8 DE JUNY : MOBILITZA’T

En CONTRA LES RETALLADES DE SOUS, PENSIONS I DRETS SOCIALS

USTEC·STEs fa una crida al professorat de l’educació privada concertada  i de l’educació privada concertada d’Educació Especial a participar activament en la vaga i a la manifestació del 8 de juny, convocada unitàriament a tot l’Estat, en contra de les mesures antisocials del Govern de Zapatero, acceptades acríticament pel govern de la Generalitat de Catalunya.
NO A LA RETALLADA DE SOUS
NO A LA CONGELACIÓ DE LES PENSIONS

NO A LES RETALLADES SOCIALS
Des d'USTEC·STEs i la resta d'organitzacions de la IAC hem rebut amb indignació la informació sobre les mesures de reducció del dèficit anunciades pel president del Govern central, que suposen una agressió inacceptable als drets laborals i econòmics dels treballadors i treballadores i a les condicions de vida dels pensionistes.
El Govern, des de fa temps, ha optat per anar contra l’interès general de la ciutadania per afavorir descaradament els culpables d’aquesta crisi: cap mesura de regulació del sistema financer, cap control sobre els especuladors, cap interès en una política fiscal progressiva ni en la localització del frau. Ben al contrari, posa en marxa una contrareforma fiscal, augmentant l’IVA i l’IRPF, reduint l’impost de societats, manifestant una nul·la disposició a lluitar contra el frau fiscal, demostrant que no té cap interès a gravar les grans fortunes i, encara més greu, ajudant amb milions d’euros el sistema financer, autèntic responsable d’aquesta situació. En resum, es compleix la màxima capitalista que els beneficis són privats i les pèrdues se socialitzen. I el Govern, suposadament d’esquerres, l’avala i se la fa seva en contra de la majoria de la societat.

En obeir disciplinadament les directrius de l’FMI i de l’UE, es fa un pas més que consisteix en deu mesures que es poden resumir en un empitjorament de les condicions de vida dels treballadors i treballadores i dels pensionistes.
Aquesta nova agressió passa per congelar les pensions, eliminar el període transitori de la jubilació parcial i reduir determinades prestacions social; però, sobretot, s’insinua clarament una altra reforma laboral que precaritzarà, encara més, les condicions laborals, abaratirà els acomiadaments i laminarà el dret a la negociació col·lectiva.

Des d’USTEC-STEs i la resta d’organitzacions que conformem la IAC tenim clar que cal lluitar per defensar els nostres drets i les nostres condicions laborals davant aquesta agressió, en nom propi i en memòria de tots i totes aquells/es que, generació rere generació, amb esforços socials i personals, han fet possible el reduït estat del benestar de què avui gaudim, pagant-nos-el tot sigui dit.

Cal recordar que les condicions de treball i els drets que tenim ni ens han caigut graciosament del cel ni són fruit de la magnanimitat de cap govern ni cap patronal.
Cal prendre consciència què, en el fons, cap dels nostres drets està garantit si no som capaços de lluitar per mantenir-los i defensar-los.
Cal tenir ben present que el Govern i la UE en el seu conjunt estan fent miques l’acord social que durant més de sis dècades ha fet possible un llarg període d’estabilitat política.

Cal aixecar la veu, cal fer-se valer i cal sortir al carrer a defensar la nostra dignitat i els nostres drets.
Cal obligar el govern a fer  marxa enrere i a adoptar mesures que facin pagar les conseqüències de la crisi als seus autèntics responsables.