USTEC

NO PODEM PERMETRE QUE EL GOVERN ES BURLI DELS INTERESSOS DELS TREBALLADORS I TREBALLADORES DE LA GENERALITAT

Al mes de juliol de 2015 el Govern Central va aprovar el Reial Decret Llei 10/2015 publicat l’11 de setembre, pel qual retorna la resta de la paga de 2012 en els exercicis pressupostaris de 2015 i 2016, un dia d’assumptes propis de forma generalitzada i els dies d’assumptes propis i vacances per raons d’antiguitat en la prestació de serveis que s’havien suprimit l’any 2012.

Amb data 18 de setembre, d’aquest any, els tres sindicats de la Mesa General vam demanar una reunió per negociar el restabliment de les condicions laborals dels empleats de la Generalitat tenint en compte les que contempla el Real Decreto i la resta que són pròpies de Catalunya.

Després d’haver acordat de fer-la el 30 d’octubre, finalment el Govern la va convocar el 6 de novembre.

Els sindicats CCOO, IAC i UGT , que conformen la part social, en tant que més representatius, van demanar la negociació dels següents punts:

Volem recordar que el Govern de la Generalitat va ser el campió de les retallades l’any 2012 i següents. Fins i tot va donar lliçons al Govern Central sobre com havia de retallar. Per tant, els treballadors i treballadores públics de Catalunya vam patir doble retallada, i se’ns van treure drets que havíem aconseguit  al llarg de molts anys de negociació.

Ara que el Govern Central ha revertit part de les seves retallades, el Govern de la Generalitat es nega a negociar les mesures que ens permetrien recuperar algunes de les condicions socials i econòmiques perdudes al llarg d’aquests anys.

A la reunió de la Mesa General del dia 6 de novembre, la representació de l’Administració no ha fet cap proposta  per recuperar ni la paga, ni la resta de drets perduts. Simplement proposa la creació d’un grup de treball per estudiar les retribucions.

Pel que fa als dies d’assumptes propis i vacances per antiguitat ens proposen tornar-nos un dia per l’any 2016, quan la resta d’administracions, els tornaran tots a partir d’aquest mateix any 2015.

Amb aquestes propostes i la manifestació reiterada que un govern en funcions no pot prendre decisions sobre aquestes matèries (ho han titllat de deslleialtat institucional) el Govern de la Generalitat  es burla dels seus treballadors i treballadores i insulta la intel·ligència de la representació social.

CCOO, IAC i UGT exigim al Govern de la Generalitat que compleixi amb les seves obligacions i faci una proposta seriosa per recuperar la paga de 2012, per poder gaudir dels dies de permís que tenen la resta d’Administracions de Catalunya i gairebé totes les Comunitats Autònomes .

Per tot això cridem els delegats i delegades sindicals a concentrar-se el dia 11 de novembre a les 10 del matí a la Plaça de Sant Jaume de Barcelona.

 

CCOO IAC UGT 

 

 

 

linia

afiliat ustec

Perquè som un sindicat que depen en més d'un 90% de teves aportacions i no pas de subvencions... AFILIA'T!
Tu garanteixes la nostra independència.

linia

USTEC·STEs IAC, Actualitzat:

28/04/2020 15:37 (14)