe creative commons

linia verda

ined21 creative commons

linia verda

insurgente

linia verda

publico

linia verda

public

linia verda

europa press

linia verda

campus vivo

linia verda

agencia efe

linia verda

el confidencial

linia verda

el pais

linia verda

la informacion

linia verda

el huffington post

linia verda

abc

linia verda

el mundo

linia verda

el periodico

linia verda

cuadernos

linia verda

educacion 3

linia verda

aprendemas

linia verda

el economista

linia verda

diari del treball

linia verda

linia verda

cadena ser

linia verda

radio 4

linia verda

USTEC·STEs (IAC) és membre i part cofundadora de la IAC (Intersindical Alternativa de Catalunya):

iac**

linia vermella

(Confederación de Sindicatos de Trabajadoras y Trabajadores de la Enseñanza)

stes intersindical**

linia vermella

(Sindicat de Treballadores i Treballadors de l’Ensenyament del País Valencià)

stpv **

linia vermella

stei**

linia vermella

gencat**

linia vermella

mecd**

linia vermella

la vanguardia

linia vermella

tot lleida

linia vermella

lleida al minut

linia vermella

hola lleida

linia vermella

ua1

linia vermella

diari tarragona

linia vermella

diari de girona

linia vermella

fem girona

linia vermella

ara girona

linia vermella

el punt avui

linia vermella

ara cat

linia vermella

ara balears

linia vermella

el nou

linia vermella

regio7

linia vermella

segre

linia vermella

catalunya press

linia vermella

isabadell

linia vermella

catalonia today

linia vermella

triangle

linia vermella

la tele catcreative commons

linia vermella

aldia

linia vermella

linia vermella

catalunya radio

linia vermella

rac 1

linia vermella

8tv

linia vermella

tv3

linia vermella

la sexta

linia vermella

cuatro

linia vermella

tve

linia vermella

telecinco

linia vermella

atena 3

linia vermella

atena 3

linia vermella

linia vermella

 

ALTRES MITJANS

1) Mitjans de Catalunya:

fletxa verdaSocial.cat. Acció Social a Catalunya

linia negra

fletxa verda Radio Sabadell [Sabadell]

linia negra

fletxa verda EbreExprés [Ebre]

linia negra

fletxa verda AlDia.cat [Catalunya]

linia negra

fletxa verdaNúvol. El digital de cultura

linia negra

fletxa verdaComunicació 21

linia negra

fletxa verda Hola Lleida [Lleida]

linia negra

fletxa verdaXip/tv

linia negra

fletxa verda Empordà [Empordà]

linia negra

fletxa verda Radio Sabadell [Sabadell]

linia negra

fletxa verda Via Empresa

linia negra

fletxa verda Tot Sant Cugat [Sant Cugat]

linia negra

fletxa verdaSocial.cat. Acció Social a Catalunya

linia negra

fletxa verdaDiari Català

linia negra

fletxa verda EbreExprés [Ebre]

linia negra

fletxa verda Radio Rubí

linia negra

fletxa verda Tot Lleida

linia negra

fletxa verdalliureimillor.cat

linia negra

fletxa verda Rosa Sensat

linia negra

fletxa verda Diari de Vilanova

linia negra

fletxa verdaLleida diari

linia negra

fletxa verda Catalunya plural

linia negra

fletxa verda Indymedia Barcelona [Barcelona]

linia verda

fletxa verda SICOM. Solidaritat i comunicació

linia verda

fletxa verda ACN. Agencia Catalana de Noticies

linia verda

fletxa verda DiarioSitges [Sitges]

linia verda

fletxa verda Social.cat. Acció social a Catalunya

linia verda

fletxa verda La vila [Salou]

linia verda

fletxa verda Anoia diari [Anoia]

linia verda

fletxa verda El Temps

linia verda

fletxa verda Diari de Terrassa [Terrassa]

linia verda

fletxa verdaDiari Més [Reus]

linia verda

fletxa verda DiarioSitges [Sitges]

linia verda

fletxa verda Lliure i millor.cat

linia verda

fletxa verda Indymedia Barcelona [Barcelona]

linia verda

fletxa verda SICOM. Solidaritat i comunicació

linia verda

fletxa verda ACN. Agencia Catalana de Noticies

linia verda

fletxa verda Valls Diari [Valls]

linia verda

fletxa verda Mèdia.cat

linia verda

fletxa verda Cerdanyola.info [Cerdanyola]

linia verda

fletxa verdaTele Ponent:

linia verda

fletxa verdaRàdio Terra

linia verda

fletxa verda Ràdio Premià de Mar

linia verda

fletxa verdaRTV Vilafranca:

linia verda

fletxa verda 15MbcnTv [Barcelona]

linia vermella

fletxa verda Comunicació 21

linia vermella

fletxa verda FAVB Fed. d'associacions veins/es de Barcelona

linia vermella

fletxa verda El Plural [Andalucía i Catalunya]

linia vermella

fletxa verdaDiari Català

linia vermella

fletxa verdaAnoia diari [Anoia]

linia vermella

fletxa verda Bon dia (Lleida)

linia vermella

fletxa verdaTerrassa digital [Terrassa]

linia vermella

fletxa verda Lleida.com [Lleida]

linia vermella

fletxa verda Ebre Digital

linia vermella

fletxa verda AlDia.cat [Catalunya]

Contadorlinia vermella

fletxa verda El Plural [Andalucía i Catalunya]

linia vermella

fletxa verda 15MbcnTv [Barcelona]

linia vermella

fletxa verda ContraInfo.cat [Mallorca]

linia vermella

fletxa verda FAVB. F. d'associacions veins/es de Barcelona

linia vermella

fletxa verdaGirona notícies

linia vermella

fletxa verda marfanta.com

linia vermella

fletxa verda Radio Calella [Calella]

linia vermella

fletxa verda El Nacional

linia vermella

fletxa verda Cat Zona

linia vermella

fletxa verda Núvol

linia vermella

fletxa verdaRàdio Olot

linia vermella

 

2) Mitjans de la resta dels Països Catalans:

fletxa verda Levante-EMV [País Valencià]

linia negra

fletxa verdaLa Opinión de Torrent [Torrent]

linia negra

fletxa verda La veu [País Valencià]

linia negra

fletxa verdaMallorca Zeitung [Mallorca]

linia negra

fletxa verda Nou Diari [Eivissa i Formentera]

linia negra

fletxa verda Diario Información (Alacant)

linia negra

fletxa verdaLas Provincias [País Valencià]

linia verda

fletxa verda Periódico Santa Pola [Santa Pola]

linia verda

fletxa verdaNúvol digital

linia verda

fletxa verdaDiario de Ibiza [Eivissa]

linia verda

fletxa verda d Balears

linia verda

fletxa verda Ràdio Mallorca

linia verda

fletxa verdaLa Verdad [Múrcia y Alicante]

linia vermella

fletxa verda Información.es [Alacant]

linia vermella

fletxa verda DBalears [Illes Balears]

linia vermella

fletxa verdaDiario de Mallorca [Mallorca]

linia vermella

fletxa verda Mallorca diario

linia vermella

3) Mitjans de l'estat espanyol:

fletxa verda EcoRepublicano

linia negra

fletxa verda DisoPress. Agencia de prensa y difusión social

linia negra

fletxa verda InfoLibre. Información libre e independiente

linia negra

fletxa verda Viento Sur

linia negra

fletxa verda Terra

linia negra

fletxa verdaLibreRed

linia negra

fletxa verda DICYT. Difusión de la ciencia y la tecnología

linia negra

fletxa verda Magisterio*

linia negra

fletxa verda Expansión

linia negra

fletxa verda Tercera Información

linia negra

fletxa verda Agencia SINC

linia negra

fletxa verda El Comercio (Asturias)

linia negra

fletxa verda AndaluciaInformación [Andalucía]

linia negra

fletxa verdaDiario Sur [Andalucía]

linia negra

fletxa verdaDiario de Mallorca [Mallorca]

linia negra

fletxa verdaLa Opinión de Zamora [Zamora]

linia negra

fletxa verda Diario de Sevilla [Sevilla]

linia negra

fletxa verdaLa Nueva España [Asturias]

linia negra

fletxa verdaNaiz [Euskalerria]

linia negra

fletxa verda Diario de Soria [Soria]

linia negra

fletxa verda La Voz Digital [Cádiz]

linia negra

fletxa verda Diario de Cádiz [Cádiz]

linia negra

fletxa verda El Día [Islas Canarias]

linia negra

fletxa verda El Español

linia negra

fletxa verda El plural

linia negra

fletxa verda La bolsa

linia negra

fletxa verda La Cerca (Castilla La Mancha)

linia negra

fletxa verda Diario de León

linia negra

fletxa verdaDiario de noticias (Navarra)

linia negra

fletxa verda Kaos en la red

linia negra

fletxa verda Jornada

linia negra

fletxa verda Fotomovimiento. Testimonio fotográfico

linia verda

fletxa verda LaHaine.org. Proyecto de desobediencia inform.

linia verda

fletxa verda Nodo50.org. Contrainformación en red

linia verda

fletxa verda Cope

linia verda

fletxa verda DeCine21. Estrenos de cine

linia verda

fletxa verda España Notinent

linia verda

fletxa verdaPortal Clásico. Cult. clásica, historia y mitología

linia verda

fletxa verdaCinco Días. Diario de economía

linia verda

fletxa verda Mas 24

linia verda

fletxa verdaÚltimo cero

linia verda

fletxa verda Mundiario. Diario de análisis y opinión.

linia verda

fletxa verda Diario de Burgos [Burgos]

linia verda

fletxa verda El Norte de Castilla [Castilla y León]

linia verda

fletxa verdaFaro de Vigo [Vigo]

linia verda

fletxa verda La Opinión [Coruña]

linia verda

fletxa verda El Digital de Castilla y la Mancha [Castilla y la M]

linia verda

fletxa verdaAlbacete Abierto [Albacete]

linia verda

fletxa verda El Comercio [Asturias]

linia verda

fletxa verdaCanarias 7 [Islas Canarias]

linia verda

fletxa verdaSur.es [Málaga]

linia verda

fletxa verda El Correo [Bizkaia y Álava]

linia verda

fletxa verda La Gaceta de Salamanca [Salamanca]

linia verda

fletxa verda La Opinión de Málaga [Málaga]

linia verda

fletxa verda La Rioja

linia verda

fletxa verda estrella digital

linia verdafletxa verda Yahoo.es

linia verda

fletxa verda Periodista digital

linia verda

fletxa verda Diario de Córdoba

linia verda

fletxa verdaeitv.eus. (Euskadi)

linia verda

fletxa verda La República

linia vermella

fletxa verda Madrilonia

linia vermella

fletxa verda Periodismo Humano

linia vermella

fletxa verda Nueva Tribuna

linia vermella

fletxa verda Nosotras.com

linia vermella

fletxa verdaOnda Cero

linia vermella

fletxa verda La Razón

linia vermella

fletxa verda Rebelión

linia vermella

fletxa verda Te Interesa

linia vermella

fletxa verda El Boletin. Diario de Actualidad y Finanzas

linia vermella

fletxa verda Asturias 24

linia vermella

fletxa verda clm24.es [Castilla la Mancha]

linia vermella

fletxa verda Hoy.es [Extremadura]

linia vermella

fletxa verda Andalucesdiario.es [Andalucía]

linia vermella

fletxa verdaLa Voz de Galicia [Galicia]

linia vermella

fletxa verda Madrid Actual [Madrid]

linia vermella

fletxa verdaILeón [León]

linia vermella

fletxa verdaEl Faro Digital [Ceuta y Melilla]

linia vermella

fletxa verda MadridPress [Madrid]

linia vermella

fletxa verda Diario de Navarra [Navarra]

linia vermella

fletxa verda Diario de León [León]

linia vermella

fletxa verda El Diario Vasco [Euskadi]

linia vermella

fletxa verdaBroadly

linia vermella

fletxa verdaLa crónica

linia vermella

fletxa verda Economia digital

linia vermella

fletxa verda La voz de Cádiz

linia vermella

fletxa verda Deia (Euskadi)

linia vermella

fletxa verda El obrero.es

linia vermella

fletxa verda Berria (Euskadi)

linia vermella

fletxa verda Crónica global

linia vermella

 

4) Mitjans de la resta del món:

fletxa verda La Tercera [Chile]

linia negra

fletxa verda Diario de México [México]

linia negra

fletxa verdaRunRunes [Venezuela]

linia verda

fletxa verda EdWeek [EEUU]

linia verda

fletxa verda Clarín [Argentina]

linia vermella

fletxa verda La Nación (Argentina)

linia vermella

 

 

Llegenda:

*: Noticia per a subscriptors.

**: Altres: noticies d'altres sindicats, departament de premsa de l'administració, etc.

creative commons: Aquest mitjà publica els seus continguts sota una llicència Creative Commons.

USTEC·STEs IAC, Actualitzat:

28/04/2020 15:36 (35)